Een nachtje in een Airbnb in Antwerpen

Antwerpen, een stad die zo makkelijk te bereiken is vanuit Nederland, maar waar ik toch niet vaak kom. Jammer eigenlijk! Toen ik een paar weken geleden het aanbod kreeg om een nachtje in een Airbnb in Antwerpen te verblijven – en ook nog eens in een heel mooi appartement! – was ik dan ook heel enthousiast. Vandaag deel ik mijn ervaringen met de Airbnb suite waar ik verbleef!

Op weg

We stapten de bus uit, pakten onze koffers en gingen op weg naar ons appartement. Marieke, mijn zus, en ik zouden verblijven in een mooi appartement net buiten het centrum van Antwerpen. We waren ontzettend benieuwd wat we zouden aantreffen.

Ik was uitgenodigd door LivingComfort om een nachtje in hun suite te slapen. LivingComfort is een bedrijf wat matrassen en boxsprings maakt en verkoopt, en in hun suite in Antwerpen konden we de matrassen voor een nachtje uitproberen. En tegelijkertijd natuurlijk ook genieten van de rest van het appartement en van de stad Antwerpen!

De Airbnb in Antwerpen

De suite ligt in een mooie wijk iets buiten het centrum van Antwerpen. Vanuit het centrum ben je er lopend in ongeveer twintig minuten. We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar, die ons meteen wat tips gaf voor leuke eettentjes in Antwerpen.

Meteen een glaasje Cava toen we binnenkwamen. Niet verkeerd hoor! ?

Het appartement bestaat uit twee kamers: een grote slaap- en woonkamer, en een badkamer. De woonkamer heeft een klassieke uitstraling, wat onder andere komt door het hoge plafond, de houten vloer en de kleuren die zijn gebruikt. Aan de muren hangt veel moderne kunst.

Hierboven zie je een hoek van de woonkamer, met een schouw en een zachte grijze bank. Deze bank kan eventueel ook als slaapbank gebruikt worden.

Hier zie je een ander hoekje van de kamer, waar nog een bank staat (die héél lekker zit). Het vloerkleed, de kussens en de lampen maken het een gezellig plekje.

Bij het raam staat een antiek tafeltje met allerlei soorten koffie en thee er bovenop.

Het bed! In de kamer staat een tweepersoons bed, die aangekleed is met mooi beddengoed. Naast dat het bed er fijn uitziet, heb ik er ook erg lekker geslapen. De matrassen lagen fijn! Ik merkte een duidelijk een verschil tussen de matrassen in de suite en van die in mijn eigen kamer. Ik moet zeggen dat ik in mijn eigen bed ook prima slaap hoor, maar dit lag wel echt anders. Net een stukje lekkerder.

Aan de slaap- en woonkamer zit een grote badkamer van 25 m2, met een bad, een inloop regendouche, toilet en een wastafel. Op de foto zie je de ingang.

De badkamer was vrij donker – en dus moeilijk om te fotograferen, maar hier zie je het bad (op pootjes, te leuk), het toilet en een stukje van de douche.


Marieke en ik hebben echt genoten in dit fijne appartement! De suite is mooi en gezellig aangekleed en het ligt in een mooie wijk. Een comfortabel plekje om te overnachten tijdens een citytripje!

Je vindt de Airbnb in Antwerpen hier.

Ik ben nu ook bezig met een artikel over alle leuke hotspots die ik ontdekte in Antwerpen. Want yes, ik ben toch toffe plekken dingen tegen gekomen! Dit artikel kan je binnenkort verwachten.

Ben jij weleens in Antwerpen geweest? Wat vond je van de stad, en waar verbleef je? Ik ben benieuwd!

Liefs Anniek

€ In samenwerking met LivingComfort

3 reacties

 • Reply
  Evelien
  1 mei, 2018 at 07:42

  Wauw wat een pracht plekje, ziet er zo leuk uit!
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Femke
  1 mei, 2018 at 08:22

  Wat een mooi servies en geweldig hoge deuren! Ooh, ik ben heel benieuwd naar je hotspots :)

 • Reply
  Lisa-Marie
  2 mei, 2018 at 19:08

  Superleuk artikel? en mooie foto’s ik weet waar ik de volgende keer ga slapen als ik in Antwerpen kom?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.