Resultaat art shoot / BREAK FREE!

break free

In de afgelopen tijd kregen jullie hier en daar wat mee van het kunstprojectje waar ik de laatste weken mee bezig ben geweest. Soms een vaag gemaakt fotootje, of inspiratie-ideeën uit mijn dummy… Vandaag is het dan eindelijk zover: ik deel het uiteindelijke resultaat! Ik vind het echt gaaf geworden, als is het wel een beetje gek om mezelf op deze manier te zien… :)

dummie

Een kijkje in het proces

Een paar weken geleden kreeg ik op school, bij het vak Kunst, de opdracht om zelf een thema te verzinnen, en aan de hand van dat thema 3 verschillende kunstwerken te maken. Leuk, zo’n vrije opdracht waarbij je je fantasie de vrije loop kan laten! Ik ging meteen aan de slag, en kwam al vrij snel op dit thema:

‘Free yourself from the world that influences you. Let you, be you. Be independent of others, other people who influence you in a negative way. Break free.’

Nog niet echt een concreet thema dus, maar dat vond ik juist fijn, zo kon ik nog lekker veel kanten op.

anniek en alexandra

Na wat gebrainstormed te hebben heb ik Alexandra ingeschakeld. Of eigenlijk: we vonden elkaar bij toeval op het internet, en een paar dagen later reisde ik af naar Alkmaar om daar samen foto’s te maken. Superleuk en gezellig!

preparation shoot

We bouwden Alex’ kamer om tot mini-studio, en ook hielp ze me even met het touperen van mijn haar.

vingerverf

En toen kwam het leukste moment: mijn hele gezicht ondersmeren met verf, haha! Mooi moment :)

De resultaten

art shoot

photography angry

break free

En hierboven dan de uiteindelijke resultaten! Ik heb met hulp van Alexandra 3 foto’s gekozen uit een énorme selectie (we hebben echt honderden foto’s gemaakt), en dit waren toch wel de ‘treffers’.

Zelf ga ik uiteindelijk voor de laatste foto denk ik, deze vind ik het best bij het thema passen. De verschillende kleuren verf staan voor de etiketten die mensen op je plakken, de smurrie van meningen van anderen. En wat een bevrijding is het als je die smurrie van jezelf af kan vegen! Deze foto vind ik het meest die bevrijdende uitstraling hebben.

Ik ben best wel tevreden met het resultaat. En eigenlijk stiekem ook wel een beetje trots, al blijft het gek om mezelf zo te zien :) Voor de fotografie mogen alle credits trouwens naar Alexandra hoor, wat een topwerk heeft die lieve meid geleverd!

Zo, dit moest ik toch echt even delen. Leuk om na een lange brainstormsessie ook echt tof resultaat te krijgen. Wat vind jij van de foto’s?

Liefs Anniek

Photography by Alexandra Huijgens

 

24 reacties

 • Reply
  BySilke
  31 mei, 2015 at 05:44

  Jeeeej, proficiat met je 600 volgers meid! En echt heerlijke foto’s, Alexandra kan er echt wel wat van. Ik vind vooral de eerste foto mooi, zo mysterieus! Maar voor het thema zelf is de foto die jij uiteindelijk koos misschien beter. Maar echt superleuk gedaan! Je wordt sowieso de ster van alle opdrachten ;)

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  31 mei, 2015 at 06:42

  Wat een inspirende quote en wat heb je hem mooi verwoord via een foto! Toen je hierover vertelde een tijdje geleden op je blog was, ik al zo nieuwsgierig naar de foto’s geworden. En ze zijn prachtig! Heel goed gedaan Anniek en wat kan Alexandra geweldig goede foto’s schieten :). Hier mogen jullie trots op zijn!

 • Reply
  Astrid
  31 mei, 2015 at 06:58

  Ik vind de eerste ook mooi. Maar die past natuurlijk iets minder goed bij je thema. Zou die eerste gewoon uitvergroten en bij je bureau hangen :D

 • Reply
  Esther
  31 mei, 2015 at 07:02

  De gedachtenis achter de foto klopt ook echt helemaal! Super goed bedacht, en het resultaat mag er wezen, top :-)

 • Reply
  Anna
  31 mei, 2015 at 08:44

  Super leuk! Ik vind dat je het op een zeer creatieve manier uitgevoerd hebt, met het idee van plakkende mensen als smurrie. En de foto’s zijn ook heel mooi geworden! :)

 • Reply
  Lotte
  31 mei, 2015 at 09:15

  Wow, wat een mooie foto’s! Ze zijn super mooi gelukt :)

 • Reply
  Lotte
  31 mei, 2015 at 09:16

  Wat een mooi thema heb je bedacht! En goed uitgewerkt ook, heel symbolisch met de verschillende kleuren verf. Ik zou ook voor de laatste foto gaan, die straalt echt vrijheid uit!

 • Reply
  Klaske
  31 mei, 2015 at 11:45

  Aah heel erg leuk Anniek! Wat een mooi thema en ik zou inderdaad ook gaan voor de laatste, maar ze zijn allemaal geweldig! Liefs

 • Reply
  Anna
  31 mei, 2015 at 11:52

  Wat een toffe foto’s, helemaal passend bij je thema!

 • Reply
  Nicole
  31 mei, 2015 at 13:00

  Wat een enorm gave en artistieke foto´s! Ik vind het resultaat erg mooi geworden.

 • Reply
  Steffi
  31 mei, 2015 at 13:13

  Wat super leuk en origineel! Ik denk dat je opdracht wel goed is geslaagd, de foto’s zijn erg mooi geworden!

 • Reply
  Hillene
  31 mei, 2015 at 13:58

  Wauw, ik vind het resultaat echt super mooi geworden! Past idd heel goed bij het thema, echt tof (: xx

 • Reply
  Lena
  31 mei, 2015 at 14:06

  Heel mooi, zeker een geslaagde opdracht :)
  Ik vind de laatste ook het beste!
  x, Lena

 • Reply
  Caitlyn
  31 mei, 2015 at 15:11

  Wat een leuk project.! Ik heb ook eens zo’n project gedaan voor school, maar veel minder uitgebreid. Je hebt het project echt leuk uitgewerkt en ik ben eigenlijk nieuwsgierig naar de andere 2 kunstwerken waarmee je het project hebt uitgewerkt :)
  xx

 • Reply
  Iris
  31 mei, 2015 at 16:29

  Cool! Ik zou het niet durven om zo op te foto te gaan, maar wel heel stoer.

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  31 mei, 2015 at 18:20

  Oh, Anniek, een echt modelletje ben je, hihi! Erg leuk ook die betekenis achter de foto, het past perfect bij je thema! Jullie twee samen, dat zorgt voor een meesterwerk. (:

  • Reply
   Anniek
   31 mei, 2015 at 19:45

   Ah dankjewel Britt, lieve reactie! <3

 • Reply
  Sophie
  31 mei, 2015 at 18:20

  Heeel gaaf!

 • Reply
  Esther
  31 mei, 2015 at 19:34

  Wauw, onwijs gaaf!
  De quote is ook heeeeeel mooi! Dat is gewoon precies mijn levensmotto. Zou je het heel erg vinden als ik hem evt. zou gebruiken? :)
  LIefs

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  31 mei, 2015 at 20:06

  Ziet er ongelooflijk cool uit!!

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  31 mei, 2015 at 20:50

  Oh wauw dit is zoooo gaaf <3

 • Reply
  Kim
  31 mei, 2015 at 21:43

  Ik vind persoonlijk de tweede foto beter, daar zie je echt de irritatie in je ogen. In de laatste foto kijk je “te blij”, niet passend bij het thema. Maar al bij al wel een prachtig resultaat, goede uitwerking van het thema.

 • Reply
  Chahrazad
  31 mei, 2015 at 22:52

  De foto’s zien er echt gaaf uit!!!

 • Reply
  Eline
  4 juni, 2015 at 14:28

  Ik was echt super benieuwd naar de foto’s en ze zijn echt heel erg gaaf geworden!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.