2018 wordt een spannend jaar

Een paar uur geleden stonden we samen af te tellen. ‘Drie, twee, één…’. Door mijn hoofd schoten allerlei herinneringen van het afgelopen jaar, allerlei ontwikkelingen die zich voltrokken. Ja, 2017 was het jaar van het ontwikkelen van mezelf, het ontwikkelen tot een volwassen iemand. ‘NUL!!’. Met veel knuffels en gejuich dansten we het nieuwe jaar in, 2018. Wat zijn mijn plannen en doelen voor in 2018?

Plannen en doelen 2018

Ontdekken wie ik ben en wat ik wil

2017 was het jaar waarin ik op kamers ging en leerde om zelfstandig te leven en zelfstandig te denken. Er werd gerammeld aan oude patronen en gewoontes, ik deed nieuwe ervaringen op. Ik stond midden in het proces van het worden van een volwassen vrouw, en daar was en ben ik me bewust van. Dat proces is nog steeds gaande. Ik hoop dat ik in het komende jaar steeds meer mag ontdekken wie ik ben en waar ik naartoe wil.

Een half jaar naar het buitenland

In de afgelopen maanden heb ik veel research gedaan naar universiteiten in het buitenland. Ik zou in 2018 namelijk heel graag een halfjaar in het buitenland gaan studeren! Dat lijkt me ontzettend spannend, maar ook héél erg leuk.

7 januari moet ik mijn uiteindelijke keuzes wat betreft universiteiten in gaan leveren. Dan begint het selectieproces en in februari hoor ik waarschijnlijk waar ik naartoe kan. Nog even afwachten dus…

Stedentripje naar Gdansk

Voordat ik voor langere tijd naar het buitenland vertrek, heb ik eerst nog leuk, korter tripje op de planning staan: naar Gdansk! Samen met een vriendin besloot ik spontaan een ticket te boeken naar een bestemming die op dat moment goed betaalbaar was. Het werd Gdansk, een stad aan de kust van Polen.

Zelf had ik nog niet veel over Gdansk gehoord. Na een beetje speuren op internet, kwamen we echter heel veel goede verhalen tegen! We zullen er vier dagen blijven en ik ben mega benieuwd hoe het er zal zijn.

Frisse wind door mijn blog

Ik blog nu alweer ruim 5 jaar. 5 jaar! Ongelooflijk lang eigenlijk! In die jaren in mijn blog erg veranderd, qua layout, onderwerpen en schrijfstijl.

Mijn blog ziet er nu echter al een tijdje hetzelfde uit. En daar wil ik verandering in aan gaan brengen. Ik zit zelf in een fase waarin ik me enorm ontwikkel en ik wil graag dat mijn blog mee ontwikkelt. Met die ontwikkeling van mijn blog ben ik nu achter de schermen bezig, en over een tijdje zullen jullie het resultaat kunnen zien! Nog even geduld… ☺

Op de IJhallen staan

Een half jaar geleden kwam ik voor het eerst op de IJhallen en wat was dat LEUK! Ik vind het sowieso ontzettend leuk om in vintage en tweedehands winkeltjes naar mooie kledingitems te zoeken. De IJhallen waren daarom ook echt een walhalla, vol met tweedehands en vintage items.

Dit jaar ga ik waarschijnlijk ook zelf op de IJhallen staan, samen met mijn huisgenootje. Eerst thuis al mijn kleding uitzoeken en dan alles wat ik niet meer draag verkopen. Zo fijn om op die manier én anderen blij te maken met mijn oude items én een stuk meer ruimte te creëren in mijn eigen kast!


Tot zover een selectie van mijn plannen voor het aankomende jaar. Als ik zo het lijstje bekijk, denk ik dat het een spannend jaar gaat worden!

Noem je in de comments één van jouw plannen voor het aankomende jaar? Ik ben benieuwd!

Veel liefs,

Anniek

10 reacties

 • Reply
  Sophie
  1 januari, 2018 at 11:10

  Oooh dat moet je echt doen hoor, studeren in het buitenland. Dat is gewoon echt fantastisch! Ik ben benieuwd waar je heen mag!

 • Reply
  Femke
  1 januari, 2018 at 11:15

  Wat is het tof om te zien dat je zo erg groeit! Dit jaar ga ik mijn boek uitsturen naar uitgeverijen, ik weet het zeker. Ik ben al zover, dit gaat me gewoon lukken. En het liefst film ik iedere dag een seconde om aan het eind van het jaar zo’n super toffe video te maken :D Een fijn 2018 Anniek!

  • Reply
   Anniek
   1 januari, 2018 at 19:51

   Aah wat gaaf Femke, zo tof dat je je boek dit jaar op wilt sturen! Ik hoop dat je een uitgeverij zult vinden die er samen met jou mee aan de slag wil gaan, dat zou geweldig zijn. You go girl! Ik ben ook wel benieuwd waar je boek over zal gaan trouwens ☺ En oeh, zo’n video is ook een leuk idee inderdaad!

  • Reply
   Anniek
   1 januari, 2018 at 19:51

   Aah wat gaaf Femke, zo tof dat je je boek dit jaar op wilt sturen! Ik hoop dat je een uitgeverij zult vinden die er samen met jou mee aan de slag wil gaan, dat zou geweldig zijn. You go girl! Ik ben ook wel benieuwd waar je boek over zal gaan trouwens ☺ En oeh, zo’n video is een leuk idee inderdaad!

 • Reply
  Dionne
  1 januari, 2018 at 12:14

  Gaaaaf! Ik wil ook graag een keertje naar Gdansk. Staat al zó lang op mijn wishlist

  • Reply
   Anniek
   1 januari, 2018 at 19:49

   Ah wat leuk, ik heb nog nooit van iemand gehoord dat Gdansk op zijn of haar wishlist stond! Veel mensen om mij heen kennen de stad niet echt. Waarom staat het op jouw wishlist? Ben ik wel benieuwd naar! En ik zal natuurlijk uitgebreid verslag doen als ik er ben geweest! ☺

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  1 januari, 2018 at 13:17

  Wat spannend om naar het buitenland te gaan! Ik ben heel benieuwd waar je uiteindelijk voor geselecteerd gaat worden. En zo leuk om spontaan een citytripje te boeken! Dat moet ik ook veel vaker doen. Malou x

 • Reply
  Manon
  1 januari, 2018 at 16:34

  Wat gaaf zeg dat je naar het buiteland gaat, 2018 wordt zeker spannend!
  Ik wil je een heel fijn jaar wensen!

  • Reply
   Anniek
   1 januari, 2018 at 19:47

   Dankjewel Manon, heel lief! ? Jij ook een heel mooi en gelukkig nieuw jaar!

 • Reply
  Janne
  8 januari, 2018 at 13:25

  Oeh, ik ben zo benieuwd welke universiteit in welk land het wordt! Ik hoop dat je aangenomen wordt op de plek van je keuze.
  En ik ben ook erg benieuwd naar de nieuwe layout van je blog! Hopelijk kost het je niet te veel moeite en gedoe om die af te krijgen.
  De allerbeste wensen voor 2018, het wordt een fantastisch jaar. Liefs :-)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.