Ik moet een beetje bewuster leven - GlowofbeautyGlowofbeauty

29 april 2015

appel

Hé, wacht eens! Ik was toch degene die een paar maanden geleden dat schema opzette om je buikspieren te trainen? Maakte ik niet altijd van die lekkere, gezonde baksels en nam ik niet altijd healthy salades mee naar school? Enne, dat hardlopen, is daar nog iets van terecht gekomen?

De laatste tijd is het er allemaal een beetje bij ingeschoten, en daar baal ik van. Dit moet veranderen. Ik wil weer bewuster en gezonder gaan leven!

Oké, schets van de situatie. De afgelopen periode had ik het beredruk, en ik merkte dat ik er door al die drukte om me heen in mijn hoofd niet bij was. ‘Ik moet dit nog doen, dat nog regelen, dit nog afmaken…’ Mijn dagen bestonden uit opstaan, vlug ontbijten, nog wat dingetjes regelen, naar school gaan, en dan uit school de rest van de dag weer bezig zijn met van alles. Er moest nou eenmaal veel gebeuren.

Veel mensen vinden het een ‘smoes’, en een slechte ook, dat je doordat je te weinig tijd hebt niet meer aan sport doet, niet zo gezond meer eet en de dag in een soort waas aan je voorbij laat gaan. Onzin! Drukke periodes zorgen er wel degelijk voor dat het lastig is om bewust te leven, te genieten en gezond bezig te zijn. Dat is hartstikke begrijpelijk, niets slechte smoes!

healthy life

Maar hé, ondanks dat ‘tijd’ dus niet echt een slechte smoes is, wil ik eigenlijk wel graag weer terug naar een gezondere levensstijl. Een levensstijl waarin ik niet meer een halve (of een hele :o) chocoladereep achter elkaar opeet, Waarin ik niet van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op m’n gat achter mijn laptopje zit, maar ook gewoon lekker ga bewegen. En oh ja, ik zou ook graag weer wat meer willen lezen!

Dus. Dat wordt mijn uitdaging voor komende tijd. Hoe ik dit dan ga doen, ook al heb ik soms weinig tijd? Ik wil in elk geval gaan proberen om productiever te werken en me minder te laten afleiden, zodat ik mijn tijd beter in kan plannen. Ook de dag rustig beginnen en rustig eindigen lijkt me een goed plan. En daarnaast de rustmomentjes díe ik heb pakken, en goed gebruiken. Zoals tijdens mijn treinreis beginnen aan dat ene boek dat ik nog wilde lezen.

Heb jij ook weleens van die periodes waarin je beseft dat je eigenlijk niet zo goed bezig bent? Laten we samen de knop omzetten vandaag! Ik ga meteen beginnen, lekker buiten een rondje hardlopen :) 

Liefs!

 

20 comments on “Ik moet een beetje bewuster leven”

  29 april, 2015

  Ik ben nu alweer een weekje aan het hardlopen en oooh, dat voelt echt fijn! Ik merk zelf ook bij mezelf dat ik voortdurend zei dat ik dit, dit, dit en dit moest doen. Vaak had ik geen minuut vrije tijd meer om wat kleine work-outs te doen, oeps. Veel succes ermee Anniek! (: Maar die gezonde receptjes van jou zijn o-ver-heer-lijk!!
  Xx


  29 april, 2015

  hahaha herkenbaar! Ik denk dat druk zijn toch wel ergens bepaald in hoeverre jij tijd hebt om te sporten. S’avonds om 9 uur ga ik bijvoorbeeld niet meer hardlopen, en een ander moment op de dag is er gewoon écht niet. Buikspieren trainen kan wel vaak tussendoor, omdat dat simpelweg maar 10 minuutjes in beslag neemt :-) Succes!


  29 april, 2015

  Ahh ik snap het echt helemaal! Ik wilde ook echt meer gaan doen, maar de laatste tijd is het bij mij ook zo druk geweest! Niet normaal hahah! Voor de rest zit ik ook zo veel achter mijn laptop. Dit artikel schudt me wel even wakker, dankje! Liefs


  29 april, 2015

  Ik vind het fijn om voordat ik naar bed ga nog even te lezen, dan kom je toch even tot rust en zit je niet op je telefoon. Veel succes!


  29 april, 2015

  Herkenbaar meid! Maar maak je niet te druk. Soms heb je die periodes en dat is ook helemaal niet erg! Maar ik snap wel hoe je je voelt. Ik wil ook weer wat bewuster gaan leven en genieten van het moment.
  Liefs Lonneke


  29 april, 2015

  Heel herkenbaar! Ik heb geprobeerd om 2 weken geleden die knop een beetje te maken, en tot nu toe lukt het nog redelijk. Maar het is inderdaad veel makkelijker om in zo’n slechte cirkel te geraken, dan om er uit te geraken…


  Klaske
  29 april, 2015

  Heel veel succes Anniek! Heel herkenbaar dat het er in drukke periodes niet lukt en ik vind dat dan ook zeker geen slechte smoes!:)


  29 april, 2015

  hahsha ja ik heb het ook wel maar ben dan ook weer zo dat ik niet heel veel actie onderneem nu ik het type klink ik nog veel luier hahahah


  29 april, 2015

  Ik ben heel benieuwd, succes alvast! Maarre, je MOET niks he :)


  29 april, 2015

  Een goed voornemen! Ik minder nu met suikers, gaat wel goed eigenlijk. Veel succes :)

  Anniek
  29 april, 2015

  Bedankt Mariëlle! En tof dat jij al een poosje bezig bent, fijn dat het zo goed gaat!


  29 april, 2015

  Heel herkenbaar, de weken voor en tijdens de tentamens heb ik veel stress en weinig tijd. Dan eet ik snel iets (ongezonds) en heb gene tijd om te sporten! Ik ga het samen met jou weer oppakken, thanks voor de reminder!
  Liefs, Iris


  29 april, 2015

  Goed bezig! Ik heb een maand geleden mijn levensstijl ook compleet omgegooid. Ik merk vooral dat rustig de dag beginnen en eindigen heel veel helpt. Zo probeer ik na 9 uur ‘s avonds niks meer te doen behalve lezen, tv kijken of naar vrienden en dat is echt heerlijk. Ook helpt het me erg om sporten echt in mijn agenda te zetten. Hierdoor heb je veel minder snel de neiging om het over te slaan en zie je het meer als een afspraak! Succes xx

  Anniek
  29 april, 2015

  Wat goed van je dat je het allemaal zo ‘drastisch’ om hebt gegooid! Tof ook dat het zo goed werkt voor jou, inspirerend :) En goeie tip, van die agenda!


  29 april, 2015

  Ik moet ook echt bewuster leven!


  29 april, 2015

  Helaas doet mijn rug de laatste tijd te vroeg pijn, dus dan loopt mijn sportschema ook een beetje in de soep.


  Linda
  29 april, 2015

  Erg herkenbaar!


  29 april, 2015

  Bij mij is het vooral meer sporten haha :p


  29 april, 2015

  Ik was lekker aan het Blogilatessen en hardlopen, maar de enige beweging is fietsen terwijl het zo lekker ging….


  30 april, 2015

  Het is inderdaad echt moeilijk om je te blijven
  focussen op gezondheid en healthy lifestyle
  als het druk wordt maar ik probeer toch ook
  telkens opnieuw mijn best te doen als ik merk
  dat het even wat minder is
  xx