8 creatieve dingen om te doen dit jaar - GlowofbeautyGlowofbeauty

27 januari 2016

8 creatieve dingen om te doen dit jaar

Begin dit jaar ontdekte ik hóe fijn ik het vind om een avondje even al mijn werk te laten liggen, mijn kwasten en verf erbij te pakken, en rustig wat te gaan schilderen. HEERLIJK.

Toen ik hier achter kwam, besloot ik dat ik die behoefte aan creativiteit + tijd voor mezelf maar eens wat verder moet gaan ontwikkelen dit jaar. (#luisternaarjehartenzo) Daarom stelde ik een lijstje op met 8 creatieve dingen die jij en ik dit jaar kunnen gaan doen! (Ja, ook als je niet zo mega creatief bent!)

art creation water colour

Waterverf + inkt

Oké, ik begin maar gewoon met het, voor mijzelf, meest vanzelfsprekende ‘creatieve ding’: waterverven. En schrijven met inkt. In de kerstvakantie kwam ik erachter hoe ontspannend en leuk het is om wat op papier te krabbelen, en maar gewoon te kijken wat eruit komt. Geen druk erop, als het mislukt is het niet erg.

Sindsdien maak ik meerdere werkjes per week. Ik kan het je echt aanraden om het eens te proberen, en dan vooral zonder het idee dat het allemaal moet lukken! Ik zal binnenkort ook wat werkjes van mijzelf laten zien trouwens, voor een beetje inspiratie :)

Bak elke week 1 healthy baksel

Mensen die het doordeweeks megadruk hebben en op zondag alvast al hun avondmaaltijden ‘preppen’: er zijn onwijs veel mensen die het doen. Vooral in Amerika is ‘t echt populair geloof ik.

Voor mij is mealpreppen niet nodig, – want: hallo lieve mama die kookt – maar het lijkt me wel leuk om dit vaker te gaan doen op het gebied van snacks! Stel je bakt op zondagavond bakblik vol met healthy mueslirepen, dan heb je de rest van de week een lekker én gezond tussendoortje. Heel leuk om op deze manier nieuwe dingen uit te proberen, én gewoon lekker te genieten van je eigen baksels!

Mijn favo healthy baksels:

 1. Gezonde mueslirepen
 2. Healthy 3-ingrediënt brownies
 3. Yoghurt/dadel ontbijttaart

Plantificeren

Planten. Veel planten. Omdat het je kamer levendiger maakt, gezelliger, ze mooi zijn, en het gewoon leuk is om een paar levende ‘vriendjes’ op je kamer te hebben staan.

Vergeet ze niet water te geven trouwens. Anders gaat het mis. Ik spreek uit ervaring.

Apparaatjes uit, naarbuitenmodus aan

Ik heb zelf normaal altijd al mijn geluid en ook de trilmodus van mijn telefoon uitstaan. Anders wordt ik gillend gek. Maar nog fijner is om een dagje je al apparaatjes hélemaal uit te doen, en lekker naar buiten te gaan! Naar het strand, de heide, een mooi natuurgebied, of gewoon een rondje vanuit je huis. Enne, leuk: neem je camera mee, kan je mooie foto’s maken van onverwachte dingen die je tegenkomt!

tubetje waterverf

Kalligraferen

Kalligrafie. Ook wel ‘de kunst van het schoonschrijven’. Twee jaar geleden waagde ik me er voor het eerst aan, en hé: eigenlijk ging het me best goed af! Mooie krulletters, een balans tussen dikke en dunne lijnen… Na even oefenen heb je het al snel onder de knie. Ik heb het zelf nu al een poos niet meer gedaan, maar het lijkt me eigenlijk wel tof om weer mee te beginnen!

Memory Jar

Hillene vertelde laatst op haar blog dat ze alle briefjes uit haar Memory Jar van afgelopen jaar aan het teruglezen was. * WHAA, HOE LEUK IS DIT! * was mijn allereerste reactie. Dít moet ik ook doen. En jij ook. Want hóe leuk is het wel niet om door het hele jaar heen toffe herinneringen op te schrijven en te verzamelen, en ze aan het eind van het jaar allemaal weer terug te lezen!

Bloemen drogen

Het klinkt een beetje suf, dat geef ik toe. Maar als je na een paar weken wachten dan eindelijk je bloemetjes tussen die dikke stapel boeken uit haalt, en ziet hoe mooi de gedroogde bloemen zijn geworden… Ik word daar heel blij van. Je kan trouwens ook van alles doen met gedroogde bloemen, van het bijhouden van een herbarium tot ze inlijsten!

Art journal

Of ik hier tijd voor vrij kan maken weet ik niet. Maar leuk is het wel, een art journal. Voor het bijhouden van een art journal is het enige wat je nodig hebt een leeg boekje. Elke dag – las er bijvoorbeeld een vast momentje in de ochtend of avond voor in – vul je een pagina. Bijvoorbeeld met verf, krantenknipsels, je treinkaartje van die dag, een foto, een bloemetje… Het is helemaal aan jou, laat je inspireren door wat je hebt meegemaakt die dag! (voor inspiratie: zoek op Pinterest eens op ‘art journal’. Genoeg te vinden!)

Wat lijkt jou het leukste om uit te proberen?

Liefs Anniek

 

27 comments on “8 creatieve dingen om te doen dit jaar”

  27 januari, 2016

  Wat een leuk artikel! Een memory had lijkt me erg leuk om te doen voor later


  27 januari, 2016

  Ik zou héél graag willen kalligraferen. Vroeger deed ik dat zo nu en dan weleens, maar ben het eigenlijk uit het oog verloren. Tijd om het weer op te pakken!


  27 januari, 2016

  Even naar buiten gaan en je mobiel gewoon uitlaten, dat lijkt me echt heerlijk zeg!


  27 januari, 2016

  Ahh wat een super leuk artikel! Ik vind het ook heerlijk om eens in de zoveel tijd even alles aan de kant te leggen, en lekker creatief bezig te zijn, eigenlijk zou ik dat nog vaker moeten doen! Een art journal is heel erg leuk, dat hou ik ook bij. En healthy baksels zou ik ook eens wat vaker moeten uitproberen! Liefs


  27 januari, 2016

  Wat een leuk artikel! Leuke dingen!


  27 januari, 2016

  Kalligraferen zou ik echt heel graag eens willen doen! Net als een art journal bijhouden, trouwens, maar daar kom ik inderdaad niet echt aan toe. Zelf wil ik gewoon nog heel veel leuke interieur-DIY’s maken. :)

  Anniek
  30 januari, 2016

  Oeh ja, die DIY’s zijn ook altijd zo leuk! Op Pinterest zijn er zooooo veel mooie te vinden :D


  27 januari, 2016

  Bakken vind ik heel leuk! De Memory Jar is ook al zo een leuk idee.


  27 januari, 2016

  Wat een leuke ideeën! Ik durf zelf niet te beginnen aan kunstwerkjes maken, dat gaat toch niet lukken hahah (: Maar creatief met woorden zijn vind ik wel steeds leuker worden! En telefoon uit en de naarbuitenmodus aanzetten moet ik ook echt vaker doen! Oh, en lief dat je mijn Memory Jar artikel deelt (:


  27 januari, 2016

  Leuk artikel! Bloemen drogen deed ik vroeger ook haha #nostalgie. Kalligrafie vind ik heel tof, dat wil ik dit jaar ook gaan proberen!


  27 januari, 2016

  Wat een leuke ideeën, hier word ik ook echt enthousiast van. Heerlijk om even alles aan de kant te schuiven, je hoofd leeg te maken en lekker creatief bezig te zijn!


  27 januari, 2016

  Zo’n art journal ga ik ook eens proberen. Grote kans dat ik het niet lang volhoud, maar hé, elke dag dat ik het wel deed is goed ;-)


  27 januari, 2016

  Bloemen drogen deed ik vroeger wel eens, ik moet ook vaker DIY’en haha!


  Linda
  27 januari, 2016

  Leuke ideetjes! Ik kon me daarnet vij de boekhandel amper inhouden om een waterverfpallet te kopen hihi

  Anniek
  30 januari, 2016

  Haha, houd je vooral niet in! ;)


  Elena
  27 januari, 2016

  Leuke ideeën!! Zo’n art journal heb ik bijgehouden in 2014 en 2015, maar voor dit jaar kon ik geen geschikt boekje vinden. Best jammer eigenlijk.. Ik deed trouwens een week op twee bladzijden + bijzondere dagen appart.
  Liefs


  27 januari, 2016

  Zo’n art journal lijkt me gaaf om bij te houden. Zeker als het boek vol is, dan is ‘ie drie keer zo dik.


  27 januari, 2016

  Wat een leuke ideetjes allemaal! Ik heb begin vorig jaar een art journal bijgehouden. Heel leuk om dat nu terug te zien. En ook zo’n memory jar lijkt me heel leuk! Op de ij-hallen heb ik ooit een kaligrafie boekje gekocht. Ik krijg nu nog meer zin om het te gebruiken.
  Liefs,
  Sonia

  Anniek
  30 januari, 2016

  Oeh, zo leuk zo’n art journal! Ooit wil ik het ook nog een keer doen, maar het lijkt me best lastig om in een vast ritme er telkens iets in te schrijven/tekenen/plakken/maken :) En leuk, dat kalligrafieboekje!


  27 januari, 2016

  Wat een geweldig en creatief artikel zeg. Hier houd ik echt van!
  Dit artikel ga ik zeker weten onthouden.
  Liefs Iep xo


  27 januari, 2016

  Echt heel tof dat je creatief bezig bent. Ik ben zo vaak creatief bezig voor mijn school dat ik vaak vergeet om het zelf als ontspanning te doen. Dat heb ik voornamelijk met tekenen. Ik heb nog een stapel met ideeën die ik wil maken, maar waar ik niet aan toekom. In de toekomst wil ik vaker dingen voor mezelf illustreren.


  28 januari, 2016

  Sinds ik op gezonder tour ben. Zoek ik ook steeds lekkere simpele en gezonde snacks. Dus ik ga zeker voor het bakken.


  28 januari, 2016

  wat een leuke dingen staan er tussen! ben heel benieuwd!


  28 januari, 2016

  Kalligraferen heb ik laatst gedaan op school (ik doe de pabo), het was best leuk!


  29 januari, 2016

  Bloemen drogen is zo leuk! Gaaf dat je ook gaat verven.


  30 januari, 2016

  Ik ging in de herfst naar buiten om mooie blaadjes te verzamelen om ze te laten drogen. Ik was het weer vergeten dat ik het had gedaan, dus laatst kwamen er opeens blaadjes tevoorschijn in ijn boeken haha

  Ik vind het soms wel lastig om helemaal gefocust te zijn met iets. Ik moet ook echt alles uit zetten.

  Anniek
  30 januari, 2016

  Ah, zo’n soort ontdekking is zo leuk! Echt tof :) En bedankt voor je lieve reactie! <3