Catrice Kohl Kajal 150 Purple Du Soleil

Catrice kohl kajal 150 purple du soleil

Oogpotloden zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Bijna elk make-upmerk, hoe duur of goedkoop dan ook heeft wel een aantal oogpotloden in haar assortiment. Zo ook Catrice, een lekker budgetmerk die vaak fijne producten heeft. Zou dit paarse oogpotlood net zo mooi zijn als de prijs? Vandaag test ik hem!

Catrice cosmetics

Ik houd wel van een kleurtje op mijn ogen. Niet te opvallend, maar een mooi subtiel lijntje in een felle kleur kan prachtig staan vind ik, het verfrist je blik en geeft net die leuke ‘pop of colour’! Vandaar dat ik toen ik weer eens bij het Catrice-schap zat te twijfelen over wat ik mee zou nemen, uiteindelijk voor dit potlood ben gegaan. Zo’n potloodje komt altijd wel van pas en is op elk moment te gebruiken, in een mooie smokey-look, maar ook gewoon overdag als subtiel kleurtje op je oog!

Catrice kohl kajal paars

Het is fijn als een oogpotlood lekker romig is, want dan glijdt hij makkelijk over je oog. Maar goedkope oogpotloden hebben nog wel eens de neiging om iets té romig zijn, waardoor de kleur halverwege de dag rondom je hele oog zit. Heel artistiek misschien, maar dit is natuurlijk niet iets wat je graag wilt!

De oog- en wenkbrauwpotloden van Catrice hebben over het algemeen een best wel goede kwaliteit, ik vertrouw er eerlijk gezegd meer op dan de producten van Essence. Je betaalt er wel iets meer voor, maar als hij daarvoor goed op zijn plek blijft zitten heb ik het er voor over. Let’s test it!

Budget oogpotlood paars

De kleur bevat zoals je ziet héle kleine glittertjes, en ook heeft hij een mooi puntje. Het is gewoon een slijpbaar potlood, wat ik wel handig vind. Zo kan je telkens weer een nieuw scherp puntje maken en hoef je je geen zorgen te maken over een te ronde punt.

Swatch catrice kohl kajal 150 paars

En dit is de kleur! Het is een mooie, goed gepigmenteerde, paarse kleur. Hij is niet helemaal mat, maar ook niet super glanzend. Als je goed kijkt zie je hele kleine glittertjes zitten. Dat geeft een leuk effect, net iets extra’s!

Paars oogpotlood Catrice

Ik merk dat hij op mijn oog wat meer moeite heeft met het goed aanbrengen van de kleur. Ik moet echt wel een aantal keer met het potlood over mijn oog gaan om echt een goed gepigmenteerd lijntje aan te brengen.

Catrice oogpotlood

Maar, als de lijn dan eenmaal staat en ik er nog wat mascara bij aan heb gebracht, ben ik toch niet ontevreden! De kleur is duidelijk zichtbaar, maar niet té fel, gewoon een lekker alledaags kleurtje. Wat je ook nog zou kunnen doen om je ogen nog wat sprekender te maken is met een zwart oogpotloodje ‘tightlinen’, wat betekent dat je je waterlijn onder je wimpers ook nog inkleurt. (Niet moeilijk, maar als je niet weet hoe het precies moet, check dan even Youtube)

En dan, blijft hij goed zitten? Hm, ik zou zeggen medium. Aan het eind van de dag merk ik dat het lijntje wel een beetje vervaagd is en dat de kleur iets minder zichtbaar is dan in het begin. Maar op zich is dat geen groot probleem, de kleur vervaagt heel geleidelijk en het gaat niet helemaal rondom je oog zitten.

Nee, ik heb geen spijt dat ik dit potloodje gekocht heb! Sowieso kostte hij maar 1,99, en ik vind de kleur en het effect erg mooi. Wel brengt hij op het oog wat lastig aan en blijft hij niet reuzegoed zitten, maar voor deze prijs vind ik hem zeker de moeite waard.

Heb jij ervaring met de oogpotloden van Catrice?

Liefs Anniek

5 reacties

 • Reply
  Tessa
  29 april, 2014 at 06:33

  Je kan goed dragen voor alle daags.

  LIefs

 • Reply
  Anne | Rode lippen
  29 april, 2014 at 17:35

  Prachtige eyeliner! Die ga ik morgen even halen denk ik :)
  Liefs!

 • Reply
  Eline
  29 april, 2014 at 23:02

  Super mooie kleur!!

 • Reply
  Petra
  30 april, 2014 at 23:52

  Ik heb enige tijd geleden in de uitzoekbak bij het Kruidvat een heel fel groene kleur gevonden van Catrice en die is heel erg mooi en helder van kleur…deze kleur vind ik ook helemaal geweldig…

 • Reply
  Lyana
  3 mei, 2014 at 11:56

  Ik heb nog niet echt ervaring met hun oogpotloden, maar deze kleur ziet er goed uit.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.