Een beetje kliederen met Oost Indische inkt

art

Ik houd wel van een creatief projectje hier en daar. En omdat ik die creatieve kant van mezelf de afgelopen tijd misschien wel een beetje verwaarloosd heb, besloot ik afgelopen week om mijn potje met Oost Indische inkt er weer eens bij te pakken. Ik kliederde er wat op los, en uiteindelijk hield ik 5 leuke plaatjes over. Ik laat ze aan je zien, en laat ook zien hoe ik ze gemaakt heb!

Vroeger

Vroeger hield ik heel erg van waterverven. Ik leerde van mijn moeder hoe ik kleuren goed in elkaar over kon laten lopen, hoe je mensen in een goede verhouding schildert en hoe perspectief in elkaar zit. Een beetje inkt verwerken in mijn schilderijtjes vond ik ook tof. Ondanks dat ik niet per se een mega talent was, vond ik het gewoon heel leuk om te doen. Ik heb nu nog steeds een stapel met waterverflandschapjes onder mijn bed liggen :)

oost indische inkt

Nu

Afgelopen week vond ik dat het wel weer eens tijd werd om wat creatiefs te doen. Ik besloot het potje inkt er weer bij te pakken, om in de traditie te blijven. Ik kwam erachter dat het potje die ik vroeger gebruikte behoorlijk gelekt had, en inmiddels helemaal was uitgedroogd. Die mocht weg. Ik leende dit handige doseerflesje met inkt van mijn moeder, en gebruikte een fijn pennetje.

inkt pennetje

Één lange lijn

Voordat ik begon had ik al een leuk ideetje in mijn hoofd zitten: tekenen met de inkt zónder mijn pen van het papier af te halen. Ja, oké, om mijn pennetje in de inkt te dopen moest ik hem natuurlijk even van het papier afhalen, maar daarna moest ik, op dezelfde plek als waar ik geëindigd was weer beginnen met de lijn.

Het klinkt misschien lastig, maar dat is het niet. Het maakt het tekenen zelfs makkelijker! Het gaat er niet om dat je precies de juiste verhoudingen krijgt, of een heel realistisch schilderijtje. Nee, het mag zo slordig worden als jij het zelf toelaat. Gewoon een beetje aanrommelen, er kan niets misgaan.

thuis kunst inspi inkt

bron – bron – bron – bron

Wat inspiratie

Ik plukte wat plaatjes van Pinterest ter inspiratie, en ging aan de slag. Pen op papier, en gewoon zien wat er ontstaat.

inkt tekening

De resultaten

Terwijl mijn pennetje over het papier kraste begon er langzaam een figuurtje te ontstaan. Een meisje. Ik probeerde maar gewoon wat uit, en dit was het uiteindelijke resultaat: tekening 1. Een prima begin, maar de balans tussen het aantal lijnen en de dikte ervan was nog even zoeken.

DIY inkt

Kijk, dit is tekeningetje twee. Deze vond ik wel leuk geworden, hij heeft net wat meer expressie dan de vorige. Haar gezichtsuitdrukking is sterker.

ink art

De foto waar ik dit werkje op baseerde vond ik gaaf. Het contrast tussen oud en jong: mooi. Maar om die rimpels in ieder geval nog een béétje natuurgetrouw weer te geven was nog best lastig!

oost indische inkt tekening

Probeersel nummer vier. Een bang, glurend jongetje.

ink drips

En de laatste, gewoon lekker simpel. Hoeveel een paar inkspetters op een wit blaadje al kunnen doen.

tubes verf

Ik had trouwens ook nog wat tubetjes met waterverf (ja, dat bestaat!) erbij gepakt om de plaatjes nog wat in te kleuren. Uiteindelijk heb ik dat niet meer gedaan, ik vond het wel mooi zo. Volgende keer weer.

tekening inkt

Want ja: die volgende keer gaat er zeker komen. Ik had er zoveel plezier in om hier een avondje rustig mee bezig te zijn! Eens even een heel ander soort creativiteit dan fotograferen en bloggen. Lekker niet digitaal, ook weleens fijn. En de techniek met die ene lijn is echt tof, en ook helemaal niet moeilijk. Je krijgt er lekker losse tekeningetjes van!

oostindische inkt

Wat maakte jij toen je voor de laatste keer iets creatiefs deed?

Liefs Anniek

 

26 reacties

 • Reply
  Idwerd
  30 september, 2015 at 05:48

  Super leuk gedaan zeg! En wat een leuk idee van die lijn, dat ga ik ook eens proberen

 • Reply
  Esmée (yayitstoday)
  30 september, 2015 at 06:16

  Wauw gaaf! Nu ik dit zie krijg ik ook ineens ontzettend zin om m’n inktpotje en pennetje te pakken! Mijn laatste creatieve ding was figuurzagen op school!

 • Reply
  Mieke
  30 september, 2015 at 06:24

  Wat heerlijk joh, creatief bezig zijn! Ik houd ook van tekenen. Ze zijn allemaal mooi zeg! <3

 • Reply
  Emma
  30 september, 2015 at 06:30

  Wow, Anniek! Die zijn echt super gaaf! Ik ben de laatste tijd ook portretten aan het tekenen, maar deze zijn voornamelijk met potlood, de volgende keer pak ik mijn inktpotje en pen erbij! Thanks voor deze fijne inspiratie!

 • Reply
  julia
  30 september, 2015 at 07:02

  Oooh wat mooi! Ik vind het ook heerlijk om met inkt en waterverf te tekenen/schilderen. Je hebt echt hele toffe dingetjes gemaakt!

 • Reply
  Saskia | SASHIONBLOG.com
  30 september, 2015 at 08:22

  Geen megatalent? Halloooo heb je naar je tekeningen gekeken?! Haha, ik vind ze fantastisch, dit zou ik ook zo ophangen in mijn huis. Heel mooi geworden! Ik maak de laatste tijd graag collages, ook heel tof om te doen. Met allerlei verschillende plaatjes / foto’s een heel ander beeld creëren, een beetje a la Eugenia Loli. Die werken zijn fantastisch!

  ♡♡♡

 • Reply
  Annelies
  30 september, 2015 at 08:36

  oh wauw, wat doe je dat mooi! Je hebt een fijne stijl, Je moet hier echt vaker een blogje aan weiden. Ik ben fan van je werk. Het laatste creatieve wat ik gedaan heb ik sieraden maken. Gistermiddag toevallig.

 • Reply
  Lonneke
  30 september, 2015 at 08:41

  Tekenen is heerlijk ontspannend. Je maakt in ieder geval mooie tekeningen dus ik zou zeggen ga daar lekker mee door!

 • Reply
  Jamie
  30 september, 2015 at 09:05

  Wauw, wat zijn ze prachtig geworden. Ik zou willen dat ik het kon!

 • Reply
  jeapiebel
  30 september, 2015 at 11:21

  Wauw echt super gaaf wat je maakt. Heel knap. Ik vind het echt mooi.

 • Reply
  Lois Lorinde
  30 september, 2015 at 11:58

  Ze zijn erg tof! Echt een hele gave stijl. Ik vind het altijd zo leuk om te zien dat iedereen zijn eigen unieke tekenstijl heeft.

 • Reply
  Laura
  30 september, 2015 at 12:07

  Wauw! Wat ongelofelijk tof allemaal :) Ik doe zelf niets liever dan ditsoort creatieve dingen en ben ook helemaal weg van dat heerlijke rustige gevoel dat je krijgt van zo’n avondje frutselen en tekenen!

  Ik vind de tekeningetjes trouwens heel mooi geworden! Je hebt echt wel een soort eigen stijl, gaaf! XXX

 • Reply
  Eline
  30 september, 2015 at 12:48

  Het ziet er echt zo tof uit! Oost Indische inkt heeft echt iets speciaals. Leuk om je zo creatief te zien

 • Reply
  Denise
  30 september, 2015 at 16:58

  Wat ben je lekker creatief, I love it!

 • Reply
  Willemieke
  30 september, 2015 at 18:34

  Wat ziet dat er super cool uit! :D Echt leuk om te zieen :)

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  30 september, 2015 at 18:38

  Wat een idee trouwens, om alles te tekenen zonder je pen op te heffen Dat zou een hele frustratie schelen mocht ik dat altijd doen denk ik. (: Ziet er erg kunstzinnig uit, wauw!

 • Reply
  esmee | lifebyesmee
  30 september, 2015 at 18:43

  Wauw! Echt heel erg mooi! Je kan echt super mooi tekenen, ben ik wel een beetje jaloers op hihi.

  Liefs Esmee <3

 • Reply
  Debby
  30 september, 2015 at 18:49

  Wauw, prachtig zeg! Ik schilder af en toe, heb gisteren nog leuke foto’s gemaakt toen ik wat met free lensing aan het experimenteren was :)

 • Reply
  Anne-Sterre
  30 september, 2015 at 19:33

  Prachtig. Ik vind het juist mooi dat het niet perfect is. Zoiets zou ik best ingelijst aan de muur willen hebben.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  30 september, 2015 at 19:35

  Prachtig Anniek! Wat ben je lekker creatief bezig. Dit doet me denken aan mijn middelbareschooltijd toen ik het vak Tekenen had. De tweede tekening vind ik echt prachtig, ik zou hem zo van je kopen hoor! Die moet ingelijst worden en een heel mooi plekje krijgen :).

 • Reply
  laura
  30 september, 2015 at 19:55

  Waaaauw, zo gaaf Anniek! Heeel knap

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  30 september, 2015 at 20:05

  Wauw, je hebt echt talent!

 • Reply
  Kim
  1 oktober, 2015 at 06:37

  Wauw Anniek wat ben jij creatief! Mijn laatste project was een kussen naaien maar dat ging nog niet vlekkeloos.

 • Reply
  Lisa
  1 oktober, 2015 at 16:18

  De laatste keer dat ik creatief bezig was? Geen idee. Ik ben echt nooit creatief bezig. Ik zei het op Insta al, maar echt Anniek: zo mooi. Stuur me gerust eens een handgetekend kaartje haha.

 • Reply
  wendy
  1 oktober, 2015 at 18:41

  Super goed! vroeger tekende ik ook heel veel. Vond ik altijd heel leuk. Moet ik maar weer is een keer gaan doen :)

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Reply
  Florentine
  3 oktober, 2015 at 09:55

  Wauw, erg gaaf!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.