Essence The Gel Nail Polish (zonder lamp!)

essence the gel nail polish 1

Het is nu alweer zo’n 2 jaar geleden dat Essence uitkwam met haar gelnagellakset. Inclusief lamp, nagelontvetter, basecoat, topcoat, alles erop en eraan. Eerlijk? Ik was niet zo enthousiast, en meer mensen met mij. Maar, nu waagt Essence een nieuwe poging: ze brengt een gelbasecoat en een geltopcoat uit, de enige twee dingen die je nodig zou moeten hebben om hetzelfde effect te krijgen als bij ‘echte’ gelnagellak! Zou het werken?

review essence the gel nail polish

Die oude gelnagellakset staat inmiddels alweer tijden ongebruikt in mijn Helmerkastje, en eigenlijk gebruik ik de laatste tijd alleen nog maar gewone nagellak. Die zogenaamd ‘langhoudende’ gelnagellak van Essence bleef bij mij voor geen meter zitten.

In eerste instantie was ik dus ook niet meteen enthousiast toen ik hoorde dat Essence een nieuw gelnagellakavontuur aangaat. Ik dacht dat het wel weer zoiets zou worden als: ‘Mooie beloftes, teleurstellend resultaat’. Toch werd ik nieuwsgierig. Vooral om dat Marjolein mij vertelde dat haar Essence gelnagellak er al 5 dagen op zat. Let’s give it a try!

gelnagellak

‘Extreme shine & 60% better lastingness dan normale Essence nagellak’, dat is de belofte. Vooral dat laatste punt zou echt super zijn, want zo bij ongeveer alle nagellak, maakt niet uit wat voor merk, zitter er bij mij binnen 1 dag alweer chips in!

Hoe werkt het?

 1. Breng de basecoat aan
 2. Breng een essence gel nail kleurtje aan
 3. Breng de topcoat aan.

Easy as that!

essence gel basecoat

Stap 1 is dus het aanbrengen van de basecoat. Hij is wat aan de dikke kant, maar hij brengt wel makkelijk aan, en droogt bovendien ook nog eens snel op. Wat me opvalt is de finish als ‘ie eenmaal is uitgehard: heel stroef en rubberachtig!

essence geel

Stap 2 is het aanbrengen van een Essence ‘the gel nail polish’-kleurtje. Hierin heb je ontzettend veel keuze, want alle normale colour & go lakken van vroegah zijn veranderd in the gel nail polish lakjes! (Al denk ik dat je ook nagellak van andere merken kunt gebruiken hoor) 

Dit vrolijke gele kleurtje koos ik uit omdat hij me helemaal in de zomerstemming brengt, ik vind hem zo leuk! Hij dekt ook hartstikke goed: met twee laagjes zit de kleur er mooi op.

gel nails essence

En dan als laatste: de topcoat. Deze is wat aan de dunne kant, maar brengt prima aan. Ook erg fijn: hij droogt mega snel! Binnen 1 minuut is de topcoat helemaal uitgehard!

Toen de topcoat eenmaal droog was, werd ik blij. De topcoat geeft net die finishing touch die er nodig is om de nagellak dat gel effect te geven. Dat beeld van een mooie, stevige, glanzende laag over je nagels. Het lijkt net echte gelnagellak!

review essence gel nail

En dan natuurlijk dé prangende vraag: hoe lang blijft het zitten?

Bij mij kwamen er tijdens de tweede dag hele kleine, miniscule chipjes in de lak. Maar dan ook echt hele kleine, niet storend. Op dag 3 werden de chipjes wat groter, en op dag 4 zat het er echt niet zo mooi meer op. Toen heb ik het eraf gehaald.

Voor mij is dit al een heel mooi resultaat. Want zoals ik al zei: bij normale nagellak, of het nou Essence of OPI is, er komen aan het eind van de 1e dag al chips in. 2 á 3 dagen vind ik dus al super! Wel heb ik van andere meiden gehoord, die wat stevigere nagels hebben, dat bij hen de lak wel 5 dagen goed bleef zitten. Het hangt dus ook een beetje af van de conditie van je eigen nagels!

gel nagellak essence

Ik vind het tof dat Essence met deze gel nail polish is uitgekomen! Door de base- en topcoat ontstaat er echt zo’n typisch dikkig geleffect, en de kleur blijft bij mij 1 á 2 dagen langer zitten dan normale lak. Qua prijs hoef je je geen zorgen te maken: de lakjes zijn lekker goedkoop!

Heb jij weleens gelnagellak uitgeprobeerd?

Liefs Anniek

Prijzen

Essence gel basecoat / 2,59
Essence gel topcoat / 2,59
Essence the gel nail polish / 1,69

 

22 reacties

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  17 juli, 2015 at 06:40

  Ahh ik vind deze lakjes zo fijn he! Raar dat het bij jou al na 3 dagen ging chippen, bij mij was het pas na 6 dagen!! En ik was zelfs de topcoat vergeten hahah! Nouja, het hangt er ook denk ik vanaf wat je allemaal doet natuurlijk! Wel leuk om jouw ervaring te lezen! Liefs

  • Reply
   Magda
   10 augustus, 2020 at 09:23

   Kun je ook met de lamp werken en het zelfde effect hebben of nog beter of kan dat niet grtjs Magda

 • Reply
  Dagmar
  17 juli, 2015 at 08:23

  Aaah deze kleur is zo vrolijk en leuk! Mooie review heb je geschreven!

 • Reply
  Marjolein
  17 juli, 2015 at 09:07

  Ahh, goed om te lezen dat je niet teleurgesteld bent. Want dat zou een beetje jammer zijn van mijn goedbedoelde advies haha. Leuk kleurtje heb je gekozen!

 • Reply
  Esther
  17 juli, 2015 at 09:27

  Ohh super fijn dit! Ik was hier heel erg benieuwd naar! Fijn dat het dus écht werkt. Ik denk dat ik ze ook wel aan ga schaffen, want voor die prijs is het wel het proberen waard :-)

 • Reply
  Jamey
  17 juli, 2015 at 10:17

  Lekker zomers kleurtje zeg!

 • Reply
  Jonne
  17 juli, 2015 at 10:32

  Wat een leuke kleurtje! Nee, ik heb echt nog nooit gel nagellak geprobeerd maar het lijkt me heel fijn
  liefs. Jonne

 • Reply
  Jolien
  17 juli, 2015 at 11:21

  Leuk! Ga ik eens een keertje uitproberen :)

 • Reply
  Manon
  17 juli, 2015 at 14:21

  Ziet er goed uit, leuk kleurtje ook!

 • Reply
  Mariëlle
  17 juli, 2015 at 18:41

  Het is zeker goedkoop! Vind het effect toch best goed voor die prijs :)

 • Reply
  Caitlyn
  17 juli, 2015 at 20:08

  Wel heel leuk effect en ik vind dat kleurtje van je z mooi, die wil ik denk ik ook wel eens testen :)
  xx

 • Reply
  Anna
  17 juli, 2015 at 21:12

  Fijne review, dit ga ik eens proberen! De topcoat heb ik al, de basecoat wil ik ook graag, maar die was telkens uitverkocht haha.

 • Reply
  Anne
  18 juli, 2015 at 09:30

  Ik heb nog nooit gelnagellak gebruikt, het is me namelijk net wat te veel gedoe voor de winst die het oplevert;) Maar een andere tip is de longlasting nagellak van de Hema. Dat is eigenlijk de enige nagellak waar ik goed mee overweg kan: droogt snel en blijft er dagen op zitten. En dat terwijl ik nooit base- en topcoat gebruik.

 • Reply
  Nicole
  18 juli, 2015 at 14:18

  Echt een leuk kleurtje. Opzich niet slecht dat ie 3 tot 4 dagen blijft zitten, maar ik vind het wel altijd jammer dat ze beloven veel langer te blijven zitten en dat zeker niet doen.

 • Reply
  Lisa
  18 juli, 2015 at 15:12

  Wat een vrolijk kleurtje zeg! Ik vind dat 3 dagen best wel redelijk is hoor. Je hebt nagellakjes die al na een dag of twee gaan chippen.

 • Reply
  Marleen
  18 juli, 2015 at 23:34

  Het ziet er goed uit en wat een mooi kleurtje! xx

  • Reply
   Femke
   1 september, 2019 at 16:40

   Hoe heet die gele nagellak ik vind het een erg mooi kleurtje? xx

 • Reply
  Imke
  19 juli, 2015 at 18:42

  Wat een heerlijk zomerkleurtje! Echt leuk!
  Ik zou zelf niet zo blij zijn met 3 à 4 dagen, aangezien ik altijd een week of meer doe met m’n Barry M base en topcoat (2 in 1) en een Chanel lakje ertussen. Maar voor Essence-prijzen kan je natuurlijk helemaal niet klagen! Goede review, vond hem erg fijn om te lezen.
  XO IMKE | Pastellics

 • Reply
  eline
  28 juli, 2015 at 21:08

  Wat een leuk kleurtje! Vooral voor in de zomer.

 • Reply
  Femke
  1 september, 2019 at 16:41

  Hoe heet die gele nagellak ik vind het een erg mooi kleurtje? xx

 • Reply
  Magda
  10 augustus, 2020 at 09:24

  Kun je ook met de lamp werken en het zelfde effect hebben of nog beter of kan dat niet grtjs Magda

 • Reply
  Elisabeth
  9 mei, 2021 at 07:27

  Bij mij wil de bovenlaag maar niet drogen. Ik doe basecoat kleurtje topcoat, maar ik kan dan zo het eraf schuiven zeg maar. Weet niet wat ik verkeerd doe

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.