De perfecte zomergeur: Eau Des Matines – Les Couvent Des Minimes

les couvent des minimes

Ik ben echt een ochtendmens. Mijn wekker gaat om 6:14 af, en om half 7 sta ik beneden in mijn pannetje havermout te roeren. En daarna eet ik mijn ontbijtje het allerliefst buiten op. In het frisse ochtendzonnetje, terwijl je de vogels kwetterend de dag hoort aankondigen. Dat geeft me zo’n heerlijk zomergevoel! Vandaag review ik een geur die me met slechts één spraytje al helemaal in die frisse zomerochtendstemming brengt: Eau Des Matines! Echt een onwijs lekkere geur, en ook met bijzondere ingrediënten, zoals basilicum. Lees je gezellig mee?

les couvent des minimes

Bij het ochtendgloren ontwaakt het Klooster in Mane, een plaatsje dat midden in de Alpen ligt. Stel je eens even voor. Terwijl de zon opkomt zorgen de Franciscanessen-Missionarissen van Maria voor hun plantjes, die bedekt zijn met een frisse ochtenddauw. De warme zonnestralen beloven het plaatsje Mane een mooie en vredige dag.

Aan dit moment van de dag, waarop de natuur weer tot leven komt en pronkt met al haar rijkdom, is de nieuwe geur Eau Des Matines een eerbetoon!

frisse zomergeur

eau des matines

First things first: de verpakking. Want hé, het oog wil ook wat. Het parfum, of beter gezegd: de eau de cologne, zit in een mooie helderblauwe verpakking met gouden letters. Én met een tekeningetje van het klooster erop. De vormgeving doet mij meteen denken aan L’occitane!

spuitdop

Het flesje wordt geleverd met een gewone schroefdop erop, maar gelukkig zit er ook een spraydop bij!

frisse zomergeur

Zo fris en stralend als de verpakking eruit ziet, zo heerlijk is ook de geur. De citroen en sinaasappel die erin zitten geven die heerlijke frisse basis, zo’n verkwikkende ochtendgeur. Daarnaast zit er ook nog ceder en basilicum in. Inderdaad, basilicum! Ik heb nog nooit eerder een geur geroken waar basilicum in zit, maar lékker dat het is! Het geeft deze eau de cologne echt iets bijzonders, die geur van vers geplukte blaadjes basilicum. Echt onwijs lekker.

Noten: citroen, sinaasappel, basilicum & ceder

paarse bloemetjes

Omdat het een eau de cologne is moet je niet verwachten dat de geur de hele dag blijft zitten. Als ik hem ‘s ochtends vroeg opspuit, blijft ik hem tot een uurtje of 2-3 nog ruiken. Hartstikkerima voor een eau de cologne!

Nou, ik weet het wel: dit is mijn nieuwe favoriete zomergeur for sure! Hij doet me echt denken aan frisse zomerochtenden, als de dauw nog op de plantjes ligt. Op de basilicumplant. :)

Eau Des Matines van het merk Le Couvent Des Minimes is te koop bij Ici Paris XL. Voor 100 ml betaal je 27,45.

Lijkt deze geur je wat?

Liefs Anniek

 

14 reacties

 • Reply
  Eline
  20 juni, 2015 at 06:42

  Dit lijkt me een hele prettige geur, en wat heb je prachtige foto’s gemaakt! Ze zijn echt zo mooi. De vormgeving van het flesje is inderdaad heel erg gaaf

 • Reply
  Anna
  20 juni, 2015 at 07:29

  Zoals je hem hebt omschreven lijkt de geur me echt heerlijk <3 Inderdaad een erg mooi flesje!

 • Reply
  Caitlyn
  20 juni, 2015 at 07:53

  Mooi geschreven, je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt!
  xx

 • Reply
  Lotte
  20 juni, 2015 at 08:15

  Mooie foto’s! Ik ben ook wel dol op deze geur, juist door het ietwat kruidige. Lekker!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  20 juni, 2015 at 09:06

  Prachtige foto’s heb je gemaakt, mooi hoor! Deze geur heb ik toen ook geroken en hij is zeker bijzonder te noemen. De basilicum komt goed naar voren, iets wat ik nog niet eerder in een geurtje terug heb zien komen. Ik dacht trouwens dat een eau de cologne nog sterker dan een eau de parfum was en dus goed blijft zitten. Misschien heb ik me daar toch in vergist dan :).

 • Reply
  Northflix
  20 juni, 2015 at 14:35

  Ik ben absoluut geen fan van frissen noten in geuren, zoals citroen.
  De verpakking en je foto’s vind ik wel tof!

 • Reply
  Manon
  20 juni, 2015 at 19:18

  De geur klinkt heerlijk!

 • Reply
  Lauryn
  20 juni, 2015 at 22:01

  Vind jouw manier van schrijven zo leuk hè!!! En je maakt ook nog eens prachtige foto’s :).

 • Reply
  Jolien
  20 juni, 2015 at 22:10

  Ik hou niet zo van citroen, maar toch ben ik erg benieuwd naar de geur geworden. Het flesje is alvast prachtig!

 • Reply
  Lisa
  20 juni, 2015 at 22:18

  Ik ben juist totaal geen ochtendmens. Echt een prachtige flacon, doet me inderdaad denken aan L’ Occitane. Er zit inderdaad een mooi verhaal aan vast. Ik kan het me gewoon helemaal voorstellen.

 • Reply
  Esther
  21 juni, 2015 at 12:19

  Klinkt lekker! Mooie foto’s heb je gemaakt :-)

 • Reply
  Rahma
  21 juni, 2015 at 13:22

  Ik zat eerst te twijfelen om ‘m te kopen, maar denk dat ik ‘m nu zeker ga kopen!

 • Reply
  Natiza
  21 juni, 2015 at 13:54

  Oeehh klinkt wel heel erg goed ! :)

 • Reply
  myrthe
  21 juni, 2015 at 19:20

  Wat zou ik graag willen dat ik ook zo’n ochtend mens ben, haha. Ik vind de ochtenden ook heel mooi… Maar jammer genoeg kan ik gewoon niet op tijd opstaan ;( Dit klinkt waarschijnlijk stom want dan zou je zeggen, hup gewoon je bed uit, maar op de een of andere manier lukt dit mij niet.. Het geurtje ziet er overigens wel lekker uit! Erg fris denk ik!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.