Een paar van mijn DO IT YOURSELF projectjes - GlowofbeautyGlowofbeauty

12 maart 2017

Hoi! In de afgelopen tijd ben ik bezig geweest met een aantal kleine DIY projectjes. Ik ben best wel blij met de resultaten en het lijkt me dan ook tof om ze met jullie te delen! Kijk mee!

Niet zoveel Do It Yourself’s meer

Do It Yourself’s. Of eigenlijk gewoon ‘knutselwerkjes’ dus. Ik merk dat ik er sinds dit schooljaar nog maar weinig mee bezig ben. Vaak heb (of maak) ik er geen tijd voor, soms heb ik de materialen nog bij mijn ouders liggen of ik heb er niet zoveel zin in… Jammer!

Toch heb ik, verspreid over de afgelopen weken, het tekenen en DIY’en weer een klein beetje opgepakt. Daar deel ik vandaag de resultaten van! En als het lukt lijkt het me leuk om wat vaker mijn ‘knutselspulletjes’ erbij te pakken :)

Koperen dragers

Toen ik twee maanden geleden bezig was met het inrichten van mijn kamer in Utrecht, wilde ik ook graag twee planken aan mijn muren bevestigen. Voor de planken ging ik samen met mijn vader naar de Praxis en thuis hadden we nog wel wat witte dragers liggen die we konden gebruiken. Helemaal prima!

Maar aangezien mijn kamer al behoorlijk wit is, vroeg ik me af of ik de dragers niet eens een leuk kleurtje zou kunnen geven. En zo gezegd, zo gedaan. Bij de Gamma haalde ik een bus koperspray (± €10), ik schuurde de witte dragers en sprayde de dragers in een toffe koperkleur!

Handletteren

Twee weken geleden was ik een weekendje bij mijn opa en oma. Mijn oma liet me een leuk boekje zien waarin allemaal ideetjes voor handlettering stonden. We besloten er zondagmiddag mee aan de slag te gaan, wat resulteerde in een aantal leuke kaartjes!

Het viel me enorm mee hoe moeilijk het is om te handletteren. Het is vooral belangrijk om goede pennen te hebben, en voor de rest is het gewoon lekker veel uitproberen om zo te ontdekken wat tof is. En een voorbeeldboekje is ook fijn!

After Christmas Tree

Eigenlijk moest ik ze gewoon even ergens kwijt, deze kerstlampjes. Ik hing ze vlug eventjes in mijn grote plant. Toen ik ze er weer af wilde halen, kwam ik er achter dat het eigenlijk wel heel gezellig staat! Inmiddels heb ik de lampjes best wel vaak aan staan, vooral ‘s avonds. Een enorm makkelijke sfeermaker!

Nog meer kaartjes

Afgelopen weekend kwam ik op Pinterest een hele leuke, gemakkelijke DIY tegen om deze kleurrijke kaartjes te maken. Helaas kan ik de post op Pinterest – met daarbij een stappenplan – niet meer terugvinden, maar ik zal proberen uit te leggen hoe ik dit gemaakt heb.

 1. Pak een wit kaartje en doe op verschillende hoogten een kloddertje acrylverf op het kaartje.
 2. Pak een pasje die vies mag worden. Zet het pasje met zijn lange kant op het papier en trek het pasje van bovenaan het papier naar onderen. De stipjes verf worden nu lange strepen en het kaartje gaat er ongeveer zoals hierboven uitzien.

Grappig hè! Ik denk dat ik zelf met oostindische inkt nog wat teksten op de kaartjes ga schrijven, maar daar moet ik nog even naar kijken.


Het waren geen mega spectaculaire do it yourself’s, maar ik hoop dat ik je op leuke ideeën heb kunnen brengen! Wat is de laatste do it yourself die jij gemaakt hebt?

Liefs Anniek


Zin in meer Do It Yourself’s? Dit zijn mijn twee eigen favoriete DIY’s!

 

19 comments on “Een paar van mijn DO IT YOURSELF projectjes”

  12 maart, 2017

  Vooral het handletteren vind ik erg leuk! Leuk om te zien en leuk om zeld te doen!


  12 maart, 2017

  Sorry, ik ben uit duitsland en heb heel lang geen nederlands meer geschreven. Sorry voor mijn fouten. :-)
  Ik houd van DIY en als deze makkelijk zijn nog meer.
  Gisteren heb ik ook handlettering geprobeert en ik was niet gelukkig met mijn resultaten. Ik denk ik moet het nog een beetje uitproberen.
  Jouw handletterin-kartjes zijn echt leuk.
  :-)


  12 maart, 2017

  Wow wat zijn ze allemaal leuk!


  12 maart, 2017

  Wat mooi, Anniek! Die koperen dragers zijn super mooi. Ik ben wel helemaal into koper tegenwoordig. En da handletteren, prachtig.


  12 maart, 2017

  Heel leuk allemaal! Handletteren ben ik op dit moment ook een beetje aan het proberen :) X


  12 maart, 2017

  Zo leuk die kaartjes met handlettering! Echt tof gedaan :)


  12 maart, 2017

  Leuke DIY’s! Zo kun je zien, iets kleins kan erg veel verschil maken, vooral bij die plant met lampjes er in! X


  12 maart, 2017

  Die koperkleurige dragers zijn echt heel tof; zo leuk wat voor accent dat kan geven aan je kamer! Ik vind de kaartjes ook superleuk geworden, ook al is handletteren moeilijk! Malou x


  12 maart, 2017

  Die kopere dragers! Ik ben fan😍
  Zelf heb ik ook wel eens kaartjes gehandletterd, fijne bezigheid!

  Liefs X


  12 maart, 2017

  Wat een leuke DIY’s. Ik heb meteen zin om te gaan handletteren!


  12 maart, 2017

  Wat een leuke kaartjes! Je zei dat vooral de pennen belangrijk zijn bij handlettering, heb je enkele suggesties?


  12 maart, 2017

  Dat kaartje met ‘Hé, leukerd’ ziet er echt mega professioneel uit. Ik zou het zo in de Hema terug kunnen vinden, leuk!

  Anniek
  15 maart, 2017

  Ahhh lief van je Jolien, dankjewel! <3


  12 maart, 2017

  Het concept ‘after christmas tree’ vind ik een hele goede.


  12 maart, 2017

  Ahh wat leuk die kaartjes, en zo makkelijk te maken! Je handlettering is ook zo leuk!


  12 maart, 2017

  Wat zijn die handletter kaartjes leuk geworden zeg! Vooral die “hi leukerd” vind ik echt een heel leuk kaartje. Daar word je toch meteen vrolijk van als je hem in de bus vindt?

  Anniek
  15 maart, 2017

  Ah, superlieve reactie! Dankjewel Sara! <3


  13 maart, 2017

  Lijkt me ook zo leuk om van die kaartjes te maken!


  14 maart, 2017

  Leuke mini-DIY’s zeg! Ik vind handletteren echt te gek maar bak er zelf helaas nog niks van. Oh, en die steunen zijn tof geworden zeg.