5 x easy DIY ´s met goudspray!

goudspray DIY

Een van de dingen die ik dit jaar graag wil doen, is wat meer experimenteren op ´het creatieve gebied van het leven´. Dus vaker tekenen, schilderen, bakken en… DIY´en! Vandaag beginnen jij en ik (ja, ik sleur je meteen mee in mijn eigen doelen) daar meteen mee, met deze 5 super easy DIY´s met goudspray!

Welke goudspray heb ik nodig?

Ok. First things first. Want voordat je begint met al die leuke DIY´s, heb je eerst een goede goudspray nodig. Ik heb mijn goudspray – na de halve stad rondgefietst te hebben – gekocht bij de Action, voor 2,20. Prima prijs als je bedenkt hoeveel leuks je er mee kan doen! Naast de Action hebben ook de Hema en de Praxis goudspray.

Dat gezegd: let´s start!

DIY plant

DIY 1 / Gouden takjes in een potje

Veel meer dan wat takjes goud spuiten en ze in een potje proppen hoef je hierbij eigenlijk niet te doen. Deze eerste DIY is dus mega simpel om te maken, maar ziet er echt onwijs leuk uit. EN – héél groot voordeel – je hoeft de takjes geen water te geven. Doodgaan kunnen ze niet :) Dus: waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig?

 • goudspray
 • een potje
 • wat droge takjes
 • grond

Wat moet je doen?

 1. Leg buiten een stel kranten op de grond. Leg de takjes hierop, en spuit er een aantal dunne lagen goudverf overheen. Laat de takjes drogen.
 2. Vul het potje met wat grond. Steek de takjes, als ze droog zijn, in het potje. That´s it!

Nog een tipje: het is wel tof als je deze DIY aanvult met iets gekleurds, zodat het iets levendiger wordt! Denk bijvoorbeeld aan een gekleurd potje waar je de takjes insteekt of wat kleine decoratie appeltjes om rondom het potje neer te leggen.

beker verven

DIY mok verven

beker DIY

DIY beker

DIY 2 / Restyled mug

Thee, koffie of water, ik gebruik deze mok voor praktisch ál mijn drankjes. Hij heeft zo´n lekker dun randje, dat drinkt heerlijk. Maar, echt mooi? Nope. Stiekem vond ik hem zelfs best wel lelijk, met dat opdrukje. Ik besloot hem te restylen.

Wat heb je nodig?

 • goudspray
 • een mok (of een schaaltje, bordje enz.)
 • papieren tape

Wat moet je doen?

 1. Bedenk wat voor vorm je op de mok wilt spuiten. Ik wilde alleen het opdrukje overspuiten, maar je kan ook iets anders creatiefs bedenken :)
 2. Plak de delen die je níet goud wilt spuiten goed af met papieren tape.
 3. Spuit delen van de mok in meerdere dunne lagen goud. Laat de verf goed drogen.
 4. Haal het tape voorzichtig van de mok af. Ready!

Nog een aandachtspuntje: als je een mok goud spuit, houdt de drinkrand dan vrij! Ik weet niet hoe goed het voor je is als je per ongeluk wat verf binnenkrijgt… En oh ja, doe de mok ook vooral NIET in de afwasmachine, daar kunnen de meeste spuitverfsoorten niet tegen! (als het echt nodig is gewoon rustig met de hand afwassen)

DIY notitieboekje

DIY notitieboek

notitieboekje DIY

DIY 3 / Notebook

Jaaa, ook je notitieboekjes kan je onderwerpen aan een goudspray DIY, superleuk! Ik ging aan de slag met mijn donkergroene boekje, en besloot er een simpel, strak driehoekje op te spuiten. Zoals je ziet lijkt de goudspray op deze koele groene kleur trouwens wel zilver geworden te zijn. Houd er rekening mee dat de verf op koele ondergronden dus anders uit kan pakken.

Wat heb je nodig?

 • goudspray
 • een notitieboekje
 • papieren tape

Wat moet je doen?

 • Plak het deel van het notitieboekje dat je NIET goud wilt hebben af met papieren tape.
 • Spuit de rest van het boekje goud, en laat het goed drogen.

mason jar

DIY mason jar

gouden mason jar

DIY 4 / Golden mason jar

Deze leuke mason jar staat al een tijdje te verstoffen in mijn kast. Waarom? De kleur van de deksel past totaal niet bij de kleuren van mijn kamer. Dus besloot ik hem goud te spuiten, waardoor de mason jar meteen een hele andere uitstraling krijgt!

Wat heb je nodig?

 • goudspray
 • mason jar
 • eventueel iets leuks om in de mason jar te doen, zoals deze rode nepappeltjes

Wat moet je doen?

 1. Haal de deksel van de mason jar, en spuit er meerdere lagen goudspray overheen. Laat de verf drogen.
 2. Draai de deksel weer op de mason jar. Hoppa. Dat is het. Deze DIY kan iedereen.

goudverf

inkt pen

kaarten maken

DIY kaart

DIY 5 / Kaartjes met gouden blaadjes

Joepie, kaartjes maken: I LIKE! Deze kaartjes zien er best wel artistiek uit, maar wat degene die de kaartjes ontvangt niet weet is dat je er echt nul creativiteit voor nodig hebt. Gewoon wat druppeltjes inkt op een kaartje laten vallen en er een gouden blaadje op plakken. Dat is het.

Wat heb je nodig?

 • goudspray
 • een paar gedroogde blaadjes (gewoon buiten in de tuin te vinden!)
 • blanco witte kaartjes
 • inkt + een inktpennetje
 • lijm

Wat moet je doen?

 1. Spuit de blaadjes goud.
 2. Spetter wat inkt op de witte kaartjes.
 3. Plak de blaadjes op de kaartjes.

Dat waren de 5 DIY´s! Ik heb zelf onwijs veel plezier gehad in het experimenteren en knutselen, en echt waar: zelfs de grootste kluns kan deze DIY´s in elkaar flansen. Ze zijn niet moeilijk en kosten ook niet veel tijd. Dus. Ik zeg: doen!

Welke DIY vind jij het leukst?

Liefs Anniek

 

 

32 reacties

 • Reply
  Esmée
  15 januari, 2016 at 07:06

  Wat een leuke diy’s! Ik vind de diy met het blaadje het leukst

 • Reply
  Marlotte
  15 januari, 2016 at 07:07

  Wat een onwijs toffe en vooral makkelijke (yes, daar houd ik van!) diy’s zijn dit, heel fijn! Ik vind vooral de diy’s voor de kop en het kaartje heel erg tof, die ga ik sowieso een keertje maken!

 • Reply
  Daphne
  15 januari, 2016 at 08:19

  Wat een leuke ideetjes en wat ziet het er schattig uit!

 • Reply
  Dorien
  15 januari, 2016 at 08:30

  Haha leuk dit! Toen wij vorig jaar voor een toneel/muziek/dansavond op school iets goud moesten spuiten voor het decor zijn we daarna ook nog even los gegaan ja. ZO LEUK! Ik zou eerder een ander kleurtje nemen voor bij mij thuis, maar moet zeker onthouden dat ik een spuitbusje koop als ik op kamers ga, om sommige dingen wat te pimpen en te laten matchen! :)

 • Reply
  Mariska
  15 januari, 2016 at 09:55

  Niet zo moeilijk en geeft een super leuk resultaat! Ik heb eens met gouden (textiel) spray een zwart-gouden dip dye trui gemaakt. Goud kan heel gaaf staan als je het goed gebruikt :)

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  15 januari, 2016 at 09:58

  Oh, ik ben dol op goudspray! Wat een leuke DIYs!

 • Reply
  Denise
  15 januari, 2016 at 10:08

  Aaaaah dit is allemaal ZO leuk! Vooral die mok vind ik erg goed verzonnen <3

 • Reply
  LANPHORE
  15 januari, 2016 at 10:10

  heel leuk bedacht, vooral dat kopje. het lijkt altijd zo makkelijk maar als ik dit zou proberen zou het echt eindigen in een chaos en goud overal behalve op de juiste plek .. haha x

 • Reply
  Sandra
  15 januari, 2016 at 10:17

  Enorm gaaf! Ik vind die mok en de blaadjes het gaafst. Dit wil ik ook een keertje gaan doen, wabt het idee is super tof! Zet het gelijk in mijn notities. :-)

 • Reply
  Linda
  15 januari, 2016 at 10:40

  Leuk! Ik vind de kaartje erg leuk!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  15 januari, 2016 at 10:51

  Wat een leuke DIY’s! X

 • Reply
  anna
  15 januari, 2016 at 11:02

  Wat een enorm leuke DIY’s, lekker creatief, maar inderdaad niet moeilijk! Zelf heb ik ook nog zo’n bus goudspray staan, had ik gebruikt voor een schoolproject (fotoshoot). Als hij het nog doet ga ik er binnenkort ook maar eens mee aan de slag :D

 • Reply
  Marion van Zutphen
  15 januari, 2016 at 13:46

  Super leuk idee!! Zo kun je echt de simpelste dingen mooi maken :)

 • Reply
  Fleur Sophia
  15 januari, 2016 at 14:33

  Ahw, wat een super leuke ideeën! Vooral die kaartjes zijn mijn favoriet!

 • Reply
  Arjanne
  15 januari, 2016 at 15:26

  Superleuk! En wow, hoe alleen een gouden deksel dat hele potje verandert! ‘t Notitieboekje is echt superleuk, die moet ik gewoon proberen! liefs

 • Reply
  Hillene
  15 januari, 2016 at 17:41

  Dit ziet er echt super leuk uit! Ik heb goudspray laatst nog gebruikt om een kapje voor mijn lamp in de goede kleur te spuiten (:

  • Reply
   Anniek
   15 januari, 2016 at 20:03

   Oeh ja, dat heb ik ook weleens gezien! Ook heel tof!

 • Reply
  Iris
  15 januari, 2016 at 17:54

  Mijn herbarium zal van pas komen voor tip nummer vijf. Ik haal gewoon de gedroogde plantjes eruit om ze te verven.

 • Reply
  Lisa
  15 januari, 2016 at 19:21

  Die gouden blaadjes DIY is zooo tof. Ik heb zin om nu blaadjes te halen en goudspray.

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  15 januari, 2016 at 19:40

  Die met het blaadje vind ik echt heel tof!

 • Reply
  Melissa
  15 januari, 2016 at 21:50

  Goud blaadje erg mooi.

 • Reply
  Eline
  16 januari, 2016 at 10:33

  Vooral die mok vind ik heel erg leuk, tof bedacht!

 • Reply
  Iep
  16 januari, 2016 at 12:25

  Ooooh wat een geweldige diy’s. Ga ze zeker onthouden!
  Liefs Iep xo

 • Reply
  Maartje
  16 januari, 2016 at 12:44

  Wauw wat een gave diy’s! Ik vind vooral de mok en de kaartjes super leuk!

 • Reply
  Manon
  16 januari, 2016 at 17:38

  wat een leuke diYs!

 • Reply
  Renske
  16 januari, 2016 at 19:47

  Oooh, heel creatief en leuk gedaan. Welke DIY ik het leukste vind? Stiekem vind ik ze allemaal heel leuk, hihi.

 • Reply
  BySilke
  16 januari, 2016 at 20:44

  Ooh wow, hoe cool! Ik ben normaal echt niet van de DIY’s, maar deze ga ik écht opslaan en wie weet gebruik ik die met die blaadjes als kerstkaartje volgend jaar hihi :D (oh wacht, dit jaar)

 • Reply
  robin
  16 januari, 2016 at 21:46

  wat handig en leuk! super origineel ^^

 • Reply
  Sanne
  17 januari, 2016 at 00:04

  Oh wat leuk dit! Het ziet er zo mooi uit. Vooral de takjes in het potje, echt super leuk. Maar ook de blaadjes, heerlijk! Dit ga ik onthouden :).
  Liefs

 • Reply
  Sanne | Pencils & Parties
  17 januari, 2016 at 14:29

  Wat ontzettend schattig allemaal. Het is dat ik nu geen spray in huis heb anders had ik die mokken meteen gemaakt. Zo simpel!

  Liefs, Sanne

 • Reply
  Jennifer
  19 januari, 2016 at 09:39

  Super gave en creatieve ideeën! Ik krijg nu echt zin om spuitbussen te kopen, en alles onder te spuiten dat mogelijk is :).

  • Reply
   Anniek
   19 januari, 2016 at 10:49

   Haha, ja, dat had ik ook :D Ik heb gewoon een rondje door mijn huis gemaakt en gekeken wat ik over kon spuiten!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.