JML #74 / Chirurg, Otje marathon, veel koken

join my life 74

Gooooeiemorgen! Leuk dat je gezellig even meekijkt naar al mijn bezigheden van de afgelopen week. Dit was mijn laatste weekje vakantie, wat resulteerde in een week zo vol mogelijk gepropt met alle dingen die ik nog wilde doen. Ik dronk mijn eerste Latte Macchiato ever (yep, echt), heb in mijn eentje gezwommen in een behoorlijk sterk stromende rivier en ik heb gewerkt aan mijn eigen stukje tijdschrift. En oh ja, ik kreeg ook wat minder leuk nieuws: ik moet naar de CHIRURG! :O

fotograferen

Zo kon je mij deze week ongeveer elke ochtend aantreffen. Camera in mijn hand, zittend voor mijn amateuristische fotostudiootje zonder make-up op mijn gezicht. Ik ben veel bezig geweest met mijn blog deze week, heerlijk!

anniek en hillene

Maandag had ik afgesproken met deze lieverd: Hillene. Samen zouden we een ochtendje aan onze PWS werken, maar uiteindelijk zijn we niet veel verder gekomen dan ‘dit is echt moeilijk’ en een leuke fotoshoot. Oepsie :) Het was wel echt gezellig!

lunch courgette

Ik heb 4 van dit soort foto’s waar ik uit kon kiezen. Allemaal met lunches van courgettes. Onze tuin barst echt van de courgettes op dit moment, dus dat betekende hartige taart met courgette, courgette soep, en gebakken courgette op elk moment van de dag :)

exki amsterdam

Dinsdag reisde ik af naar Amsterdam, om het gloednieuwe restaurantje/café EXKi te ontdekken. En wauw, ik was onwijs positief verrast!

Exki

Een gezellig interieur, een goede sfeer, en vooral: heerlijk (en veel gezond!) eten. Echt een aanrader! Check hier even het artikel als je hem nog niet gezien hebt.

schoolboeken

Morgen begint school weer voor mij, nooo! Afgelopen week heb ik me alvast een beetje mentaal voorbereid, en ook kwamen mijn boeken aan.

boeken kaften

Die ik geel en groen kafte.

stempels hema

Mijn schriften besloot ik vol te stempelen met de leuke letterstempels van de Hema! Het was echt leuk om te doen, het voelde ook een beetje nostalgisch. Wij hadden thuis vroeger altijd zo’n megabak met stempels met allerlei gekke figuurtjes.

otje

Nog zoiets nostalgisch: Otje! Wie kent het nog? Ik ken het boek Otje helemaal van binnen en van buiten, en bij mijn oma heb ik de tv serie een aantal keer gezien. Vrijdag- en zaterdagavond heb ik met mijn moeder alles nog eens over gedaan, en hebben we een Otje marathon gedaan. 320 minuten film, haha!

hawai blouse

Kijk: ik heb een nieuwe blouse! Hij komt van de H&M, maar eigenlijk vind ik hem een beetje vintage-achtig. A la Hawaii blouse.

latte macchiato

Jaaa, ik heb mijn allereerste Latte Macchiato op en hij was GE-WEL-DIG! Ik ben hooked. Ik denk dat ik maar niet teveel contant geld meer in mijn portemonnee moet doen. Anders gaat het fout.

Flow

Flow vind ik zo’n leuk tijdschrift, ik begin steeds meer fan te worden! Oké, de zweverige meditatieoefeningen sla ik liever over, maar het is wel echt een fijn blad om even mee te ontspannen. Er staan leuke en inspiratievolle stukjes in.

hummus

Om nog even goed van de laatste zomerdagen te genieten ging ik samen met mijn moeder op een avond naar de Kromme Rijn. Met een kleedje op het gras lekker picknicken.

blote voeten

Eerst werden de broekspijpen opgerold…

zwemmen

… en op een gegeven moment besloot ik er toch maar lekker in te springen. Het was schoon water en er zwommen al wat anderen, dus het moest kunnen dacht ik. Uiteindelijk stond er nog een best sterke stroming, maar het was wel heerlijk!

studenten haver

Heerlijke snacknootjes, yummy.

watermeloen

Ik heb al zo’n 6 weken last van een blaasje in mijn lip, en besloot maar eens naar de dokter te gaan. Hij vertelde me dat het niet zomaar over zou gaan, en dat de chirurg het weg moet halen. Ik vroeg maar niet hoe de chirurg dat zou moeten doen. (snijden? prikken? peuteren? Hellup!) Het wordt een relatief kleine ingreep, maar toch. Wel een beetje spannend.

gehaktbal kip

Ik maakte deze week ook heerlijke Thaise balletjes van kipgehakt met kokos en koriander! Echt fijn dat ik zoveel tijd had om te koken. Dat is vanaf nu voorbij denk ik, met al die schoolplichten die op me te liggen wachten.

Je hebt het gezien: ik heb echt genoten van al mijn vrijheid en gezellige uitjes afgelopen week! Vandaag ga ik nog even lekker door met feestvieren, ik heb namelijk afgesproken met een gezellig groepje vriendinnen. En dan vanaf morgen: back to real life.

Wat heb jij afgelopen week gedaan?

Liefs Anniek

 

17 reacties

 • Reply
  Eline
  24 augustus, 2015 at 07:07

  Ik keek vroeger altijd naar Otje! Lijkt me heel leuk om dat nu eens terug te kijken. Wat vervelend dat je naar de chirurg moet, lijkt me best wel spannend!

  • Reply
   Anniek
   24 augustus, 2015 at 16:36

   Ah, dan moet je het ook echt eens terug gaan kijken joh, is leuk! En ja, ik zie wel een klein beetje op tegen de chirurg… Hoop dat het goed komt :)

 • Reply
  Desiree
  24 augustus, 2015 at 07:51

  Oh getsie wat vervelend dat je daarvoor naar de chirurg moet! Heel veel succes en sterkte!

 • Reply
  Stefanie
  24 augustus, 2015 at 08:08

  Ooooh Otje! Ik denk er altijd automatisch “en mijn vader die heet Tos” achteraan hihi. Toch wel 1 van de belangrijkste redenen waarom ik vroeger vanuit België naar de Nederlandse televisie keek… Prachtige blouse ook! X

  • Reply
   Anniek
   24 augustus, 2015 at 16:38

   Ah dankjewel, lief! En oh ja, ik heb dat liedje nu ook al dágen achter elkaar in mijn hoofd, haha!

 • Reply
  Jonne
  24 augustus, 2015 at 09:47

  Wat een mooie foto’s, al dat eten ziet er heel lekker uit! Wel heel naar dat je naar zo’n chirurg moet! Succes!
  Liefs. Jonne

 • Reply
  BySilke
  24 augustus, 2015 at 10:07

  Superleuk bloesje! En je foto’s zijn zoals altijd weer op en top. Hoe doe je dat precies, zo’n fotostudiootje maken? Ik zoek ook nog zoiets om te maken :) Je maakt zo’n leuke tripjes met je mama, leuk om te lezen :)

  • Reply
   Anniek
   24 augustus, 2015 at 16:37

   Heel simpel: gewoon met een groot wit vel papier! Ik zet hem ‘gebogen’ neer op een bankje die we tegen de muur hebben staan, naast het raam, en klaar is kees :)

 • Reply
  Linda
  24 augustus, 2015 at 10:28

  Succes weer op school! En wat slim om zo aan de zijkant van je boeken het vak aan t geven!

 • Reply
  Lisa
  24 augustus, 2015 at 11:47

  Ik ben stiekem ook wel benieuwd naar een Latte haha. Morgen moet ik weer naar school, helaas pindakaas :(

 • Reply
  Julia
  24 augustus, 2015 at 20:17

  Klinkt als een hele fijne week! Op het berichtje over de chirurg na, maar dat komt vast goed! Liefs!

 • Reply
  Caitlyn
  25 augustus, 2015 at 08:08

  Oh vandaag is dus terug je eerste schooldag, veel plezier ermee!
  xx

 • Reply
  Anna
  25 augustus, 2015 at 08:51

  Wat veel leuke foto’s! Heerlijk dat je even ging zwemmen. Raar trouwens dat ze dat willen weghalen met een operatie, weten ze precies wat het is? Sterkte alvast!

  • Reply
   Anniek
   25 augustus, 2015 at 19:13

   Ja, het heet een ‘cyste’… Een onderhuids celletje die vocht produceert. Soms houden die celletjes vanzelf op, maar soms ook niet, zoals bij mij. En tsja, dan moeten ze hem weghalen :( Bedankt voor je lieve reactie!

 • Reply
  Maris
  25 augustus, 2015 at 15:55

  Wat een leuke en mooie foto’s heb je gemaakt zeg! Heerlijk dat je nog even kon gaan zwemmen, hier was het helaas niet te doen met het weer. Veel succes met je eerste lesdag!
  liefs

 • Reply
  Anique
  28 augustus, 2015 at 16:32

  Wat een mooie foto’s!
  Succes op school & bij de chirurg!
  liefs

 • Reply
  Marcella
  30 augustus, 2015 at 20:22

  Leuk die stempels op je schiften. Vrolijke kleurtjes ook!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.