Een aantal creatieve projectjes waar ik mee bezig ben (geweest)

In 2017 heb ik het creatief bezig zijn weer lekker opgepakt, en daar ben ik zo blij mee. Een beetje wat experimenteren en aanklooien met verschillende materialen en ideeën, zonder al te veel druk erachter: het geeft me zoveel rust en ruimte in mijn hoofd! Ik laat je graag zien met welke creatieve projectjes ik in de afgelopen tijd bezig ben geweest.

Mijn creatieve projectjes 

Mijn kamer inrichten

Eén van de grootste creatieve projecten van het afgelopen jaar, dat is toch wel het inrichten van mijn kamer geweest. Begin 2017 ging ik op kamers in Utrecht wonen en álles moest nog gedaan worden: de vloer moest opnieuw gelegd worden, de muren geschuurd en geschilderd, de raamkozijnen, en dan uiteindelijk nog de inrichting.

Nadat ik een maandje in mijn kamer woonde, schreef ik dit artikel artikel waarin ik jullie de inrichting van mijn kamer liet zien. Inmiddels is er alweer een hoop veranderd. Inrichting is zoiets wat eigenlijk altijd door blijft ontwikkelen: nu eens vind je een leuk kastje, dan weer wat leuke plantjes en accessoires… Misschien moet ik binnenkort maar weer eens aan jullie laten zien hoe mijn kamer er op dit moment uitziet!

Typemachine

Een tijdje geleden tikte ik een oude typemachine op de kop voor 20 euro. Ik heb er tot nu toe vooral kaartjes mee gemaakt. Ik gebruik dan witte kaartjes van stevig papier (tipje: de correspondentiekaarten van de Bruna! Heel goedkoop en fijn!), en daar type ik een leuke tekst of een gedichtje op, in zwarte en/of rode inkt. Heel simpel, maar het resultaat is leuk!

Zelf notitieboekjes maken

Ik denk dat ik ze via mijn moeder van mijn oma heb overgenomen, een klein beetje van haar creatieve genen. Toen ik afgelopen zomer bij haar en mijn opa was, zijn we samen ook aan de slag gegaan met een projectje, namelijk: zelf notitieboekjes maken!

Het is ontzettend makkelijk om zelf notitieboekjes te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een stevig papier met mooie print (dit ga je als kaft gebruiken), wat witte papiertjes, en naald en draad. Je knipt de witte papiertjes op dezelfde grootte als de de kaft, je legt de papiertjes en de kaft op elkaar, en dan maak je met je naald twee gaatjes in de papiertjes. Je doet er een draadje doorheen, knoopt het vast, en je buigt je papiertjes om in een boekvorm. Klaar!

Stekjes

Iets waar ik nu mee bezig ben, is stekken! Zoals je misschien weet, ben ik een groot liefhebber van planten. Ik heb er inmiddels ruim tien staan op mijn kamer van 9 m2, maar wat mij betreft mogen er nog wel een aantal bij. En ik vind het leuk om vaker zomaar een plantje cadeau te doen. Daarom ben ik begonnen met het stekken van de plantjes die ik nu zelf al heb staan op mijn kamer.

Helaas hebben sommige stekjes het niet gered, maar een aantal anderen gaan hartstikke goed! Ik ben van plan een artikel te schrijven over hoe ik het stekken aangepakt heb, zodat jij het ook kan gaan proberen.

Notitieboek/journal

In het afgelopen jaar ben ik begonnen met het opschrijven van gedachten en gebeurtenissen in mijn leven, in dit notitieboekje. Ik schrijf op waar ik me mee bezig houd, ik plak er foto’s en kaartjes in en teken erin. En dat vind ik zo fijn en leuk om te doen! Het helpt me bewust te worden van de dingen die ik doe en overweeg, en het is ook ontzettend leerzaam en leuk om terug te lezen waar ik eerder aan dacht en wat ik deed.

Kaartjes maken

Dit is voor mij toch wel een van de meest toegankelijke manieren om creatief bezig te zijn: kaartjes maken. Het liefst met Oost-Indische inkt, en dan gewoon een beetje uitproberen. Ik leg er vooral geen druk op dat het mooi moet worden, ik zie wel wat eruit komt. Dat maakt het leuk!

Ben jij in de afgelopen tijd bezig geweest met iets creatiefs? Ik ben benieuwd! ☺

Liefs Anniek

17 reacties

 • Reply
  Stella
  24 januari, 2018 at 11:37

  Jeetje, dat is echt een heel uitgebreid lijstje! Lekker crea bea (wat een stomme uitspraak is dat eigenlijk.. Het klinkt zo suf!) ben je geweest. Ik ben zelf ook al drie jaar bezig met journallen/dagboeken bijhouden en ik vind het ZO fijn. Ik heb trouwens ook een oude typemachine thuis bij mijn ouders staan, maar omdat het ding zo’n herrie maakt doe ik er niet heel veel mee. Door dit te lezen heb ik wel een beetje de kriebels gekregen om een aantal van mijn ooit zelf geschreven gedichtjes erop uit te gaan typen. Eerst maar eens langs de Bruna voor die kaartjes; thanks voor de tip! Liefs!

  • Reply
   Anniek
   28 januari, 2018 at 14:10

   Haha ja, zo’n typemachine maakt echt lawaai hè? Toen ik laatst bezig was, kwam mijn huisgenootje ook al even met een vragend gezicht om de hoek kijken ? En wat tof dat je zelf gedichtjes hebt geschreven! Moet je lekker uit gaan werken, dat is tof. Ik ben heel benieuwd Stella! X

 • Reply
  Iris
  24 januari, 2018 at 14:10

  Door studie en werk had ik helaas niet enorm veel tijd, maar aan het einde van het semester heb ik een weekje wat minder te doen. Hopelijk kan ik dan met wat nieuwe projecten beginnen.

  • Reply
   Anniek
   28 januari, 2018 at 14:08

   Ah ik hoop met je mee! Zou zo fijn zijn! X

 • Reply
  Marthe
  24 januari, 2018 at 15:41

  Aahh wat een leuke dingetjes (vooral die notitieboekjes, hoe leuk is dat?)! Maar even een vraagje: waar heb jij het lint (met inkt) voor je typmachine gekocht?

  • Reply
   Anniek
   28 januari, 2018 at 14:07

   Wat leuk om te horen Marthe, dankjewel! En heb jij ook een typemachine waar je mee aan de slag wil? Zo tof! Het lint heb ik gekocht bij GTB Kantoorartikelen. Hun website ziet er een beetje crappy uit, maar het bestellen is helemaal goed gegaan! Ik kocht er een lint voor 8,90 en de dag na het bestellen werd hij al bezorgd. Ik heb dit lint gekocht, met rode en zwarte inkt: Inktlint universeel zwart/rood gr. 1 Scheidegger DIN 32755, gabrielle, Remington, vendex, 520825. Dit lint is ook bruikbaar voor een heleboel verschillende soorten typemachines. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  24 januari, 2018 at 16:03

  Wat leuk die kaartjes!

 • Reply
  Lenneke
  24 januari, 2018 at 16:57

  Jij doet altijd zulke leuke dingen! Ik kan alleen maar schrijven. :’) Meer creatiefs kan ik niet.

  • Reply
   Anniek
   28 januari, 2018 at 14:04

   Goed en creatief kunnen schrijven is ook al zo’n groot ding! Dat is voor mij soms echt een uitdaging, iets waar ik nog veel aan zou kunnen verbeteren. Terwijl jij daar dan echt weer onwijs goed in bent. Jouw teksten zitten altijd zo lekker in elkaar, en dat is leuk om te zien! Ieder zo z’n ding, we hebben allemaal iets waar we goed en minder goed in zijn ☺

 • Reply
  Anna
  24 januari, 2018 at 20:01

  Wat een aantal ontzettend leuke projectjes! Dit jaar wil ik ook creatiever zijn. Dus, ook op zoek naar een mooie typemachine, lijkt me zo gaaf! Liefs

  • Reply
   Anniek
   28 januari, 2018 at 14:00

   Wat een leuk voornemen, lekker mee aan de slag gaan! Het is zo fijn om lekker je creativiteit de vrije loop te kunnen laten :) En ik hoop dat je een mooie typemachine gaat vinden dit jaar!

 • Reply
  Sanne
  26 januari, 2018 at 20:01

  Aaah wauw wat een leuke projectjes!! En die typemachine is echt geweldig! Waar heb jij die gekocht/heb je nog tips waar je een goedkope, werkende typemachine kan kopen? Ik ben namelijk al een poos opzoek naar een werkende typemachine :)

  • Reply
   Anniek
   28 januari, 2018 at 13:58

   Ja, tof is ‘ie hè! Ik heb hem gevonden op een vintage marktje in Utrecht, maar dat was helaas een eenmalig marktje. Wel kan je ook typemachines vinden in de kringloopwinkel. Vaak staan ze bij het elektronicahoekje, en zitten ze nog in hun (vaak zwarte, harde plastic) doos, waardoor ze niet zo opvallen. Even vragen aan het personeel in de kringloop kan misschien ook, wie weet hebben ze toevallig nog iets achter staan. En op Marktplaats? Misschien is daar iets te vinden? Ik hoop dat je een mooie gaat vinden! ?

   • Reply
    Sanne
    28 januari, 2018 at 17:06

    Bedankt voor de tips! Ik ga eens rond kijken in kringloopwinkels :)

 • Reply
  Arjanne
  26 januari, 2018 at 21:13

  Wat zien je kaartjes er mega leuk uit! Zo mooi! Je kamer ziet er ook zo tof uit!

 • Reply
  Britt
  27 januari, 2018 at 19:47

  Dit ziet er zooo leuk uit Anniek, ik ben ook zot benieuwd naar hoe je kamer er op dit moment uitziet. Ik vond het vorige artikeltje al leuk hihi. En had jij je inktlinten nu opnieuw gekocht? Of heb je gewoon geluk gehad? Want ik vond het nergens haha

  • Reply
   Anniek
   28 januari, 2018 at 13:55

   Zo leuk om te horen Britt! Dankjewel ☺ Ik denk dat ik een nieuw artikel over mijn kamer ga schrijven, zoals ‘ie er nu uitziet. Thanks voor de input!

   En oh, ik heb je vorige reactie over het lint wel beantwoord, maar die heb je misschien gemist! Ik heb het inktlinkt in ieder geval gekocht bij GTB Kantoorartikelen. Hun website ziet er een beetje crappy uit, maar het bestellen is helemaal goed gegaan! Ik kocht er een lint voor 8,90 en de dag na het bestellen werd hij al bezorgd. Ik heb dit lint gekocht, met rode en zwarte inkt: Inktlint universeel zwart/rood gr. 1 Scheidegger DIN 32755, gabrielle, Remington, vendex, 520825. Dit lint is ook bruikbaar voor een heleboel verschillende soorten typemachines. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en dat jij ook weer lekker aan de slag kan met een typemachine! Liefs

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.