Essence maximum volume mascara: een toppertje!

review essence maximum volume mascara

Budgetmascara’s, ik heb er nooit zo in geloofd. Oké, je wimpers wat zwarter en langer maken, dat doen ze wel. Maar echt een spectaculair resultaat? Daar heb je toch minstens een Max Factortje voor nodig. Niets is minder waar, zo bleek een paar maanden geleden. Na deze Essence Maximum volume mascara een poos uitgebreid te hebben getest, en na zelfs al een nieuwe gekocht te hebben, is het tijd voor een review van deze geweldige mascara!

goede budget mascara

Voorheen gebruikte ik eigenlijk altijd een mascara van óf Max Factor, óf van Maybelline, de wat luxere drogisterijmerken. De budgetmascara’s die ik heb geprobeerd waren het allemaal nét niet, en toen ik stuitte op de False Lash Effect (van Max Factor), ben ik die blijven gebruiken.

Deze mascara van Essence kreeg ik ongeveer een half jaar geleden, en sindsdien is mijn vertrouwen in de budgetmascara’s weer wat gegroeid. Kijk maar mee waarom!

essence maximum volume mascara review

Op de verpakking van deze mascara heb ik niets aan te merken. Praktisch, en ook best wel tof met al die spiralen en lijnen.

essence mascara review

Op de dop staat een afbeelding, die een ‘reservoir’ laat zien. Het zou voor mee volume zorgen. Ik ben benieuwd…

plastic borsteltje mascara

Het borsteltje ziet er in ieder geval al veelbelovend uit! Ik ben zelf echt fan van plastic mascaraborsteltjes. Ik heb het idee dat ze de mascara wat minder klonterig aanbrengen, en je wimpers een stuk beter separeren dan borsteltjes van haar.

mascara met goed borsteltje

Zoals je hier ziet staan de haartjes niet helemaal gelijkmatig op het borsteltje. Of dit een voordeel of een nadeel is? I don’t know!

borsteltje essence maximum volume mascara

Hier zie je het nog iets beter. O ja, over dat reservoir: ik zie het eerlijk gezegd niet zo. Jij wel?

kaal oog

De swatches: het allerbelangrijkst! Om te beginnen zie je hier mijn ‘kale’ oog, zonder make-up. Zo kunnen we before & after zo meteen goed vergelijken.

swatch essence maximum volume mascara

En na de mascara op gedaan te hebben, ziet het er zo uit. Wát een verschil! Ik heb van nature redelijk korte en rechte wimpers, maar deze mascara maakt ze super glamoures. Ze worden ontzettend lang, krijgen krul, en ze worden perfect gesepareerd. Geen klontje te zien. Enige puntje van aanmerking, is dat de mascara niet gitzwart is.

swatches goede budget mascara's

Met en zonder mascara. Moet je zien wat mascara allemaal kan doen!

essence maximum volume mascara met wimperkruller

Ik gebruik vaak een wimperkruller, en natuurlijk moest ik deze mascara ook even uittesten in combinatie daarmee. Mijn wimpers krijgen er nog net een tikje meer krul van.

Ik denk dat je het wel hebt kunnen merken, maar ik ben FAN! Eindelijk een budgetmascara, die ook écht wat voor mijn wimpers doet. En dat voor 2,89. Zeker het proberen waard!

Wat denk jij van budgetmascara’s?

Liefs Anniek

 

15 reacties

 • Reply
  Esther
  28 oktober, 2014 at 07:15

  Ik heb deze in een oranje variant (maximum definition), weet niet of dit de opvolger is? In ieder geval, ik gebruikte ook altijd alleen maar max factor, totdat ik op de oranje essence mascara uitkwam, helemaal perfect !

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  28 oktober, 2014 at 07:45

  Woow heel mooi resultaat! Ik heb zelf ook deze mascara van essence, maar dan in het oranje, die is ook heel goed! Maar misschien dat ik volgende keer deze ga proberen! Liefs

 • Reply
  Rosalie (4BeautyandLife)
  28 oktober, 2014 at 07:53

  Ik ben redelijk merkvast met mascara. Ik gebruik al jaren L’Oréal. Ben ik ook erg tevreden over. Een keer een uitstapje gemaakt naar Benefit, maar ik vond de mascara niet het extra geld waard. Overigens koop ik ook altijd mascara’s met dunne plastic borsteltjes. Als ik een dikke borstel gebruik dan zit de mascara overal en klontert dan ook te veel.

 • Reply
  Donna Luisa
  28 oktober, 2014 at 09:46

  Wauw wat een mooi effect voor zo weinig geld! Deze ga ik zeker onthouden!

 • Reply
  Milou
  28 oktober, 2014 at 10:33

  Wat een super resultaat. Ik geloof ook nooit zo in budget mascara’s. Misschien toch maar eens proberen!

 • Reply
  Eva
  28 oktober, 2014 at 10:41

  Ik heb de I love extreme crazy volume en die vind ik ook heel fijn! Heb je die wel eens geprobeerd? Heeft ook een plastic borsteltje trouwens.

 • Reply
  Manon
  28 oktober, 2014 at 13:36

  Mooi effect. Ik heb hem ook gehad en vond hem toen echt fijn

 • Reply
  Iris
  28 oktober, 2014 at 17:45

  Het reservoir zit in het borsteltje. Ik denk eigenlijk dat je wimpers niet per se kort zijn, maar dat de uiteindes heel licht blond zijn. Dat zie je niet, maar als je er mascara op doet, verschijnen je oorspronkelijke, langere wimpers.

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  28 oktober, 2014 at 17:57

  mooi resultaat!
  geeft een mooi naturel resultaat!

  liefs
  Karlien

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  28 oktober, 2014 at 20:36

  Staat je zo mooi!

 • Reply
  Nicole
  28 oktober, 2014 at 21:23

  Wat een mooi resultaat. Als ik een nieuwe mascara nodig heb ga ik hier zeker naar kijken.

 • Reply
  Bianca
  29 oktober, 2014 at 12:52

  Ziet er echt onwijs goed uit!

 • Reply
  Esra
  30 oktober, 2014 at 03:32

  Oeh dat ziet er best wel goed uit! Ik twijfelde al over deze, maar het resultaat is echt heel mooi! X

 • Reply
  Eline
  30 oktober, 2014 at 20:47

  Het ziet er echt super mooi uit!

 • Reply
  Ines
  17 november, 2014 at 23:31

  Ziet er erg goed uit!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.