Dit ga ik lezen deze zomer!

zomer boeken lijst

Ik blog nooit over boeken. Sterker nog: ik lees zelfs bijna geen boeken meer. En dat terwijl lezen zó fijn kan zijn. Oeps. Geïnspireerd door een gaaf boekenevent waar ik laatst was én aangespoord door de megastapel mooie boeken die ik nog op mijn nachtkastje heb liggen, heb ik een lijstje samengesteld. Deze boeken ga ik lezen. En nu echt.

on top anna nooshin

ON TOP – ANNA NOOSHIN

Eh, kan ik hier nog mee aan komen zetten? Zo ongeveer heel blogland heeft On Top van Anna Nooshin inmiddels in huis, en ik? Ik moet hem nog lezen. Ha, ik loop de hype een beetje achterna :) Maar hé, beter laat dan nooit!

Anna Nooshin is the girl behind NSMBL. Anna heeft NSMBL in een aantal jaar tot een groot succes weten te maken, en ook op Instagram is ze geen kleine meid. En nu bijna elke grote blogger een boek uitbrengt, kon ook zij natuurlijk niet achterblijven!

De titel van haar boek, ‘On Top – jouw handboek voor online succes’, suggereert dat het een boek is vol met tips, weetjes en handigheidjes om jouw site tot een groot succes te maken. Laten we dat idee meteen uit de wereld verhelpen. Ik zou het eerder een autobiografie noemen, waarin ze haar levensverhaal vertelt. Waarin ze laat zien hoe zij van het asielzoekerscentrum in de fashion- en lifestylewereld terecht kwam. En jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen. Verwerkt in het verhaal komen tips voor zo ongeveer alle vlakken van het leven aan bod, niet alleen voor jouw komende online succes. Het lijkt me een inspirerend boek!

leef laura maaskant

LEEF – LAURA MAASKANT

‘Laura Maaskant is vijftien als ze voor het eerst hoort dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Na een lang en zwaar behandeltraject lijkt ze genezen, en pakt ze de draad van haar jonge leven weer op. Ze maakt haar VWO af en gaat studeren in Amsterdam.

Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucketlist, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens.’

Van deze beschrijving werd ik even stil. En ja, deze beschrijving staat gewoon op de achterkant van het boek, maar het is zo mooi verwoord dat ik besloot hem gewoon even over te schrijven. Dit lijkt me een heftig, maar ook erg mooi boek. Eentje om met aandacht te lezen.

het anti dieet

HET ANTI-DIEET, HEALTHY & HAPPY IN 10 MINUTEN PER DAG – JENNIPHER WALTERS & ERIN WHITEHEAD

‘Jij Anniek? Diëten? Dat moet je echt niet doen!’ Ja ja, rustig maar. Ik ben het helemaal met je eens hoor. Ik hoef écht niet af te vallen, dat is nergens voor nodig. Maar, een beetje gezonder eten en leven, dat wil ik wel graag! Hoe vaak je hier ook lekkere salades voorbij ziet komen, ik bak ook vaak genoeg chocoladekoekjes en appeltaart. En die Nike Free Runs? Die gebruik ik nauwelijks meer om hard te lopen.

‘Het anti-dieet’ is zo op het eerste gezicht een heerlijk feelgood boek vól met tips voor een gezond leven, en uitleg over hoe je lichaam werkt. Niet met veel plaatjes en met de persoonlijke ervaringen van de schrijfsters, maar juist een boek gericht op JOU! Hoe leer je te luisteren naar je trek? Wat is het ideale workout schema? Hoe leer je van jezelf te houden?

exodus

EXODUS

Afgelopen toetsweek heb ik voor een geschiedenis mondeling een heel boek uit mijn hoofd moeten leren over het Midden-Oosten. Toen mijn moeder dat hoorde, kwam ze meteen met het boek ‘Exodus’ aanzetten. Weer iets heel anders dan de vorige genoemde boeken.

In de tweede wereldoorlog wilden veel joden vluchten uit Europa, omdat ze daar ontzettend vervolgd werden. Ze probeerden te vluchten naar het door de Britten bestuurde Palestina, maar daar waren ze niet welkom. Ze konden geen kant op, niet in Europa maar dus ook niet in Palestina. Het schip Exodus probeerde de Europese joden te helpen Palestina binnen te komen. Een gevaarlijke tocht, en eenmaal aangekomen wachtte de immigranten een leven vol dramatische en bedreigende gebeurtenissen.

Het boek ‘Exodus’ is een enorme bestseller geweest. Inmiddels is het boek alweer aardig oud (1959), maar nog steeds hoor ik van veel mensen dat het écht een goed boek is. Spannend, dramatisch, en in de grote lijnen echt gebeurd. Ik ben benieuwd!

zomerboeken

Dus: reden genoeg om het lezen weer op te pakken! Nu in de zomervakantie moet het me ook wel lukken om wat meer te lezen hoor, tijd genoeg. En hoe lekker is het ook om in het zonnetje in het gras te zitten, en te genieten met een goed boek? Heerlijk!

Ik ben onwijs benieuwd naar jouw leeservaringen! Lees jij veel? En heb je nog aanraders voor me?

Liefs Anniek

 

22 reacties

 • Reply
  Marjolein
  20 juli, 2015 at 05:25

  Ik ken alle boeken nog niet, maar ze lijken me wel erg leuk! x

 • Reply
  Dagmar
  20 juli, 2015 at 06:54

  Superleuk artikel, heb ervan genoten! Ook hele mooie foto’s! Heel veel leesplezier toegewenst <3

  • Reply
   Anniek
   26 juli, 2015 at 13:06

   Thanx Dagmar! Ik heb LEEF inmiddels alweer bijna uit, en je had gelijk: wat een mooi boek. Ik kan niet wachten om in de andere boeken te gaan beginnen, yay!

 • Reply
  Esra | Sense of Wonder
  20 juli, 2015 at 07:32

  Wat een mooie boeken en prachtige foto’s! Een prettige vakantie toegewenst! Liefs,

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  20 juli, 2015 at 08:21

  Wat een leuk artikel! On top wil ik ook nog graag een keer lezen! Dat tweede boek klinkt heel heftig maar wel mooi! Leuk om te zien! Liefs

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  20 juli, 2015 at 08:30

  Lekker in het zonnetje lezen en de tijd vergeten, daar kan ik onwijs van genieten! Ik ben vooral benieuwd naar het boek LEEF!
  Liefs, Iris

 • Reply
  BySilke
  20 juli, 2015 at 08:31

  Succes met je boekenlijst! Ze zien er allemaal zo mooi uit -dat vind ik altijd belangrijk haha-, ik ben zeker dat je er veel plezier aan gaat beleven. Ik postte net een boekenreview, we denken dus een beetje gelijk, haha :)

 • Reply
  Ruth
  20 juli, 2015 at 09:25

  Aanrader: “het meisje in de trein” van Paula Hawkins. Een thriller waar je eerst wat in moet komen, geen beangstigende boek maar het maakte mij wel razend nieuwsgierig. Ik las de 350 pagina’s dit weekend uit. Oh en alle boeken van Khaled Hosseini..

  • Reply
   Anniek
   26 juli, 2015 at 13:07

   Khaled Hosseini vind ik inderdaad ook tof, vooral de vliegeraar! Thrillers ben ik niet zo van, vind ik veels te spannend :)

 • Reply
  Marleen
  20 juli, 2015 at 09:39

  Hai Anniek,
  Mijn totaal favoriete boek is: Christiane F. Het is een Duits boek in Nederlands vertaald en als je de Duitse versie leest (Wir Kinder vom Bahnhof Zoo) kan die op je boekenlijst voor Duits. Er is ook een film van. Mijn advies: EERST de film kijken, dan het boek lezen. Het boek is heel anders dan de film maar de film is destijds op locatie (!) gemaakt en de grauwe (eind jaren 70) sfeer van de film blijft in je hoofd als je daarna het boek gaat lezen. Het is een echt meisjes boek, een echt gebeurd verhaal van een jong meisje in Berlijn. Zo gevoelig. Ik kon niet stoppen met lezen. Ik heb het vervolgboek ook, Mein zweites Leben. Diezelfde (echte dus) hoofdpersoon, Christiane Felscherinow, beschrijft dan hoe het verder ging. Ze leeft nog en is nu 53 jaar en woont in Berlijn.
  Groetjes,
  Marleen

 • Reply
  Anna
  20 juli, 2015 at 10:26

  Leef is echt een mooi boek! On top wil ik ook heel graag lezen.

 • Reply
  Bianca
  20 juli, 2015 at 10:35

  Wat een leuke boeken! Ik moet ook echt weer meer gaan lezen, je gaat er zo van ontspannen! Helaas heb ik er voorlopig nog geen tijd voor.. Plaats je ook een artikel over het boek als je ze uit hebt? Ik ben heeel benieuwd!!

 • Reply
  Deisy
  20 juli, 2015 at 10:57

  Wat een heerlijk artikel en wat een inspirerende boeken heb je uitgekozen. Ik ben erg benieuwd wat je er van gaat vinden meis. X

 • Reply
  Kim
  20 juli, 2015 at 11:53

  Ik ben heel benieuwd!

 • Reply
  Lisal
  20 juli, 2015 at 13:30

  Ik moet On Top ook nog steeds lezen! Exodus lijtk me ook een prachtig boek.

 • Reply
  Manon
  20 juli, 2015 at 15:43

  Heel veel leesplezier, ik ben benieuwd naar het boek van Anna en van Laura Maaskant!

 • Reply
  Kim
  21 juli, 2015 at 10:27

  Leuke lees lijst heb je samengesteld :) Be heel benieuwd wat straks je favoriet is!

 • Reply
  Silke
  21 juli, 2015 at 10:59

  Wat grappig, ik heb net een review geschreven over On Top van Anna en ik heb net dezelfde mening als jou. Het noemt een handboek maar ik zou het eerder een dagboek noemen. Niet dat dat slecht is, want van een persoonlijke ervaring leer je natuurlijk veel meer. Maar het zette me wel even op het verkeerde pad toen ik hem over de kassa sleepte.

 • Reply
  Melissa Charlotte
  21 juli, 2015 at 17:39

  Leuk om te zien! Ik lees vooral in de zomer en ben nu bezig met de Shopaholic serie. Leef wil ik ook nog heel graag lezen.

 • Reply
  Caitlyn
  21 juli, 2015 at 20:58

  Ik lees zo graag, maar tegenwoordig lees ik echt enkel nog op de trein en dan ook vooral oude boeken die toevallig nog op het boekenrek staan. Daar moet dringend verandering inkomen! Ik vind een deel van de boeken die jij wil lezen zelf ook wel heel interessant klinken dus daar ga ik zeker eens naar kijken.
  xx

  • Reply
   Anniek
   26 juli, 2015 at 13:09

   Ja, de trein vind ik ook een hele fijne plek om te lezen! Je lekker nestelen in de stiltecoupé met een boek erbij, perfect :)

 • Reply
  Elles
  1 september, 2015 at 08:33

  Leuk artikel! Het boek van van Anna Nooshin wil ik ook erg graag lezen. Verder houd ik niet echt van Romans, maar lees ik vooral boeken informatieve boeken. De volgende boeken die ik ga kopen en lezen zijn denk ik Blink van Malcolm gladwell en the marketing blueprint van Jules marcoux! Lijken me super interessant:)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.