Favourite: Catrice All Round Concealer

catrice allround concealer review

Toen ik me een paar dagen geleden aan het opmaken was besefte ik hoe lang ik dit Allround concealer paletje van Catrice eigenlijk al gebruik. Lang, lang geleden kocht ik het paletje voor het eerst, gewoon om eens te kijken of het wat was. Na de eerste keer dat ik hem gebruikte ben ik hem nooit meer vergeten, en nu zit hij al jaren in mijn standaard ochtendroutine. Wel een beetje beschamend, want ik heb hem nog nooit gereviewd. Hoog tijd om dat eens te doen dus!

review allround concealer catrice

Inmiddels is mijn vorige paletje, na hem superlang gebruikt te hebben, helemaal op. Álle laatste restjes heb ik eruit gehaald en omgesmolten tot de juiste kleur, en nu werd het dan toch echt tijd voor een nieuw palet.

Het paletje bevat 5 verschillende kleuren:

 • Groen: neutraliseert roodheid
 • Rood: camoufleert donkere kringen
 • 3 beige tinten: camoufleren oneffenheden

Nu zal je misschien denken: ‘wat moet je met zoveel kleuren, er is toch immers maar 1 kleur die goed bij je huidskleur past?’ Dat klopt inderdaad. Wat ik echter het handige aan dit palet vind, is dat dit paletje én een hele lichte én een middelmatige én een hele donkere kleur zit, waardoor er bijna zeker wel een kleur bij zit die goed bij jouw huid past. Daarnaast wil je huid ook nog weleens veranderen van kleur (denk aan het verschil van je huidskleur in de winter en in de zomer), en door de grote variatie aan kleuren kan je ook je concealer makkelijk aanpassen op die kleurveranderingen in je huid.

swatches catrice allround concealer

Zoals je ziet zijn de kleuren behoorlijk dekkend, en is het verschil tussen de lichtste beige kleur en de donkerste ook best wel groot. Fijn, die verscheidenheid aan tinten! De groene en de rode concealer gebruik ik zelf eerlijk gezegd niet zo vaak.

concealer opdoen

Concealer kan je op verschillende manieren aanbrengen, maar ik doe het het liefst gewoon met mijn vingers. Ik doe wat van de kleur die ik wil gaan gebruiken op mijn wijsvinger, en breng de concealer al deppend aan onder mijn oog. Door de warmte van je vinger zal de concealer een beetje gaan smelten, en na een poosje deppen zal het mooi over je huid verdeeld worden.

concealer Collage

Ik heb zelf best wel last van donkere kringen, en gebruik deze concealer dan ook haast elke dag. Zoals je ziet camoufleert hij de de donkere kringen behoorlijk, wat zorgt voor een veel frissere blik!

pukkel concealer Collage

Misschien niet heel fijn om te zien, maar toch denk ik dat het ook nodig is om te laten zien hoe deze concealer het doet in combinatie met pukkeltjes. Veel meiden kopen concealer om hun pukkeltjes wat te camoufleren, en ook daar is deze concealer prima voor! Hij bedekt de pukkel niet hélemaal, maar hij maakt hem toch een aanzienlijk stuk minder zichtbaar. Ik heb hier de groene én een beige kleur gebruikt!

Ik ben echt mega tevreden over deze concealer. Ik gebruik voornamelijk de beigetinten, waarmee ik mijn donkere kringen camoufleer, maar ook de groene en de rode concealer werken heel erg fijn. En dat voor maar 3,59, echt een koopje!

Heb jij ook nog goede concealer aanraders? En heb je dit paletje van Catrice al eens uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd!

Liefs Anniek

10 reacties

 • Reply
  Esther
  15 oktober, 2014 at 07:15

  Deze concealer heb ik ook een hele tijd gehad! En de 3 huidskleuren zijn inderdaad erg fijn voor het kleurverschil in winter en zomer. Had alleen altijd het probleem dat de roze concealer veel sneller op was, dan de huidskleuren, haha!

 • Reply
  Rosalie (4BeautyandLife)
  15 oktober, 2014 at 07:33

  Voor onder mijn ogen gebruik ik een vloeibare concealer van Bobbi Brown. Ik vond zelf dat deze compacte iets te dik waren voor mijn smaak. Voor de rest conceal ik eigenlijk niet zo veel, zoals puistjes en bultjes enzo, omdat ik het er na een tijdje vreemd uit vind gaan zien. Wordt droog en korsterig (ook fijne omschrijving in de vroege morgen haha). Gelukkig heb ik ze ook niet veel of vaak. Dus ik gebruik meestal alleen foundation.

  • Reply
   Anniek
   15 oktober, 2014 at 07:59

   Ja, dat je hem te dik vind herken ik wel! Hiervoor had Catrice een andere versie van dit concealerpalet, maar sinds hij vernieuwd is vind hem een stuk fijner. Hij smeert nu veel soepeler en is minder zichtbaar!

 • Reply
  Iris
  15 oktober, 2014 at 08:43

  Fijn dat de groene kleur niet té groen is.

 • Reply
  Bianca
  15 oktober, 2014 at 12:16

  Ziet er goed uit! Ik gebruik het zelf niet omdat ik het eigenlijk niet nodig heb, maar ondanks dat vind ik het wel een hele fijne review!

 • Reply
  Nicole
  15 oktober, 2014 at 13:56

  Wauw wat een mooie foto’s en wat een fijne review! Ik was vroeger ook helemaal fan van dat concealerdoosje.

 • Reply
  Petra
  15 oktober, 2014 at 17:00

  Dit product is nu echt zoiets van…… ja dat wil ik hebben, maar om de een of andere reden koop ik het steeds toch niet…vreemd is dat eigenlijk!

 • Reply
  Manon
  15 oktober, 2014 at 17:57

  Ik heb er vaker wat over gelezen, hij lijkt mij erg fijn

 • Reply
  Samantha
  15 oktober, 2014 at 18:34

  Deze vind ik ook zoooo fijn! ben zelf al door een paar palette heen :) x

 • Reply
  Northflix
  17 oktober, 2014 at 17:43

  Deze heb ik al heel vaak voorbij zien komen in reviews,
  maar ik heb hem nog nooit gekocht.
  Ziet er goed uit! Wat een prachtige duidelijk foto’s heb je gemaakt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.