Etos hydraterende dagcreme

Etos hydraterende dagcreme

Als ik een product erg fijn vind ben ik geneigd om hem als hij op is zo weer opnieuw te kopen. Dat had ik ook bij mijn dagcrème van het merk Balea, die ik de afgelopen tijd elke dag gebruikt heb. Maar ja, om die dagcrème opnieuw te kopen moet ik eerst een reisje naar Duitsland maken, wat ik niet wekelijks doe. Op zoek naar een nieuwe fijne dagcrème dus! Zou deze hydraterende dagcreme van de Etos aan mijn eisen voldoen?goedkope dagcreme Etos

Na mijn dagcrème van Balea dus met veel plezier elke dag gebruikt te hebben ging ik nu op zoek naar een nieuwe. Ik wilde er graag eentje die mijn huid goed zou voeden, maar die niet al de dik, vol en romig zou zijn. Het wordt nu immers steeds lekkerder weer en in de zomer heb ik meer behoefte aan een verfrissende crème dan aan een hele rijke crème. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op deze hydraterende crème van het eigen merk van Etos.

De crème trok me aan door het kleine prijsje, de mooie verpakking en door het woord ‘hydraterend’. Hydraterend komt van het woord hydra, dat (ik dacht in het Grieks?) water betekent. Hydraterend betekent dus: vochtinbrengend. Dat is precies wat ik zoek!

review etos hydraterende dagcreme

Het potje waar de creme in zit is strak vormgegeven en ziet er simpel uit, maar naar mijn mening wel erg mooi. Juist door die simpelheid vind ik de creme er nog behoorlijk luxe uitzien, zeker als je het vergelijkt met wat hij heeft gekost. Het potje is redelijk zwaar, hij heeft een dikke, matte glaswand. De deksel is gemaakt van stevig plastic.

dagcreme normale en gemengde huid etos

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik een heleboel bestanddelen staan, waaronder vitamine E. Vitamine E is een veelgebruikt ingrediënt in cremes, veel merken zetten het ook op hun verpakking om ermee te pronken. Vitamine E zou huidveroudering en littekens kunnen verminderen, het hydrateert je huid en vermindert waterverlies.

Ook zit er in deze dagcrème SPF 8, wat ervoor zorgt dat je huid wordt beschermt tegen UV straling. Nu is SPF 8 niet heel erg veel, dus erg veel waarde hecht ik er niet aan. Maar beter iets dan niets toch?

goede goedkope creme

Zoals je hierboven kan zien is de creme van zichzelf best wel dik en lobbig. Dat vind ik op zich geen probleem, als hij maar wel gemakkelijk uitsmeert.

review hydraterende dagcreme etos

De creme is wel dik, maar als je hem uitsmeert gaat dat heel makkelijk, hij verdeelt zich heel goed over de huid. Ondanks dat de crème op het eerste gezicht heel dik en voedend lijkt als je wat met je vinger oppakt, vind ik hem bij het uitsmeren wat ‘leeg’ voelen. Net of hij helemaal niet zo veel doet voor mijn huid. Hmm…

review etos dagcreme

Maar als ik hem dan eenmaal helemaal uitgesmeerd heb en hij goed is ingetrokken, voelt het meteen een stuk anders! Mijn huid voelt lekker glad aan, zonder dat er zich een vettig laagje op mijn huid gevormd heeft. De crème trekt erg goed in, binnen 1 minuut voel je al bijna niet meer dat je net crème op hebt gedaan, behalve dan dat je huid er mooi glad uitziet en ook glad aanvoelt.

Wat ik wel merk is dat hij niet zo zuinig in gebruik is, ik heb aardig wat nodig om mijn hele gezicht in te smeren.  Op zich is dat geen ramp, aangezien de creme maar een euro’tje of 3 kost koop je zo een nieuwe.

budget dagcreme etos

Ja, ik ben zeker tevreden met deze hydraterende dagcrème van de Etos! Hij voedt je huid goed en hij trekt lekker snel in, wat ik in de zomer toch wel erg fijn vind. In de winter vind ik een laagje op mijn huid nooit zo’n probleem, maar in de zomer heb ik meer behoefte aan een crème die snel intrekt en waar ik voor de rest niet meer zoveel van voel zitten.

Wat nog wel een verbeterpuntje zou zijn is de geur en het gevoel wat de crème geeft. Ja, mijn huid voelt verzorgd aan, maar wat extra frisheid zou geen kwaad kunnen. Dit kan ook mede veroorzaakt worden door de geur van de crème, die een beetje baby-achtig ruikt, niet een van mijn favoriete geuren.

Maar daar buitenom kan ik je deze crème zeker aanraden als je op zoek bent naar een medium voedende crème die snel intrekt, en ook niet al te hoog geprijsd is. Ik weet de exacte prijs niet meer, maar het ligt zo rond de 3 euro. Ik heb zelf trouwens de versie voor de normale & gemengde huid gekocht, maar ook voor de gevoelige huid is een vergelijkbare crème te koop van Etos eigen merk.

Wat is jou favoriete budgetcrème?

Liefs Anniek

4 reacties

 • Reply
  Steffi
  13 april, 2014 at 10:32

  Goede review! Ik gebruik een dagcrème van NIvea! (:

 • Reply
  Ines
  13 april, 2014 at 11:57

  Oh dat klinkt fijn! Ik heb nu de dagcreme van HEMA :)

 • Reply
  Eline
  13 april, 2014 at 15:21

  Fijne review!

 • Reply
  melanie
  13 oktober, 2015 at 12:09

  ik heb deze ook maar hij trekt heel erg bij mij ik heb het gevoel dat mij huid stikt in deze creme ik koop deze dus echt niet

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.