Essence quattro eyeshadow – 07 over the taupe

Iedereen kent ze wel, de quattro eyeshadow palettes van essence. Lang heb ik er tegenaangekeken en steeds besloten het toch niet te kopen. Maar laatst was er een actie en toen heb ik me over laten halen. En zonder spijt want dit doosje oogschaduw is toch echt fijn!

random 009

Dit is ‘m dan. Ik heb de kleur ’07,over the taupe’. Al die namen blijven leuk bedacht! Ik heb vier zwart-wit tinten namelijk wit, lichtgrijs, donkergrijs en zwart. Voor de handigheid noem ik ze even 1, 2, 3 en 4.

random 010

Het doosje is gewoon handig en is goed te gebruiken. Wat alleen een beetje jammer is is dat niet alle vakjes even groot zijn en de ene kleur dus eerder op zal zijn dan de ander. Bij mij is de witte het kleinst terwijl ik die eigenlijk het vaakst gebruik. Maar goed dat is maar een klein minpuntje. Op naar de swatches:

random 011

Ik heb de swatches gewoon op de volgorde 1-2-3-4 gemaakt. Over het pigment van de laatste 2 ben ik zeer tevreden. Maar over de eerste 2 kleurtjes ben ik niet zo te spreken. Je zult misschien zeggen dat ze er goed uit zien op het plaatje maar dat valt in het echt wel mee. Vooral de witte heeft zeer weinig pigment. Als highlighter kun je hem wel gebruiken maar op het ooglid wordt het moeilijk.

Wat ik heel erg fijn vind aan dit pallet is dat alle kleuren (zo goed als) mat zijn. Ik heb namelijk ook een ander pallet maar die zit vol met shimmerkleuren en dat vind ik voor overdag niet zo prettig. Met deze zou je een mooie look kunnen maken die meer dan prima overdag te dragen is.

En dat heb ik ook gedaan. Ik heb met dit pallet een look gemaakt! Kijk gauw mee om te zien hoe:

random 012

Als eerste heb ik nummer 3 en 4 gemixet en in mijn crease gedaan. Zoals je ziet heb ik meteen ook het c-tje meegenomen.

random 014

Hier heb ik de witte kleur op mijn ooglid gedaan. Zoals je ziet is het niet een geweldig gepigmenteerde kleur maar goed. Als je veel laagjes over elkaar aanbrengt is het te doen!

random 015

Toen heb ik nog een (vervaagd) lijntje aangebracht onder mijn oog met nummers 3 en 4, en heb ik een lijntje gezet met een eyeliner. Nog een beetje mascara en toen vond ik de look wel af. Je kunt zelf bepalen hoe donker je de oogschaduw doet en de eyeliner kun je bijvoorbeeld weglaten. Zo kun je ook nog een beetje variëren en spelen met de look.

Veel plezier!

Xx Esther

2 reacties

  • Reply
    dianne
    6 januari, 2013 at 14:31

    wow je hebt echt mooie ogen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.