Over bananen, familie en rokken met printjes

summer

Nu ik hier buiten dit artikel zit te schrijven, terwijl de zon op mijn huid brand én is het 30 graden, dan vind ik dat ik toch wel kan zeggen dat het nu dan echt zomer is. De zomer is (zoals bij velen) toch wel mijn favoriete seizoen, en er zijn een aantal dingen waar ik echt niet zonder kan in de zomer. Vandaag deel ik ze met jullie!

recept makkelijk ijs

Bananen

In de zomer kan ik echt niet zonder bananen. ‘Bananen?!’, hoor ik je al denken, maar vergis je niet, met bananen kan je heerlijk ijs maken! Doe een banaan in plakjes in de vriezer, stop hem als hij bevroren is in de blender, en gooi er wat yoghurt, kaneel en fruit bij. Even goed blenden en je hebt heerlijk én gezond ijs, perfect voor hete zomerdagen. En dat niet alleen trouwens, ook op de wat frissere zomerdagen kan ik er van blíjven eten. :)

Felle nagellak

Laatst zag je op mijn blog al een prachtig lichtblauw kleurtje van Miss Sporty verschijnen, een echte favoriet van mij deze zomer. Het leuke aan felle kleurtjes nagellak is dat ze echt een statement maken, en ze je outfit helemaal kunnen afmaken. Let wel op welke kleur je bij welke outfit draagt, want met felle kleuren is het gevaar voor een mis-match ook een stuk groter…

Mijn gezin

Dit jaar ga ik met mijn gezin op vakantie naar Frankrijk, aan de Franse grens van de Pyreneeën. Ik heb er heel erg veel zin in, lekker genieten van het (hopelijk!) warme weer, stadjes bezoeken, naar het strand gaan, de rust… En wat ik nog wel het allerleukste vind is dat mijn zus dit jaar ook meegaat! Ik heb één broer en één zus, en allebei zijn ze al wat ouder en wonen op kamers. Vorig jaar was ik dan ook het enige ‘kind’ dat nog meeging op vakantie, naast de vriendin die ik meenam. Heel gezellig hoor, maar vakantie met je eigen gezin vind ik toch altijd wel het leukst!

rok esprit

Luchtige rokjes en vrolijke prints

Na een winter lang vooral truien, vestjes en langemouwen T-shirts gedragen te hebben, was ik echt wel toe aan wat luchtige kleding! Ik vind het heerlijk om na de winter lekker te gaan shoppen voor nieuwe zomerkleding, en leuke, nieuwe items te scoren die ik ook meteen aan kan. Een poosje geleden heb ik mijn grote slag al wel geslagen (ik kwam met een gróte tas van de Pull&Bear thuis), maar het printje van dit rokje van Esprit vind ik stiekem toch ook wel erg gaaf.

Mijn camera

Nu ik al zo lang bezig ben met bloggen kijkt niemand uit mijn nabije omgeving er meer van op: ik heb áltijd mijn camera bij me, en ik maak bijna overal foto’s van. Voor hen is het nu heel normaal geworden, maar de mensen die ik nog niet zo lang ken moeten er soms wel een beetje aan wennen, maar vinden het ook wel weer grappig. Ook deze zomer gaat mijn camera weer overal mee naar toe, een onmisbaar apparaatje voor mij. Ik weet zeker dat ik in het buitenland ook erg mooie foto’s kan maken!

sjalotje tuin

Verse groente uit de moestuin

Inmiddels halen we elke dag wel twee of meer bakken aardbeien uit de tuin. We hebben er al jam mee gemaakt, we gebruiken het voor taart, voor smoothies, toetjes, noem maar op! In de winter is er nooit zoveel te doen in de moestuin, maar in de zomer is het spitstijd, dan is er altijd wel wat te doen. Ik denk dat we wel 20 verschillende groentes in de tuin hebben staan, dus dat wordt weer lekker experimenteren. Ik heb nu al zin om alles te kunnen oogsten!

Als ik dit artikel nu teruglees krijg ik er al helemaal zin: de vakantie, eigenlijk ook iets waar ik echt niet zonder kan deze zomer! Ik ga deze zomer onder andere dus naar Frankrijk met mijn gezin, ook ga ik nog wat werken, en natuurlijk leuke dingen doen, de reden waar de vakantie voor bestaat, toch?

Waar kan jij écht niet zonder deze zomer?

Liefs Anniek

afbeelding artikel bananen

 

 

8 reacties

 • Reply
  Suzanna
  13 juni, 2014 at 08:28

  Ik kan niet zonder rust in de vakantie. De dagelijkse dingen even uit mijn hoofd kunnen zetten en lekker samen met mijn man leuke dingen doen.

 • Reply
  Florentine
  13 juni, 2014 at 09:21

  Veel plezier op vakantie alvast!! Leuk artikel!

 • Reply
  Petra
  13 juni, 2014 at 09:22

  Waar ik niet zonder kan deze zomer….euhhh mijn fiets,de natuur….en mijn camera…onmisbaar om mij zelf de hele dag uitstekend te vermaken…

 • Reply
  alexa
  13 juni, 2014 at 09:48

  Wat leuk alleen bananen eet ik al jaren niet meer, alleen de geur daar word ik al misselijk van. Mijn camera neem ik nu nooit ergens mee naartoe maar dat gaat zeker gebeuren wanneer ik de camera langer heb.

 • Reply
  Steffi
  13 juni, 2014 at 10:22

  Leuk om te lezen, ik houd ook super van de zomer!

 • Reply
  Eline
  13 juni, 2014 at 10:33

  Mijn camera gaat overal mee naartoe en de zomer kom ik ook echt niet door zonder een aantal leuke boeken om bij weg te dromen in de zon.

  • Reply
   Anniek
   13 juni, 2014 at 11:09

   Ah ja, die boeken gelden ook voor mij!

 • Reply
  Linda
  13 juni, 2014 at 15:15

  Wat een leuk artikel! Het stukje over de camera is zo herkenbaar, sommige snappen echt niet wat je nou heel de vakantie met een camera moet. Vervolgens staan ze zo’n beetje op iedere foto en willen ze ze allemaal hebben op het eind haha

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.