BREAKFAST LATELY #2 (+receptjes!)

chocolade havermout muffin

Nadat jullie het eerste Breakfast Lately artikel laatst enorm goed ontvingen, is het vandaag tijd voor een deel 2! Ik heb weer lekker geëxperimenteerd met bijzondere ontbijtjes, en oh boy: er zítten toch lekkere dingen tussen…

chiapudding

gezond ontbijt

Chia Pudding

Chia pudding: zo’n ontbijtje wat je énorm veel voorbij ziet komen op Pinterest en wat je puur uit nieuwsgierigheid gewoon een keer uit wilt proberen. En dus ging ik ermee aan de slag.

Het recept wat ik heb gebruikt is van Betty’s Kitchen. Of nou ja, de basis. Ik heb namelijk de amandelmelk vervangen door gewone melk, de suiker heb ik weggelaten, en het fruit heb ik vervangen door frambozen en rozijntjes.

Of het lekker was? Ja! De structuur van de pudding is wel best wel gek, ik denk dat dat echt iets is waar je van moet houden. Ik vind het zelf een receptje die voor herhaling vatbaar is, maar ik vind het niet zó lekker dat ik het elke dag zou kunnen eten :)

fruit bowl

fruit bowl ontbijt

Hot Fruit Bowl

Persoonlijk ben ik echt een groot fan van warme ontbijtjes. En van ontbijtjes die enigszins vloeibaar zijn. Toen ik wat foto’s van een aantal warme fruit bowls tegenkwam was ik dan ook meteen om: ik zette het recept meteen op mijn to-do-lijstje.

Voor de basis heb ik dit recept gebruikt, maar eigenlijk heb ik het recept compleet aangepast. Wat betreft fruit heb ik namelijk appel, banaan, sinaasappel, frambozen en wat rozijntjes gebruikt, in plaats van alleen maar rood fruit. Het fruit heb ik even in de oven gedaan, en daarna heb ik het in een schaaltje gedaan met wat melk erbij. Easy peasy toch?

Naast dat het heel makkelijk is, vond ik het ook erg lekker! Wel laat ik de volgende keer de banaan en de sinaasappel weg, die gingen een beetje gek smaken door ze in de oven te bakken.

chocolade havermout muffin

Oatmeal Chocolate Muffin

En dan als laatste deze havermoutmuffin! Het recept is onwijs makkelijk, waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis én het is ook nog eens lekker. De muffin zelf is wel een beetje smaakloos, dus het is vooral lekker als je hem topt met wat nootjes, honing en yoghurt…


Wat lijkt jou het lekkerste ontbijtje van deze drie?

Liefs Anniek

9 reacties

 • Reply
  Esmée
  2 september, 2016 at 06:10

  Vooral de hot fruit bowl lijkt me heerlijk! Chia pudding heb ik al eens eerder op (maar dan uit de supermarkt) en vond ik niet heel lekker

  • Reply
   Anniek
   8 september, 2016 at 10:02

   Wauw, verkopen ze dat in de supermarkt? Nu wordt ik echt benieuwd, ik ga eens kijken :)

 • Reply
  Eline
  2 september, 2016 at 06:51

  De muffin ziet er echt super leuk uit! Eigenlijk ziet het er allemaal wel lekker uit, haha. Echt een feestje van je ontbijt.

 • Reply
  Suzanne
  2 september, 2016 at 06:57

  Ziet er heerlijk uit allemaal!

 • Reply
  Quinty
  2 september, 2016 at 15:22

  Ziet er allemaal heel lekker uit!

 • Reply
  Iris
  2 september, 2016 at 16:31

  Warm fruit als ontbijt (of lunch, waarom niet) is echt heerlijk! Ik doe het vaak als ik het ‘s winters koud heb of als er enorm veel rijpe appels en peren in de boom hangen.

  • Reply
   Anniek
   8 september, 2016 at 10:02

   Ja, ‘s winters is een bak warm fruit inderdaad nog 10 keer lekkerder dan met dit weer! En oeh, wat leuk dat je appels en peren gewoon in je eigen boom hebt hangen!

 • Reply
  Lenneke
  3 september, 2016 at 19:22

  Ik ontbijt echt supersaai met een avocado, hahaha.

 • Reply
  britt
  10 september, 2016 at 08:23

  Al je ontbijtjes zijn ZO fotogeniek Anniek, oooh, ik ga dit saven en eens alles uitproberen, ooit. Als ik tijd heb, haha.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.