Essence XXXL longlasting lipgloss + matt effect

review essence xxxl lipgloss

Ik merk dat ik lipproducten steeds leuker begin te vinden. Vroeger had ik er nooit zoveel mee, ik vond mezelf er nog iets te jong voor, en doordat ik redelijk donkere lippen heb kwamen veel producten niet goed tot zijn recht. Maar de laatste tijd ben ik een beetje aan het experimenteren, en stiekem vind ik felle kleuren hartstikke gaaf! Vandaag review ik twee mooie lipglossjes voor jullie, waarvan er één extra bijzonder is: hij is namelijk mat! Huh, kan dat, een lipgloss die mat is? Jazeker, kijk maar mee!

De twee producten die ik vandaag review heb ik een tijdje geleden opgestuurd gekregen van Marloes, toen ik een winactie op haar blog had gewonnen. Toen ik de twee lipglossjes zag werd ik niet meteen enthousiast. Over het algemeen heb ik niet zo’n goede ervaring met de lipproducten van Essence, denk aan te glitterige lipsticks, lipgloss zonder pigment, en lipsticks die droge velletjes op je lippen enorm accentueren. Maar dat beeld is weggenomen, deze XXXL Longlasting lipglossjes zijn echte toppertjes!

lippen

Als allereerste even een foto van mijn ‘neutrale’ lippen, zodat je voor en na goed met elkaar kunt vergelijken. Hier heb ik helemaal niets op mijn lippen.

budget matte lipstick rood

Essence XXXL longlasting lipgloss 07 Silky Red

Laten we beginnen met de matte lipgloss. Een beetje een dubbelzijdige naam, want hoe kan lipgloss nou mat zijn? Vertaald is het toch niet voor niets ‘lippenglans’?! Maar oké dan, de naam maakt op zich niet zoveel uit, als het product zelf maar goed is!

swatch essence silky red matte

Eigenlijk is deze ‘lipgloss’ een soort vloeibare lipstick. Je ziet dat de lipgloss enorm veel pigment bevat, en inderdaad: hij is mat. Eigenlijk heeft het alle kenmerken van een lipstick, behalve dan dat hij niet zo hard is als een lipstick!

Essence lipgloss matt

En natuurlijk is de verpakking en de manier van aanbrengen ook anders, deze lipgloss/lipstick breng je aan met een sponsapplicator. Niet zo praktisch vind ik zelf, want met een sponsapplicator is het lastig om zo’n gepigmenteerde lipgloss netjes aan te brengen. Voor lipgloss is een sponsapplicator ideaal, maar het aanbrengen van deze kleur vind ik er wel lastig mee.

lipstick deppen op lippen

review xxxl lipgloss silky red essence

swatch essence xxxl lipgloss silky red

Zoals je hierboven kan zien heb ik de lipstick op twee manieren aangebracht. Op de eerste foto zie je hoe ik met mijn vinger een heel klein beetje product, zachtjes deppend heb aangebracht op mijn lippen. Hierdoor creëer je een heel natuurlijk effect, perfect voor iedere dag. Gewoon een licht, rood/rozig tintje op je lippen.

Op de tweede foto knalt de lipgloss/lipstick echt van mijn lippen af! De kleur is lekker fel, en ik moet zeggen: ik houd er wel van. De kleur is niet meteen 100% dekkend, maar als je na de eerste laag nog een keer met de applicator over je lippen gaat, zit de kleur er goed op. Je kan wel zien dat het lastig aanbrengen is met een sponsapplicator, de lipgloss zit er niet helemaal netjes op.

essence xxxl lipgloss baby doll's favourite

Essence XL longlasting lipgloss 1 baby doll’s favourite

Oké, next one. Deze lichtroze variant vond ik er leuk uitzien! Hij bevat zo op het eerste gezicht geen glitters (gelukkig!), en hij ziet er lekker ‘milky’ uit. Ik was benieuwd!

lipgloss aanbrengen sponsapplicator

Inderdaad, een mooie, lichtroze, milky kleur, die aardig wat pigment heeft!

sponsapplicator lipgloss

Net als de rode variant heeft ook deze lipgloss een sponsapplicator. Hier vind ik het echter geen probleem, omdat deze ‘normale’ lipgloss er prima mee aan te brengen is.

review Essence xxxl lipgloss baby doll's favourite

En dit is de gloss op mijn lippen, mooi! De gloss zorgt dat er een mooi, egaal roze kleurtje over mijn lippen komt te liggen die niet te opvallend is, maar die gewoon een prima, alledaags kleurtje is.

swatch baby doll's favourite essence

Nice! Heel simpel, maar wel een mooi kleurtje.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze kwaliteit niet had verwacht van Essence. Zoals ik al zei heb ik niet zulke goede ervaringen met hun lipproducten, maar ik heb het idee dat ze zichzelf steeds meer aan het verbeteren zijn.

De houdbaarheid van deze glossjes zou ik zelf trouwens niet longlasting noemen. Een paar drankjes en een klein hapje overleven ze wel, maar na het ontbijt, de lunch of het avondeten moet je je lippen wel even bijwerken. Een pluspunt van beide glossjes: ze vervagen heel regelmatig, en het ziet er niet raar uit als het product er een beetje vanaf begint te slijten.

Yes, ik ben enthousiast! Wat vind jij van deze twee lipglossjes?

Liefs Anniek

 

 

 

8 reacties

 • Reply
  Petra
  3 augustus, 2014 at 09:39

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat je enthousiast bent van deze lipsgloss/stick….de eerste vind ik helemaal super ( de felle variant ) super hij knalt van het scherm af en ja die tint kan je heel goed hebben….echt mooi!

 • Reply
  Steffi
  3 augustus, 2014 at 09:47

  Wow de eerste is echt opvallend, maar wel heel mooi! De tweede is ook een heel tof kleurtje!

 • Reply
  Eline
  3 augustus, 2014 at 11:19

  Super leuke kleurtjes! Vooral de eerste vind ik erg mooi ^^

 • Reply
  Janneke | Beautyroad
  3 augustus, 2014 at 11:44

  De rode vind ik erg mooi!

 • Reply
  Julie
  5 augustus, 2014 at 15:14

  Deze twee producten zijn echt super mooi! :-)
  Ik vind persoonlijk de roze het beste bij je passen, hoewel de rode kleur ook wel goed staat!

 • Reply
  Amber
  14 augustus, 2014 at 21:18

  Grappig! Ik heb beide producten ook op mijn kaptafel staan :) vind ze beide geweldig maar het roze kleurtje vind ik wel erg plakkerig.
  Liefs, Amber

 • Reply
  lara
  1 februari, 2015 at 18:37

  ik heb ze ook alle 2 maar bij mij plakt de roze heel erg is dat bij jouw ook of niet?

  • Reply
   Anniek
   1 februari, 2015 at 20:30

   Ja, hij plakt inderdaad redelijk, maar persoonlijk vind ik dat best fijn. Daardoor glijdt het niet zo snel van mijn lippen af!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.