Rome was awesome!

anniek in rome

Als je mijn blog en social media kanalen een beetje volgt, heb je waarschijnlijk wel meegekregen dat ik afgelopen week in Rome was. Vorige week schreef ik een ‘voorpret-artikeltje’, en tijdens de week heb ik mijn hele Instagram account volgespamd met foto’s van de lekkerste, échte Italiaanse ijsjes, pizza’s en mooie gebouwen. Vandaag dan ook niet de gebruikelijke Join My Life, maar een verslagje van mijn reis naar Rome!

zonsopgang vliegtuig

Maandagmorgen zaten we om 7 uur ‘s ochtends al in het vliegtuig, waardoor we een prachtige zonsopgang meemaakten. Ik heb al een aantal keer gevlogen, maar ik blijf het mooi vinden! ‘We’ is trouwens een groepje van 12 mensen, allemaal klasgenootjes. (+ 2 begeleiders)

broodje avocado

Ontbijtje: broodje met eiersalade, tomaat, bosui en avocado. Fijn dat je gewoon eten mee mag nemen in het vliegtuig!

forum romanum

Om 9 uur stapten we het vliegtuig uit, en meteen kwam een heerlijk zonnetje ons tegemoet. Na onze spullen gedumpt te hebben in het hostel, gingen we meteen de stad in. Op naar het Forum Romanum!

forum romanum

Wauw, zo bijzonder dat er nog zoveel bewaard is van al die tempels en gebouwen! Echt gaaf om te zien. Zoals je ziet was het heerlijk weer, en dat bleef het, de hele week. Echt heerlijk, zo’n tweede zomer ;)

kaartje rome

We hebben ontzettend veel gezien en gedaan deze week, en hiervan ga ik een aantal dingen aan je laten zien. Niet alles, want het is letterlijk te veel om op te noemen! Gelukkig hadden we een lerares mee die ontzettend veel wist over het oude Rome en ons van alles kon vertellen.

straatverkoper

Rome is echt een hectische stad waar het enorm druk is. Ook staat op elke hoek van de straat een souvenirkraampje zoals hierboven.

selfiestok

Ook zijn er erg veel (opdringerige) straatverkopers die je van alles aan proberen te smeren. Ze verspreiden zich over de hele stad, en verkopen allemaal hetzelfde: de selfiestok!

italiaans ijsje

What to do when in Rome? Gelati (ijs) eten natuurlijk! Ik heb elke dag wel één ijsje op, als het er niet meer waren… :)

gouden mozaiek kerk rome

We hebben best veel kerken bezocht. Normaal vind ik daar nooit zoveel aan, maar omdat je met zo’n leuke groep bent en de kerken in Rome heel indrukwekkend zijn, vond ik het best wel tof! Je zag veel van dit soort gouden mozaïeken op de wanden.

sint pieter

De Sint Pieter-kerk is natuurlijk wel een must see in Rome. Ik vond hem zelf heel erg groot en indrukwekkend, erg druk versierd ook. Niet helemaal mijn smaak, maar wel ontzettend gaaf om te zien!

vaticaan bovenaf

De koepel in de Sint Pieter kan je beklimmen, en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Rome. Die ronde wanden die je hier ziet horen bij het plein waar de paus vaak toespraken geeft, en die zwarte rij mensen, dat is de rij die om 9 uur ‘s ochtends al voor de Sint Pieter staat :o

anniek in rome

Echt bijna álles is oud in Rome, zo tof om te zien! Hier even een random foto van mij in een Italiaans straatje.

pizza

‘s Avonds probeerden we vaak een dealtje te sluiten met een leuk restaurantje, zodat we met z’n allen ergens voor niet te veel geld konden eten.

schoenen

Onze groep bestond uit maar 12 mensen, het grootste deel was meisje. We kennen elkaar al ruim 2 jaar, en het was dus ook heel gaaf dat we met z’n allen op reis mochten! Het was echt onwijs gezellig, en we hebben heel erg veel plezier gehad.

weerwolven

Weerwolven is echt ‘ons’ spel. Wij hebben echt zo’n groep die per ronde wel tien minuten kan blijven discussiëren over wie er verdacht is, of waarom juist niet. Echt geweldig! Als we even vrije tijd hadden, lieten we ons zakken in het gras (moeie benen) en gingen lekker kletsen en spelletjes doen. En de laatste nacht hebben we behoorlijk doorgehaald, waarbij we ook verschillende spelletjes hebben gedaan…

pantheon

pantheon gat dak

Het pantheon is ook echt zo’n gebouw dat je een keer gezien moet hebben. Dat gat in het dak is wel heel bijzonder, zoiets zie je eigenlijk nooit!

gucci winkel

We zijn een aantal keren bij de Spaanse trappen geweest, waar een hele dure winkelstraat in de buurt zit. Gucci, Dior, Armani, en nog veel meer merken zitten er gevestigd. Kijken, kijken, niet kopen…

glas in lood rome

Mooi glas in lood raam..

italiaans ijs

 

En toen was het alweer vrijdag. Wat gaan leuke dingen altijd zo snel voorbij! 9 uur ‘s avonds vlogen we weer terug naar Nederland. Maar eerst op het vliegveld nog een laatste ijsje ;)

Kei moe kwam ik ‘s nachts om half 2 weer thuis, waarna ik meteen in mijn warme bedje dook. Een beetje heimwee heb ik wel. Na 5 dagen begin je de stad echt goed te kennen, en weet je precies hoe je ergens heen moet lopen, en net als je dat eenmaal weet moet je weer naar huis. Daarnaast was het weer ook helemaal top, en onze groep was ook echt geweldig. I want back!

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn verslagje te lezen! Ben jij weleens in Rome geweest?

Liefs Anniek

28 reacties

 • Reply
  Esther
  3 november, 2014 at 07:37

  Heel erg leuk om te lezen hoe iemand anders het ervaren heeft! Mijn tips en foto’s staan ook toevallig vandaag online. Ik vond de Sint Pieter ook heel indrukwekkend. En de ijsjes <3

  • Reply
   Anniek
   3 november, 2014 at 08:11

   Wat leuk, ik ga zo even een kijkje nemen! X

 • Reply
  Bo
  3 november, 2014 at 08:38

  Leuke foto’s heb je gemaakt!

 • Reply
  Bianca
  3 november, 2014 at 09:24

  Wat een mooie foto’s! Ik ben nog nooit in Rome geweest, maar staat zeker op mijn to-go list!

 • Reply
  Eva
  3 november, 2014 at 09:29

  O O Rome… het is echt mijn lievelingsstad!! Zo ongelofelijk veel cultuur en geschiedenis. Fijn dat er bij jou iemand mee was die veel over de stad wist, de eerste keer ben ik ook met mijn klas geweest en dat was zo geweldig, ik heb echt belachelijk veel geleerd toen. Toevallig hebben we toen ook heel veel weerwolven gespeeld haha! Als je dat spel heel erg leuk vindt moet je ook echt een keer De Mol proberen, dat lijkt er erg op met als bijkomend voordeel dat je niet weggestemd kan worden of kan worden opgegeten.

  • Reply
   Anniek
   3 november, 2014 at 17:08

   Oeh, goede tip! Ik heb weleens gehoord van het spel De Mol, maar ik heb het zelf nog nooit gespeeld. Daar gaat verandering in komen ;)

 • Reply
  Hillene
  3 november, 2014 at 09:44

  Leuke foto’s! Ik krijg zo’n heimwee als ik dit allemaal zie…

 • Reply
  Melissa Charlotte
  3 november, 2014 at 10:12

  Ah lekker toeristisch allemaal. Mooie foto’s heb je gemaakt.

 • Reply
  Cheyenne Caitlin
  3 november, 2014 at 10:20

  Aaah! Wat leuk om te lezen en te zien wat je de afgelopen week hebt gedaan en gezien. Ik ben zelf nog nooit in Rome geweest, maar wil er absoluut een keertje heen :)

 • Reply
  Fabianne
  3 november, 2014 at 11:27

  Tof om te zien en mooie foto’s! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad :). Weerwolven wil ik ook echt nog een keer spelen, haha. Lijkt me (als Wie is de Mol?-fan) zo leuk!

 • Reply
  Withlovefroms
  3 november, 2014 at 12:23

  Wauw, Rome ziet er echt zo een mooie en romantische stad uit!
  Ik wil er ontzettend graag heen!

  Mooie foto’s trouwens!
  Liefs, <3

  • Reply
   Anniek
   3 november, 2014 at 17:08

   Thanx meid!

 • Reply
  beautybloglaura
  3 november, 2014 at 12:54

  Super leuke foto’s xx

 • Reply
  The Beauty Suitcase
  3 november, 2014 at 14:42

  Ik mis Rome echt als ik dit zo zie! Heerlijke stad!

  • Reply
   Anniek
   3 november, 2014 at 17:07

   Ja, zeker, ik wil zo graag weer terug! :)

 • Reply
  Anniek Verhooren
  3 november, 2014 at 14:59

  Wat een mooie foto’s! Ik ben zelf helaas nog nooit in Rome geweest, maar ik heb zo’n gevoel dat dat niet meer al te lang gaat duren!

 • Reply
  Manon
  3 november, 2014 at 16:11

  Rome ziet er zo mooi uit, fijn om te zien dat je het leuk had!

 • Reply
  Iris
  3 november, 2014 at 18:12

  Weerwolven ken ik nog niet. Ik speelde wel vaak Regenwormen.

 • Reply
  Annebelle
  3 november, 2014 at 19:24

  Rome staat hoog op mijn travel wishlist!

 • Reply
  Eline
  3 november, 2014 at 20:25

  Wat een ontzettend mooie foto’s! Als ik het zo zie wil ik meteen weer een keertje terug. Het is zo’n mooie stad ^^

 • Reply
  Chahrazad
  3 november, 2014 at 20:43

  Leuke dingen gaan indd altijd zo snel voorbij. Wat een mooie foto’s!!

  x

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  3 november, 2014 at 21:39

  Supergezellig! Wil ik ook echt eens doen!

 • Reply
  Eva | Realitijd
  4 november, 2014 at 11:14

  Vorig jaar april ook naar Rome geweest! Het was geweldig, enige vond ik jammer: het eten en alles eigenlijk is er ONGELOOOFLIJK duur, en vaak zijn ze helemaal niet vriendelijk. Maar je gaat er natuurlijk voor de geschiedenis…

  • Reply
   Anniek
   4 november, 2014 at 14:32

   Ah, bij mij viel dat echt reuze mee! Je merkt wel dat de Italianen echt ‘temperament’ hadden, maar op zich waren ze best vriendelijk :) En de pizza’s en pasta’s kon je bij veel restaurantjes voor niet zo veel geld halen!

 • Reply
  Moniek
  4 november, 2014 at 16:19

  Zoveel zin in pizza door die foto!!! Maar leuke foto’s, ik wil altijd nog een keer naar Rome.

 • Reply
  Anna
  4 november, 2014 at 20:47

  Aaah wat een leuke en mooie foto’s! Super om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad. Ik vond het ook heel gezellig altijd om met school ergens heen te gaan :)

 • Reply
  Claudia
  4 november, 2014 at 22:39

  Wat een toffe foto’s. Ik heb weerwolven één avond gespeeld en ik vond het echt helemaal te gek!

 • Reply
  Wanda
  9 november, 2014 at 12:49

  Helaas nog nooit zelf geweest maar Rome staat zeker nog op mijn lijstje van te bezoeken steden, dus hopelijk ooit!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.