Even een examen- + blogupdate!

lekker weer

Hoi allemaal! Er is de laatste tijd nogal een chaos en drukte gaande in mijn leven, en ook hier op mijn blog is dat wel een beetje te merken. Het leek me leuk – en wel zo handig en fijn voor jullie – om vandaag eventjes een update te geven! Lees je gezellig mee?

EXAMENSTRESS

Oké, ik zal meteen maar lekker met de deur in huis vallen: op dit moment zit ik midden in mijn examenperiode. Afgelopen donderdag begon het allemaal met het examen Nederlands en dinsdag over 1,5 week ben ik er voor altijd vanaf. Tenminste, dat denk ik. Laat ik de eventuele herkansingen maar gewoon even vergeten… :)

De afgelopen weken ben ik dus flink aan het leren geweest voor de examens, en nu nog steeds. Het slokt veel tijd op. Op de dagen dat ik geen examens heb leer ik telkens ‘s ochtends voor één vak en ‘s middags voor één vak. Met een pauze ertussen natuurlijk, waarin ik veeeel te veel Youtubefilmpjes bekijk, haha! Op de dagen dat ik wel een examen heb hangt het een beetje van mijn stemming/energie af hoeveel ik nog leer.

Inmiddels heb ik er nu twee examens op zitten: donderdag had ik Nederlands en vrijdag Kunst. Nederlands ging best oké naar mijn idee, maar helaas heb ik hem niet helemaal afgekregen. Die 22.000 examenklachten dat het Nederlands examen veel te lang was vind ik dus helemaal terecht.

Kunst ging denk ik ook wel redelijk. Ik durf er echter niet te veel over te zeggen: ik heb hem nog niet nagekeken en met Kunst zit ik qua toetsen vaak tussen de 3 en de 8. Ik had de nacht ervoor ook maar 1,5 uur geslapen, dus mijn energiepeil zat niet helemaal op de volle 100%. Gewoon maar de uitslag afwachten!

meertje

Hoe gaat het nu met bloggen?

Zoals ik al zei kost het leren me behoorlijk veel tijd. Overdag ben ik vaak met school bezig en mijn avonden probeer ik vrij te houden voor mijn werk bij studenten.net, voor mijn eigen blog en ook om gewoon te relaxen. Al is dat laatste met mijn lichtelijke perfectionisme nog best lastig, waardoor ik ‘s avonds soms ook te lang doorga met werken. Daar moet ik echt op letten, dat ik op een gegeven moment gewoon tegen mezelf zeg: ‘Nu is het genoeg. Ga eens niets doen jij.’ :)

Doordat ik zo weinig tijd heb merk ik dat het me nu niet altijd meer lukt om elke week 4 of 5 artikelen te plaatsen. Dat heb je misschien ook wel gemerkt. Zelf baal ik daar wel een beetje van, maar ik ben nu wel op een punt dat ik besef dat ik in deze weken niet ‘alle ballen omhoog kan houden’ en grenzen moet trekken. Wat betekent dat ik in plaats van 4 of 5, nu vaak 3 of 4 artikelen plaats. Geen drastische vermindering, maar toch.

fluitekruid

Een toffe tijd tegemoet

Gelukkig duurt het nog maar 1,5 week en dan ben ik van deze drukke en stressvolle periode af! En oh, wat kijk ik daar enorm naar uit zeg, naar die 3 maanden vakantie na mijn examens…

Op mijn laptop heb ik al een documentje staan met daarop een heleboel toffe dingen die ik wil gaan doen in die maanden. Onder andere een week naar Barcelona gaan met 7 vriendinnen, een extra ‘eigen bedrijfje’ op gaan zetten (waar jullie ook mee te maken gaan krijgen!), weer gaan beginnen met sporten, mijn blog weer een flinke boost geven (ik heb zó veel plannen!), misschien een tripje naar Berlijn en…

…ik wil weer gaan beginnen met Youtube. Mijn laatste video kwam alweer ruim 2 maanden geleden online, daarna had ik er weinig tijd en ook weinig inspiratie meer voor. Nu zit ik echter al weer helemaal vol met plannen, en ik kan niet wachten om ze uit te gaan voeren! Eén van die plannen is ook om in Barcelona misschien te gaan vloggen. Lijkt jullie dat wat?

pad door bos

Heel kort samengevat: nu zit ik nog even in een mega drukke en stressvolle periode, maar over 1,5 week ben ik daar vanaf en ga ik een heerlijke tijd tegemoet! Can’t wait…

Hoe gaat het met jou? Ben jij ook zo druk en gestressed de laatste tijd, of valt dat eigenlijk reuze mee?

Heel veel liefs,

Anniek

 

28 reacties

 • Reply
  Ilse
  15 mei, 2016 at 05:50

  Veel succes nog met je examens! Leuke vooruitzichten heb je wel voor erna. Die reis naar Barcelona met vriendinnen lijkt me echt leuk. :-)
  Nu ben ik wel benieuwd naar je komende bedrijfje!

 • Reply
  elise
  15 mei, 2016 at 07:29

  Jij ook succes met je examens Annieek!! We kunnen het haha. Ben echt weer benieuwd naar je vlogs! Zeker in barcelona gaan vloggen meid. X

 • Reply
  Esmée
  15 mei, 2016 at 07:34

  Nog veel succes met je laatste examens! Gelukkig heb je daarna 3 maanden vrij! Ik zou het trouwens heel leuk vinden als je gaat vloggen in Barcelona

 • Reply
  Maartje
  15 mei, 2016 at 08:24

  Heel veel succes nog met je examens! Helemaal begrijpelijk dat je nu minder tijd hebt voor je blog. Dat van dat perfectionisme en daardoor laat naar bed gaan komt bij mij idd ook vaak voor. En het lijkt me trouwens heel erg leuk als je gaat vloggen in Barcelona, echt een hele mooie stad!

 • Reply
  Suzanne
  15 mei, 2016 at 08:25

  Doe rustig aan met je examenperiode nu en focus je op de dingen die nu belangrijk zijn. Wel leuk dat je al verschillende plannen hebt voor dadelijk na je examen.

 • Reply
  MARIJKE
  15 mei, 2016 at 08:43

  Succes met je examens! Kan mij voorstellen dat je het dan heel druk hebt!

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  15 mei, 2016 at 09:03

  Wow, een eigen bedrijfje erbij? Oeh, spannend! ( : En voila, dat is dé motivatie, erg veel plannen maken voor na je examens, zorgt voor erg veel motivatie! Ik heb er trouwens ook last van, dat ik mezelf echt moet verplichten om niks te doen. (Gaat moeilijk hoor.)

 • Reply
  Lonneke
  15 mei, 2016 at 10:12

  Nog heel veel succes met je examens! Leuk dat je een week naar Barcelona gaat, ik wil er ook nog een keer heen. Wat tof dat je een eigen bedrijfje wil opzetten, ik ben echt benieuwd! Fijne Pinksteren! X

 • Reply
  Maaike
  15 mei, 2016 at 10:58

  Ik stem voor vloggen in Barcelona! Zó’n leuke stad. En heel veel succes met je examens nog! Komt vast goed. :) (Ik ben nu wel vet benieuwd naar dat bedrijfje ook trouwens.)

 • Reply
  Iris
  15 mei, 2016 at 12:17

  Wat jammer dat je Nederlands niet afkreeg! Ik had mijn tijd ook hard nodig.

 • Reply
  Klaske
  15 mei, 2016 at 12:57

  Heel veel succes nog met je examens, you go girl! Logisch dat je nu even wat minder tijd hebt voor je blog. Al je plannen klinken ontzettend gaaf, ik ben heel benieuwd. Oh en een dikke yay voor vloggen in Barcelona. Liefs

 • Reply
  Wendy
  15 mei, 2016 at 12:58

  Veel succes met je examens. Hoop voor je dat je alles in 1x haalt. Ben benieuwd naar al je plannen.

 • Reply
  Jennifer
  15 mei, 2016 at 13:31

  Jammer dat je een slecht gevoel hebt over je Nederlands examen, en nog veel succes bij het leren en de komende examens. Vergeet ook zeker jezelf niet! Liever nu 3 of 4 artikelen per week, dan over een maand helemaal geen omdat het te veel bleek te zijn! En onthoud dat alles wat jij schrijft leuk is om te lezen :)

 • Reply
  Janneke | Crafty Time
  15 mei, 2016 at 14:53

  Lieve Anniek, heel veel succes met je examens! Zet ‘m op! Ik zou het heel leuk vinden om meer video’s van je te zien en vlogs! xx

 • Reply
  Marieke
  15 mei, 2016 at 17:20

  Hier ook heel veel stress, want ik zit ook midden in de examens. Nederlands was inderdaad echt wel heel erg lang. Ik had hem gelukkig net op tijd af. Ik had vrijdag scheikunde, dat was echt 1 grote ramp.
  Wat een ontzettend leuke vooruitzichten heb jij voor na de examens! Ik ga met mijn vriend voor 10 dagen op vakantie. Ook niet zo verkeerd haha ;)
  Heel veel succes nog met je examens!
  Liefs, Marieke

 • Reply
  Denise
  15 mei, 2016 at 22:10

  Jaaaaa vloggen!!! Succes nog met de laatste loodjes <3

 • Reply
  Clivi
  15 mei, 2016 at 23:32

  Kan mij heel goed voorstellen dat het een stressvolle periode is. Zet m op succes nog even knallen!

 • Reply
  anna
  16 mei, 2016 at 09:57

  Oh ja, examens slokken echt al je tijd en energie op. Ik wil die periode voor geen goud opnieuw beleven, haha. Maar uiteindelijk is het het wel waard, succes nog even!!!

 • Reply
  Laurine
  16 mei, 2016 at 10:43

  Ik zou het heel leuk vinden om Barcelona vlogs te bekijken!

 • Reply
  allicia-maria
  16 mei, 2016 at 14:45

  Examens, Examens, Examens..ik ken er alles van. Gelukkig heb ik er zelf niet zoveel stress van, succes!

  liefss

 • Reply
  laura
  16 mei, 2016 at 15:00

  Toffe plannen heb je! Fijn als je na al die drukte dan vakantie hebt. Je kunt het!! <3

 • Reply
  wendy vrieling
  16 mei, 2016 at 18:03

  Heel veel succes nog even met je examens. Ben benieuwd naar je plannen.

 • Reply
  Willemijn
  16 mei, 2016 at 21:32

  Succes met je examens! En lijkt me heel leuk als je gaat vloggen in Barcelona, wil er zelf ook graag naartoe! X

 • Reply
  Nienke
  17 mei, 2016 at 15:41

  Heel erg veel succes met je examens!! En groot gelijk dat je nu wat minder artikeltjes plaatst hoor! Dat kan je je hele leven nog doen… Examens zijn nu volgens mij iets belangrijker ;)

 • Reply
  Irina
  17 mei, 2016 at 17:53

  Nu even focussen op je examens en wij zien wel hoeveel er online komt. Examens gaan nu even voor.
  Vloggen in Barcelona lijkt me heel erg tof! Sowieso lijkt het me heel erg leuk als je weer actiever wordt op YouTube. En over dat eigen bedrijfje: ik ben benieuwd!

 • Reply
  Fien Geens
  18 mei, 2016 at 20:42

  Veel succes met je examens! Ik begin gelukkig pas 15 juli met mijn examens!

 • Reply
  Luna
  19 mei, 2016 at 18:49

  Ik kan me voorstellen dat de examenperiode stressvol is! Gelukkig heb je voor daarna veel fijne plannen lees ik! Heel veel succes nog ♥

 • Reply
  Sophie
  21 mei, 2016 at 22:40

  Ah hopelijk zijn je examens tot nu toe goed gegaan!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.