The Body Shop Almond body butter

The body shop almond body butter

Ja hoor, eindelijk heb ik mijn eerste bodybutter van The Body Shop! The Body Shop is een winkel waar ik regelmatig even binnenloop. Niet speciaal om ook meteen iets te kopen, maar ik vind de sfeer er ook zo fijn. Eventjes aan iets ruiken, dingetjes uittesten, meteen een hele grote nieuwe wishlist maken… Laatst was ik ook weer eens in The Body Shop, en ik zag dat ze, zoals altijd in de kerstvakantie, een hele leuke sale hadden! Allemaal producten met 50% korting, waaronder bodybutter, douchegel en lipbutter. 50% korting, dat betekent dus dat de bodybutters dan nog maar 8 euro kosten, daarvoor kan ik het niet laten liggen!

The bodyshop almond body butter

Er waren een aantal soorten body butters die in de sale waren. Passievrucht, papaya, en ook almond, de versie die ik heb meegenomen. Ik zat in de winkel eventjes te twijfelen, maar uiteindelijk ben ik toch voor de Almond body butter gegaan. Deze had de meest bijzondere geur vond ik, en ook de substantie en dikte vond ik er goed uitzien!

Ik heb dus de almond versie, wat amandel betekent, en de geur van deze body butter is heel bijzonder. Het beste zou ik het omschrijven als de geur en de smaak van spijs, wat ook altijd in zo’n banketstaaf zit. Het is een warme geur, die ook redelijk zoet is. Niet zoet in de zin van snoepjes zoet, maar meer koekjeszoet, haha. Het is wel een beetje een geur waar je van moet houden denk ik. Het is trouwens ook niet zo gek dat de geur me doet denken aan spijs, want spijs is gemaakt van gemalen amandel.

The body shop body butter almond

The Body Shop staat toch wel bekend om haar heerlijke body butters. Ze hebben verschillende soorten, van die harde body butters, die nog een beetje smelten in je hand, en ook van die dikke, romige body butters. Deze body butter valt onder de catagorie ‘dik & romig’. Hij smeert heel makkelijk uit, je hebt het zo verdeelt over je lichaam.

Ik ben altijd wat meer van de zachte en romige body butters. Naast dat het gewoon lekker makkelijk werkt, is het ook vaak zuiniger, omdat het zich dunner laat uitsmeren en je er daardoor minder van nodig hebt. Per been heb je aan 1 likje genoeg. Dat is fijn, omdat het toch redelijk prijzige bodybutters zijn!

The body shop almond body butter zacht

The body shop almond body butter zacht voor de huid

Lekker romig zoals je ziet, heerlijk!

De geur en de smeerbaarheid is natuurlijk niet het enige belangrijke aan een bodybutter. Wat ik het belangrijkste vind, is dat hij mijn huid ook goed voedt en hydrateert, zeker in de winter! Als je de body butter eenmaal in hebt gesmeerd, trekt hij redelijk snel in, en ik merk dat hij heel verzorgend is voor mijn huid. Mijn huid voelt direct glad aan, en ook die ‘roze puntjes’ of plekjes voel en zie je meteen een stuk minder.  Ik smeer de butter vaak voor het slapen gaan op, zodat hij lekker de tijd heeft om in te trekken. Ook als ik de volgende dag aan mijn huid voel, voelt het nog lekker zacht, dat is fijn.

Als ik naar de ingrediënten kijk, wordt het me meteen duidelijk. Als tweede ingrediënt staat amandelolie, als vierde sheaboter, als vijfde glycerine, en als zesde cacaoboter. Dit zijn allemaal hele voedende bestandsdelen. De andere ingrediënten uit de redelijk korte lijst, kunnen ook allemaal geen kwaad. Er zit wel twee soorten alcohol, maar die zijn allebei niet uitdrogend, maar juist voedend.

Als jij deze body butter ook graag wilt kopen, moet je er snel bij zijn! Nú is het nog sale in The Body Shop, maar dat zal denk ik niet lang meer duren. Je kunt hem ook altijd nog bestellen bij www.thebodyshop.nl.

Ben jij ook zo gek op de body butters van The Body Shop? Ik ben na mijn eerste al helemaal hooked! Heb je ook nog tips voor andere goede producten van The Body Shop? Deel ze in de comments!

Liefs Anniek

13 reacties

 • Reply
  Xandra
  13 januari, 2014 at 09:48

  Ik ben inderdaad ook helemaal verslaafd aan de bodybutters van The Body Shop sinds ik een keer eentje kreeg op m’n verjaardag. Mijn favoriet is de gingerbread-variant, maar deze amandel lijkt me ook erg fijn!

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2014 at 10:01

   Oh, ja, ik heb de gingerbread variant ook, en die is ook zó lekker! Je zult deze dan vast ook lekker vinden!

 • Reply
  Sophie
  13 januari, 2014 at 10:17

  Mooie foto’s! Ik heb deze zelf ook, heerlijk is ‘ie! Verder heb ik ook passievrucht meegenomen en heb ik ook Shea, Papaya en Moringa. Oops, addicted, haha :-)

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2014 at 10:21

   Haha, ja, ik zat zelf ook te twijfelen of ik er nog meer mee zou nemen, ze zijn nu immers zo goedkoop!

 • Reply
  Heleen
  13 januari, 2014 at 20:11

  Ik ben dol op de bodybutters van The Body Shop. Deze lijkt me ook erg fijn. :D

 • Reply
  Fabiënne
  14 januari, 2014 at 16:10

  Ik ben gek op de bodybutters van TBS! Echt heerlijke producten. Ik vind je blog super leuk, volg je nu op bloglovin’ x

  • Reply
   Anniek
   14 januari, 2014 at 16:30

   Thanx, tof dat je me volgt! Ik heb ook even op jouw blog gekeken, ziet er goed uit! Ook een leuke header!

 • Reply
  Vanessa
  14 januari, 2014 at 16:45

  Ziet er een heerlijke body butter uit! Ik ben gek op TBS. Leuke blog heb je!

 • Reply
  Petra Krommenhoek
  17 januari, 2014 at 20:03

  Hoi haast alle spulletjes van TBS vind ik gewoon heerlijk

 • Reply
  Beautydagboek
  26 januari, 2014 at 19:29

  Bedankt voor je fijne review! Ik was op zoek naar hoe deze body butter nou precies zou ruiken en je hebt hem erg goed beschreven. Nu weet ik dat ik hem prima online kan kopen zonder hem eerst geroken te hebben :)

  • Reply
   Anniek
   26 januari, 2014 at 19:31

   Leuk om te horen! Je zult hem vast fijn vinden :)

 • Reply
  Willeke
  23 april, 2014 at 19:39

  Maar natuurlijk, zoals het regelmatig gaat bij de Body Shop, is het nu alweer uit het assortiment! Baal ik zo van!

  • Reply
   Anniek
   24 april, 2014 at 07:00

   Echt? Ah, wat balen inderdaad, hij is zo fijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.