In 2016 gaat mijn leven drastisch veranderen

plannen 2016

Terwijl ik de titel van dit artikeltje intyp voel ik een rilling door mijn lijf gaan, er komt een kriebel op in mijn buik. Dit jaar wordt spannend. Anders. Mijn gewone middelbare schoolleventje zal dit jaar drastisch gaan veranderen…

rode bes

Wat er gaat gebeuren in 2016

Gisterochtend, 9 uur. Onder het mom van mijmeren en goede voornemens ben ik er even goed voor gaan zitten, en heb ik geprobeerd een rijtje op te stellen. Een rijtje met alle gebeurtenissen die mij het komende jaar waarschijnlijk te wachten staan. Natuurlijk, voorspellende gaven heb ik niet. Maar met een poging doen tot is niks mis.

Toen ik het rijtje eenmaal opgeschreven had, concludeerde ik dat ik eind volgend jaar waarschijnlijk een heel ander leven heb. Kijk maar ‘s mee.

oude huizen

Examens

De examens. Toch wel één van de spannendste periodes van het komende jaar schat ik. Ik zie mezelf daar al helemaal zitten: alleen aan een tafeltje inclusief een zwetend voorhoofd en trillende handjes. Komende mei is het zover, en ik vind het best wel een beetje eng!

Gelukkig sta ik er nu qua cijfers wel heel goed voor, en eigenlijk heb ik ook helemaal geen reden om me zorgen te maken. Maar toch. Je weet het nooit.

vogels

Reisjes

Barcelona

Na mijn examen word ik gelukkig wel heel goed beloond. Een paar dagen na mijn laatste toets vlieg ik met 7 andere lieve meiden namelijk regelrecht naar Barcelone en IK HEB ER ZO VEEL ZIN IN! Het gevoel dat ik dan hélemaal klaar ben met school, niets meer moet, en gewoon lekker een week ga genieten… (Ik denk trouwens ook dat ik mijn Latijn boek meeneem om te verbranden)

HEEL lang vakantie

Na mijn examens heb ik langer vakantie dan ik ooit heb gehad. Ruim drie maanden geloof ik.  Ik heb nog geen concrete plannen voor wat ik ga doen in die tijd, maar naast wat extra werken lijkt het me heerlijk om lekker met mijn blog bezig te zijn, af te spreken met leuke mensen, en lekker spontane acties te ondernemen!

Roemenië

En oh ja, weet je nog dat ik afgelopen zomervakantie naar Roemenië ben geweest? Dit jaar ga ik weer! Ik heb er super veel zin in, en het lijkt me ook heel bijzonder om al die kinderen weer terug te zien… <3

waaiende takken

Studeren & uit huis??

Wat

Don’t pin me down, maar ik heb eindelijk het gevoel dat ik weet wat ik wil gaan doen na dit laatste jaar school. Na een boel gastcolleges, meeloopdagen en vragen ben ik uitgekomen op de studie communicatiewetenschappen. 100% zeker weten dat ik die studie ga doen? Nope. Maar, wat ik er tot nu toe van gehoord heb spreekt me echt aan!

Waar

Als ik voor communicatiewetenschappen kies, wordt het nog wel even een puntje wáár ik het ga studeren. Op dit moment twijfel ik tussen Amsterdam of Nijmegen… Eerst maar eens meelopen op op beide universiteiten dacht ik zo.

Uit huis?

En dan the big question: ga ik meteen uit huis?

Ondanks dat mijn ouders hartstikke lief zijn, lijkt het me heel tof om ongeveer halverwege het eerste jaar uit huis te gaan. Of misschien aan het begin van het tweede jaar. Mijn broer en zus hebben allebei al een eigen huisje (of eigenlijk: een kamer van een paar vierkante meter, maar oké), en ik hoor van hen zoveel goede verhalen over op jezelf wonen… Ik word er door aangestoken, ik wil ook!

mooie lucht

En Glow of beauty dan?

Het afgelopen jaar kwamen jullie mij opeens veel meer bezoeken. Of eigenlijk: deze blog, Glowofbeauty. Dat overviel me best wel, en als ik nu over nadenk vind ik het nog steeds onwijs bijzonder. Bedankt lieverds <3

Niet alleen qua bezoekersaantallen, maar ook wat betreft fotografie en schrijfstijl is mijn blog best wel gegroeid, en ik merk dat ik er nog steeds heel veel plezier in het bloggen heb. Het is heel fijn om hier lekker mijn creativiteit en passies kwijt te kunnen.

Maar hoe mijn blog zich in 2016 gaat ontwikkelen? Ik weet het echt niet! Ik heb geen flauw idee wat voor uitwerking alle veranderingen in mijn leven dit jaar gaan hebben op mijn blog.  Ik zie mezelf eerlijk gezegd nog niet zo snel stoppen met bloggen, maar of alles hetzelfde blijft? Ik denk het niet, al is het maar dat de inhoud van de Join My Life’s zal veranderen met al die collegezalen ;)


Ik wil jou als lezer, of je nou elke dag op mijn blog kijkt of dat dit de eerste keer is, héél erg bedanken voor al je steun het afgelopen jaar! En natuurlijk hoop ik dat je mij en mijn blog in 2016 blijft/gaat volgen, lijkt me gezellig :)

Heb jij al plannen voor 2016?

Veel liefs Anniek

 

37 reacties

 • Reply
  Marlotte
  1 januari, 2016 at 09:06

  Wat een spannend maar tegelijkertijd ook heerlijk vooruitzicht! Die examens komen vast helemaal goed, waarna je op en top kunt genieten van een welverdiende vakantie. Maak er een top jaar van!

 • Reply
  Elles [3lles.nl]
  1 januari, 2016 at 09:56

  Inderdaad jouw jaar gaat echt veranderen, in de positieve zin. Veel succes met je examens dit jaar!
  Liefs,
  Elles

 • Reply
  Elles [3lles.nl]
  1 januari, 2016 at 10:00

  Je gaat echt een geweldig 2016 tegemoet. Ik wens je heel veel succes alvast met je examens!
  Liefs,
  Elles

 • Reply
  Renske
  1 januari, 2016 at 10:31

  Een spannend jaar ga je tegemoet! Heel tof dat je weer naar Roemenië gaat. Begrijp ik het goed dat je daar met kinderen gaat werken? :-) Ik ga zo meteen jouw post daarover even lezen, hihi. Wat betreft jouw studie denk ik dat je de juiste keuze uiteindelijk wel weet te maken. Ik ben benieuwd naar jouw uiteindelijke studiekeuze!

 • Reply
  Marlot
  1 januari, 2016 at 10:48

  Als je gaat studeren is dat best een enorme verandering inderdaad, best spannend! En wat toevallig, ik ga volgend jaar ook communicatiewetenschappen doen, maar dan in Utrecht!

  • Reply
   Anniek
   2 januari, 2016 at 20:22

   Oh, wat grappig inderdaad! Maar dan doe je de HBO versie denk ik? WO communicatiewetenschappen zit helaas niet in Utrecht geloof ik… :(

 • Reply
  Daphne
  1 januari, 2016 at 11:02

  OH, wat spannend, zeg! Studeren, reizen, examens en uit huis? Gelukkig hoef ik er nog niet over te denken (ik moet nog 2 jaartjes.)

 • Reply
  Annemijn
  1 januari, 2016 at 11:11

  Super spannend. Niet alleen de examens, maar ook het studeren. Dat is echt een grote maar heel erg leuke stap! Ik vind het een heel ander wereldje, maar ook een erg leuk wereldje. Jij ook een fijn 2016 gewenst :)

 • Reply
  Femke
  1 januari, 2016 at 11:59

  Wat een leuke vooruitzichten! Ik ben enorm jaloers dat je mag gaan studeren vanaf volgend jaar. Iedereen van mijn leeftijd studeerd vanaf dit jaar al. Omdat ik vroeger erg irritant was op school en hierdoor mijn punten slecht waren zit ik 2 jaartjes lager.. Dus ik moet jammer genoeg nog lang wachten :-( tegen dat ik mag gaan studeren zitten mijn vriendinnen al in hun laatste jaar.

 • Reply
  Sanne
  1 januari, 2016 at 12:07

  Dat wordt inderdaad een heel spannend jaar!! & op kamers gaan kan ik zeker aanraden, ik vind het heerlijk haha :)

 • Reply
  Tessa | LucyTess
  1 januari, 2016 at 12:09

  Wow, je beschrijft echt letterlijk al mijn gedachtes, haha! Ik moet ook dit jaar eindexamen doen. Mijn cijfers zijn super, maar alsnog ben ik echt heel erg bang ervoor haha… Leuk dat je waarschijnlijk communicatiewetenschappen gaat doen! Daar zat ik ook over te twijfelen :) Heel interessant, en leuk artikeltje! Liefs

 • Reply
  anna
  1 januari, 2016 at 12:36

  Wat een leuke plannen! Ik herken het maar al te goed, na de examens ging ik ook direct uit huis en verhuisde naar de andere kant van het land. Lekker doen als het kan en als je er geld voor hebt! :D Ik wens je een fijn en gelukkig nieuw jaar. x

 • Reply
  sherry
  1 januari, 2016 at 13:07

  Lijkt mij een spannende jaar voor jou. Veel succes.
  Ik heb ook veel tentamens en moet mijn scriptie inleveren. Werken aan mijn tweede boek dat binnenkort moet verschijnen.

 • Reply
  Steffi
  1 januari, 2016 at 15:17

  Ik begrijp je heel goed! Je hebt al hele leuke dingen op de planning staan en ik zou me niet zoveel zorgen maken om de examens, ik heb inmiddels al 2 keer eerder examen gedaan (verschillende niveaus (; ) en het valt allemaal best mee! Ik vind het zelfs wel leuk om te doen! Ik moet ook een studie keuze gaan maken en dan gaat er het tweede helft van het jaar ook wel enorm veel veranderen! Fijn dat je inmiddels al wel een beetje weet welke studie je wilt gaan doen, ik ben mij nog aan het oriënteren!

 • Reply
  Esmée
  1 januari, 2016 at 16:01

  Wat een spannend jaar! Als ik aan examens denk krijg ik al rillingen (terwijl ik nog twee jaar moet). Wel erg leuk dat je daarna met vriendinnen naar Barcelona gaat! Ik ben er een paar jaar geleden geweest en het is een heerlijke stad. De combinatie van stad en strand vind ik geweldig!
  Maak er een mooi jaar van!

 • Reply
  BySilke
  1 januari, 2016 at 16:13

  Wowie, 2016 wordt inderdaad heel spannend! Wel superleuk dat we dan misschien dezelfde richting volgen, hihi. Altijd leuk om dat te lezen! Ik ben zo benieuwd naar wat ik allemaal van jou kan lezen volgend jaar (woeps dit jaar haha), heel veel liefs!

 • Reply
  Manon
  1 januari, 2016 at 16:15

  Er gaat bij jou veel gebeuren in 2016!! Kom maar naar Nijmegen, hartstikke leuk! hihi! Gelukkig nieuwjaar meiss !

 • Reply
  Anouk
  1 januari, 2016 at 16:16

  Je gaat zeker een super spannend, maar zeker ook leuk jaar tegemoet! Interessante studie, ben benieuwd hoe het je gaat bevallen.

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  1 januari, 2016 at 16:32

  Wat een spannend jaar! Ik word 6 & 20 jan geopereerd en dat is voor mij het spannendste dit jaar!

 • Reply
  Iris
  1 januari, 2016 at 16:53

  Dit zou ook zo mijn lijst kunnen zijn, alleen ik ga in ieder geval niet meteen op kamers. Die zomervakantie is nog wel een dingetje, aangezien ik nog helemaal niets gepland heb en alleen werken is ook zo saai.

 • Reply
  Linda
  1 januari, 2016 at 17:22

  Spannend hoor! Wel leuk ook:)

 • Reply
  Daphne - everydayagirlcode.wordpress.com
  1 januari, 2016 at 17:54

  Ik wens je heel veel geluk met alles wat je gaat doen en wat je te wachten staan. You can do it!

 • Reply
  Maaike
  1 januari, 2016 at 19:43

  Oké, ik moet echt eerst even zeggen wat een supermooie foto’s je bij dit artikel hebt gezet! Maar goed, het gaat natuurlijk om de inhoud, haha. Wordt inderdaad een spannend jaar! Ik vond zelf mijn examens achteraf heel erg meevallen, maar de nieuwe studie was inderdaad wel een behoorlijke stap. Wel fijn dat je in ieder geval bijna zeker weet wat je wilt. Maar eh, in Amsterdam is het vast veel leuker. ;) Een heel gelukkig nieuw jaar in ieder geval!

 • Reply
  Moniek
  1 januari, 2016 at 21:42

  Spannende gebeurtenissen allemaal die inderdaad je leven erg zullen veranderen, maar wel super leuk! Gelukkig nieuwjaar!

 • Reply
  Nicole
  2 januari, 2016 at 10:04

  Leuke en goede doelen ook. Heel erg veel succes ermee!

 • Reply
  Anouk Spruit
  2 januari, 2016 at 12:28

  Alvast succes met je examen, ik ken het, voor mij is het nog een jaar verder maar ik denk nu al af en toe, shitttt dit komt dichtbij! Barcelona is te gek, het is daar geweldig en je gaat het super vinden!

 • Reply
  Maartje
  2 januari, 2016 at 13:12

  Wat spannend dat je dit jaar je examens hebt, en gaat studeren! Barcelona is echt een hele toffe stad! Je hebt er hele leuke eettentjes, winkeltjes en mooie bezienswaardigheden! Ik lees je blog met heel veel plezier, en blijf je ook zeker volgen! Maak er een mooi jaar van!

 • Reply
  Rianne
  2 januari, 2016 at 15:22

  Spannend!! Het is natuurlijk niet niks om opeens te gaan studeren, I’ve been there too :-) Ik zou vooral zeggen; geniet ervan!! Op naar een mooi jaar :-).

 • Reply
  Eline
  2 januari, 2016 at 17:20

  Wat een bijzonder jaar staat er op je te wachten! Heel veel succes met je examens, dat zal vast wel goed komen. Vooral genieten van al die nieuwe dingen ^^

 • Reply
  Laura
  2 januari, 2016 at 19:38

  Oeh spannend allemaal hoor! Ik geloof in je, dat je zult slagen, ;). En je gaat ook leuke reisjes maken zeg. Heerlijk! Succes maar alvast! X

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  2 januari, 2016 at 19:45

  Oeh spannend Anniek! Ben ik even blij dat dat nog twee jaar weg is voor mij, haha. Ik ben daar nog niet klaar voor (niet dat ik je bang wil maken) want als ik sommige verhalen hoor, pff. Ik weet zeker dat je het wel gaat redden! Wat een toffe tripjes met je gaan maken trouwens volgend jaar, woah! ♥

 • Reply
  Marlijn
  2 januari, 2016 at 22:10

  Spannend jaar, maar dat gaat vast helemaal goedkomen! Communicatiewetenschappen klinkt leuk en interessant, ben heel benieuwd of dit het ook echt gaat worden komend jaar en waar je gaat studeren. Alvast heel veel succes met je examens, ik geloof zeker dat dat heel spannend is haha. (zelf heb ik nooit examen gedaan, al doe ik gewoon HBO nu)

  Liefs Marlijn

 • Reply
  Marcella
  2 januari, 2016 at 22:52

  Oeh, dat klinkt best als een spannend jaar! Maar wel leuk ook, dat er best veel gaat veranderen. Je gaat heel wat stappen in je ontwikkeling maken! Ik vind je foto’s echt prachtig, ik ben erg benieuwd wat je daar in de toekomst mee gaat doen. Je kunt er professionele gezien vast ook wat moois mee! Ik wens je veel goeds voor 2016, maak er een prachtig jaar van lady!

 • Reply
  Riemke
  3 januari, 2016 at 17:25

  Ik wist niet dat je naar Roemenië was geweest, wat gaaf! En heel veel succes met alles voor het komende jaar! :) Ik zit nu ook in mijn examenjaar, zo spannend! :) X

 • Reply
  Laurence
  3 januari, 2016 at 19:05

  Mooi geschreven Anniek!
  Ik wens je een heel mooi en geweldig jaar toe!
  Xx Laurence
  http://www.laurencemagaly,com

 • Reply
  ish
  5 januari, 2016 at 19:08

  ah wat leuk om dit te lezen toen 2014 veranderde in 2015 zat ik in exact dit stadium van mijn leven, en nu met mijn eerste half jaar studie achter de rug kan ik je in iedergeval vertellen:
  – Neem je tijd over je studiekeuze en probeer iets te vinden wat je echt leuk vind
  – Op jezelf wonen is echt enorm enorm fijn, als je studeert krijg je zulke rare uren en een raar ritme dat je eigen plekje waar je niemand lastig valt met je gekke ritme echt mega fijn is.

  Heel veel succes met je toetsweken en centrale examens alvast !
  xx ish

 • Reply
  Suzanne
  13 januari, 2016 at 16:35

  Ik ben hier ook al heel veel mee bezig. Wie weet ga ik inderdaad volgend jaar uit huis, woehh… spannend!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.