Catrice lipsticks LE C02 Alluring Pink & 350 MATTador

review mooie catrice lipsticks

Toen ik een poosje geleden dit artikel over twee prachtige Limited Edition lipsticks van Catrice op de site van Anna Jirina zag staan werd ik razendenthousiast, die lipsticks moet ik ook hebben! Het probleem met LE producten is dat veel meer mensen denken ‘Die moet ik hebben!’, wat er voor zorgt dat Limited Editions vaak ontzettend snel uitverkocht zijn. Uiteindelijk heb ik na veel gezoek toch nog één van de twee lipsticks kunnen bemachtigen, yes! Omdat die tweede lipstick overal uitverkocht was, mocht ik er van mezelf nog een andere bij uitkiezen, wat een prachtige matte kleur werd. Vandaag een review!

Catrice Metallure Lip Colour Catrice Metallure Lip Colour Catrice Metallure Lip Colour C03

Vanaf begin augustus tot september ligt de Limited Edition ‘Metallure’ van Catrice in de de winkels, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet zo veel van mee heb gekregen. In die periode was ik op vakantie, en zo vlak na mijn vakantie had ik niet echt de behoefte om meteen naar de Kruidvat te rennen om nieuwe producten in te slaan. In de vakantie had ik al wel genoeg gekocht.

Tot ik deze lipsticks zag in een artikel van Anna Jirina, toen kon ik het echt niet meer houden. De LE bevat 3 verschillende lipsticks, die je hierboven ziet, waarvan ik er twee heel tof vind: de roze en de rode kleur. Helaas heb ik maar één kunnen vinden, maar ik kwam erachter dat Catrice een andere kleur in haar assortiment heeft die best wel veel op de andere lipstick lijkt. Op naar de reviews!

Catrice limited edition metallure lipstick

review catrice lipstick alluring pink

Catrice C02 Alluring Pink

De allereerste lipstick die ik jullie laat zien is de roze kleur uit de Limited Edition van Catrice. Roze is een kleur die ik qua lipstick niet vaak draag, ik ga eerder voor rood. Misschien ben ik juist daarom wel voor deze kleur gevallen, zoiets heb ik nog niet in mijn stash!

Naast de prachtige roze kleur ben ik ook enorm gevallen voor de verpakking. De roségouden glans doet me denken aan de lipsticks van Yves Saint Laurent, de echte Rolce Royce onder de lipsticks. (zoals Willemijn en Martine dat altijd zo mooi zeggen :) ) Dat heeft Catrice goed gedaan, ze creëren echt een luxegevoel, en dat voor 3,99 ;)

Catrice C02 Alluring pink

De lipstick heeft een hele felle, fuchsia roze kleur die zo op het eerste gezicht heel erg opvallend is. In het dagelijks leven draag ik niet erg vaak zulke felle kleuren, maar ik merk dat ik het wel steeds leuker begin te vinden. Daarnaast is dit alleen al een plaatje voor in je stash :)

swatch catrice alluring pink & Mattador

Zie hier de swatches! De rechterkleur is van de roze LE lipstick, en wat me opvalt is dat hij minder fel is dan ik had verwacht. Zoals je ziet schijnt hij iets door, en heeft hij een redelijk glanzende finish. Best wel fijn vind ik, zo kan je de kleur goed opbouwen.

swatch catrice alluring pink lipstick

Ook op mijn lippen zie je dat hij niet zo enorm fel is als dat hij lijkt in de verpakking. De kleur is erg goed op te bouwen, en je kan hem dan ook nog veel feller maken dan dat je hierboven op mijn lippen ziet.

Zoals bijna alle andere lipsticks van Catrice brengt ook deze weer heel gemakkelijk aan. De vorm van de lipstick is prettig, en daarnaast voelt de lipstick ook erg prettig aan, hij heeft iets weg van de hydraterende werking van een lippenbalsem, echt fijn! Nog een voordeel: daardoor accentueert hij droge velletjes ook totaal niet.

review catrice alluring pink lipstick

En hier de Full Face. Wat vind jij er van? Ik vind het persoonlijk wel wat hebben! Het is wel een felle kleur, maar ik vind hem wel goed bij mijn huid en haar passen. Daarnaast kan je het natuurlijk altijd nog iets lichter aanbrengen.

Review catrice lipstick MATTador

Catrice lipstick 350 MATTador

Oké, tijd voor lipstick nummer twee! Deze lipstick kocht ik dus eigenlijk als vervanging voor de andere LE lipstick. De lipstick viel me op door de mooie rode/koraalachtige kleur. Hij is rood, maar nét niet helemaal rood. Lastig uit te leggen, maar ik hoop dat je het begrijpt als je de foto ziet! Daarnaast zou hij ook nog eens mat moeten zijn. Ik was benieuwd!

Catrice 350 mattador

Wauw, nog onaangeraakte lipsticks vind ik altijd zo mooi…

swatch catrice alluring pink & Mattador

En weer de swatchfoto, hier zie je rode lipstick aan de linkerkant. Is hij helemaal mat? Zo te zien niet. Maar pigment heeft hij wel!

swatch catrice lipstick MATTador

Ik merk dat als ik de lipstick aanbreng, dat dit ietsje stroever gaat dan met de andere lipsticks dan Catrice. Op zich logisch, aangezien dit een matte lipstick is, al moet ik wel zeggen dat de lipstick niet 100% mat is. Glanzend is hij ook niet, maar er licht wel een héél licht glansje over de lippen heen.

Catrice lipstick Mattador

Hierboven zie je goed dat de lipstick net iets lichter is dan de echte klassieke rode kleur, tof! Ook is het een kleur die met veel verschillende outfits te combineren is, een fijne multitasker ;)

Nog even over de houdbaarheid van de beide lipsticks, waar ik eigenlijk niets over te klagen heb! De lipsticks overleven een kleine maaltijd, maar na een wat grotere maaltijd is het slim om je lippen even bij te werken. De lipsticks blijven zo’n 3 á 4 uur achter elkaar goed zitten, wat prima is voor zo’n klein prijsje. Zoals bijna altijd zit het wel goed met de lipsticks van Catrice, ik ben er weer super tevreden over!

Oeh, ik krijg echt zin om de lipsticks te gaan gebruiken! Het zijn misschien niet echt herfstkleuren, maar ach, zo’n fel kleurtje vrolijkt deze regenachtige dagen wel op toch?

Liefs Anniek

Volg jij mij al op BLOGLOVIN? Zou ik heel lief vinden! <3

 

14 reacties

 • Reply
  Eline
  28 augustus, 2014 at 08:49

  Twee super mooie lipsticks!

 • Reply
  Eva | Realitijd
  28 augustus, 2014 at 08:58

  Alluring pink heb ik ook, hij is zo mooi!

 • Reply
  Bouchra
  28 augustus, 2014 at 09:49

  Prachtige lipsticks! Mooie foto’s heb je ook gemaakt

  • Reply
   Anniek
   28 augustus, 2014 at 09:57

   Thanx Bouchra! Deze lipsticks waren ook wel fotogeniek hoor ;)

 • Reply
  Denise
  28 augustus, 2014 at 10:12

  Oh wauw! Ik vind de hulzen prachtig om te zien, het is bijna zonde om ze te gebruiken! De felroze vind ik prachtig bij je staan <3

 • Reply
  Anna
  28 augustus, 2014 at 11:28

  Wat een mooie foto’s Anniek! Lief dat je mij hebt genoemd hihi <3 De kleuren staan je echt onwijs mooi, die rode lijkt bij jou echt veel lichter dan bij mij! X

  • Reply
   Anniek
   28 augustus, 2014 at 11:53

   Ja, die rode is ook iets lichter, dat is namelijk een andere dan uit de Limited Edition! Het is er gewoon een uit het vaste assortiment :)

 • Reply
  Sylvana
  28 augustus, 2014 at 12:59

  Wat een prachtige lipsticks, ik houd van dit soort kleurtjes! Je hebt mooie, duidelijke foto’s gemaakt :).

 • Reply
  Ines
  28 augustus, 2014 at 15:15

  Wat een erg fijne kleurtjes!

 • Reply
  Donna Luisa
  28 augustus, 2014 at 15:27

  Wat een mooie foto’s! Ik vind die paarse heel mooi bij je staan :)

 • Reply
  saskia
  28 augustus, 2014 at 16:29

  Van alluring pink staat bij mij nu ook een review online… Mattador vind ik ook echt heel mooi!

 • Reply
  Petra
  28 augustus, 2014 at 19:31

  Tjonge wat staan ze je allebei weer mooi…vooral de laatste vind ik super…de lipsticks zijn echt heel erg mooi….het is best raar bij de ene winkel is alles uitverkocht en in de andere hebben ze echt alles nog…vreemd is dat!

 • Reply
  marlissa
  28 augustus, 2014 at 21:31

  De kleuren staan je mooi!

 • Reply
  Liesbeth
  2 september, 2014 at 11:35

  De roze is echt supermooi! Ook de houdbaarheid is een groot pluspunt, zeker voor die prijs!
  -xxx- Liesbeth

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.