Dilemma: de schaar erin?

knippen haar

Het lijkt wel of íedereen het doet: zijn haar afknippen en het doneren aan stichting Haarwensen. Een aantal vriendinnen van mij hebben het ook gedaan, en dat korte haar stond hen heel mooi. Maar of ik het zou doen? Nooit! Mijn haar is heilig. Ik knip het bijna nooit, en als het geknipt moet worden knip ik er zo min mogelijk vanaf, natuurlijk wel genoeg zodat het gezond blijft. Maar nu ben ik toch aan het twijfelen gebracht, zal ik de schaar erin zetten?

kort haar collage

De laatste tijd zie ik op internet steeds meer foto’s verschijnen van mensen die hun haar hebben afgeknipt. En niet alleen beroemdheden, nee, ook bloggers, mensen die ik totaal niet ken en vriendinnen doen het.

Eigenlijk vind ik kort haar helemaal niks. Ik ben heel erg gehecht aan mijn lange, blonde haar en lange tijd wilde ik ábsoluut niet dat er meer dan nodig was vanaf zou worden geknipt. Natuurlijk wilde ik mijn haar wel gewoon gezond en mooi houden, maar het liefst ook zo lang mogelijk. Dat idee had ik tot voor kort nog steeds, maar het afknippen van mijn zus haar haar heeft me wel een beetje op andere gedachten gebracht.

Laatst knipte mijn moeder mijn zus’ haar, en waar zij normaal alleen wat laagjes laat knippen, besloot ze plotsklaps om er meteen maar een heel stuk vanaf te halen. Hoppa, binnen de kortste keren lag er 20 centimeter van haar haar op de grond… Ik was er zelf niet bij toen het geknipt werd, en ik wist er dus ook niets vanaf. Toen ik thuiskwam en mijn zus zag, viel mijn mond open: ‘wow, wat staat dit gaaf!’

anniek

 

lang, stijl, blond haar

Vanaf toen ben ik gaan nadenken over mijn eigen haar. Van mezelf heb ik lang, blond, en superstijl haar. Echt veel volume in mijn haar heb ik niet, en als ik producten gebruik die bedoeld zijn om volume te creëren blijft het meestal ook niet reuze lang zitten. Ik heb er wel eens aan gedacht om wat laagjes te laten knippen, maar omdat ik zulk stijl haar heb weet ik niet of dat goed uit gaat pakken. Wordt het dan niet te piekerig? Ik zie al helemaal voor me dat mijn haar zo meteen alle kanten opspringt en er allemaal kleine plukjes uitsteken… Laat dan maar zitten.

Blond haar

Maar nu om mij heen steeds meer mensen hun haar afknippen en ik bij mijn zus heb gezien hoe leuk en fris wat korter haar kan staan hebben mijn gedachten rare sprongen gemaakt. Zou ik het nu dan sinds jaren durven om mijn haar op schouderlengte af te knippen, ben ik aangestoken door de anderen die mij voor gingen?

Jennifer Aniston and Adam Sandler Attend 'Just go with it' Premiere

Stel ik zou mijn haar afknippen, let op, ik zeg STEL, mocht die rare gedachtenkronkel ook tot een echt plan komen, dan heb ik wel een paar mooie modellen in mijn gedachten. Als eerste voorbeeldje de vrouw op de foto hierboven, je kent haar vast wel: Jennifer Aniston! Naast dat ik vind dat haar haar (en de rest van haarzelf) er altijd prachtig uitziet, vind ik haar ook qua persoonlijkheid en doen en laten heel erg leuk. Ik ken haar natuurlijk niet persoonlijk, maar ik heb het idee dat ze tussen al die glitter & glamour heel normaal is gebleven. Maar even over naar haar kapsel, dat vind ik namelijk heel erg gaaf! Afgeknipt op schouderlengte, onderaan een heel klein beetje laagjes, en niet te netjes en strak allemaal. Zoiets zou ik ook nog wel kunnen overwegen!

Hieronder nog een paar inspi-foto’s van kapsels die ik stiekem toch wel heel erg leuk vind!

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Heidi Klum is niet voor niets een topmodel, dan moet natuurlijk ook je haar goed zitten :)

medium lenght hair

Oké, Jennifer Aniston gaat vaak in dit rijtje voor komen, maar ik vind haar haar gewoon echt perfect! Lekker rommelig, mooie lengte, en ook kan ik mijn eigen haar wel een beetje met haar haar vergelijken.

krullen

Zulke krullen zal ik waarschijnlijk nooit uit mezelf krijgen, maar de lengte vind ik wel erg mooi.

medium straight hair

jennifer aniston

straight hair

jessica alba hair

hair

Snap je een beetje welke kant ik op zou willen? Ik wil het niet te netjes en strak allemaal maar juist een beetje rommelig. Qua lengte vind ik zo’n 10 centimeter onder mijn schouders wel mooi, ik ga niet meteen naar een kort koppie zoals Miley Cyrus ;)

Mijn angst is dat ik niet weet hoe het zal worden. Natuurlijk weet je dat nooit als je je haar laat knippen, maar doordat ik zulk stijl en glad haar heb ben ik bang dat het al snel piekerig uit zal vallen. Piekerig haar vind ik echt not-done, dat is wel het laatste wat ik zou willen! Dat is dus nog een beetje mijn knelpunt, stel dat het kapsel me helemaal niet staat?

Pfoe, nou, ik weet het nog niet zo goed. Ik overweeg het wel, maar voordat ik echt dat stuk van mijn haar laat knippen denk ik er nog eens goed over na.

Als jij een beetje verstand hebt van haar en je een idee hebt hoe zo’n soort kapsel bij mij uit zou vallen, laat het vooral weten, alle hulp is welkom!

Liefs Anniek

 

22 reacties

 • Reply
  Kim / Vintage & Beauty
  9 april, 2014 at 06:44

  Ik denk dat een stukje korter jouw echt onwijs mooi staat! Mijn haar word helaas nooit zo lang en dik als dat van jouw anders had ik het ook zeker uitgeprobeerd in de zomer.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  9 april, 2014 at 06:53

  Ik denk dat een ander, korter kapsel je meer ‘personality’ zou geven. Nu is het gewoon prachtig lang haar. En het is zo lang dat je natuurlijk in stapjes korter kunt gaan.

  Ik zou het er op wagen!

 • Reply
  Lise
  9 april, 2014 at 07:34

  Wauw jij bent mooi! Ik denk dat de eerste foto van Jennifer Aniston je prachtig zal staan! Je hebt een smal koppie en daar past dit kapsel zeker bij! Ik zeg DOEN!

 • Reply
  Els
  9 april, 2014 at 08:35

  Doen! Ga voor het experiment…

 • Reply
  Jill
  9 april, 2014 at 09:06

  Doen! Ik heb een aantal weken geleden 20 centimeter afgeknipt, omdat ik het bij Kylie Jenner zo mooi vind. Ik heb echt geen spijt!

 • Reply
  Steffi
  9 april, 2014 at 09:36

  Ik denk dat het je heel mooi staat! Ik twijfel zelf ook al! Ik ga als ik bij de kapper ben mijn haar ook een stuk af laten knippen, maar net wat langer dan op de foto’s hierboven. Kom ik erachter dat het gaaf staat, dan knip ik het nog wel iets korter. Misschien ook een tip voor jou?

  • Reply
   Anniek
   10 april, 2014 at 08:15

   O ja, dat is best een goede inderdaad! Dan laat ik er eerst gewoon 10 centimeter ofzo afknippen en het beetje in model laten brengen, en dan kan ik later altijd nog een extra stukje afknippen. Dankje!

 • Reply
  Rani
  9 april, 2014 at 09:43

  Ik zou het zeker doen, ik vind je haren nu iets missen.
  Ik denk dat het héél mooi bij jou zou staan meid!

  http://www.iamafashioneer.com

  • Reply
   Anniek
   10 april, 2014 at 08:14

   Ah, dankje! Door al deze leuke en lieve reacties krijg ik toch wel de neiging om het gewoon te doen!

 • Reply
  Dianne
  10 april, 2014 at 07:46

  jaaah moet je doen! ;)
  xxx

 • Reply
  alexa
  10 april, 2014 at 08:12

  Ergens vind ik het heel mooi als mensen hun haar kort knippen, zelf heb ik ook een aardige bos maar zelf sla ik liever over. Het is eigenlijk weer zo’n hype net als met die dip dye, Ik weet niet of het na een tijdje nog steeds zo leuk was als eerst. Ik zou mijn lange haren niet inruilen voor een korte kop maar snap wel waarom mensen het doen, het kan er heel gaaf uitzien. Zeker ook je inspiratie foto’s!! Ben wel benieuwd of je het nog gaat doen!

 • Reply
  Jessica
  10 april, 2014 at 14:53

  Doen! Ik had dan wel iets korter haar dan jij (op mijn rug hing het tot net over mijn bh-bandje) maar ik heb de lengte van de onderste foto ongeveer (het is iets korter). Neem gewoon de foto mee naar de kapper en vraag of het je staat. Ik vind het een heerlijke lengte waar je nog steeds veel mee kunt en het zit niet meer zo in de weg.

 • Reply
  Petra
  10 april, 2014 at 15:08

  Tja, begrijpelijk dat je heel erg twijfelt, tenslotte duurt het lang voor het weer zo lang is…maar soms moet je dingen gewoon doen en zien hoe het bevalt…

  Groetjes Petra

 • Reply
  Lyana
  10 april, 2014 at 16:13

  Lastige vraag. Ik denk dat je er zelf nog eens goed over na moet denken en alle pro’s en contra’s best eens op een rijtje zet. Ik vind wel dat je je niet mag laten beïnvloeden door anderen!

 • Reply
  Ines
  10 april, 2014 at 20:43

  Ik denk ook dat iets korter je heel erg mooi gaat gaan :) Ik heb echt super veel en dik haar en ik denk dat moest ik het zo kort knippen komt er een lelijke slag in (en moet ik het elke dag stijlen) maar denk bij jou zou het echt mooi gaan!

 • Reply
  Carla
  11 april, 2014 at 23:33

  Don’t worry… het groeit vanzelf weer aan. Gewoon een beetje lef, nieuwe ervaring met lekker piekerig, of alle kanten op of gewoon lekker naar beneden hangend… nieuwe ervaringen brengen je altijd wel weer ergens!

 • Reply
  maike
  12 april, 2014 at 23:44

  Hey
  ik werk zelf bij ami kappers als leerling en ami knipt gratis voor stichting haarwensen. Je haar moet minimaal 25 cm in een vlecht zijn. Als je dit probeerd kan je zien hoe lang- kort het wordt. Ik vind het zelf heel mooi als je het kort wil het aan een goed doel kan schenken want dan hebben zieke kinderen wat aan jouw haar.
  xx

 • Reply
  Sonja
  17 april, 2014 at 13:08

  Heb je het inmiddels geknipt? Zou het superstoer, maar ook superzonde vinden; je hebt zulk prachtig haar!

  • Reply
   Anniek
   17 april, 2014 at 18:38

   Nee, nog niet, wees gerust ;)

 • Reply
  Lizanne
  19 juni, 2014 at 16:41

  Ik zou het gewoon doen, waarom niet je haar groeit echt wel weer aan. Ik heb altijd lang haar gehad tot ik op het punt kwam dat ik dacht nee nu wil ik iets anders, toen heb ik het kort geknipt en ik kwam erachter dat dat me eigenlijk zoveel mooier stond. Een voordeel van kort haar je krijgt meer volume!!

 • Reply
  Manon
  19 november, 2014 at 18:48

  Ik zou het doen, ik had zelf haar tot (bijna) op mijn kont. Ik heb het ook afgeknipt tot net iets over mijn schouders, en ik had gelijk meer volume. Mijn haar is ook erg dik en had weinig volume, maar alles is echt heel goed uitgepakt en ben er zeer tevreden over.

 • Reply
  warre
  6 november, 2018 at 20:44

  Heb je je haar nu al geknipt?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.