Neem ik een PIERCING?! - het hoe, wat en waarom - GlowofbeautyGlowofbeauty

20 oktober 2016

ear-candy-gold

Een piercing. Ik zit er al een tijdje aan te denken. Wat voor soort ik dan wil? Waar? Welke kleur? Of ik dan niet bang ben voor de pijn? Vandaag neem ik je mee in mijn ‘piercingwens’ en geef ik je antwoord op een heleboel vragen!

Een piercing

Oké, als allereerste: ik vind ‘piercing’ een naar woord. Ik denk daarbij meteen aan van die hele heftige, zwarte, gothicachtige navel-, tong- en wenkbrauwpiercings, en nope: dat is niet echt mijn ding. Ik weet even geen synoniem voor het woord piercing, maar weet dus dat ik niet van die héle heftige piercings bedoel :)

Hoe het begon

Ik zal jullie, voordat we overgaan op wat voor piercing ik dan wél wil, eerst eens vertellen hoe het hele piercinggebeuren begon.

Laten we beginnen bij het begin, bij de oorbellen. Lang geleden, ik denk toen ik ongeveer in groep 4 zat, mocht ik van mijn ouders gaatjes in mijn oren laten schieten. Wat was ik blij! Ik was ontzettend trots op de zilveren dolfijntjesoorbellen die ik uit had mogen kiezen en ik verzorgde mijn net geschoten gaatjes goed.

Helaas begonnen mijn oorlelletjes na een aantal jaren ‘uit te scheuren’. Zo erg, dat ik geen oorbellen meer mocht dragen. (lees hier het hele verhaal achter mijn uitgescheurde oorlelletjes + hoe mijn ze er nu uitzien (inmiddels zijn ze al iets meer dichtgegroeid))

Nu heb ik al jaren geen oorbellen meer gedragen, maar inmiddels begint het wel weer een beetje te kriebelen. Het lijkt me zo tof om weer mooie sieraden in mijn oor te kunnen dragen!

Wat voor piercing wil ik dan?

Ik houd zelf ontzettend van simpele, minimalistische sieraden, en de laatste tijd heb ik behoorlijk wat inspiratie opgedaan op Instagram. Hieronder heb ik wat plaatjes verzameld van de zogeheten ‘ear candy’: een oor vol met kleine sieraadjes. Op een classy manier. Zoiets lijkt mij ook wel wat!

Het liefst zou ik alsnog één of meerdere gaatjes in mijn oorlelletjes willen, en misschien ook wel een piercing boven in mijn oor…

ear-party

ear-piercing

ear-party-silver

ear-candy

Goed rondvragen

Toffe ear candy is dit, vind je niet? Ik word er heel blij van! Ik vind de combi van verschillende soorten oorbelletjes echt tof!

Voordat ik meteen de piercingshop in stap, gaat er nog wel even een tijdje voorbij denk ik. Dit alles is nog maar een idee en ik wil er eerst goed over nadenken. Daarnaast wil ik kijken of het allemaal wel mogelijk is, aangezien door mijn vorige oorbellen dus mijn oorlelletjes dus uitgescheurd zijn.

Maar, enthousiast ben ik dus wel! Wat vind jij van dit soort ‘ear candy’? 

Liefs Anniek

20 comments on “Neem ik een PIERCING?!”

  20 oktober, 2016

  Ik vind het altijd zo ontzettend tof, zeker met de trends van nu!


  20 oktober, 2016

  Love the earcandy. Zelf heb ik dan ook 5 gaatjes in mijn oren. Vorig jaar heb ik een helixpiercing laten zetten. Deed totaal geen pijn, al is de hersteltijd wel lang. Soms irriteerd het nog tijdens het slapen.

  Anniek
  20 oktober, 2016

  Jaa, ik vind jouw earparty zo tof! Ik zag er laatst nog een foto van op je blog, echt gaaf :) Wel balen van die hersteltijd!


  Amber
  20 oktober, 2016

  Ik vind het super leuk staan! Wel zou ik aanraden het te laten piercen en niet schieten, maar misschien had je dat zelf ook al bedacht ;p oh en aanrader in Utrecht is piercing studio Utrecht :)

  Anniek
  20 oktober, 2016

  Bedankt voor de tip Amber! Ik woon vlak bij Utrecht, dus ik ga eens even een keertje voorbij die studio lopen :) Thanx!


  20 oktober, 2016

  Ik vind het ook zo ontzettend tof!


  20 oktober, 2016

  Aahh Anniek wat tof! Ik wil dus ook graag zoiets. Ik heb nu gewoon gaatjes, maar ik wil er graag nog een tweede gaatje bij en een helix. Ik heb afgelopen week een paar fake helixoorbellen gekocht en ik ben er heel blij mee.

  Anniek
  20 oktober, 2016

  Ja, die fake helixoorbellen zijn fijn hè! Ik heb er inderdaad ook eentje gehad (helaas ben ik hem alweer kwijt, zo’n klein fliebertje is het :) ) en het geeft echt een goed beeld van hoe het staat!


  20 oktober, 2016

  Het lijkt me ook wel wat. Ik heb nu één paar gaatjes, daar wil ik ooit nog een tweede paar bij en misschien in mijn linkeroor een helix, lijkt me heel mooi staan.


  20 oktober, 2016

  Jaaa, heel tof! Zelf heb ik 7 gaatjes in mijn oren – dus dat maakt vast duidelijk dat ik een grote liefde heb voor ear candy. Hihi! Ik ben heel benieuwd wat het resultaat zal worden uiteindelijk :). Alvast een geruststelling: het piercen doet minder pijn dan je van tevoren zal verwachten (vind ik dan)!

  Anniek
  20 oktober, 2016

  Wauw, 7 gaatjes! Dat is niet mis, haha! Heel tof wel, en fijn dat het je is meegevallen! Dat stelt gerust :D


  20 oktober, 2016

  3 weken geleden heb ik een piercing laten zetten, een helix. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik wil zeker bog meer ear candy :)

  Anniek
  20 oktober, 2016

  Ah wat tof Ilse, en spannend ook! Superfijn dat het je goed bevalt! Ik zie dat er al een fotootje van op je blog staat, leuk ;)


  20 oktober, 2016

  Ik neem af en toe ook een kijkje op foto’s met #earcandy
  Ik zou graag nog een vijfde gaatje laten schieten. Ik heb er nu twee aan elk oor.


  20 oktober, 2016

  Ik zou zoiets ook wel willen. Jou zou het heel leuk staan


  20 oktober, 2016

  Mijn dochter van 14 jaar wil dit ook zo graag. Toevallig ben ik gister in een sieradenwinkeltje geweest, het meisje dat ons in de winkel hielp, vertelde dat haar vriendin nu oorpijn-problemen eraan over gehouden heeft. Laat je goed voorlichten!


  Lonneke
  20 oktober, 2016

  Zelf heb ik alleen “normale” oorbellen en hoef ik op dit moment niets meer, maar dit ziet er echt heel tof uit ja! Wat vervelend dat je oorbellen ooit zijn uitgescheurd. :( Liefs!


  20 oktober, 2016

  ahh dit is zo leuk he! heb er zelf ook naar gekeken maar weet niet of het echt wat voor mij is maar denk dat het bij jou echt super leuk staat !


  20 oktober, 2016

  Leuk leuk! En mooie plaatjes. Ik heb zelf aan beide kanten twee gaatjes en wil er nog een. En in een oor heb ik een piercing op de helft. Die heb ik al bijna een jaar en nog ontsteekt hij soms. Maar ik ga hem er ook niet uithalen, daar is die te leuk voor. Goed over na denken inderdaad, maar denk dat het je sowieso leuk zal gaan staan :)


  22 oktober, 2016

  Wat een mooie oorbelletjes! Ik heb 2 gaatjes in ieder oor. Was ook een hele tijd eer ik dat tweede gaatje mocht van thuis. Ik was mega happy alleen ontsteken ze enorm snel of reageren ze heel vaak op de oorbellen. De laatste tijd twijfelde ik weer voor gaatje nr 3 of zo bovenin in de oorschelp voor zo iets kleins. Maar blijkbaar is die wel wat pijnlijk. Benieuwd wat je uiteindelijk gaat beslissen!