Dit is mijn toekomstige huisje!

mijn huisje

Als het allemaal een beetje meezit ben ik over 1 á 2 jaar weg. Weg uit mijn fijne dorp hier, weg uit dit huis waar ik al mijn hele leven in woon en weg uit het kamertje wat altijd al mijn kamertje is geweest. Ik zie het wel zitten om uit huis te gaan en mijn eigen weg en plekje te ontdekken. En ik zie al helemaal voor me hoe!

Ik wil ook!

Als allereerste even een misverstand voorkomen: mijn ouders zijn hartstikke lief en zorgen heel goed voor me. En nee, ik wil niet per se zo snél mogelijk weg, ik heb het prima hier thuis. Maar toch lonkt het een beetje: een eigen kamertje in een nieuwe stad. Wat meer zelfstandigheid. Mezelf moeten zien te redden. Mijn broer en zus gingen me voor en zijn inmiddels al twee jaar uit huis. Als ik zie hoe zij genieten denk ik: ik wil ook!

Wat ik ga studeren, waar ik ga studeren, of ik bij een studentenvereniging ga of niet, ik weet het nog niet. Wel hebben zich de laatste tijd in mijn hoofd veeeels te veel beelden gevormd over hoe mijn kamertje er ongeveer uit moet gaan zien :)

Ik heb een aantal dingetjes neergezet waarvan ik het toch wel erg tof zou vinden om te verwerken in mijn toekomstige kamer. Kijk en droom mee!

planten wit goed

Bronnen v.l.n.r., boven naar beneden bron / bronbron / bron / bron / bron

Plantjes. En veel graag.

Plantjes, plantjes, plantjes! Het dan het liefst overal en zoveel mogelijk, zoals je hier linksboven ziet. Een beetje a la jungle. Of misschien gewoon wat mooie hoekjes met plantjes, dat mag ook. Dat is waarschijnlijk toch iets haalbaarder, in verband met mijn plantverzorgingskunsten…

Het lijkt me in ieder geval tof om de basis van mijn kamer redelijk simpel en neutraal van kleur houden, en de plantjes echte eyecatchers te laten zijn. Planten zijn namelijk gewoon leuk. Ze hebben iets energieks in zich, en geven een ruimte levendigheid.

gloeilampen

bron / bron / bron / bron / bron / bron

DIY’en met gloeilampjes

Yup. Ik, en vele anderen met mij, ben fan van gloeilampen. In allerlei soorten en formaten. Een paar van dit soort lampjes verwerken in het interieur lijkt me heel erg leuk!

Laatst zag ik in een designwinkel ook iets gaafs: een robuuste tak boven een eettafel die losjes omwonden was met allemaal gloeilampjes. Ook prachtig. Het leuke van gloeilampen is dat ze eigenlijk ontzettend simpel zijn, maar door een beetje te DIY’en kan je er iets heel moois mee maken!

hout

bron / bron / bron / bron / bron / bron

Hout in huis

Kijk, hier kan ik mijn vader voor gaan inschakelen: mooie houten details. (hoi pap! :) ) Een robuust bijzettafeltje of slechts een paar simpele plankjes aan de muur: met hout kan je op een hele eenvoudige manier een gezellig, huiselijk gevoel creëren. Zeker in combinatie met een wat lichter interieur vind ik het echt een geweldig contrast!

flip bin brabantia

Hier en daar een tikje kleur

Een wittige inrichting is mooi hoor, maar wat ik wel wil voorkomen is dat mijn kamertje heel ‘smetteloos’ en koud wordt. Hier en daar wat kleuraccentjes kunnen dan ook zeker geen kwaad! Leuk gekleurd servies bijvoorbeeld, fleurige bloemen, een oosters tapijtje of bijvoorbeeld deze gave prullenbak met een geel streepje van Brabantia!

Nog even wachten…

Kijk, als we het over realistische mogelijkheden gaan hebben, dan kan ik me over een jaar waarschijnlijk echt nog niet zo’n perfect gestyled huis veroorloven, waar alles helemaal is zoals ik dat wil. Het is überhaupt nog even de vraag óf ik wel mijn hele studie op kamers kan. (want: doei studiefinanciering.)

Maar ik zou zeggen: laten we het daar nog even niet over hebben. Mag ik mezelf gewoon nog even mee laten voeren door de prachtige perfectie op al die mooie plaatjes, en door de plannen voor een heeeeleboel leuke DIY’s?

Woon jij op jezelf? En zo ja: wat voor stijl is jouw inrichting ongeveer?

Liefs Anniek

22 reacties

 • Reply
  COTShopaholic
  8 november, 2015 at 04:58

  Ik moet ook spoedig uit mijn studio verhuizen naar een appartementje en dit is ook precies hoe ik mijn huisje ongeveer zou willen! Ben echt de hele dag op Pinterest te vinden, je hebt er zoveel inspiratie!

 • Reply
  Esmée
  8 november, 2015 at 07:53

  Leuk artikel! Ik woon niet op mezelf, maar later zou ik een huis willen hebben met veel wit, grijs en houttinten, maar ook heel veel planten!

 • Reply
  Daphne
  8 november, 2015 at 08:19

  Wauw, wat een fijne inspiratie. Als ik zo kijk wat jij heel graag in je huisje zou willen hebben, komt het vrij dicht bij mijn eigen voorkeur. Ah, van deze plaatjes word ik echt blij,

 • Reply
  Kim
  8 november, 2015 at 08:30

  Aaah zo leuk om te lezen! Ik ben benieuwd hoe jij een kleine kamer gaat inrichten. Gaat vast helemaal goed komen :)

 • Reply
  Frauke
  8 november, 2015 at 08:33

  Wauw haha, op die vuilbak na lijkt elk plaatje wel gewoon van m’n Pinterest af te komen. Hele leuke stijl, je toekomstig huisje wordt vast erg mooi! En ik vind het heerlijk om zo zelfstandig en vrij te kunnen zijn :). Nog even geduld! X

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  8 november, 2015 at 08:41

  wauw, prachtig! Die koperen lampen vind ik helemaal geweldig!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  8 november, 2015 at 11:22

  Ah zoveel leuke inspiratie foto’s! X

 • Reply
  Laura - Dagelijkse hap
  8 november, 2015 at 11:27

  Oh wauw, hier zou ik echt wel willen wonen! Zo mooi :D

 • Reply
  Danielle
  8 november, 2015 at 11:49

  Ah zo spannend altijd die tijd voor dat je eigenlijk uit huis gaat. Ik hoop dat jij – als het zo ver is- een huisje vindt dat goed bij je past!

 • Reply
  Anne-Sterre
  8 november, 2015 at 13:28

  Ik heb ook al mijn future home op pinterest ingericht haha. Mijn vriend en ik willen binnenkort weer verhuizen, dus dat gaat vast van pas komen. Leuke inspiratie heb je opgedaan!

  • Reply
   Anniek
   8 november, 2015 at 21:29

   Dankjewel! En wat tof dat jullie plannen hebben om te verhuizen. Weer even helemaal opnieuw beginnen, ook qua interieur. Leuk!

 • Reply
  Eline
  8 november, 2015 at 13:47

  Wow, gave inspiratie en helemaal mijn smaak. Leuk dat je uit huis gaat, spannend maar ook heerlijk hoor je eigen plekje!

 • Reply
  Simone
  8 november, 2015 at 14:45

  Kan me heel goed voorstellen dat je hier naar uitkijkt, ik had hetzelfde! Uiteindelijk een paar jaar op kamers gewoond, een heerlijke tijd. :)

 • Reply
  Fleur Sophia
  8 november, 2015 at 16:49

  Heel leuk om te lezen dit aangezien ik toevallig net een huisje heb gekocht met mijn vriend! En we hebben ook nog eens dezelfde smaak zo te zien! ;-)

  • Reply
   Anniek
   8 november, 2015 at 21:28

   Echt waar? Wat ontzettend tof dat jullie een huisje hebben gekocht! Lijkt me héérlijk om nu lekker aan de slag te gaan met inrichten. Heel veel plezier Fleur!

 • Reply
  Iris
  8 november, 2015 at 18:29

  Een zee van planten lijkt me ook wel wat.

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  8 november, 2015 at 19:19

  Ik ben ook al een beetje aan het aftellen hoor, naar dat fijne gevoel van een eigen huisje, hihi. Het is bij mij inderdaad niet dat ik het thuis niet naar mijn zin heb. maar die drang om zelf alles in te richten en ooooh. Ik ben verliefd op die plaatjes en ideeën. Je kamertje wordt een paradijs als je het zo krijgt! (:

 • Reply
  Ilse
  8 november, 2015 at 21:16

  Super leuke voorbeelden! Ik hou ook erg van veel planten in huis! Vraag me wel af; wat let je om nu alvast te beginnen? Een plantenverzameling die je nu al aanlegt kan altijd mee verhuizen!

  • Reply
   Anniek
   8 november, 2015 at 21:27

   Weet je dat ik me dat vlak na het schrijven van dit artikel ook bedacht? Ik denk dat ik komende week maar eens naar het tuincentrum ga, en wat leuke DIY’s op ga zoeken! :D

 • Reply
  Emma
  8 november, 2015 at 21:34

  Ohh, wat een geweldige inspiratie! Ik wil ook zo graag op kamers ! Nu al helemaal!

 • Reply
  Maartje
  9 november, 2015 at 20:06

  Hele leuke inspiratie, Anniek! Ik woon helaas nog niet op mezelf, nog een klein beetje te jong voor, maar ik heb een ontzettend leuke kamer in deze stijl. Ik heb ook een vide, ik denk dat jij dat ook leuk vindt, moet je maar ff googlen! ;)

 • Reply
  Anna
  9 november, 2015 at 20:37

  Ohhh, pretty <3! Fijne dingen allemaal, vooral al die plantjes. Spannend wordt het straks, als je een huisje gaat zoeken. Kom je naar Utrecht :)? Ik ga dit artikel noemen in Blog love Tuesday, morgen komt 'ie online!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.