Food diary zondag / taart enzo

appeltaart

Ik ben best wel veel met eten bezig, en laat jullie daar ook regelmatig wat van zien. Maar, een hele dag bijhouden wat ik allemaal eet: dat heb ik nog nooit gedaan! Dat werd hoog tijd dus. Afgelopen zondag was het zover, en vandaag neem ik je mee in de taartjes, aardbeien, verse broodjes en salade! Smikkel mee :)

Iedereen vult de zondag natuurlijk weer anders in, maar voor mij is zondag echt een bijzondere dag. Ik ‘moet’ niets van mezelf op zondag, en dat is heel fijn. Ik ga naar de kerk, we zijn vaak met ons  hele gezin samen, ik blog wat, ik lees wat… Gewoon een gezellig relaxdagje!

Ook qua eten draait het deze dag om gezelligheid. Mijn broer en zus komen vanaf hun kamer in Leiden naar huis, en waar we op andere dagen bijna nooit samen kunnen eten, doen we dat nu wel. Bij het ontbijt, lunch, én avondeten zitten we samen aan tafel. Ik geniet daar echt van, zondag is voor mij, zoals ik al zei, echt een ‘andere’ dag!

beschuitje aardbeien

Ontbijt

Zondagochtend = beschuitjesochtend. Ik eet eigenlijk nooit beschuit, behalve op zondagochtend aan de ontbijttafel. Dat doen we al jaren zo! :)

Vorige week at ik een beschuitje met hagelslag, en eentje met verse aardbeien, die heerlijk zoet waren. Echt fijn dat ze er weer zijn, en dat we ze binnenkort ook weer uit onze eigen moestuin kunnen oogsten!

schaaltje yoghurt

En toetje van yoghurt, vla en muesli! Alle rozijnen en nootjes waren al uit de muesli gepikt, meh.

appeltaart

Tussendoor

Ik zei het al: zondag is niet mijn meest gezonde dag hoor! :) Na de ochtend kerkdienst hebben we meestal een lekker taartje in de koelkast staan, of zelfgemaakt, of gekocht. Deze appeltaart was echt delish, hij had een super knapperig korstje!

2015 05 31_0924_bewerkt-1

Doordeweeks ben ik bijna de hele dag wel bezig met iets. School, bloggen, presentaties in elkaar zetten… Zondag probeer ik daar dus een beetje afstand van te doen, en ook lekker wat tijd voor mezelf te nemen. Ik vind de Tijd, de zaterdagbijlage van Trouw, altijd wel leuk om te lezen!

nibbit minder vet

Tussendoor mini

Ik ben niet zo’n chipseter, maar ik kon het écht niet laten om vandaag even mee te doen met de ‘Snakes’ van Nibbit! Deze chippies zijn iets gezonder door het verlaagde vetpercentage, en zijn best wel lekker. Ze hebben ook gewoon een leuke vorm.

gezonde lunch

Lunch

Rond een uurtje of 1 begin ik meestal met de lunch! Mijn ouders kopen lekkere broodjes en bijzonder beleg, mijn zus neemt af en toe wat salade mee vanuit haar werk (groenteboer), en mijn moeder maakt vaak een smoothie erbij.Deze keer zat er selleriesalade op de broodjes, met bosui

havermout

Tussendoor

‘s Middags kruip ik meestal lekker achter mijn laptopje, en ga ik aan de slag met foto’s en artikeltjes schrijven! Met een bakje havermout met kaneel en rozijnen. of nog een stukje taart

avondeten

Avondeten

Frans gekruide krieltjes, tartaartjes (my fav!) en salade bij het avondeten.

griesmeelpap

Vorige week was mijn vader zo lief om griesmeelpap te maken als toetje! Echt, dit vind ik ZO lekker. Ik ben sowieso echt een pap-mens, haha! Havermoutpap, rijstepap, griesmeelpap: geweldig. Hier kan ik echt van genieten <3

Wat heb jij gisteravond gegeten?

Liefs Anniek

 

22 reacties

 • Reply
  BySilke
  7 juni, 2015 at 07:05

  Mm. toffe gerechtjes! Allemaal zo speciaal, superleuk dat je zo gevarieerd eet. Bij mij is dat meestal niet zo!

 • Reply
  Eline
  7 juni, 2015 at 07:05

  Het ziet er allemaal heel lekker uit, vooral het broodje tijdens de lunch. Heel leuk om te zien en je hebt hele mooie foto’s gemaakt

 • Reply
  Esther
  7 juni, 2015 at 07:14

  Heel leuk om te lezen! Voor mij is de zondag ook net wat specialer als alle andere dagen, puur en alleen al omdat iedereen thuis is! En ook qua eten: stukje gebak, vers afgebakken broodjes hmmmmm :-)

 • Reply
  Charissa Goldapple
  7 juni, 2015 at 07:29

  Wat een heerlijke verwennerijen allemaal, ik krijg er trek van! Ik heb gisteren de gezonde variant van een hamburger op haha, heerlijk..

 • Reply
  Jis
  7 juni, 2015 at 08:03

  Wat leuk om zo te zien wat je allemaal eet! Ook mooi gefotografeerd… Vandaag hebben wij thuis een verjaardag, dus dat wordt ook lekker ongezond….;) Liefs, Jis

  • Reply
   Anniek
   7 juni, 2015 at 10:44

   Oeh, geniet ervan, en gefeliciteerd!

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  7 juni, 2015 at 08:08

  Ahh wat leuk om te zien! Het ziet er allemaal heerlijk uit! Het klinkt echt alsof die zondag een heerlijke dag is voor jou! Misschien zou ik dat ook eens moeten invoeren, zo’n relaxt dagje! Zou je ook een keer een doordeweekse dag kunnen fotograferen wat je eet?! Dat lijkt me ook leuk om te zien omdat je altijd zo bezig bent met gezond eten! :) Liefs

 • Reply
  Caitlyn
  7 juni, 2015 at 08:28

  Wat lekker allemaal! Ik krijg er spontaan honger van, haha. Gisterenmiddag at ik puree met kip en salade, en gisterenavond waren het boterhammen met gerookte zalm en nog een beetje salade. Voor de rest heel veel snoepen aangezien ik tijdens de blok altijd heel veel honger en goesting heb :)
  xx

  • Reply
   Anniek
   7 juni, 2015 at 10:45

   Haha, dat ik-heb-nooit-geen-honger gevoel: héél herkenbaar, zeker in zo’n tijd waarin je hard moet blokken :) Succes!

 • Reply
  Marjolein
  7 juni, 2015 at 08:32

  Ziet er allemaal super lekker uit!

 • Reply
  Judith
  7 juni, 2015 at 10:14

  Hmm, ziet er allemaal heerlijk uit. En wat een prachtige foto’s. Geniet van je zondag. :)

 • Reply
  Sabrina
  7 juni, 2015 at 10:51

  Ahh jammie, ik krijg er honger van! <3

 • Reply
  Jolien
  7 juni, 2015 at 13:16

  Yumm, ziet er allemaal erg lekker uit!

 • Reply
  Nesrin
  7 juni, 2015 at 13:37

  Appeltaart met een knapperig korstje lijkt mij heerlijk.

  Lekker eten en mooie foto’s!

 • Reply
  Roossmart
  7 juni, 2015 at 14:36

  Ja die heerlijke toetjes die je opnoemt, havermout, griesmeel, rijstepap.Ik kan hier ook eindeloos van genieten. Om nog maar niet meer te noemen..niet zo gezond

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  7 juni, 2015 at 18:32

  Ooh, Anniek, dit ziet er zo lekker uit allemaal! ♥ Er ligt hier nog een taartje op te wachten om mijn honger te stillen, gelukkig maar, want ik heb honger nu! Zondag is voor mij meestal ook een relax dagje, nu niet want examens komen eraan.. :( Het hele relaxen op zondag is pas over drie weken weggelegd voor mij..

  • Reply
   Anniek
   7 juni, 2015 at 19:14

   Ah, wat spannend, heel erg veel succes Britt! Even doorbijten! :)

 • Reply
  lonneke
  7 juni, 2015 at 19:21

  Oh wauw, wat ontzettend lekker allemaal!
  Heel leuk zo’n artikel! Zeker vaker doen.
  Zo ongezond is het niet hoor. Lekker gevarieerd juist!
  Ik geniet ook altijd van die speciale dingen zondag.
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 juni, 2015 at 22:05

  Echt heel leuk om eens te zien, het ziet er allemaal heel lekker uit!

 • Reply
  Anouk
  8 juni, 2015 at 09:35

  Heel leuk om eens te zien! En die appeltaart nom nom, ik krijg er gelijk ook zin in en dat toetje, zo ontzettend lekker.

 • Reply
  Iris
  8 juni, 2015 at 17:57

  Zondag is hier ook zo’n ‘morgen eet ik wel weer beter’-dag.

 • Reply
  laura
  8 juni, 2015 at 20:02

  Ah dit vind ik echt leuk om te lezen! Ik at ook een lekker stuk taart zondag avond <3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.