Dit eet ik op één dag

Ik vind het zelf altijd reuze interessant om andermans eetgewoonten te observeren. Het leek me dan ook wel grappig om het vandaag eens om te keren en jóu een kijkje in míjn eetgewoonten te geven. Volledig ongecensureerd. Dus ja, alle gekke snacks komen voorbij….

Van tevoren

In dit artikel laat ik je zien wat ik op een dag eet. Ik heb dit op een totaal random dag bijgehouden, en natuurlijk zien lang niet al mijn dagen er uit zoals deze. Mijn eetpatroon verschilt dus ook per dag. Het eetpatroon wat ik vandaag aan je laat zien is redelijk representatief voor mijn gemiddelde zomervakantiedag, maar zoals ik al zei: elke dag is anders.

Daarnaast even een disclaimer: met dat ik dit aan je laat zien, zeg ik niet dat dit een ‘ideaal’ eetpatroon zou zijn. Ook niet dat het het meest gezonde eetpatroon is. Dit is gewoon een kijkje in mijn eetpatroon op één van mijn vele vakantiedagen.

Dit gezegd hebbende, laten we van start gaan!

07:30

07:30. Nadat ik wakker ben geworden, wandel ik nog half slapend naar de keuken waar ik mijn overnight oats in een pannetje gooi en het laat koken tot een pap. De pap doe ik in deze grote beker, ik strooi er wat walnoten en appel overheen, en ik duik weer terug mijn bed in. Met mijn ontbijtje.

09:00

Onmisbaar: vlak na mijn ontbijt een flinke kop zelfgemaakte cappuccino. Oh, wat vind ik dat lekker. Ik maak de cappuccino met behulp van een percolator en een melkklopper.

10:00

Toevallig had ik de dag voordat ik mijn eetpatroon bijhield, deze oreo cookie bars gemaakt! Ik had nog een klein stukje over en rond tien uur kon ik mezelf niet langer inhouden. Genieten!

Het recept vind je hier

10:05

Ik had nog wat kersen in huis, en na mijn oreo cookie bar nam ik daar een handje van.

12:00

Lunch time! De laatste tijd bak ik zo ongeveer eens in de week een flinke portie granola, waar ik elke dag wat van gebruik voor mijn lunch. Ik vul een bakje met yoghurt en fruit en strooi daar een volle hand granola overheen. De granola die ik maak is supergezond: er zit alleen maar havermout, banaan, kaneel, rozijnen, walnoten, amandelen en een klein beetje honing in!

15:00

Rond drie uur kreeg ik trek in wat hartigs. Ik besmeerde een volkoren cracker met pindakaas (met stukjes noot erin natuurlijk), sneed paprika in reepjes en legde het op de cracker, waarna ik er nog wat provencaalse kruiden overheen strooide.

16:00

Uhm ja. Er lag nog een stuk broccoli in mijn koelkast wat op moest. En ik had zin in (nog meer) pindakaas. En op dat soort momenten ontstaan dit soort gekke snacks, haha!

18:00

Toen ik rond etenstijd in mijn koelkast keek, zag ik nog een halve avocado en een halve rode kool liggen. Omdat ik de dag erna weg zou zijn, wilde ik die restjes graag opmaken. Maar hoe? Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van rode kool…

Na even rondkijken op internet besloot ik dit recept van Allerhande uit te gaan proberen: couscoussalade met rode kool, ui en avocado. Ik voegde er zelf nog wat extra dingetjes aan toe zoals zongedroogde tomaat en pijnboompitjes. Ik verwachtte er niet veel van, maar wauw: wat was dit lekker!

20:00

‘s Avonds maakte ik weer een lekkere cappuccino. En ik had behoefte aan chocolade, dus ik at een paar toastjes met Nutella. Gewoon omdat het kan.


Zo, dat was wat ik een paar dagen geleden at! En nu ben ik wel heel benieuwd:

hoe ziet jouw eetpatroon er (in het kort) per dag uit? Heel anders of niet?

Liefs Anniek

18 reacties

 • Reply
  Stefanie
  6 augustus, 2017 at 06:33

  Ik vind het zo leuk dat jij op meerdere tijdstippen kleinere dingen eet! Mijn eetpatroon ziet er zeker wel wat anders uit. Ik begin met (gewone) koffie en een stevig ontbijt (havermoutpap is ook mijn go to ❤️) waarmee ik normaal doorkan tot de lunch. ‘s Middags eet ik een paar belegde crackers, wraps of een salade van restjes uit de koelkast (de couscous ziet er écht goed uit!!). Rond 16u een tussendoortje (fruit of yoghurt of allebei) en na het avondeten meestal een stukje pure chocolade om in de thee te doppen.
  Leuk artikel, Anniek xxx

  • Reply
   Anniek
   9 augustus, 2017 at 19:07

   Zo leuk dat je jouw eetpatroon ook deelt! Klinkt erg lekker, en ook heel gezond! Jouw ontbijtjes op Instagram zien er trouwens ook altijd heerlijk uit ? XX

 • Reply
  Laura | I scream beauty
  6 augustus, 2017 at 09:16

  Broccoli met pindakaas..hoe verzin je het Haha!!! Die salade ziet er wel echt heerlijk uit!! Leuk artikel!

 • Reply
  Judith
  6 augustus, 2017 at 10:20

  Wat een ontzettend leuk artikel! Ik houd er stiekem ook van om naar andermans eetschema te kijken. Maar broccoli met pindakaas.. dat heb ik nog nooit eerder gezien. Smaakte het een beetje?

 • Reply
  Teddy
  6 augustus, 2017 at 11:14

  Wat leuk om te zien! Leuk ook dat je veel kleinere dingetjes eet, tussen de dag door. Ik vergeet dat meestal, waardoor ik op de momenten dat ik eet ook meer eet.

 • Reply
  Rose
  6 augustus, 2017 at 15:10

  Het is natuurlijk altijd leuk om even te neuzen in andermans leven, al was het maar om te weten wat ze eten (Hello kook-inspiratie!)
  Maar mag ik er even op wijzen dat alleen al de foto’s geweldig zijn, vooral omdat zelfs de havermout er appetijtelijk uitziet ;)

  • Reply
   Anniek
   9 augustus, 2017 at 19:04

   Ah dankjewel Rose, zo leuk om te horen dat je wat aan dit artikel hebt wat betreft kook inspiratie! En haha, yes, gelukt! ?

 • Reply
  Iris
  6 augustus, 2017 at 16:29

  Echt alles is lekker met pindakaas ;) En inderdaad, met restjes maak je ineens onverwachts de lekkerste dingen (die je vervolgens helaas nooit helemaal kunt reproduceren).

 • Reply
  Nicole
  6 augustus, 2017 at 19:28

  Erg leuk om te zien wat je allemaal eet. Je maakt echt zo’n onwijs mooie foto’s!

 • Reply
  Inez
  6 augustus, 2017 at 20:16

  Haha, die broccoli met pindakaas is inderdaad wel speciaal :D maar hey, ik eet nutella met een lepel rechtstreeks uit de pot dus who am I to judge? ;)

  • Reply
   Anniek
   9 augustus, 2017 at 19:02

   YAY voor rare eetgewoontes, haha! ?

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  7 augustus, 2017 at 09:37

  Haha ik ken dat gevoel zo goed, dat je honger hebt alleen er is niet meer echt iets te snacken in huis… Wel heel goed dat je al het eten op wilde maken :)

 • Reply
  Marlies
  7 augustus, 2017 at 10:44

  Hey Anniek! Ik herken me hier wel erg in hoor! Zelf ontbijt ik ook altijd met havermout. Ik zie dat jij overnight oatmeal gebruikt, normaal maak ik het meestal niet zo klaar maar ik ga het zeker eens uitproberen! En verder natuurlijk die snackjes tussendoor. Soms heb ik ook gewoon trek in iets en waarom zou je dan niet een leuke combinatie maken;) Ik snap je helemaal hoor! Liefss

 • Reply
  laura
  8 augustus, 2017 at 09:29

  zo leuk om te zien! ik eet ook altijd veel pindakaas, maar nog nooit met paprika of broccoli haha. ik zou dit graag vaker willen zien :) xx

 • Reply
  Silke
  8 augustus, 2017 at 10:51

  Je foto’s, Anniek, die zijn toch echt steeds pareltjes! Zelfs een broccoli met pindakaas maak jij fotogeniek, hihi. Die oreo cookie bar ziet er goddelijk uit trouwens, maar eigenlijk al het eten dat jij verorbert! Ook super tof om te lezen dat je echt kijkt in je koelkast en je restjes zo bewust opmaakt. Liefs! :D

  • Reply
   Anniek
   9 augustus, 2017 at 18:58

   Ah dankjewel Silke, zo’n lieve reactie! Ik word er helemaal blij van ☺ En ja, ik ben echt tegen eten weggooien!

 • Reply
  Eline
  9 augustus, 2017 at 09:33

  Super leuk om eens te zien! Allemaal lekkere dingen zeg, zeker zo in de vakantie. Die oreo bars heb ik maar meteen opgeslagen want jeetje wat zien die er lekker uit.

  • Reply
   Anniek
   9 augustus, 2017 at 18:55

   Ja, die oreo bars zijn zeker een aanrader om eens te maken! Heel machtig, maar oh zo lekker ☺

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.