Love / Essie Cashmere Matte

essie casmere matte

Luxe kasjmieren stoffen, zacht, chique, tijdloos, mat… Slechts een paar steekwoorden uit het persbericht over de nieuwe Cashmere Matte collectie van Essie, en ik was ZO benieuwd! Ik ontving een paar lakjes, en ik kan zeggen: ik ben fan van deze bijzondere lakjes. Wauw!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger bijna nooit greep naar merken zoals Essie, OPI, Herome, en andere merken waarvan de nagellakjes duurder zijn dan 1,69. (Ja, ik ken de prijzen van Essence uit mijn hoofd :O) Want ja, nagellak is nagellak. Dacht ik. Ergens is dat ook wel waar, en Essence lakjes zijn nog steeds ontzettend fijn, maar oh, die LE collecties van merken als OPI en Essie kunnen zo tof zijn! Ik merk dat ik steeds vaker over de streep wordt getrokken om af en toe eens wat meer geld uit te geven voor een écht mooi nagellakje.

Maar oké, weer even to the point: vandaag review ik een aantal lakjes uit de Cashmere Matte collectie van Essie, kijk mee!

mat roze lak

essie just stitched

Just Stitched – Cashmere Matte

Just Stitched is een lichtroze kleur die goed dekt. Wat tof is, is dat de lak mat opdroogt, maar óók kleine shimmertjes bevat. Heel bijzonder vind ik zelf, die combinatie van shimmer en mat. Op de onderste foto kan je de subtiele zilveren shimmertjes wat beter zien!

mat nude nagellak

All eyes on nude – Cashmere Matte

Deze nude kleur komt ook uit de Cashmere Matte collectie, maar is matter dan mat. Er is geen shimmertje te bekennen, en ik vind het haast een soort leather look effect hebben! De kleur past gelukkig goed bij mijn eigen huidskleur, dat is fijn. Gewoon een mooie matte nude kleur!

(Oei, let maar niet op mijn nagelriemen, dit is het resultaat na een dagje AH bakkerij..)

mat taupe essie

Cozy In Cashmere – Cashmere Matte

Whoo, deze kleur is mijn favoriet, zeker weten! Hier zie je dat effect van matte + shimmer, wat de roze lak ook heeft, nog beter. De lak zelf is een beetje taupe-achtig, en hier doorheen zijn een heleboel miniscule zilver/blauwe glittertjes gemengd. Voor net dat beetje extra glam.

essie suie retreat

Suite Retreat

En toen smeerde ik Suite Retreat op mijn nagels, en was ik stomverbaasd: dit kán toch niet bij de collectie Cashmere Matte horen? Deze lak is zo glanzend als wat!

Maar oké, ik bleek toch nog niet helemaal wakker te zijn: ik had er per ongeluk een ander nieuw lakje van Essie bijgepakt. :) Ach, dan nemen we die ook meteen maar even mee.

Suite Retreat is een hele gave, knallende kleur, die lekker opvalt. Voor de meiden die van een beetje kleur houden. Hij dekt trouwens ook erg goed, twee laagjes is ruim voldoende!

review essie cashmere matte

Nou, het moge duidelijk zijn: ik ben enthousiast! De lakjes van de Cashmere Matte collectie hebben een hele toffe, zachte uitstraling, en zijn een bijzondere mix van shimmer en mat. De blauwe lak is in principe ook mooi, maar niet heel bijzonder. Daar zou ik denk ik toch niet zo snel 9,99 voor neerleggen. Maar de matte lakjes: die zijn het helemaal waard!

Alle kleuren dekken trouwens perfect in 2 laagjes, alleen de lichtroze kleur heeft 3 laagjes nodig. Essie is te koop bij Etos en DA.

Wat vind jij de tofste kleur?

Liefs!

 

29 reacties

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  21 april, 2015 at 06:03

  Hahah, inderdaad, duidelijk! Je bent super enthousiast! Nu wil ik ook die lakjes proberen! Het ziet er zo mooi uit! Heel tof! Liefs

 • Reply
  Jis
  21 april, 2015 at 06:40

  Wat een mooie kleuren en lakjes! xx

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  21 april, 2015 at 06:56

  Cozy in Cashmere is echt een prachtig kleurtje, met een gave finish!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Dagmar
  21 april, 2015 at 06:58

  Jaaaaa wat een mooie lakjes, geweldige review en mooie foto’s!

 • Reply
  Nicole
  21 april, 2015 at 06:59

  Wat een mooie kleurtjes zeg!

 • Reply
  Esther
  21 april, 2015 at 07:09

  Ohhh Essie , all time favorite! Prachtige kleuren!

 • Reply
  Eline
  21 april, 2015 at 07:32

  Wat een prachtige lakjes zeg! Ik vind ze allemaal heel erg mooi ^^

 • Reply
  Kim
  21 april, 2015 at 07:51

  Oh I love Essie. Het is echt mijn favoriete nagellak merk! De cozy vind ik echt te mooi. Die komt op mijn wishlist!

 • Reply
  Caitlyn
  21 april, 2015 at 08:46

  Vooral de nude kleurtjes vind ik echt prachtig,
  ze zien er echt prachtig uit,
  deze gaan op mijn wishlist :)
  xx

 • Reply
  Jamey
  21 april, 2015 at 08:52

  Ik mag niet meer van mezelf.. anders had ik ze echt wel gehaald.
  Ik heb onlangs een Tag ingevuld over AL mijn Essie lakjes.
  Misschien ook wel leuk voor jou?
  http://beauty-unboxing.nl/de-essie-tag

  (niet bedoeld als spam maar meer als misschien een leuk idee voor jou aangezien je essie dus ook leuk vind ;) )

 • Reply
  Sophie
  21 april, 2015 at 11:11

  De blauwe kleur is wel heel mooi! Als die mat zou zijn zou ik spontaan verliefd worden op het lakje haha!

 • Reply
  Tessa
  21 april, 2015 at 11:30

  Cozy In Cashmere is by far mijn favoriet, en ook de jouwe zie ik haha! Ik ga hem toch maar eens in de winkel bekijken.

 • Reply
  Frederique
  21 april, 2015 at 11:51

  Die eerste, die lichtroze is echt mijn kleurtje, heel heel leuk! Koop je bij Etos inderdaad, toch?
  x Frederique – http://fablefrique.com

 • Reply
  Mieke
  21 april, 2015 at 13:40

  Ik ben niet zo van de matte kleuren in de lente & zomer. Ik vind Suite Retreat wel echt heel mooi!

 • Reply
  Rosanne
  21 april, 2015 at 14:40

  Oeh toffe kleurtjes! Sowieso ben ik dol op Essie. liefs

 • Reply
  Lisa
  21 april, 2015 at 14:59

  Cozy in cashmere is echt mijn favoriet, zo mooi <3

 • Reply
  Manon
  21 april, 2015 at 16:30

  Wat een mooie kleuren!

 • Reply
  Anna
  21 april, 2015 at 16:31

  Dat matte effect is heel tof!!

 • Reply
  Laura
  21 april, 2015 at 16:50

  Ik ben dol op Essie, wat een mooie kleurtjes zijn dit!

  X Laura (http://bagsandsushi.com)

 • Reply
  alexa
  21 april, 2015 at 17:46

  hele mooie matte lakjes

 • Reply
  Anouk | Anouk's Diary
  21 april, 2015 at 19:15

  Mooie foto’s, vooral de bovenste!

 • Reply
  Hanneke
  21 april, 2015 at 19:51

  Mooie kleuren!

 • Reply
  Petra
  21 april, 2015 at 21:30

  Ohhh, het roze lakje vind ik echt heel erg mooi….zo lief om te zien

 • Reply
  Mandy
  22 april, 2015 at 00:15

  Het zijn erg mooie lakjes, met name de roze! Die is echt heel speciaal :D Ik hoop ook nog wat van deze collectie te kunnen scoren.

 • Reply
  Florentine
  22 april, 2015 at 06:11

  Ik vind ze wel heel gaaf!! ❀ ❀ ❀

 • Reply
  Bertine
  22 april, 2015 at 11:56

  wat een gave kleuren! ondanks dat de blauwe er eigenlijk niet bij hoort, vind ik die ook heel tof!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  22 april, 2015 at 21:59

  Wat een classy kleurtjes, ik ben fan!

 • Reply
  Josie
  24 april, 2015 at 09:36

  Hele mooie kleurtjes!

 • Reply
  Jacklyn
  19 april, 2017 at 05:23

  Hiya, I am really glad I have found this inmnfratioo. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really annoying. A good website with exciting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.