BREAKFAST LATELY – 7 gezonde ontbijtjes

smoothiebowl

Zoals je misschien wel weet ben ik behoorlijk verslaafd aan havermout. Zo ongeveer elke ochtend eet ik mijn standaard oatmeal bowl, waar ik onwijs van geniet. Maar om eens een beetje meer leven in de brouwerij te brengen, daagde ik mezelf uit om een week lang elke dag een ander ontbijtje te eten. Vandaag het ´resultaat´: ik deel 7 verschillende, gezonde ontbijtjes met je!

De ontbijtjes

havermoutpap

Dag 1 – havermoutpap

De eerste dag besloot ik nog maar even oud en vertrouwd te beginnen met mijn standaard havermoutpapje. Het geheim van dit ONTZETTEND LEKKERE ontbijt? Ik laat de havermout de nacht van tevoren weken samen met melk, water, kaneel en… een halve geprakte banaan! Als je de pap de volgende ochtend kookt zit er door die geprakte banaan een heerlijke ´warme´ smaak aan. Probeer maar eens.

oatmeal bowl

Dag 2 – havermout-/boekweitbowl

Deze pap heeft dezelfde basis als die van de vorige pap, alleen heb ik hier nog wat boekweitgrutten doorheen gedaan. En oh, vergeet natuurlijk ook niet de opmaak: ik ben flink aan de slag gegaan met al die aarbeitjes, nootjes en het lijnzaad! En geef toe, het ziet er wel heel vrolijk uit, toch?

mason jar yoghurt

Dag 3 – yoghurt/granola swirl

Dit vind ik nou echt zo´n typisch Pinterest ontbijtje, met die mason jar. Love it, haha!

Ik vulde de beker met yoghurt, meloen, aardbeien, en een mix van basic muesli en granola van Eat Natural. Het was heerlijk!

havermoutpannenkoeken

Dag 4 – banaan/ei pannenkoekjes

1 banaan en twee eieren, plus nog wat toppings. Dat is alles wat je nodig hebt om dit american ontbijtje te maken. Je prakt de banaan en mengt het met het ei, en hier bak je zes pannenkoekjes van. Een beetje yoghurt en fruit er overheen en je bent klaar!

 

smoothiebowl

Dag 5 – nicecream bowl

Ijs als ontbijt, jippie! Ik had al een tijdje een banaan in de vriezer liggen, en die besloot ik maar eens te gaan gebruiken. Ik deed hem samen met wat kersen en een scheut yoghurt en wat melk in de blender, en goot het over in een kom. Dan nog wat lekkere toppings er overheen, en klaar.

havermout crumble

Dag 6 – healthy crumble

Dag 6! In mijn geval uiteindelijk de laatste dag van de challenge, aangezien ik daarna een week weg ging. Ik besloot eens lekker uit te pakken met een gezonde appelcrumble, waarvoor ik dit recept van Pauline gebruikte. Ik paste het iets aan (grotere appelblokjes) zodat ik meer een crumble zou krijgen, en geen koek. Ook deed ik er yoghurt bij, voor de frisheid en om het wat vullender te maken. Lekker!

Even opbiechten

Hoewel ik mezelf voor de challenge heb geplaatst om een week lang elke dag een ander ontbijtje te eten, is dat helaas niet helemaal gelukt.  De zes verschillende ontbijtjes zijn er wel gekomen, maar niet in zes dagen. Ik heb er iets langer over gedaan, omdat ik tussendoor af en toe ook een dagje niet thuis was!

Wat lijkt jou het lekkerste ontbijtje?

Liefs Anniek

Het idee voor deze blogpost kreeg ik door het Breakfast Lately artikeltje van Linda!

29 reacties

 • Reply
  Eline
  2 augustus, 2016 at 05:55

  Wat zien ze er allemaal lekker uit! De yoghurt swirl is echt zo leuk, dat is echt een top idee. Nu ben ik zelf een ontbijtje met kwark en aardbeien aan het eten, ook super lekker!

 • Reply
  Julie
  2 augustus, 2016 at 06:25

  Jaaa die swirl ziet er heerlijk uit!

 • Reply
  Frauke
  2 augustus, 2016 at 06:56

  Hmm, lekker zeg! Zo gevarieerd, en mooie ontbijtjes ook. Echte kunstwerkjes! Ik eet eigenlijk elke ochtend (magere) cornflakes met melk, intussen kan ik moeilijk nog wat anders hebben haha. Maar het ontbreekt me in al m’n haast ook meestal de tijd om moeite te steken in een mooie afwerking o.i.d. Het lijkt me wel de moeite, nu ik jouw foto’s zie! X

  • Reply
   Anniek
   5 augustus, 2016 at 18:19

   Ja, normaal maak het ik het meestal ook niet zo fancy op, maar ik moet zeggen dat ik er ‘s ochtends wel telkens heel vrolijk van werd, en dat het ontbijtje er nog lekkerder door leek te worden! Het is even werk, maar dan heb je ook wat, haha :) En easy cornflakes met melk is trouwens ook heerlijk!

 • Reply
  Britt • against the grain
  2 augustus, 2016 at 08:06

  Oeh, ik ga dit opslaan! Niet dat ik het altijd super healthy enz wil houden, maar ik heb wat afwisseling nodig, haha.

 • Reply
  Rieneke
  2 augustus, 2016 at 08:44

  AAHH ik krijg hier echt honger van. Ik ga ze allemaal een keertje uitproberen! Die mason jar swirl lijkt mij super handig om ‘s avonds te maken en ‘s ochtends in de trein op te eten.

  • Reply
   Anniek
   5 augustus, 2016 at 18:18

   Ja, inderdaad! Perfecte ontbijtje voor als je ‘s ochtends lekker snel klaar wilt zijn :) X

 • Reply
  Liefs Lara
  2 augustus, 2016 at 08:47

  Ziet allemaal zo lekker uit! Ik ben zo saai qua ontbijten, geef mij maar wat yoghurt met fruit & een beetje spelt granola en dan ben ik good to go. Heb overigens ook echt geen zin en inspiratie zo ‘s ochtends vroeg.. Ik vind het knap hoor!

 • Reply
  Mascha
  2 augustus, 2016 at 08:47

  Omg, dat ziet er mooi uit zeg! En het klinkt ook zo lekker, ik krijg spontaan honger! Het ijs en de yoghurt- maison bowl lijken me het lekkerst!

 • Reply
  Esmée
  2 augustus, 2016 at 08:54

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ben nu ook een beetje aan het experimenteren met nieuwe ontbijtjes (van wafels tot een bakje kwark) dus dit artikel komt goed van pas

 • Reply
  Emilie
  2 augustus, 2016 at 11:05

  Wat een mooie foto’s! Ehm, ik zou er eentje kiezen met havermout :)

  • Reply
   Anniek
   5 augustus, 2016 at 18:16

   Haha, nog een havermoutfan hier, yay! ;)

 • Reply
  Quinty
  2 augustus, 2016 at 16:16

  Mij lijkt alles lekker behalve de ei banaan pannenkoekjes. Die heb ik een keer gemaakt, maar vond ik geen succes.

 • Reply
  Iris
  2 augustus, 2016 at 17:13

  Het lijkt me allemaal echt top.

 • Reply
  Linda
  2 augustus, 2016 at 18:57

  Hmmm wat komen er heerlijke ontbijtjes voorbij! Zo’n swirl in een jar staat ook nog op mijn to do list om eens te maken en jouw havermout- boekweitbowl ziet er ook delicious uit. Zo leuk dat mijn blogje jou geïnspireerd heeft om op de gezonde ontbijt tour te gaan! <3

  • Reply
   Anniek
   5 augustus, 2016 at 18:16

   Ja, ik vond jouw artikeltje zo tof en inspirerend! Super bedankt :) Liefs!

 • Reply
  Elise
  3 augustus, 2016 at 14:36

  Ziet er stuk voor stuk heerlijk uit!!

 • Reply
  Laura
  3 augustus, 2016 at 14:48

  Mmmmmmjummmmy, die laatste 3 zien er wel heel lekker uit! Ik houd alleen echt niet van havermout als het zo papperig is haha.

 • Reply
  Marlies
  3 augustus, 2016 at 19:37

  Hey Anniek
  Zijn die bannaan/ei pannenkoekjes echt zo makkelijk te maken? Ze zien er namelijk heel lekker uit!
  X

  • Reply
   Anniek
   5 augustus, 2016 at 18:15

   Ja, ze zijn echt super easy! Zeker het proberen waard hoor, het kost je niet veel moeite en tijd :) Liefs!

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  5 augustus, 2016 at 11:29

  Mij lijkt die Nice cream bowl wel erg lekker!

 • Reply
  Judith | myfoodblog.nl
  6 augustus, 2016 at 19:37

  Een goed idee! Na jarenlang havermout voor ontbijt te hebben gehad, ben ik nu weer veel zelfgemaakte granola of yoghurt met fruit aan het eten. Binnenkort me toch weer eens wagen aan havermout na maanden zonder ;-).

 • Reply
  Josine
  6 augustus, 2016 at 22:11

  Hmm dat zit er lekker uit! Ik vind het inderdaad net een pinterest plaatje, maar dat vind ik van allemaal bijna. Leuke blog! Liefs Josine

 • Reply
  Manon
  8 oktober, 2016 at 12:37

  Wat heb je dat toch weer mooi gedaan en de ontbijtjes zien er lekker uit!

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  8 oktober, 2016 at 13:37

  Het ziet er echt heerlijk uit, mooie foto’s ook!

 • Reply
  Gina
  8 oktober, 2016 at 15:04

  Oh wat een prachtige foto’s! Het ziet er allemaal erg lekker uit ;)

 • Reply
  alexa
  1 december, 2016 at 10:48

  ziet er zo onwijs lekker uit, ik ben allen te lui om een chil ontbijt te maken!

 • Reply
  Lisette
  2 december, 2016 at 07:48

  Wat heerlijk! Ik heb zelf ook geprobeerd om mensen ten eerste te inspireren om te ontbijten en ook nog eens gezonde en heerlijke versie. Leuke blog!

 • Reply
  Laura
  2 mei, 2017 at 10:49

  Oeh ziet er echt gezond uit! Maar ook lekker. Jumm.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.