Een tour door mijn studentenkamer

Ondanks dat mijn studentenkamer maar 9 m2 groot is, vind ik het leuk om ervoor te zorgen dat er in elk hoekje van de ruimte wat leuks te ontdekken valt. Met spulletjes die ik overal en nergens vandaan haal, wissel ik de inrichting telkens een beetje af. Sinds de tour die ik jullie een jaar geleden door mijn studentenkamer gaf, heb ik een hoop veranderd. Daarom is het vandaag tijd voor een nieuwe tour: deel 2. Kijk mee!

Mijn studentenkamer

Ongeveer 1,5 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik een kamer in Utrecht kreeg. Oh, wat was ik blij! Ik hoefde niet te hospiteren, maar kwam direct samen met twee vriendinnen die ik nog kende van de middelbare school, in een appartementje terecht. Daarmee had ik echt geluk, want in Utrecht is een kamer vinden nog best lastig.

Na twee weken flink klussen was mijn kamertje klaar om ingericht te worden. Veel bezoekjes aan de bouwmarkt, IKEA en kringloopwinkel later, was de basis er. Nu, een tijd later, heb ik een hoop nieuwe items erbij gekocht en straalt mijn hele kamer echt ‘mij’ uit. Ik laat het je graag zien!

Kortingscode Desenio

Voordat ik jullie alle hoeken van mijn kamer laat zien, wil ik jullie alvast even lekker maken met een fijne kortingscode! Je zult in dit artikel een aantal posters voorbij zien komen die ik van Desenio gekregen heb, en van hen mag ik aan jullie een kortingcode geven voor hun posters. Leuk toch?

Posters en lijsten van DESENIO! Met de code “ANNIEK” krijg je 25% korting op posters, van 5 t/m 7 juni* Volg @desenio voor meer inspiratie! *De code geldt niet voor lijsten of voor posters uit de “handpicked” en “collaboration” collecties.

Oké, dat gezegd hebbende: kijk mee naar mijn kamer!

Mijn werkplek + Kallax kast

Hierboven zie je mijn bureau, waar ik elke dag wel aan werk. Ik heb er een vaste pc op staan die erg snel is en zware bestanden aankan, wat nodig is voor het bloggen en de fotografie waar ik mee bezig ben.

De aankleding van mijn bureau heb ik simpel gehouden, omdat ik niet teveel afleiding wil tijdens het werken. Er staat een mooie poster met tekst van Desenio (naam: ‘Breathe’), kaarsjes (Dille & Kamille), gedroogde bloemen, een plantje en een bureaulamp (Ikea).

Tegen mijn bureau aan staat een lange, witte Kallax kast, waar zóveel in past! Ik berg er onder andere mijn schoolboeken en een deel van mijn verzorgingsproducten in op. Je ziet op de foto ook een aantal verzorgingsproducten staan die ik de laatste tijd veel gebruik en waar ik erg blij mee ben.

Vensterbank

In mijn vensterbank heb ik een oude radio (die nog van mijn opa en oma is geweest!) staan, een apothekersfles uit een kringloopwinkeltje in Berlijn, en natuurlijk weer: plantjes!

Bed

Ik maak mijn bed op met wit beddengoed, dat geeft zo’n heerlijk hotelgevoel vind ik, haha! Boven mijn bed hangen plankjes. Het hout heb ik uitgezocht bij de bouwmarkt, en de steunen heb ik gespoten met koperspray. Dat geeft wel een leuk effect!

De ene plank staat vol met allerlei boeken, en op de andere heb ik wat plantjes staan, verfspulletjes en een illustratie, ook van Desenio (naam: Faces NO3).

Posters

Van Desenio kreeg ik ook nog deze twee posters, één grafische poster en een poster met een foto van de bergen. De bovenste heet Reaching Hands, en de onderste Cloud Mountains. Ik moet ze nog een plekje gaan geven, maar oeh: ik vind ze wel erg mooi!

Zithoekje

Dit vind ik het leukste hoekje in mijn kamer! Het staat vol met gezellige spulletjes, vaak ook met een verhaal. Het kastje kocht ik een keer voor €4,50 (!) in een kringloopwinkel in Utrecht, samen met het vloerkleed. Aan de muur hangen kaartjes en twee eigen illustraties. En oh, op de grond zie je mijn ukulele staan! Ik heb ‘m al maanden niet aangeraakt, maar ik ben van plan er deze zomer weer eens een beetje mee te experimenteren. Zin in!


Dat was ‘m, de update van de inrichting van mijn kamer! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien.

Ik ben zelf erg blij met hoe het er nu uit ziet, maar… Lang ga ik er niet meer van genieten. Vanaf september woon ik een halfjaar in Kopenhagen, en zal ik deze kamer dus voor een half jaar verlaten! Gelukkig kom ik daarna gewoon weer terug. ?

Wat voor stijl vind jij qua inrichting leuk? En lijkt mijn kamer qua inrichting een beetje op de jouwe?

Liefs Anniek

 

13 reacties

 • Reply
  Kelly
  5 juni, 2018 at 07:28

  Ziet er gezellig, maar ook heel praktisch uit! I like it.

 • Reply
  Anna
  5 juni, 2018 at 08:01

  Ziet er super leuk uit! Die Kallax kasten zijn zó handig! Zelf ben ik meer van het Scandinavische sfeertje. Liefs!

  • Reply
   Anniek
   8 juni, 2018 at 07:26

   Ah ja, Scandinavische elementen zijn inderdaad ook erg mooi! En klopt, zo’n Kallax komt echt overal van pas. En er kunnen zoveel spullen in, yay! ? XX

 • Reply
  Laurine
  5 juni, 2018 at 08:13

  Oh wat ziet je kamer er leuk uit. Heel fris, daar hou ik wel van! :)

  • Reply
   Anniek
   8 juni, 2018 at 07:24

   Ja klopt! Omdat mijn kamer best wel klein is, heb ik er bewust voor gekozen om veel wit en lichte tinten te gebruiken. Dat maakt het iets ruimtelijker :) X

 • Reply
  evelien
  5 juni, 2018 at 08:57

  Wauw wat heb je een prachtige kamer! I love your styl. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   Anniek
   8 juni, 2018 at 07:23

   Dankjewel, leuk om te horen! ? X

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  5 juni, 2018 at 09:49

  Het ziet er heel gezellig uit! Love it. X

 • Reply
  Inne
  6 juni, 2018 at 20:28

  Oh, wat ziet je kamer er zalig uit!! Ik ga volgend jaar ook op kot, maar dan in Leuven! Ik kijk er echt naar uit om mijn kamer in te richten! Xxx

  • Reply
   Anniek
   8 juni, 2018 at 07:23

   Wat een leuk vooruitzicht! Het is zó leuk om weer een nieuwe ruimte helemaal ‘jou’ te maken en er leuke spulletjes voor uit te zoeken. Toffe stad ook, Leuven! Veel plezier alvast ?

 • Reply
  Alexandra
  7 juni, 2018 at 14:15

  Ziet er heel leuk uit! Mooie posters heb je uitgekozen ook :)
  xx

 • Reply
  Marthe
  8 juni, 2018 at 18:11

  Ooh, je kamer is zo mooi!! Op de foto’s zou je denken dat ie veel groter is dan 9 m² ! Heel mooi met al dat wit! Ik vind die boekenpland en het tapijtje de leukste stukjes :)

 • Reply
  Janne
  4 juli, 2018 at 07:55

  Ik vind dat je een erg mooie en rustige kamer hebt. Fijn!

  Ga je je kamer onderverhuren als je in Kopenhagen bent?

  Ik vind het knap dat je het beddengoed wit weet te houden, bij mij eindigen witte dingen eigenlijk altijd grijzig, lichtblauw of lichtroze… Ik heb niet genoeg wasgoed om een aparte witte was te draaien en dan neem ik maar gewoon aan dat niets af zal geven, en oeps, dan doet het dat toch.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.