De Nom nom nom tag

apple cinnamon muffin

Toen ik deze tag op Kittehscupcakes voorbij zag komen, dacht ik meteen: dit is iets voor mij! Eten is namelijk echt mijn ding. Het bereiden ervan, de boodschappen ervoor doen, en natuurlijk het opeten, het hoort allemaal bij die leuke ‘kookbelevenis’. Maar toen ik er eens goed over nadacht, besefte ik me dat ik jullie nooit echt persoonlijke dingen over eten verteld heb, ik heb tot nu toe voornamelijk recepten geplaatst. Om mij een beetje beter te leren kennen op eet- en kookgebied is deze tag perfecto! Lees je mee?

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Over deze vraag moest ik even nadenken, en ik heb het ook nog aan andere mensen gevraagd. Er kwam niet echt iets concreets uit, maar iets wat niet per se vies is, maar wel een beetje gek, is dat ik als ik een broodje eet hem vaak in 4 stukken snijd, en op elk stukje ander beleg doe. Misschien een beetje vreemd, maar ik kan gewoon nooit kiezen tussen beleg!

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Hihi, koekjes? ;) De laatste tijd heb ik het nogal druk en kook en bak ik niet zo heel erg veel, maar de periode hiervoor kookte en bakte ik denk ik wel 3 keer in de week iets lekkers. Niet alleen maar ongezonde dingen hoor, ik vind het ook leuk om bijvoorbeeld nieuwe, gezonde koekjes samen te stellen! Ik denk dat als het programma ‘Heel Holland Bakt’ weer op tv komt, mijn bakgekte wel weer op gang komt.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Oef, moeilijk… Er zijn zoveel verschillende restaurants, en de meesten zijn gericht op 1 soort eten, bijvoorbeeld Italiaans of Mexicaans. Als ik er echt élke dag zou moeten eten, zou ik het liefst een restaurant kiezen die lekker veel verschillende gerechten heeft, en die ook nog wel enigszins gezond zijn, zodat je na een paar weken niet meteen moddervet bent. :)

oosters gerecht geroosterde groente rijst

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Mijn broodje zou heten: ‘Always The Tastiest’, en op dat broodje zou een dikke laag kruidenroomkaas zitten, knapperige sla, kipfilet en avocado. Ik ben echt GEK op avocado, en kruidenroomkaas is ook wel een must. Ken je dat broodje van de La Place met héél veel roomkaas erop? One of my favourites :)

Deel een handige kooktip

In gezonde bakrecepten moet je vaak rijpe bananen gebruiken, om die in plakjes te snijden en vervolgens te prakken met een vork. Soms heb ik echter helemaal geen rijpe bananen in huis, alleen maar van die hele verse, die nog een beetje een groene schil hebben en nogal hard zijn. Mijn tip is om de geschilde banaan in plakjes te snijden en ze een halve minuut in de magnetron te doen. Als je ze eruit haalt zijn ze lekker zacht en goed prakbaar!

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Bagels! Laatst kwam ik bij de supermarkt afbakbagels tegen, en ik wil ze echt graag een keertje uitproberen! Het lijkt me heerlijk om ze te beleggen met de eerder genoemde ingrediënten voor mijn eigen broodje, en zo alvast (voordat mijn broodje later een groot succes wordt en overal in de winkels ligt) een voorproefje van de ‘Always The Tastiest’ te hebben. ;)

healthy salad

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten

Hm, lastige dit. Ik vind het super leuk en gezellig om uit eten te gaan, maar zelf koken vind ik ook heel erg leuk. Als ik echt moet kiezen ga ik denk ik toch voor zelf koken, omdat je dan lekker kunt experimenteren en dingen uit kunt proberen, dat vind ik heerlijk om te doen!

Ben je ergens allergisch voor?

Nope, gelukkig niet. Wel krijg ik last van mijn mond/gehemelte/tong als ik verse ananas of kiwi’s eet, maar echt een zware allergie is dat niet.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/week/dagen?

Deze kan je zelf denk ik ook wel raden? Het begint met de H, en het eindigt op avermout: havermout! De laatste tijd ben ik er echt obsessed door. Ik eet het bijna iedere ochtend, en als ik uit school kom eet ik vaak ook wel een bakje. Doordat het goed vult, lekker is, en ook nog eens gezond is, is het de ideale snack voor elk moment. Daarbij kan je er ook lekker mee variëren. Je kan er overnight oats van maken, door yoghurt heen doen, er lekkere nootjes of fruit doorheen doen, er koekjes en taarten van bakken, het door shakes doen, alles kan!

Wat is je favoriete toetje?

Aardbeiencrumble, tiramisu, ijs, een gebakje, simpele yoghurt, vla en muesli, ik vind het allemaal lekker, ik wil niet kiezen! Maar vooruit dan maar, als ik nu echt moet kiezen ga ik toch voor het lekkere toetje met mascarpone, perzik, witte chocolade en lange vingers…

Eigenlijk is het best praktisch: ik vind bijna alles wel lekker. Aan mij heb je geen moeilijke eter, behalve dan dat ik niet zo goed tegen pittig eten kan, en dat ik niet van vis houd. Enne, ik weet niet hoe het met jou zit, maar persoonlijk heb ik na het schrijven van dit artikel behoorlijk trek gekregen! Ik ga gauw stoppen met dit artikel, zodat ik de keuken ik kan duiken om wat lekkers te maken ;)

Het enige wat ik je nog wil vragen, is om in de comments hieronder iets over jou eetgewoontes te vertellen, ik ben benieuwd! En neem de tag ook gerust over als je hem leuk vind!

Liefs Anniek

9 reacties

 • Reply
  alexa
  22 juni, 2014 at 07:40

  Broodje van de la place met heel veel roomkaas en sla? Totally love that one to!

 • Reply
  Florentine
  22 juni, 2014 at 09:08

  Super leuke tag, en die foto’s zijn ook zo leuk erbij!! X Liefs

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  22 juni, 2014 at 11:37

  Leuke tag! Super om eens te lezen

  Liefs
  Karlien

 • Reply
  Eline
  22 juni, 2014 at 14:10

  Super leuke tag en je eigen broodje klinkt heel lekker ^^

 • Reply
  Katrien
  22 juni, 2014 at 17:34

  Ik heb inderdaad héél veel honger gekregen haha! Leuk ingevuld, ik ben ook helemaal verslaafd aan havermout. Ik ben ook iemand die echt álles lust, behalve witte kool. Of inderdaad pittig eten. Of witloof. Oké misschien lust ik wel wat meerdere dingen niet haha.

 • Reply
  Anne
  22 juni, 2014 at 18:50

  Waaah. Die eerste heb je nageaapt van Teske, zij doet dat ook altijd.

 • Reply
  Bouchra
  24 juni, 2014 at 09:14

  Wat een leuke tag! Je broodje klinkt niet verkeerd ^^

 • Reply
  Marcella
  1 juli, 2014 at 21:14

  Leuk om te lezen! Ik ga hem binnenkort ook invullen, hij staat al een tijdje klaar in concept ;-)

  • Reply
   Anniek
   1 juli, 2014 at 21:29

   Haha, leuk om te horen, ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.