JML #109 / De eerste examens, strand & pizza

join my life 109

Aaah, deze week begonnen ze dan echt: dé examens! Ze gingen bij mij gepaard met behoorlijk wat slaaptekort en dagen gevuld met leren. Maar: don’t worry, ik heb ook echt wel een beetje genoten van afgelopen week! Ik ging bijvoorbeeld lekker vaak de natuur in, at pizza, en kreeg een tof pakketje binnen. Vandaag neem ik je mee!

vogelhuisje

Al bijna twee weken zit er in het vogelhuisje van de buren een nestje van koolmeesjes! De ouders vliegen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in en uit met wormpjes in hun bek, superleuk om te zien. Ik denk dat de kleine vogeltjes binnenkort zullen gaan uitvliegen!

bospad

Wat was het een heerlijk weer afgelopen week! Ik heb tijdens het leren veel buiten gezeten, en tussendoor veel rondjes gelopen in een mooi parkje vlakbij huis, samen met mijn moeder.

quiche

We hebben ook lekker buiten gegeten, en oeh: dat vind ik nou echt zo’n ultiem zomergevoel geven!

aardbeien

Mét lekker zomerfruit als toetje.

strandje

Donderdag begon mijn allereerste examen: Nederlands. Hoewel ik er op dit moment qua schoolcijfers hartstikke goed voorsta en ik het van tevoren helemaal niet zo spannend vond, begonnen op donderdagochtend de zenuwen toch wel een beetje op te komen. Niet zozeer qua ‘gedachten’, maar vooral mijn lichaam had er geen zin in. Oftewel: misselijk en hoofdpijn.

Het examen begon pas om half 2, dus van tevoren had ik nog veel tijd. Ik probeerde mezelf een beetje af te leiden door weer een rondje te gaan lopen in dat parkje, en even te chillen op dit mooie strandje.

leather bermuda

Dit was trouwens mijn examenoutfitje van die dag: een leren bermuda + een gestreept shirtje. Lekker comfortabel en luchtig!

pizza

Toen ik thuis kwam na het examen (lees hier hoe ging!) verwenden mijn vader en ik onszelf met een lekkere pizza! Of nou ja: de pizza ziet er wel ontzettend lekker uit hier, maar in real life viel hij een beetje tegen. Hij was nogal droog. Maar ach :)

pakketje examen belle

Van het team van Huis van Belle (waar ik ook regelmatig artikelen voor schrijf) kreeg ik een ontzettend lief examenbemoedigings-/verwenpakketje binnen, met allemaal leuke spulletjes erin! Heel lief, bedankt!

 

Zelf had ik deze week ook zin om even lekker wat creatiefs te gaan doen. Dat mondde uiteindelijk uit in een envelop gevuld met receptjes, een tof kaartje, snoepjes, tekeningetjes en meer vrolijke dingen. Ik stuurde hem op naar mijn zus.

palmolive feel good

De nacht van donderdag op vrijdag was niet mijn beste nacht ooit. Ik sliep maar 1,5 uur. Waarschijnlijk door een soort ‘onbewuste stress’ ofzo, ik voelde me namelijk niet echt gestresst.

Vrijdag had ik mijn Kunstexamen en aangezien ik zo kort had geslapen was ik een beetje bang dat ik geen concentratie op zou kunnen brengen. Ik besloot de dag dus maar even lekker fris te beginnen met een douche en een verfrissende douchegel, dat helpt altijd al een beetje!

zonsopgang

Hoe rot die weinige slaap ook voelde, ik maakte wel een mooie zonsopgang mee! :)

anniek ochtend selfie

De nacht daarna sliep ik weer lekker bij en werd ik een stuk frisser wakker!

tomatensoep

Op zaterdag heb ik Latijn geleerd. Met een lekkere kop verse tomatensoep.

vintage trui

En met een warme trui aan, want poe: ik vond het best fris zeg!

borduurgaren

Zondag sprak ik af met vriendinnen, ging naar de kerk en maakte een beginnetje met mijn ‘borduren-op-een-trui’-projectje. Als het af is laat ik het resultaat natuurlijk zien!

lunchbox

Ik maakte ook alvast even mijn bakje met examenspulletjes klaar voor aankomende week. Alles wat je meeneemt de examenzaal in moet zichtbaar zijn, dus zo’n doorzichtig bakje is dan wel handig.

casio horloge goud

O ja, doe jij trouwens al mee met de winactie die ik afgelopen woensdag open zette? Ik verloot een tof gouden Casio horloge!


Zo, en nu op naar een volgende examenweek. Komende week heb ik in drie dagen vijf examens, dus dat wordt best wel even pittig. Ik hoop in ieder geval dat ik wat beter slaap dan afgelopen week, dat zou heel fijn zijn. Maar ach, veel invloed heb ik daar zelf helaas niet op… We moeten het maar even afwachten!

Een hele fijne week gewenst allemaal!

Liefs Anniek

 

16 reacties

 • Reply
  Esmée
  16 mei, 2016 at 08:05

  Gelukkig heb je -ondanks de examens- ook nog kunnen genieten! Nog veel succes met je laatste 5 examens!

 • Reply
  Suzanne
  16 mei, 2016 at 08:33

  Gelukkig heb je ook nog een beetje leuke dingen kunnen doen naast je examens! Heel veel succes nog.

 • Reply
  Sonia
  16 mei, 2016 at 09:12

  Aah ik heb ook hetzelfde, ik kan door de stress nauwelijks in slaap vallen. Gelukkig heb je deze week ook nog wat leuke dingen gedaan. Heel veel succes met alle examens! Over minder dan twee weken ben je er van af! (probeer ik ook tegen mezelf te zeggen)

 • Reply
  anna
  16 mei, 2016 at 10:01

  Leuke foto’s! Zo lief dat pakketje! En tijdens de examens sliep ik ook slecht, vreselijk was het haha. Succes! <3

 • Reply
  Kelly Mulde
  16 mei, 2016 at 10:16

  Toffe foto’s! Succes met je examens. :)

 • Reply
  Jennifer
  16 mei, 2016 at 10:38

  Ondanks de examenstress heb je weer prachtige foto’s kunnen gieten! Veel succes met het leren en maken van je examen. You got this!

 • Reply
  Laura
  16 mei, 2016 at 12:00

  Lief dat pakketje! Heerlijk al die zomer sfeer, helaas is die nu ver weg. ; ( Succes! X

 • Reply
  Janneke | Crafty Time
  16 mei, 2016 at 12:38

  Wat een prachtige foto’s, het pakketje wat je kreeg is ook heel leuk! Heel erg veel succes nog met je laatste examens! xx

 • Reply
  Anne-Sterre
  16 mei, 2016 at 14:33

  Wij hebben ook jonkies in het vogelhuisje bij ons in de tuin, echt superlief. Al dat gepiep en ouders die af en aan vliegen, zo leuk om te zien!
  Succes met de rest van je examens.

 • Reply
  Klaske
  16 mei, 2016 at 14:52

  Same story here, met dat slapen. Het wil gewoon niet, terwijl ik voor m’n idee helemaal niet zo gespannen ben voor de examens.. Nou ja, straks zijn we er in ieder geval van af! Heeel veel succes nog met de examens die nog komen, you can do it! Liefs

 • Reply
  Lizette
  16 mei, 2016 at 21:25

  Veel succes met je examens.

 • Reply
  Nienke
  17 mei, 2016 at 15:44

  Heeul veel succes met je examens!!

 • Reply
  Jolien
  18 mei, 2016 at 10:58

  Die pizza ziet er best wel indrukwekkend uit, jammer dat hij tegenvalt. Ik begin pas volgende maand met mijn examens… Grappig hoe dit verschilt tussen België en Nederland.

 • Reply
  Justine
  18 mei, 2016 at 12:06

  Leuke foto’s! Handig zo’n bakje. Heeeeel veel succes komende week. Je kunt het! <3

 • Reply
  Fien Geens
  18 mei, 2016 at 20:53

  Echt super veel succes met de examens! Alhoewel ik nog maar in het 2de middelbaar zit heb ik toch ook al heel veel stress voor de examens maar ze zijn pas binnen een maand dus ik heb nog tijd!

 • Reply
  Eilish
  20 mei, 2016 at 07:01

  Wat lief dat pakketje van hob!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.