FOTD: Soft pink

How to ooglook bruin roze

Tja, de kleur roze… Niet echt een kleur die ik er snel bij pak als ik een look wil gaan maken. Toch besloot ik om eindelijk eens wat te gaan doen met de roze kleur uit mijn paletje van Sleek. En ik ben blij verrast! Het geeft een heel mooi zacht resultaat, en het is veel makkelijker te gebruiken dan ik dacht. Kijk je mee hoe ik deze look maakte, en welke producten ik gebruikte?

How to ooglook roze en bruin

Hierboven zie je het palet die ik heb gebruikt. Ik kocht dit palet van Sleek afgelopen zomer in Schotland, en oh, wat was ik er blij mee! Al heel lang wilde ik een palet van Sleek. Ik had er heel veel goede reviews van gelezen, en de swatches op internet zagen er echt top uit, zeker in verhouding met de prijs!

Uiteindelijk ben ik voor het palet ‘O So Special’ gegaan. Een palet met veel variatie aan kleuren, licht en donker, mat en glanzend. Tot nu toe heb ik vooral de bruine kleuren gebruikt, die zijn ideaal om mooie dagelijkse, matte looks mee te creëren! Maar als ik het eerlijk moet zeggen, ik heb de roze kleurtjes altijd een beetje laten liggen… Wat moet je nou met roze?

How to bruin roze ooglook

Maar kom aan, ik test niet voor niets producten voor mijn site en ik houd wel van een beetje uitdaging! Er zitten twee soorten roze kleuren in het palet, maar ze lijken heel erg op elkaar. Ik pakte de lichtste roze kleur, en bracht hem aan in mijn binnenste ooghoek, als een soort highlighter.  Hm, dat staat best oké!

How to ooglook met bruin en roze

Bruin en roze vind ik altijd een erg mooie combinatie, het staat heel zacht met elkaar. Daarom heb ik in mijn buitenste ooghoek de donkerbruine kleur (uit de onderste rij) aangebracht, en hem naar binnen toe uitgeblend.

De bruin en de roze zijn allebei matte kleuren, en om nog een beetje extra pit aan de look toe te voegen, heb ik in mijn crease nog de ‘Sun Club’ highlighter van Essence gebruikt. Dit is een losse poeder highlighter met heel veel kleine glittertjes. Eigenlijk is het bedoeld om op je gezicht te gebruiken, maar als het mooi is, waarom zou ik het dan niet gewoon ook in een ooglook gebruiken? Het geeft net een beetje die extra ‘sparkle’. Wel heb ik mijn binnenste ooghoek expres mat gehouden. De Sun Club highlighter is trouwens uit het assortiment, maar je kunt elke highlighter/oogschaduw met veel kleine glittertjes gebruiken.

Ik vind zelf dat eyeliner een look meteen een stuk mooier en krachtiger maakt. Ik gebruik vaak de Studio Lash eyeliner van Miss Sporty. Deze heeft een lekker dun kwastje, hij blijft supergoed zitten, en hij is ook nog eens budgetproof! Ook bij deze look deed ik een dun streepje eyeliner op.

How to look oogschaduw bruin roze

How to look bruin roze oogschaduw

Als ik dan toch bezig ben, kan ik net zo goed ook even de rest van mijn look laten zien. :) Nu het winter is, is mijn huid heel erg wit en daarom gebruik ik bijna elke dag mijn fávoriete bronzer: de Natural Bronzer van Rimmel. Deze bronzer is echt de beste die ik ooit heb uitgeprobeerd! Het is een matte bronzer, die voor mij de perfecte kleur is (026 Sun Kissed) om mijn hele gezicht wat bruiner te maken, en om ook meteen wat te shapen. Ik breng altijd een dun laagje bronzer over mijn hele gezicht aan, en daarna accentueer ik mijn jukbeenderen, door daar nog wat extra bronzer onder aan te brengen. Ook bracht ik subtiel nog een beetje blush aan, de Silky Touch Blush in 030 Secret It-Girl.

Mijn wenkbrauwen tekende ik heel lichtjes bij met een wenkbrauwpotlood voor blondines, van MUA. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik nou het mooiste vind bij mijn wenkbrauwen. Heel erg duidelijk bijgetekende wenkbrauwen vind ik nooit zo mooi, dus meestal teken ik het gewoon dunnetjes bij. Net genoeg om wat meer ‘vulling’ te hebben, maar niet dat je echt zo’n potloodstreep ziet.

How to oog look bruin roze oogschaduw

En dat was ‘m al weer! Ik vond het wel leuk om weer eens een look te laten zien! Ik vind het heel leuk om een beetje te experimenteren met verschillende kleuren, en ik moet zeggen dat de kleur roze me goed bevallen is! Het is niet zo’n hele opvallende neonroze, maar gewoon een lichte, zachte kleur, die je look net wat liever maakt.

Wel vind ik het nog altijd lastig om foto’s van looks te schieten. Het is lastig om je gezicht er precies in de goede hoek op te krijgen zodat alles mooi uitkomt. Maar hé, dat soort dingen leer je door het veel te doen! Hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat :)

Wat vinden jullie van deze look, en gebruik jij wel eens roze?

Liefs Anniek

2 reacties

 • Reply
  Melike
  21 januari, 2014 at 17:47

  Mooi maar wel heel licht aangebracht. X

 • Reply
  Lyana
  26 januari, 2014 at 18:25

  Heel erg mooi en subtiel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.