Resultaat art shoot / BREAK FREE! - GlowofbeautyGlowofbeauty

31 mei 2015

break free

In de afgelopen tijd kregen jullie hier en daar wat mee van het kunstprojectje waar ik de laatste weken mee bezig ben geweest. Soms een vaag gemaakt fotootje, of inspiratie-ideeën uit mijn dummy… Vandaag is het dan eindelijk zover: ik deel het uiteindelijke resultaat! Ik vind het echt gaaf geworden, als is het wel een beetje gek om mezelf op deze manier te zien… :)

dummie

Een kijkje in het proces

Een paar weken geleden kreeg ik op school, bij het vak Kunst, de opdracht om zelf een thema te verzinnen, en aan de hand van dat thema 3 verschillende kunstwerken te maken. Leuk, zo’n vrije opdracht waarbij je je fantasie de vrije loop kan laten! Ik ging meteen aan de slag, en kwam al vrij snel op dit thema:

‘Free yourself from the world that influences you. Let you, be you. Be independent of others, other people who influence you in a negative way. Break free.’

Nog niet echt een concreet thema dus, maar dat vond ik juist fijn, zo kon ik nog lekker veel kanten op.

anniek en alexandra

Na wat gebrainstormed te hebben heb ik Alexandra ingeschakeld. Of eigenlijk: we vonden elkaar bij toeval op het internet, en een paar dagen later reisde ik af naar Alkmaar om daar samen foto’s te maken. Superleuk en gezellig!

preparation shoot

We bouwden Alex’ kamer om tot mini-studio, en ook hielp ze me even met het touperen van mijn haar.

vingerverf

En toen kwam het leukste moment: mijn hele gezicht ondersmeren met verf, haha! Mooi moment :)

De resultaten

art shoot

photography angry

break free

En hierboven dan de uiteindelijke resultaten! Ik heb met hulp van Alexandra 3 foto’s gekozen uit een énorme selectie (we hebben echt honderden foto’s gemaakt), en dit waren toch wel de ‘treffers’.

Zelf ga ik uiteindelijk voor de laatste foto denk ik, deze vind ik het best bij het thema passen. De verschillende kleuren verf staan voor de etiketten die mensen op je plakken, de smurrie van meningen van anderen. En wat een bevrijding is het als je die smurrie van jezelf af kan vegen! Deze foto vind ik het meest die bevrijdende uitstraling hebben.

Ik ben best wel tevreden met het resultaat. En eigenlijk stiekem ook wel een beetje trots, al blijft het gek om mezelf zo te zien :) Voor de fotografie mogen alle credits trouwens naar Alexandra hoor, wat een topwerk heeft die lieve meid geleverd!

Zo, dit moest ik toch echt even delen. Leuk om na een lange brainstormsessie ook echt tof resultaat te krijgen. Wat vind jij van de foto’s?

Liefs Anniek

Photography by Alexandra Huijgens

 

25 comments on “Resultaat art shoot / BREAK FREE!”

  31 mei, 2015

  Jeeeej, proficiat met je 600 volgers meid! En echt heerlijke foto’s, Alexandra kan er echt wel wat van. Ik vind vooral de eerste foto mooi, zo mysterieus! Maar voor het thema zelf is de foto die jij uiteindelijk koos misschien beter. Maar echt superleuk gedaan! Je wordt sowieso de ster van alle opdrachten ;)


  31 mei, 2015

  Wat een inspirende quote en wat heb je hem mooi verwoord via een foto! Toen je hierover vertelde een tijdje geleden op je blog was, ik al zo nieuwsgierig naar de foto’s geworden. En ze zijn prachtig! Heel goed gedaan Anniek en wat kan Alexandra geweldig goede foto’s schieten :). Hier mogen jullie trots op zijn!


  Astrid
  31 mei, 2015

  Ik vind de eerste ook mooi. Maar die past natuurlijk iets minder goed bij je thema. Zou die eerste gewoon uitvergroten en bij je bureau hangen :D


  31 mei, 2015

  De gedachtenis achter de foto klopt ook echt helemaal! Super goed bedacht, en het resultaat mag er wezen, top :-)


  31 mei, 2015

  Super leuk! Ik vind dat je het op een zeer creatieve manier uitgevoerd hebt, met het idee van plakkende mensen als smurrie. En de foto’s zijn ook heel mooi geworden! :)


  31 mei, 2015

  Wow, wat een mooie foto’s! Ze zijn super mooi gelukt :)


  31 mei, 2015

  Wat een mooi thema heb je bedacht! En goed uitgewerkt ook, heel symbolisch met de verschillende kleuren verf. Ik zou ook voor de laatste foto gaan, die straalt echt vrijheid uit!


  Klaske
  31 mei, 2015

  Aah heel erg leuk Anniek! Wat een mooi thema en ik zou inderdaad ook gaan voor de laatste, maar ze zijn allemaal geweldig! Liefs


  31 mei, 2015

  Wat een toffe foto’s, helemaal passend bij je thema!


  Kirsten Schoeber
  31 mei, 2015

  Wauw, het eindresultaat is heel mooi! Ik vind de eerste foto ook prachtig, heel ingetogen maar toch sprekend en contrastrijk door de verf.


  31 mei, 2015

  Wat een enorm gave en artistieke foto´s! Ik vind het resultaat erg mooi geworden.


  31 mei, 2015

  Wat super leuk en origineel! Ik denk dat je opdracht wel goed is geslaagd, de foto’s zijn erg mooi geworden!


  31 mei, 2015

  Wauw, ik vind het resultaat echt super mooi geworden! Past idd heel goed bij het thema, echt tof (: xx


  31 mei, 2015

  Heel mooi, zeker een geslaagde opdracht :)
  Ik vind de laatste ook het beste!
  x, Lena


  31 mei, 2015

  Wat een leuk project.! Ik heb ook eens zo’n project gedaan voor school, maar veel minder uitgebreid. Je hebt het project echt leuk uitgewerkt en ik ben eigenlijk nieuwsgierig naar de andere 2 kunstwerken waarmee je het project hebt uitgewerkt :)
  xx


  31 mei, 2015

  Cool! Ik zou het niet durven om zo op te foto te gaan, maar wel heel stoer.


  31 mei, 2015

  Oh, Anniek, een echt modelletje ben je, hihi! Erg leuk ook die betekenis achter de foto, het past perfect bij je thema! Jullie twee samen, dat zorgt voor een meesterwerk. (:

  Anniek
  31 mei, 2015

  Ah dankjewel Britt, lieve reactie! <3


  31 mei, 2015

  Heeel gaaf!


  Esther
  31 mei, 2015

  Wauw, onwijs gaaf!
  De quote is ook heeeeeel mooi! Dat is gewoon precies mijn levensmotto. Zou je het heel erg vinden als ik hem evt. zou gebruiken? :)
  LIefs


  31 mei, 2015

  Ziet er ongelooflijk cool uit!!


  31 mei, 2015

  Oh wauw dit is zoooo gaaf <3


  31 mei, 2015

  Ik vind persoonlijk de tweede foto beter, daar zie je echt de irritatie in je ogen. In de laatste foto kijk je “te blij”, niet passend bij het thema. Maar al bij al wel een prachtig resultaat, goede uitwerking van het thema.


  31 mei, 2015

  De foto’s zien er echt gaaf uit!!!


  4 juni, 2015

  Ik was echt super benieuwd naar de foto’s en ze zijn echt heel erg gaaf geworden!