De ramp van de uitgescheurde oorlelletjes

anniek andringa blog

Ik weet het nog precies. Járen geleden ging ik samen met mijn moeder naar de juwelier, éindelijk. Ik had er al lang naar uitgekeken, en nu ging het dan eindelijk gebeuren: gaatjes schieten. Helaas liep het een beetje anders dan gehoopt!

Heel veel meisjes in mijn klas kregen oorbellen, en ik geloof dat we thuis hadden afgesproken dat ik het mocht als ik in groep 4 zat. Toen het eenmaal zover was vond ik het best wel spannend.

Daar zat ik dan op de stoel, ik zie het nog voor me. Mijn moeder hield mijn kleine handje vast, er werd een stipje op mijn oor gezet, ‘pang’, ‘pang’, en het was klaar. Dat viel mee.

Daarna mee met de winkelmevrouw om oorbelletjes uit te kiezen. De zilveren dolfijntjes waren het geworden. Ze liet me zien hoe ik ze makkelijk in en uit kon doen, en hoe ik er elke dag een druppeltje op moest laten vallen voor ontsmetting. Het voelde een beetje raar, die oorbelletjes, en nu zeker 7 á 8 jaar later voelt het weer een beetje raar.

uitgescheurde oorlellen

In al die jaren is er op gaatjesgebied namelijk heel wat gebeurd. Mijn eerst geschoten gaatjes gingen ontsteken, uiteindelijk zo erg dat ik ze dicht moest laten groeien. Na één of twee jaar, mocht ik gelukkig weer nieuwe gaatjes laten schieten. Mijn eerste waren echter nog niet helemaal dichtgegroeid, en langzamerhand zakte mijn oorbel van het tweede gaatje naar beneden naar het eerste gaatje, en nog verder. Als ik mijn oorbellen in zou blijven houden zou ik uiteindelijk een ‘splitsing’ hebben van mijn oorlel, ook niet echt wat je wil. Dat werd dus weer alles laten dichtgroeien, en hopen dat ik ooit, op mijn 16e ofzo, nog eens gaatjes zou kunnen laten schieten.

Maar nu, op mijn 16e, heb ik nog steeds geen gaatjes, en ik denk ook niet dat dat nog snel zou gaan gebeuren.

leuke clipoorbellen

Maar… Ik heb een oplossing: clipoorbellen! Heel lang vond ik het wel prima dat ik geen oorbellen kon dragen, maar de laatste tijd zie ik zóveel toffe oorbellen voorbij komen, dat ik het zelf eigenlijk ook wel weer eens zou willen.

Wie kent er niet tenminste één oma die Clipoorbellen draagt? Clipoorbellen zijn eigenlijk iets voor oude vrouwen. Tenminste, dat dacht ik. Tot ik bij de I Am op Utrecht Centraal een rekje tegenkwam met alleen maar clipoorbellen, die echt onwijs leuk waren!

gouden clipoorbellen

Uiteindelijk kon ik het niet laten. Dat gevoel van het dragen van oorbellen: ik had het al zo lang niet gevoeld en ik was er eigenlijk wel weer benieuwd naar! Dit zijn ze geworden. Leuke gouden hangertjes met twee veertjes eraan, en wat kraaltjes.

clipoorbellen

Het is wel even wennen hoor! Ik heb al zo lang geen oorbellen meer gedragen, en dat gevoel dat er nu de hele tijd iets bungelt aan mijn oren is wel een beetje gek. Maar ach, dat is niet erg, en ik ga er vanzelf wel aan wennen.

Als jij in dezelfde situatie zit als mij, kan ik het je echt aanraden om eventjes bij de I AM langs te gaan, een sieradenwinkel die op meerdere plekken in Nederland gevestigd is. Een paar tips bij het vinden van goede clipoorbellen:

 • Zorg dat ze niet te zwaar zijn, op een gegeven moment gaan ze dan pijn doen aan je oren.
 • Soms is het even zoeken, maar de meeste sieradenwinkels hebben wel een (soms kleine) collectie. Even vragen kan ook altijd!

Ik ben benieuwd wat jij van mijn nieuwe oorbellen vindt! En draag jij eigenlijk oorbellen, is het bij jou wel goed gegaan?

Liefs Anniek

 

 

41 reacties

 • Reply
  Petra
  25 november, 2014 at 05:18

  wat een leukerds, tjonge…ze staat je echt gaaf….
  Zelf heb ik wel gaatjes maar draag ik weinig oorbellen, omdat ik echt binnen no time ontstoken oren krijg en zoals je weet voelt dat niet grappig!

 • Reply
  Judith
  25 november, 2014 at 07:04

  wauw, wat staat dat leuk! en wat een mooie foto aan het eind, komt die uit een outfitpost die nog online komt?^^

  • Reply
   Anniek
   25 november, 2014 at 08:04

   Haha, goed geraden, er komt inderdaad nog een OOTD online! ;)

 • Reply
  Jamilla Smit
  25 november, 2014 at 07:30

  Hi meis!

  Hele leuke oorbellen, die foto van jou vind ik erg mooi! De laatste foto lijkt wel een modellenfoto. Ik kreeg al gaatjes in mijn oren toen ik een paar weken oud was, weet er niks meer van!

  xoxo Jamilla Smit

 • Reply
  Barbara Besem
  25 november, 2014 at 07:53

  Jemig… Wat jammer dat je geen echte oorbellen in kan.
  Ik heb zelf ook gaatjes laten schieten in groep 4/5 zoiets en bij mij was binnen een week het oorbelletje weg… Wat bleek, hij was in mijn oorgeschoten. Ook geen pretje:P
  Ik vind die clipoorbellen er super leuk uitzien! Top oplossing!

  xx bar

 • Reply
  Esther
  25 november, 2014 at 08:30

  Oei, lijkt me pijnlijk! Bij mij is het gelukkig wel altijd goed gegaan, draag iedere dag knopjes. Lange en zware oorbellen vind ik niet prettig. Wel ideaal dat winkels clipoorbellen in de schappen hebben , staan leuk :)

 • Reply
  4.Balou
  25 november, 2014 at 08:38

  Ideaal dat die clipoorbellen bestaan he. Je hebt veel pech gehad met gaatjes maar gelukkig kan je toch genieten van het dragen van oorbellen =)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

 • Reply
  Dina
  25 november, 2014 at 08:58

  Poeh, wat lijkt me dat pijnlijk, uitgescheurde oorlellen. Ik vind dit echt hele leuke oorbellen! Zelf heb ik in ieder oor drie gaatjes (BOAAH wat voelde ik mij stoer toen ik de tweede en derde stiekem had laten zetten). Maar nu draag ik vrijwel nooit meer oorbellen, misschien zijn de gaatjes zelfs al dichtgegroeid.

 • Reply
  marieke
  25 november, 2014 at 09:14

  Wow wat stom dat je oorlellel zo zijn uitgescheurd! Maar dit is inderdaad een hele fijne oplossing zo :) leuke oorbellen zijn het ook!

 • Reply
  Alexandra [ILUMUOTI]
  25 november, 2014 at 09:22

  Ziet er heel mooi uit, ik zie op de laatste foto het verschil niet hoor! Wel balen van je gaatjes zeg :/

  xx Alex

 • Reply
  Sabine
  25 november, 2014 at 09:41

  Als ik het zo lees zijn je eerste gaatjes ook niet geschoten zoals het hoort, en nog op de oude manier helaas.
  Ik schiet zelf namelijk gaatjes bij een juwelier ;) Tegenwoordig gaat het iets anders en minder kans op ontstekingen, je komt niet eens aan de oorbellen die erin gaan zeg maar omdat ze steriel verpakt zijn. Helaas ging dat “vroeger” anders..ik zelf heb in totaal 11..eh sinds kort 12 gaatjes waarvan 3 ik dicht heb laten groeien omdat ik daar steeds last van krijg en blijf houden na het dragen van oorbellen.
  Mijn tip is om ook even goed naar je oor te laten kijken mocht je nog gaatjes willen over een tijdje, vooral flink laten dichtgroeien en dit kan een lange tijd nog duren. Als ik je oorlel zo bekijk heb je nog plek dichter bij je kaak of eventueel erboven, maar ligt er maar net aan hoe je het zelf ook wilt natuurlijk, Lucardi schiet nl met chirurgisch staal wat anti allergie al is en minder kans op ontstekingen, nabehandeling is zo belangrijk en NOOIT anti septische middelen gebruiken na het schieten wat alcohol bevat zoals dettol-sterilon want dat houdt je wondje open en zo kan het niet helen en juist infecteren. De goede is ook bij lucardi te verkrijgen, kun je zelfs voor alledaagse wondjes gebruiken. Goodluck!!

 • Reply
  Emmy
  25 november, 2014 at 10:17

  Wauw mooie oorbellen! Jammer van die gaatjes, maar je ziet het verschil niet tussen die clips en gewone oorstekers. Mooie rode lipstick trouwens ook!

 • Reply
  Carian
  25 november, 2014 at 10:19

  Ah wat balen dat je geen gaatjes meer hebt! De clipoorbellen zijn inderdaad dan een goede oplossing. Je ziet nauwelijks verschil!

  X Carian
  http://www.simplychicls.blogspot.com

 • Reply
  Milou
  25 november, 2014 at 10:19

  Wat vervelend dat je geen echte oorbellen in kunt. Dit is inderdaad een mooie oplossing. Ze zijn prachtig!

 • Reply
  Dana
  25 november, 2014 at 10:25

  wat naar je uitgscheurde oorlellen! Al zijn je oorbellen wel echt stunning!

 • Reply
  Anna
  25 november, 2014 at 10:36

  Super leuke oorbellen! Inderdaad een fijne oplossing als je last hebt van uitgescheurde gaatjes. Maar ben je niet bang dat het pijn gaat doen als je ze de hele dag draagt?

  Ik heb aan beide kanten twee gaatjes en in een oor ook nog eens twee helix piercings. Lekker veel, haha!

 • Reply
  Vintageandbeauty
  25 november, 2014 at 10:46

  Ik heb hetzelfde probleem aan een oor. Bij mij zijn ze een keer uitgescheurd door toedoen van een onhandig iemand haha. Maar goed ik draag nu ook bijna niks meer alleen soms van die vintage clippers. (nadeel van deze = ze zitten veul te strak)

 • Reply
  Minke Maria
  25 november, 2014 at 11:52

  Op Ebay zoeken naar (vintage) trifari of monet, die hebben errug mooie clipoorbellen!

  Wist je dat ‘vroeger’ vooral nette dames alleen clips droegen omdat het niet gepast was om een gezond lichaam ‘kapot’ te maken door er gaatjes in te prikken? Hoorde het toevallig vorige week, grappig he?

 • Reply
  Elise | The Beauty Suitcase
  25 november, 2014 at 12:42

  Wat staan ze je ontzettend leuk en wat ben je toch een prachtige meid! Had niet verwacht dat je pas 16 bent joh!

 • Reply
  Maaike
  25 november, 2014 at 13:41

  Toffe oplossing! De oorbellen staan je heel erg leuk :)

 • Reply
  Lifetimes
  25 november, 2014 at 13:56

  Oh wauw, best een horrorverhaal als je nog maar een klein meisje bent! En vooral als je je dan zo verheugd hebt op oorbellen.

  Maar clipoorbellen zijn zeker een uitkomst. Ik heb altijd het idee gehad dat ze een beetje voor oudere vrouwen zijn, omdat mijn oma ze dus altijd droeg. Jij bewijst het tegendeel, ze zijn echt tof en het staat je supergoed :)

 • Reply
  Anouk
  25 november, 2014 at 14:46

  Mooi zeg! Mijn oren kunnen enkel goud verdragen dus ik heb het er ook maar bij laten zitten. Toch vind ik het altijd wel erg mooi staan bij anderen.

 • Reply
  isabel
  25 november, 2014 at 15:39

  Wauw ze staan je heeeel mooi ♡♥
  zelf ben ik allergisch voor alle oorbellen… Helaas zijn mijn gaatjes nooit meer dichtgegroeid.

  Liefs Isabel
  http://trendysabel.blogspot.nl

 • Reply
  Valerie
  25 november, 2014 at 16:05

  Oh, zó herkenbaar! Ik heb ook zoiets meegemaakt en ik baal er nog steeds van. Ik kan geen hangers meer dragen, omdat m’n gaatjes te ver zijn uitgescheurd. Maar dit is dé oplossing!

 • Reply
  Nathalie Eline
  25 november, 2014 at 16:12

  Wat een prachtige oorbellen zeg! En een hele goede oplossing voor gescheurde oorlellen. :)

 • Reply
  Lifewithteddie
  25 november, 2014 at 16:22

  Je hebt echt een super mooie blog!
  xxx

 • Reply
  Sanne- loveisthenewblack
  25 november, 2014 at 16:25

  Ik kan ook geen normale oorbellen meer dragen, dus ben al een tijd op zoek naar clipoorbellen of zo. Dit is dus ideaal! Thanks, ga snel eens kijken bij I AM! :D

 • Reply
  Eline
  25 november, 2014 at 17:05

  Echt super mooie foto’s! Clipoorbellen lijken me echt een super fijn alternatief voor de mensen zonder oorbellen die dat toch een keertje willen. Als ik ze zie probeer ik ze misschien wel ^^

 • Reply
  Maaike
  25 november, 2014 at 17:08

  Wat een supermooie foto’s, die eerste en laatste! Mijn oma draagt inderdaad ook clipoorbellen, haha, maar niet zulke leuke als de jouwe hoor!

 • Reply
  Iris
  25 november, 2014 at 18:13

  Mijn oorlelletje zijn twee keer ontstoken en sindsdien wil mijn moeder niet meer dat ik oorbellen neem, maar ik wil zo graag! Clipoorbellen ben ik nog nauwelijks tegengekomen, maar het is in ieder geval het proberen waard.

 • Reply
  Edwin
  25 november, 2014 at 18:53

  Anniek! Staat jou heel mooi…Groet Edwin.

 • Reply
  Bianca
  25 november, 2014 at 19:32

  Wat een mooie oorbellen! En je zou niet zeggen dat het clipoorbellen waren hoor! Ik heb al sinds mn 6e oorbellen ofzo,heb op mijn 13e een tweede gaatje erbij laten schieten, maar die heb ik ook gelijk weer dicht laten groeien haha- was toch niet zo leuk als ik dacht :’) Maar zelf heb ik ook weleens clipoorbellen, soms zie ik gewoon leuke hangen in de winkel en dan ja, maakt t ook niet uit dat er geen staafje aan zit haha!

 • Reply
  Anna
  25 november, 2014 at 19:58

  Wat een prachtige foto’s zeg, wauw! Die clip oorbellen zien er leuk uit, maar het lijkt me wel pijnlijk! En vreemd dat je gaatjes aldoor gingen ontsteken en uitscheuren, daar heb ik echt nog nooit van gehoord… :O X

 • Reply
  Radianto
  25 november, 2014 at 20:03

  Het ziet er wel erg pijnlijk uit, doorgescheurde oorlelletjes.. Een hele geschiedenis dragen je oorlellen met zich mee. Clipoorbellen vind je ook bij Six! Zeker eens naar kijken, hebben ze ook erg mooie hangen.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  25 november, 2014 at 20:22

  Ik heb dit ook eens gehad, pijnlijk hé! Mooie oorbellen!

 • Reply
  Idwerd
  25 november, 2014 at 22:44

  Wauw wat zijn ze leuk! Nooit verwacht van clip oorbellen. Ze staan je ook onwijs mooi!

 • Reply
  Sophie Hol
  26 november, 2014 at 11:00

  Pfff, wat een pech! Deze zijn prachtig. Het lijkt me moeilijk om mooi klip oorbellen te vinden.

 • Reply
  Sanne
  26 november, 2014 at 20:26

  Gelukkig is het niet zo’n ramp bij mij! Ik heb ook al flink wat jaren gaatjes. De laatste tijd gaat het wel snel irriteren. Dan moet ik een week of twee geen oorbellen dragen, en dan kan het een ruime week weer. Oorbellen zijn zo leuk! Super nice dat je nu een mooi alternatief gevonden hebt! Deze zijn echt geweldig. Helemaal niet oma-achtig. Ze zijn super fancy. I like!

  xx Sanne

 • Reply
  Alma
  27 november, 2014 at 14:57

  ik heb nooit gaatjes gehad omdat ik altijd vreselijk bang ben geweest voor naalden. Maar ik heb oorbellen stiekem wel heel leuk gevonden altijd dus ik was blij toen ik bij de Claire’s een rekje met clip oorbellen zag en ze hebben echt superleuke! :)dus dat was de ideale oplossing voor mij

  xx

 • Reply
  renee
  28 november, 2014 at 23:26

  Je lipstick kleur, je foto’s wauw wauw wauw. Wat vervelend! Je oorbellen zijn wel echt heel prachtig, nooit verwacht dat er zulke clip oorbellen waren.

 • Reply
  Irene
  2 september, 2015 at 11:10

  Kijk eens bij http://www.clipoorbel.nl

  Super leuke en helemaal niet dure oorbellen voor meiden zonder gaatjes in de oren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.