A few shots of my week # 6

 

 

 

 

DSC00139-005

Deze week was een leuke, maar ook best drukke week. Ik moet weer veel doen voor school, en als je dan laat thuis bent is dat wel vervelend, maarja. Gisteren werd ik ziek, maar ik knap alweer wat op. Erg verschillende dingen gedaan dus! Zondag was de eerste dag dat het weer wat kouder werd. Aan de ene kant echt jammer, maar aan de andere kant kun je wel weer leuke jasjes en truien dragen. En ik ben in de herfst jarig, en als het kouder wordt, komt dat steeds dichterbij :)

DSC00156-003

Toch kwam de zon er zo af en toe tussen de buien door even bij, heerlijk!

DSC00153-004

Herrinneren jullie je nog de gootsteenontstopper waarvan ik iets leuks moest maken voor kunst nog? Ik had besloten er een tol van te maken, die mooi te versieren en als je hem dan draait, zie je allemaal mooi kleuren door elkaar. Daarvoor moest ik eerst de ontstopper omklappen, een dee van de stok afzagen en ik heb hem gevuld met gips zodat het zwaartepunt onderaan ligt. Leuk klusje voor op zondag :)

DSC00154-004

Grazy face ;)

DSC00160-003

Voor tussen de middag maakte ik lekkere hawaï broodjes met kaas, ham en ananas.

DSC00173-003

Bij latijn zitten we maar met een klein klasje, en onze traditie is dat 1 keer in de maand iemand wat lekkers bakt en we een ‘taartuur’ houden. Dit keer was ik aan de beurt om wat te bakken, en ik bakte 2 verschillende dingen.

DSC00175-003

Eerst ging ik aan de slag voor de appelplaattaart. Lekker kneden :)

DSC00178-002

Deeg even in de koelkast terwijl ik de vulling maakte

DSC00180-002

En zo ging hij de oven in. Ik moest even wat improviseren omdat we geen kleiner bakblik hebben. Ik vond hem er zo mooi uitzien, zo glanzend..

.. en toen hij eruit kwam was de zijkant helemaal ingezakt. Ik dacht zo slim en creatief te zijn geweest me de rand, maar helaas :( Maarja, daar leer je weer van voor de volgende keer.

DSC00110-005

Ook maakte ik brownies, en ja, uit een pakje. Maar, dacht ik, als ik het uit een pakje maak moet ik er nog wel zelf iets origineels aan toe voegen. Dus deed ik er pecannoten bij en stukjes gedroogde en gewelde abrikoos bij.

DSC00113-007

‘s Ochtends ging ik met een volle bak met gebak naar school. Ik kwam met 1 overgebleven brownie thuis vanwege iemand met een chocolade-allergie, dus het viel gelukkig goed in de smaak!

DSC00134-006

Thuisgekomen meteen aan mn huiswerk. Maakt niet uit dat school pas net begonnen is, huiswerk wordt alweer volop opgegeven!

DSC00153-005

Jihoeee! Zoals jullie maandag al konden lezen is er bij de Kruidvat nu het 1+1 gratis nagellakfestival! Ik wilde supergraag de gelnagelset kopen, omdat dat flink in kosten scheelt met 50% korting. Helaas telde de lamp van 30 euro niet mee met de 1+1 gratis actie, zo stom! Daar baalde ik wel echt van, het leek me zo ideaal! Maarja, dan maar wat andere lakjes halen.

DSC00113-008

Awh, ik werd dinsdag wakker, het was donker, ik was moe en ik dacht echt: ‘Ooh, mijn wekker gaat te vroeg af, hoe laat zou het zijn? Half vier ofzo? Maar nee, back to reality, het was half 7, tijd om op te staan.

DSC00139-006

‘s Middags uit school even wat huiswerk doen en een artikeltje schrijven. Dit is echt mijn vaste ‘werkplekje’, aan de hoek van de tafel, zodat mijn laptop in de oplader kan :) Ook liggen er standaard wat snoertjes en make-up bij.

DSC00110-006

Nu het weer zulk koud en druilerig weer wordt, ben ik weer volop aan het theedrinken, heerlijk! Hierzo de rooibos original blend, met kaneel.

DSC00139-007

‘s Avonds werkte ik ook verder aan mijn kunst opdracht. Dit is nog maar de beginfase hoor, uiteindelijk werd hij heel anders :)

DSC00154-005

‘s Avonds alvast mijn ontbijtje voor die morgen daarna klaarmaken. Havermout met chiazaad en melk in de koelkast, en de volgende dag een drupje vanille extract en vers fruit erbij, hmm.

DSC00155-004

Van woensdag heb ik eigenlijk niet zoveel foto’s. Ik moest van 9 tot half 5 naar school en was pas half 6 thuis. Vanaf het station naar huis moest ik ook nog een achterstevoren met mijn fiets naar huis lopen, ja, achterstevoren, voor lulllllll :D Toen ik uit de trein naar mijn fiets ging zat er een enorme slag in mijn wiel en mijn spatbord was los. M’n fiets kon alleen nog maar achterstevoren een klein beetje fatsoenlijk rijden.

We aten die dag een beetje laat, dus ik kon voor het eten nog net al mijn huiswerk doen. Om mijn honger alvast een beetje te stillen at ik banaanijs met muesli.

DSC00113-010

Donderdag werk ik wakker met een beetje buikpijn en mijn ‘holtes’ (jeweetwel, bij je neus en je voorhoofd) voelden heel drukkend, vervelend, maar dat ging wel weer over dacht ik. Ik hoefde pas het 3e te beginnen dus ‘s ochtends ben ik nog even met mijn moeder naar de markt geweest en heb ik mijn fiets naar de fietsenmaker gebracht. Hij zei dat het zo’n 140 euro zou kosten om mijn fiets te laten maken, en dat was mijn fiets het niet meer waard. De komende tijd maar eventjes lopend naar het station, tot ik een nieuwe fiets heb. Die dag ging ik gewoon naar school, maar toen ik thuiskwam voelde ik me niet veel beter dan die ochtend, slechter juist. Ik nam een vitamine bruistablet en ging wat vroeger naar bed.

Vrijdag voelde ik me nog steeds niet goed en bleef ik thuis. Ik had (en heb:)) last van drukkende holtes, hoofdpijn, verstopte neus en ik voel me een beetje futloos. Wel echt balen, want net dit weekend zou ik op kamp gaan! Daar ben ik dus helaas niet mee naar toe gegaan.

DSC00110-007

Dan maar thuis even wat verder werken aan school.

DSC00153-007

Met deze enorme dikke pil ‘De dikke vegetariër’ van Mark Bittman kom ik de dag wel door :)

Ik ziek dit weekend dus nog even uit, ik hoop dat het volgende week weer over is. Wat heb jij deze week gedaan?

XX Anniek

2 reacties

 • Reply
  Eline
  14 september, 2013 at 05:25

  Hele leuke foto’s, en beterschap!

 • Reply
  Carla
  14 september, 2013 at 17:42

  Ha, Anniek! Heel af en toe kijk ik op je/jullie blog, leuk!, en nu komt er meteen weer een pompoen voorbij. Ik heb ook m’n eerste pompoen weer gekocht. En gisteren al gegeten bij Hans en Renée, een groentenoverschotel met pompoen erin, de zo bekende oranje en een butternut, met quinoa. En zo’n ontbijtje als jij neemt, neem ik ook wel eens, met rijste-of amandelmelk, chiazaadjes, pompoenpitten, zonnebloempitten of noten. En fruit erbij. MMMMM.
  Beterschap, en lekker lezen!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.