Capture Your Style: waarom dit boek (ook voor jou als gevorderde!) een MUST READ is!

instagramtips

Ze is al 5 jaar actief op Instagram, heeft inmiddels een volgersbasis van meer dan 4,1 miljoen mensen opgebouwd en ze leeft van Instagram. Kan je al raden over wie ik het heb? Inderdaad, over Aimee Song! Ze heeft net haar boek ‘Capture Your Style’ uitgebracht waarin ze de fijne kneepjes van het Instagrammen enorm goed weet over te brengen. Vandaag een review + een aantal dingen die ik uit haar boek geleerd heb!

capture-your-style

Capture your style

Toen het boek ‘Capture Your Style’ van Aimee Song een tijdje geleden uitkwam, ging er een storm aan foto’s van en reacties over het boek rond op Instagram. Ik werd er nieuwsgierig van. Helaas  kon ik online geen mooie review van boek vinden, maar ik besloot het boek maar gewoon te vragen voor mijn verjaardag. Inmiddels heb ik hem bijna uit, en wauw: wat is dít een goed boek! Waarom? Dat ga ik je vertellen in dit artikel.

review-capture-your-style-aimee-song

Waar gaat het boek over?

Voor het geval dat je Aimee Song nog niet kent, zal ik haar even kort introduceren. Aimee is een vrouw van in de twintig die op haar Instagramaccount dagelijks foto’s plaatst van haar kledingstijl en de dingen die ze meemaakt. En aan haar enorme aantal volgers te zien, is ze daar succesvol in.

Het boek Capture Your Style is een soort gids die je alle aspecten van Instagram laat zien. Een aantal voorbeeldjes van onderwerpen die voorkomen in het boek:

 • Tips om met je telefoon de mooiste foto’s te maken
 • Hoe kan je je foto’s het beste editten (+ tips voor specifieke apps)
 • Waar moet je om denken bij het maken van outfitfotos?
 • Hoe vermijd je insta clichés?
 • Hoe vergroot je je publiek?
 • Hoe kan je op een gegeven moment geld gaan verdienen met Instagram?

review-capture-your-style

Wat is er zo goed aan het boek?

In de laatste jaren lijkt het een steeds grotere trend te worden om als blogger een boek te gaan schrijven over hun eigen leven en over bloggen. Instagrammers die een boek schrijven over Instagram zijn echter nog schaars. Daarom vind ik het ten eerste tof dat er een uitgebreid boek is verschenen over Instagram!

Daarnaast is dit niet zomaar een boekje waarin Aimee alle cliché Instagram tips op heeft geschreven die ook al lang ergens op internet te vinden zijn. Nee, de tips die ze geeft zijn écht nuttig en nieuw voor mij, ik heb er zeker wat aan!

En tsja: de opmaak van dit boek… Ik houd ervan. Veel pasteltintjes, mooie lettertypes én prachtige foto’s! Ik krijg er meteen zin door om te gaan fotograferen en te reizen!

capture-your-style-review

Tips die ik meeneem

Hoewel ik het boek nog niet helemaal uit heb, zijn er een aantal tips van Aimee waar ik veel aan heb en die ik graag mee wil nemen.

 • Als je een toffe locatie spot en je wilt er eigenlijk graag een outfitfoto van voor op Instagram, wees dan niet bang om op iemand af te stappen en te vragen of diegene een foto van je wil maken. Mensen willen je echt graag helpen!
 • Denk na wat jij wil laten zien op Instagram. Denk na over je stijl van fotograferen en bewerken, en over de onderwerpen die je wilt fotograferen. Heb je die stijl ontdekt, plaats dan niet zomaar wat fotootjes, maar denk na over of de foto die wil plaatsen echt past bij je account.
 • DREAM BIG!

Het boek Capture Your Style is verkrijgbaar vanaf €15,10, bijvoorbeeld op Bol.com. Het boek is Engelstalig.

Lijkt Capture Your Style jou een fijn boek?

Liefs Anniek

6 reacties

 • Reply
  Janne
  27 november, 2016 at 09:03

  Ik ben echt zo benieuwd naar dit boek! :)

 • Reply
  britt
  27 november, 2016 at 09:37

  Wow dit klinkt zo onwijs goed Anniek! Vooral ook omdat mijn feed zo’n nest is en er zit totaal geen orde in, ofzoiets. Oh en die tip om het aan vreemden te vragen om foto’s te nemen. Dat durf ik écht niet. Gewoon uit schrik dat ze zouden gaan lopen met mijn camera, haha.

 • Reply
  Stefanie
  27 november, 2016 at 09:49

  Leuk om te lezen. Ik had er namelijk al van gehoord maar had eerlijk gezegd geen idee waarover het ging. Nu ben ik benieuwd! Relatief goedkoop ook… :) X

 • Reply
  Marieke
  27 november, 2016 at 11:00

  Wat een prachtig boek! Ik zwicht echt voor de opmaak haha! Maar idd ook leuk dat er een boek over insta is met nuttige tips die niet cliché zijn. Klinkt allemaal heel goed!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  27 november, 2016 at 21:08

  Dit klinkt echt als een geweldig boek! Superorigineel ook om een boek te maken vol tips over Instagram, ik wil het echt hebben.

 • Reply
  Luna
  29 november, 2016 at 17:43

  Klinkt als een heel leuk boek! Fijn ook dat het tips zijn die niet al overal op het internet staan. Deze komt op m’n wishlist :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.