Filmreview: Julie and Julia

Met een plakje versgebakken fruitbrood naast me, wil ik jullie kennis laten maken met de film ‘Julie & Julia’. Wow, een filmreview, dat heb ik nog nooit gedaan. Maar nu ik deze film heb gezien, móest ik hem wel delen met jullie, hij is zo leuk!
Mijn zus en ik stonden in de bibliotheek, op zoek naar een leuke film. Toen zag mijn zus deze film, ‘Julie & Julia’. Ik zal even opschrijven wat er op de achterkant staat.

‘Julie & Julia is het waargebeurde verhaal van de jonge culi-weblogster Julie Powell die haar saaie leventje beu is en besluit om in één jaar all 524 recepten uit het kookboek van haar grote voorbeeld Julia Child te bereiden. Ze wil zo een nieuwe generatie laten kennismaken met de franse kookkunst. De passie voor het koken verandert al snel in een passie voor het leven… Stanley Tucci speelt de derde hoofdrol in Nora Ephron’s delicieuze komedie over vreugde, obsessie en boter. Bon appétit!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ozRK7VXQl-k]

In het verhaal zijn eigenlijk 2 hoofdpersonen uit verschillende tijden. Julie Powell werkt bij een callcenter waar ze nabestaanden van een bepaalde ramp helpt. Ze is helemaal zat van alle hysterische, rare personen die bellen. Maar als ze ‘s avonds van een vervelende werkdag thuiskomt gaat ze helemaal los in de keuken. Koken is haar grote passie. Net als dat Julia Child haar grote idool is. Julia Child is een beroemde kokkin die nu al in de 90 is, maar een kookboek schreef in haar jongere jaren.

In de film wordt er steeds geswitched tussen het leven Julie en die van Julia toen ze nog jonger was en aan haar kookboek werkte. Het leven van hun allebei komt dus aan de orde. Julia is een heel vrolijk en soms wat overdreven mens, ze geniet van volle teugen van het Franse koken. Ze is erg rijk en werkt niet, maar ze weet niet zo goed wat ze met haar leven moet. Dan begint ze aan een kookcursus, waar ze uiteindelijk haar diploma voor haalt. Ze leert iemand kennen die bezig is met een kookboek maar daar hulp bij nodig heeft. En samen schrijven zij, met veel obstakels, een kookboek.

Een stuk verder in de tijd. Julie werkt dus bij het callcenter en wil meer met haar leven. Ze gaat een uitdaging aan: Ze gaat in 365 dagen alle 524 recepten uit het boek van Julia Child maken en houdt daar een weblog over bij. Met alle moeiten, ruzies, vreugde en alle andere emoties die je maar kunt bedenken slaagt ze daar uiteindelijk in. Na een klein interview in de krant, willen opeens alle redacteuren, filmmakers en agenten met haar samen werken, ze is beroemd!

Deze film is wel een beetje een vrouwenfilm, maar mijn vader (die juist houdt van films die ‘diep’ gaan houdt) vond hem zelfs leuk en moest er soms hard om lachen! Er zit veel humor in en het karakter van Julia Child is erg hilarisch. Toch ook wel een leuke familiefilm dus.

In deze film speelt onder andere Meryl Streep, een bekende, wat oudere actrice. Ik vind dat ze het erg goed doet! Ook de rest van de personages is erg goed gespeeld.

Voor de echte foodies onder ons is dit echt een must-see! De heerlijkste dingen komen voorbij, en ook de manier waarop alles gebeurt is vaak erg grappig! Ik vind dit een echte aanrader! Het is ook nog eens een waargebeurd verhaal, leuk om te weten.

Hebben jullie deze film wel eens gezien?

XX Anniek

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.