Dit zijn 6 gewone dingen in het leven waar ik heel blij van word

HAPPY LIST

Ik heb nooit echt zo’n ‘happy list blogpost’ gemaakt. Ik vind het eigenlijk een beetje te cliché en hypegevoelig. Wel heb ik een zwart leren boekje waar ik bijna elke dag 3 puntjes in opschrijf waar ik dankbaar voor ben. Nu ik erover nadenk: eigenlijk is dat ook al een soort happy list. Maar dan puur voor mezelf.

Vandaag wil ik – ondanks de hoge clichégevoeligheid – toch wat van die puntjes met je delen. Gewoon om eens stil te staan bij de mooie dingen van het leven. Ofzo.

good morning

Een flinke bak cappuccino van de Appie

Laatst was ik op weg vanaf school terug naar huis, en reed de trein naar mijn woonplaats niet. Balen, maar oké. Niets aan te doen. Om het wachten een beetje te verzachten besloot ik mezelf te trakteren op een grote kop cappuccino van de AH to go, waar ik onwijs van genoot. Echt, het liefst zou ik dit elke dag halen. Mijn portemonnee wil dit alleen liever niet.

Onkruid wieden in het zonnetje met mams

Het is haast een meditatief klusje: onkruid wieden. Lekker op een krukje in de tuin, met de zon op je hoofd en fijn gezelschap. Hoewel ik me nu nou niet meteen in zou laten huren als onkruidwieder – sorry – genoot ik wel van dit klusje samen met mama.

bevroren bomen

Leuke healthy (en niet zulke healthy) recepten zoeken

Oh girls, ik heb echt een HELE LEUKE site gevonden met HELE LEKKERE recepten: zoetrecepten.nl En nee, de receptjes hier zijn niet altijd de allergezondste, maar dat compenseer ik wel weer met al mijn healthy havermoutsnacks :)

Mijn nieuwe werk

Oke, toegegeven: sinds ik voor Studenten.net schrijf als ‘held’, zitten mijn dagen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat ramvol. En moet ik echt bewust relaxmomentjes ‘inplannen’. Maar wat krijg ik er veel voor terug! Het is ontzettend leuk en uitdagend om nu op een best wel andere manier te schrijven, en elke dag ook weer iets klaar te hebben staan om te posten. Daarnaast is het team waar ik mee samenwerk ook gewoon onwijs leuk, yay!

winter takje

Als gezin bij elkaar

Sinds twee jaar zijn én mijn broer én mijn zus uit huis. Soms mis ik ze weleens een beetje, vooral als ze al een poos niet meer thuis zijn geweest. Dubbel feest als ze er dan eens een weekend wél zijn, daar geniet ik echt van!

Mijn feed langzaam zien veranderen

Een paar weekjes geleden ben ik begonnen met Project Round. Een projectje waarbij ik al mijn foto’s op Instagram rond maak. Gewoon voor de fun, om mijn account wat meer speelsheid en blijheid te geven. Het is zo leuk om, nu ik alweer even bezig ben, mijn feed langzaam te zien veranderen naar mijn eigen happy plekje! Geen idee waarom, maar ik vind die ronde vormen veel vriendelijker staan :)

rietstengel

Hm, eigenlijk heb ik die zes punten nu al gehad. Toch wil ik ook nog eventjes vlug kwijt dat ik ook heel erg happy wordt van zonsopgangen. Maar dat kon je uit de foto’s hierboven vast al wel opmaken :)

Van wat voor klein, gewoon ding word jij heel erg blij?

Liefs Anniek

 

22 reacties

 • Reply
  Suzanne
  11 maart, 2016 at 06:17

  Mooi om te zien dat je zo kan genieten van de kleine dingen in het leven.

 • Reply
  Charelle
  11 maart, 2016 at 07:22

  Oh, van een flinke bak cappuccino (of een latte!) kan ik ook intens gelukkig worden! En je Instragram feed wordt inderdaad heel erg mooi, heel origineel om die ronde vormen te gebruiken.
  En wat heb je trouwens een prachtige foto’s in dit artikel geplaatst! <3

 • Reply
  Esmée
  11 maart, 2016 at 07:24

  Wat een vrolijk lijstje! Ik word blij van een lekkere smoothie, het tweede uur beginnen met school, en blogs lezen

 • Reply
  Marlotte
  11 maart, 2016 at 08:00

  Ah, wat een fijne en positieve dingen. Ik word héél blij als de zon schijnt, als je dan even je ogen dichtdoet, lijkt het net zomer :)

 • Reply
  Darina
  11 maart, 2016 at 08:00

  Een heel mooi lijstje. Van een lekkere bak koffie word ik ook heel blij van en dat de vogeltjes ‘s ochtends fluiten…heerlijk..de lente komt eraan!

 • Reply
  Babette | StudioBabsie
  11 maart, 2016 at 10:06

  Ondanks dat het cliché misschien is, is wel een heel leuk lijstje geworden & vooral de foto’s zijn prachtig! Ik vond het leuk om te lezen en zeg vaker doen! ;)

 • Reply
  Mariëlle
  11 maart, 2016 at 11:09

  Het zijn de kleine/gewone dingen waar je denk ik ook van moet kunnen genieten. Als dat je al niet meer blij maakt… Ik kan ook genieten van kleine dingen, al is het maar de bus nog NET halen of een glimlach van iemand!

 • Reply
  anna
  11 maart, 2016 at 11:56

  Leuk om te lezen! En ja, cappuccino van de AH to go is altijd fijn <3 Ik koop vaak een koffie als ik lang moet wachten of de trein heb gemist. En wat een mooie foto's heb je bijgevoegd, wauw!

 • Reply
  Renske
  11 maart, 2016 at 12:16

  Jaaa, onkruid wieden met het zonnetje die fijn aan de hemel staat, heerlijk! Ik kan intens gelukkig worden van de natuur: vogeltjes, dieren, het bos, weilanden, de zon. Oh, en koppen thee natuurlijk. ;-)

 • Reply
  Britt
  11 maart, 2016 at 12:27

  Super leuk geshreven!

 • Reply
  Mariska
  11 maart, 2016 at 15:19

  Dat zijn ook echt dingetjes om van te genieten! En je foto’s blijven prachtig :D

 • Reply
  Iris
  11 maart, 2016 at 17:52

  Clichés zijn op dit gebied helemaal niet erg! Het is juist leuk hoe iedereen ze anders invult.

 • Reply
  Manon
  11 maart, 2016 at 20:32

  Oh ik zou wel een flinke bak latte willen hebben dat maaktij gelukkig

 • Reply
  Arjanne
  11 maart, 2016 at 22:36

  Ahh wat een leuk artikeltje, vol blijheid! :) En hé, het zijn die kleine momentjes die het ‘m doen, niet?

 • Reply
  Laura
  12 maart, 2016 at 10:58

  Heerlijke punten! Gezelligheid is i der das ook zo fijn.

 • Reply
  Willemijn
  12 maart, 2016 at 13:19

  Heel leuk, ook mooie foto’s! Heel toevallig dat ik juist vandaag ook zo’n blogpost heb ingepland, maar dan met 50 dingen waar ik blij van word. Hahah.

 • Reply
  Marleen
  12 maart, 2016 at 18:32

  Leuk! Het viel je al op van je Insta feed. Ik vind het wel wat hebben. Heel speels en vrolijk inderdaad :)

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  12 maart, 2016 at 20:07

  Ik merkte het ook al op je Instagram feed, gek hoe het zo snel evolueert! Zo zie je ook hoeveel je er mee bezig bent. En hey, wat leuk dat studenten.net dingetje dat je doet! Ik heb gelijk al wat gelezen, tof gedaan allemaal! ( :

 • Reply
  Sanne
  12 maart, 2016 at 23:35

  Mooi bericht hoor! Je puntjes zijn echt heel persoonlijk en dat maakt het heel leuk.
  Van een kop koffie in de zon word ik echt heel blij. Of van analoog fotograferen in het bos! Echt mijn lievelings.
  Je feed ziet er inderdaad heel fijn en lievig uit, leuk!
  Liefs

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  13 maart, 2016 at 00:05

  Ah wat leuk allemaal, word er instant blij van!

 • Reply
  Jolien
  13 maart, 2016 at 10:34

  Mooie foto’s! Ik zou ook liefst elke dag een cafétje bezoeken om samen met vriendinnen iets te gaan drinken, maar zo lang ik geen werk heb, laat mijn portemonnee dat helaas niet toe.

 • Reply
  Lisa
  19 maart, 2016 at 13:55

  Ik snap helemaal dat je hier vrolijk van word. Het zal wel een beetje eenzaam zijn nu zonder je broers en zussen. Ik geniet echt van je feed. Het staat inderdaad minder hoekig en hard.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.