Essence big bright eyes waterlijnpotlood

Nieuwe collectie essence waterlijn potlood

Highlightpotloden voor op je waterlijn zijn nog niet zo heel erg bekend. Tot voor kort hadden bijna alleen luxe merken het in hun assortiment, maar nadat Catrice kort geleden met een ‘Inside The Eye Pencil’ uitkwam heeft nu ook het budgetmerk Essence een highlightpotloodje voor op je waterlijn in hun schappen staan. Vandaag test ik hem uit!

Swatches big bright eyes essence

‘Big Bright Eyes’ heet dit potloodje, en dat is ook precies waar dit product voor bedoeld is. Misschien ben je nog helemaal niet zo bekend met zo’n soort highlighter potlood en denk je: ‘waarom hightlighten op je waterlijn??’

Een licht lijntje op je waterlijn zorgt er voor dat je blik een stuk frisser en opener wordt. Denk maar eens aan de highlighter die je op je wenkbrauwbot aanbrengt, dat geeft een liftend en fris effect. Zo is het eigenlijk net als met dat lijntje op je waterlijn: het zorgt dat je ogen stralen, sprekender zijn en er wakker uit zien. Dit is dan ook een perfect ‘eerste hulp na brakke nacht’-product!

big bright eyes essence waterlijn

Het gevaar bij oogpotlood voor op je waterlijn is dat het snel kan uitlopen, of het nou gaat om een highlighting potlood of gewoon een vrolijk kleurtje. Je waterlijn heet niet voor niets je waterlijn: het is een nogal nat gedeelte van je oog, het is continue vochtig van je traanvocht. Als je hierop een kleur aanbrengt heb je grote kans dat het product als het ware wordt ‘weggespoeld’ door het knipperen met je ogen.

swatch essence big bright eyes

Zou het waterlijn potlood van Essence het een beetje uithouden? Tijd om het te testen! Hierboven zie je de swatch van het potlood. Wat me opvalt is dat het product zelf heel erg romig is. Het is heel zacht en al bij de minste aanraking met mijn huid komt er flink veel kleur vanaf. Het pigment is dan ook erg goed! Het is een mooie nude kleur, en hij is mooi mat.

Het leek me leuk om twee foto’s eens onder elkaar te zetten. Eentje zonder het potlood, gewoon met een normale ooglook, en daarnaast een mét het potlood, check het verschil!

essence big bright eyes review swatches

Zie je dat? Wat een enorm verschil! Op de onderste foto heb ik het potlood wel op, en op de bovenste niet. Op de foto zonder waterlijnpotlood heb ik gewoon een normale ooglook op, maar mijn oog lijkt wat moe vind ik zelf. Bij mijn onderste oog is daar echter totaal geen sprake meer van, mijn oog lijkt een stuk frisser en wakkerder! Ook lijkt mijn oog op de onderste foto ook wat kleiner – wat met mijn grote ogen geen kwaad kan – maar misschien is dat ook gewoon toeval, net hoe de foto genomen is. Ik ben echt positief verrast van de werking van dit potlood!

big bright eyes essence review

Maar hoe lang blijft dit potloodje zitten? Is hij er niet na twee keer knipperen alweer af? Nee! Ondanks dat je misschien niet al te veel zou verwachten van een budgetmerk als Essence valt de houdbaarheid van dit product me echt niet tegen. Natuurlijk blijft de highlighter niet de hele dag steevast op zijn plek zitten, dat is praktisch bijna onmogelijk, maar hij doet het niet slecht. Je moet op een dag wel weer even een keertje bijtekenen, maar hij blijft toch zeker wel een halve dag goed zitten! Daarna vervaagt hij langzaam en wordt de kleur steeds iets lichter.

Essence big bright eyes review nude

Ik heb het Big Bright Eyes potlood in de kleur ’01 Highlight it… Nude’ en er zijn nog twee andere kleuren, eentje met een gouden gloed en lichte shimmers, en een zilveren variant met shimmers. De potloden zijn voor 1,99 per stuk te koop bij de Kruidvat of de Trekpleister, en ik kan hem aan iedereen aanraden!

Heb jij al wel eens een waterlijn potlood uitgeprobeerd?

Liefs Anniek

10 reacties

 • Reply
  Svenja
  27 februari, 2014 at 07:46

  Ziet er goed uit, je creëert er idd een mooie open oogopslag mee!

 • Reply
  Svenja
  27 februari, 2014 at 07:47

  Ziet er goed uit, je creëert er idd een mooie open oogslag mee!

 • Reply
  Mirjam
  27 februari, 2014 at 08:41

  Wow, vind het wel een mooi effect geven! Beetje ‘puppy-eyes’ ;)

 • Reply
  Marloes
  27 februari, 2014 at 09:19

  Heel mooi effect! Ik vind het zelf ook erg fijne potloden!

 • Reply
  may
  27 februari, 2014 at 09:33

  Oh grappig joh, ik kende dat nog niet!

 • Reply
  Edith
  27 februari, 2014 at 09:38

  Ziet er mooi uit, ik gebruik nooit een potloodje op mijn waterlijn.

 • Reply
  Romy
  27 februari, 2014 at 11:51

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Petra
  27 februari, 2014 at 18:21

  dit ziet er wel mooi uit…opvallend maar niet te…

 • Reply
  bertine
  28 februari, 2014 at 06:06

  heb er al meer goede reviews over gelezen. ik gebruik eigenlijk nooit een potlood voor de waterlijn maar voor 2 euro moet ik deze toch misschien aanschaffen!

 • Reply
  nikita
  1 maart, 2014 at 14:38

  Zou ik nog kopen :) goede review

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.