Na 681 artikelen: hoe blijf ik inspiratie vinden?

home office

Bron

Dat gevoel dat je achter je computer zit en een artikel wilt schrijven, maar dat er maar niets uit je vingers wil komen: elke blogger kent het wel. Ook ik heb hier wel eens last van. Toch ben ik al weer 681 artikelen verder dan 2 jaar geleden. Hoe blijf ik inspiratie vinden?

Just keep going

Geloof me: iedere blogger heeft wel eens last van een bloggers block of een periode waarin hij/zij gewoon écht niet weet waarover te schrijven. Dit is niets om je voor te schamen, en het gaat vanzelf weer over. Geef jezelf gewoon even de tijd om tot rust te komen, en blijf niet al die uren achter je computerschermpje zitten, wachtend tot er iets opborrelt. Daar wordt je alleen maar ongelukkig van, en veel helpen zal het ook niet. Nee, er zijn een heleboel andere manieren om inspiratie te vinden!

Heb altijd een notitieboekje bij je 

De meeste inspiratie krijg ik vanuit mijn omgeving. Als ik buiten op straat loop, als ik in de trein zit, als ik aan het shoppen ben, in de boekhandel, elk moment kan me een idee voor een artikel te binnen schieten. Bewaar daarom altijd een notitieboekje in je tas, die je speciaal gebruikt voor je blog en ideeën die je daarvoor opdoet. Geen inspiratie meer? Pak je notitieboekje erbij, blader hem eens flink door, en wie weet vind je nog een leuk onderwerp!  Je hoeft trouwens niet per se kant en klare onderwerpen als idee op te schrijven in je boekje, maar ook dingen zoals ‘herfstig weer’, ‘lekker ontbijtje’, of ‘gekleurde eyeliner’ passen er goed in. Soms haal je juist uit de ‘vage ideeën’ toffe onderwerpen!

Laat anderen je helpen!

Soms ben je gewoon eventjes ideeënmoe. Tipje: vraag andere mensen eens wat zij interessant vinden om over te lezen. Zo heb ik bijvoorbeeld weleens ideetjes aangevoerd gekregen van mijn ouders, over onderwerpen waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. En bekijk ook eens de comments die je krijgt op artikelen, vaak merk je daarin ook wel wat mensen graag lezen.

catrice allround concealer review

Bron

Het doel van je blog

Als ik Sinterklaasgedichten moet schrijven maak ik altijd eerst een woordweb met alle eigenschappen en bezigheden van de persoon waarvoor ik het gedicht schrijf. Door alles over hem of haar op te schrijven, kom ik vanzelf wel op ideeën.

Deze methode is ook heel erg goed te gebruiken voor het vinden van inspiratie voor je blog. Schrijf in het midden van een leeg, wit papiertje de naam van je blog op, en krabbel daaromheen alle woorden die passen bij jou en je blog. Denk na over het doel wat je wilt bereiken met je blog (schrijf je vooral over mode, vind je het leuk om DIY’s te delen, om reviews te schrijven, of wil je meer de persoonlijke kant op?),  en schrijf alle woorden die bij dat doel in je opkomen op. Als je hele blaadje vol staat, is het tijd om onderwerpen te combineren, en door te gaan op bepaalde onderwerpen. Mij helpt dit altijd enorm om inspiratie te krijgen voor nieuwe posts!

Loop een rondje door je huis en snuffel je kamer door

Het allereerste wat ik doe als ik niet weet waar ik over wil schrijven, is óf naar buiten gaan, óf op mijn kamer al mijn kastjes en laatjes doorzoeken. Als ik goed om me heen kijk kom ik uiteindelijk altijd wel iets tegen waar ik over kan schrijven, zoals een verschrikkelijk slecht product waar ik iedereen voor wil behoeden, een leuk DIY idee of een artikel waarin ik een handige opruimtip deel. Net als bij de vorige punten: zet jezelf open voor nieuwe ideeën.

outfit of the day fail #2

Doe eens gek

Kom uit je comfortzone en post eens een keer iets over een onderwerp waar je normaal niet zo snel over zou schrijven. Zo postte ik een poos geleden spontaan een artikel met Outfit Of The Day Fails, waarin ik mijn meest mislukte outfitfoto’s liet zien. Dit is niet iets wat ik heel snel zou plaatsen, want ja, meestal post ik juist de góed gelukte foto’s. Toch bleek het een goede zet te zijn: ik kreeg er een heleboel reacties op, en inmiddels heb ik het al een tweede keer gedaan!

Kom dus eens van je oude vertrouwde plekje af, en deel bijvoorbeeld iets heel persoonlijks, schrijf over een hobby waar nog niemand iets vanaf weet, interview iemand, doe iets geks!

Oude blogposts

Open je statistieken, en blader door je blogposts heen. Wat is het allerpopulairste artikel op je site? Waar heb je de meeste, enthousiaste comments op gekregen? Gebruik die post als inspiratiebron, en ga erop door. Of als het een redelijk oud artikel is en hij is de moeite waard: repost hem!

Geen puf mee? Go outside!

Het kan zijn dat je ondanks deze tips alsnog zuchtend naar je scherm zit te staren, balend dat je maar niets kan verzinnen. Mijn laatste tip: stop er dan gewoon even mee, en ga iets leuks doen, zodat je daarna weer met een frisse blik kan beginnen.

Ik hoop dat ik je met deze tip een beetje vooruit heb kunnen helpen, en don’t forget: laat die inspiratieknop altijd open staan!

Wat is jou ultieme tip om inspiratie te vinden? En heb jij ook weleens last van die vervelende, inspiratieloze momenten?

Liefs Anniek

 

 

17 reacties

 • Reply
  Esther
  6 november, 2014 at 08:14

  Hele handige tips! Een paar gebruik ik ook altijd (:

 • Reply
  Bianca
  6 november, 2014 at 13:46

  Handige tips! Grappig om te lezen dat ik niet de enige ben met een paar puntjes haha! Maar ook echt een leuk idee van je ootd fails! Heel origineel ook!

 • Reply
  Northflix
  6 november, 2014 at 18:23

  Wat leuk dat je dit deelt! Bepaalde dingen zijn heel herkenbaar!
  Ik heb overigens ook tig notities in mijn iPhone.

 • Reply
  Judith - myfoodblog.nl
  6 november, 2014 at 19:32

  Grappige en handige tips :-). Ik heb ook een notitie app in mijn telefoon, vaak krijg ik op de gekste momenten inspiratie.

  • Reply
   Anniek
   6 november, 2014 at 22:17

   Haha ja, ik heb ook echt tig notities op mijn telefoon staan! :)

 • Reply
  Manon
  6 november, 2014 at 20:06

  Ik heb nog niet eens zoveel online gezet, maar ik denk nu al huh hoe kan ik nog zoveel inspiratie hebben ahhaah

 • Reply
  renee
  6 november, 2014 at 23:59

  Fijn om te lezen, ik herken mij er inderdaad wel in dat de omgeving mij inspireert. maar 681 artikelen, wauw!

 • Reply
  Manon
  7 november, 2014 at 06:35

  Leuke tips! Ik hou inderdaad ook onderwerpen waar ik over wil schrijven bij in de notities in m’n telefoon. :) Soms tijdens werk kom ik er random op, maar als ik dan ‘s avonds bedenk wat ik wil schrijven weet ik niks. Dus dat is wel echt een must ja :)

 • Reply
  Nicole
  7 november, 2014 at 20:45

  Hele leuke tips! Er is eigenlijk altijd wel wat om over te schrijven.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 november, 2014 at 22:41

  Super leerrijk, thanks for sharing!

 • Reply
  4.Balou
  8 november, 2014 at 10:08

  Handige tips! Zodra er bij mij iets opkomt, noteer ik dat ook altijd op me telefoon :)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

 • Reply
  Sanne
  8 november, 2014 at 21:24

  Goeie tips dit. Ik heb ik ook weleens dat ik écht niet weet waarover ik moet schrijven. Ik denk dat ik met deze tips een heel eind ga komen. Vooral dat woordweb vind ik een goeie.

  xx Sanne

 • Reply
  Withlovefroms
  9 november, 2014 at 16:20

  Leuke tips!! <3

 • Reply
  Josephine
  12 november, 2014 at 13:24

  Wat een leuke tips! En ook erg overzichtelijk :)

 • Reply
  Riemke
  12 november, 2014 at 15:28

  heel handig, ik heb al een paar dagen geen inspiratie meer maar door je artikel al weer wat ideetjes! :) X

 • Reply
  Lifemaud
  23 november, 2014 at 09:15

  Goed artikel, ik HAAT het als ik geen inspiratie heb. Bedankt voor de tips!

 • Reply
  kelsey
  21 december, 2014 at 21:51

  super bedankt !

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.