Een dagje naar Texel (+ outfit )

De eilanden van Nederland. Ik kom er bijna nooit, maar oh: wat zijn ze mooi! Aan het begin van deze vakantie ging ik met een vriendin een dag naar Texel, waar ik enorm heb genoten. We fietsten rond, liepen door de verlaten duinen en rustten uit bij een koffietent. Ook schoot ik een hoop plaatjes, die ik in dit artikel aan je laat zien.

Cadeautje

Toen Dianne in mei jarig zou worden, was ik aan het nadenken over een leuk cadeautje voor haar. Ik ken Dianne al járen, en waar we elkaar vroeger vaak iets materieels gaven voor onze verjaardagen (bijvoorbeeld vriendschapskettinkjes, haha, ken je ze nog?) vinden we het nu leuker om een ´ervaring´ te geven. Een dagje weg bijvoorbeeld.

In een gesprek met iemand kwamen we plotseling op het onderwerp Texel, en toen wist ik het meteen: een dag naar Texel, dat wordt het cadeautje!

Naar Texel

En daar gingen we dan! Het was 24 juni, de wind waaide hard, en dik aangekleed liepen we de boot op.

Wat ik eerder nog niet wist, is dat een retourtje naar Texel maar 2,50 kost. Bijna niks dus! De boottocht duurt ongeveer 20 minuten. Ik vond de tocht op zich al heel fijn. Die wind in je haren, en het land steeds dichterbij zien komen… Heerlijk!

De boot kwam aan bij Het Horntje. Daar liepen we meteen door naar de fietsverhuur. Op Texel is ook openbaar vervoer, maar de fiets leek ons ideaal! Je kunt er overal mee komen waar je wilt.

Van tevoren hadden we al een beetje rondgekeken op internet, om te beslissen waar we heen wilden gaan. We besloten om eerst naar De Hors te fietsen, een zandvlakte in het zuidelijkste puntje van Texel.

Onderweg kwamen we langs een uitzichtpunt. We stopten en liepen het trapje van het plateau op. Daar lagen een aantal verrekijkers, waarmee je de vogels in het prachtige stukje natuur rondom het plateau kon bekijken.

Na een tijdje fietsten we weer verder, totdat we op een gegeven moment bij het begin van het natuurgebied De Hors aankwamen. Daar zetten we onze fietsen neer en wandelden we verder. Heel af en toe kwamen we iemand tegen.

Hoe verder we liepen, hoe minder begroeiing en hoe meer kleine zandduintjes we tegenkwamen. Wat een mooi en sereen stukje Texel is dit!

Dianne maakte een paar foto´s van me. Ik droeg die dag een mom jeans en een witte top van Monki, een overzised rib blouse (Episode) en mijn fijne suède schoenen. Oh ja, en een gouden kettinkje en een ring.

Ik had vlak voordat we naar Texel gingen te horen gekregen dat ik Brand Ambassador zou worden van TOMS. Ik nam mijn nieuwe TOMS muiltjes mee om ze in de duinen te fotograferen, ik vond ze qua stijl goed in deze omgeving passen.

Dianne en ik wonen best een eind weg van elkaar, waardoor we elkaar niet meer zo vaak als voorheen spreken. Het was fijn om nu weer een hele dag samen door te brengen!

De tijd vloog. Na een paar uur in de duinen was het alweer tijd om richting de boot te gaan. Op de terugweg fietsten we nog langs het ontzettend schattige cafeetje Inn de Knip in Den Hoorn. Een koffie later gingen we weer huiswaarts.


Ik heb onwijs genoten op Texel! Sinds deze dag op het eiland, staat een weekendje Texel (of op een ander Nederlands eiland) zeker nog op mijn lijstje. Het lijkt me heerlijk om er nog wat langere tijd door te brengen.

Kom jij weleens op een van de Nederlandse eilanden?

Liefs Anniek

13 reacties

 • Reply
  Iris
  25 juli, 2018 at 08:17

  Wat een leuk uitje! Ik ben nog nooit op een van de Waddeneilanden geweest, best erg eigenlijk. Maar als het retourtje zo betaalbaar is, wil ik zeker een keer die kant op!

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 08:03

   Ah ja, moet je zeker eens doen! Het is echt fijn daar!

 • Reply
  Emma
  25 juli, 2018 at 08:49

  Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Die Toms muiltjes passen idd erg goed bij de omgeving! Vallen die een beetje als je echte maat, of groter of kleiner? Ik wil ze stiekem toch wel erg graag gaan kopen haha!

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 08:02

   Ah wat leuk dat je ze binnenkort dan ook hebt waarschijnlijk! Ik heb de muiltjes in maat 41 besteld, en ik heb zelf ook maat 41, soms maat 41,5. Ik zou de muiltjes gewoon bestellen in de maat die je normaal ook hebt! XX

 • Reply
  Kelly
  25 juli, 2018 at 09:07

  Wat een leuke foto’s! Heerlijk zo’n dagje Texel. :)

 • Reply
  Eline
  25 juli, 2018 at 09:14

  Ik kwam vroeger ieder jaar op Texel in de vakantie, maar ik wist ook niet dat het zo goedkoop was om erheen te gaan. Ik vind het zo’n fijn eiland, maar het strand is ook echt perfect nu!

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 08:00

   Ja klopt, het strand is ook heerlijk, en een stuk dichterbij wat fijn is! Tof dat je zo vaak op Texel bent geweest. X

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  25 juli, 2018 at 10:11

  Echt hele mooie foto’s! Klinkt als een heel gezellig uitje :) X

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 07:59

   Dankjewel! En het was echt heerlijk ja! ♥

 • Reply
  Laura Vonk
  26 juli, 2018 at 10:20

  Wat een heel leuk cadeautje van je! Ik ben er vroeger wel eens geweest en ik herinner me als heeel koud, haha.

 • Reply
  Laurine
  27 juli, 2018 at 10:31

  Ik ben twee jaar geleden alweer eens naar Texel geweest en vond het toen ook echt heerlijk! Echt een leuke bestemming!

 • Reply
  Marthe
  7 augustus, 2018 at 13:20

  ooh het is zo mooi daar!! & amai das keigoeikoop haha,ikhad gedacht da dat duurder zou zijn!!

  • Reply
   Anniek
   9 augustus, 2018 at 09:06

   Ja, valt mee hè! Zeker de moeite waard om eens een keer te gaan!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.