Botanisk Have – de botanische tuinen in Kopenhagen

Thuis in Utrecht werd ik elke dag omringd door zo’n twintig planten, maar hier in Kopenhagen moet ik tot nu toe genoegen nemen met slechts drie stuks in mijn kamer. Hoog tijd dus om mijn plantenhart op te halen aan een plek met meer groen: de botanische tuinen in Kopenhagen! Samen met Anja – een Duitste exchange student – ging ik er heen, en we genoten enorm. Ik schoot er ook een hoop mooie foto’s!

De botanische tuinen in Kopenhagen

De botanische tuinen in Kopenhagen zijn midden in de stad te vinden. Als je binnenkomt, stap je een tuin in van 10 hectare – een groot oppervlak dus! De buitentuin is prachtig en heeft verschillende delen, waaronder een rotstuin. De toegang tot de buitentuin is gratis.

Als je de tuin door loopt, zie je op een gegeven moment een groot kassencomplex liggen, waar de tuin beroemd om is. Binnen vind je allerlei exotische planten, en: een vlindertuin!

Na een kaartje gekocht te hebben, gingen we het kassencomplex binnen.

Binnen was het vochtig en warm. Jas uit, en op ontdekkingstocht ☺ Zo fijn om omringd te zijn door zoveel groen!

Een mooi bloemetje wat me opviel, en een plant met gespikkelde blaadjes. Het is net alsof iemand met de hand de blaadjes van deze plant heeft geverfd!

Het middelste gedeelte van het kassencomplex is het Palm House. Het Palm House is 16 meter hoog en is – zoals de naam al verteld – gevuld met allerlei soorten palmbomen (en andere planten), die reiken tot aan de nok van het gebouw. Er zijn twee wenteltrappen naar boven, waar je vanaf een gang in een cirkel alles van boven kunt bekijken.

Een heel tof geometrisch patroon op de bladeren van deze plant! Wat betreft creativiteit, kunnen we een voorbeeld nemen aan de natuur :)

En weer zo mooi!

Ook Anja is echt een plantenliefhebber. We zouden hier samen wel uren rond kunnen lopen.

Na de kassen met planten, gingen we door naar de vlindertuin! Dit blijft een magisch plekje. Het is zo bijzonder om al die verschillende patronen op de vleugels van de vlinders te zien.

Transparante vleugels!

Fijne momenten vastleggen met een polaroid camera.

Op de terugweg maakten we nog een wat uitgebreider rondje door de buitentuin.

Blije koppies! Na zoveel mooie dingen gezien te hebben en buiten in de frisse herfstlucht te zijn geweest, waren we helemaal voldaan.


Als je in Kopenhagen bent, dan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de botanische tuinen! De toegang tot de buitentuin is gratis, voor de vlindertuin en het kassencomplex betaal je als student €5,36 en als volwassene €8,05.

Adres: Gothersgade 128
Website: https://botanik.snm.ku.dk/english/

Ben jij net zo’n fan van botanische tuinen als Anja en ik? 

Liefs Anniek

7 reacties

 • Reply
  evelien
  3 oktober, 2018 at 08:32

  Wat een prachtige tuin! Het ziet er heel fotogeniek uit.
  En wat een mooie foto’s. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   Anniek
   3 oktober, 2018 at 08:39

   Ja, ik zou zo nog úren rond kunnen lopen om nog meer foto’s te maken en te genieten van de prachtige tuin! Echt een fotogeniek plekje ? Dankje! Liefs!

 • Reply
  Anna
  3 oktober, 2018 at 08:36

  Zo leuk om dit terug te zien, ik ben 3 jaar geleden in Kopenhagen geweest en toen ben ik ook naar de Botanische tuin gegaan <3

 • Reply
  Anna
  3 oktober, 2018 at 09:00

  Wauw! Wat een prachtige tuin! Ik mis het groen soms ook als ik in de stad ben…

 • Reply
  Laura de Graaf
  3 oktober, 2018 at 16:11

  Wat ziet het er daar prachtig uit zeg! Ik zou ook puur en alleen voor die Botanische tuin daarheen willen! Maar in je Instagram stories zie ik nog zoveel meer moois voorbij komen dat me echt daarheen wil laten gaan!

  • Reply
   Anniek
   8 oktober, 2018 at 11:58

   Ah ja, kom zeker een keertje naar Kopenhagen, het is zó de moeite waard! Er is van alles te doen en ontdekken hier, en de sfeer is zo fijn. Leuk om te horen dat het ook zo op je over komt! X

 • Reply
  Lucasen
  10 juni, 2021 at 18:33

  Vanmiddag door de botanische have gelopen
  Je heb er geen woord te veel over gezegt
  Indrukwekkend wat een mooie constructie
  Gr bertus

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.