Frozen Yoghurt? Gewoon lekker zelf maken die hap. Hoe? Zonder ijsmachine, want dat is veel te veel gedoe. Zonder room, want het kan veel gezonder. Zonder al te veel suiker, want daarmee zorgen we dat we een kleine buffer voor de topping hebben. Oreo Oreo Vandaag deel ik het makkelijkste en gezondste recept voor Frozen Yoghurt ever!
Ik was op vakantie in Duitsland, en samen met Marieke (mijn lieve zus) liep ik door een grote shopping mall. We hadden al zo’n 15 winkels grondig doorgespit, en we waren kapot. Op dat moment kwamen we een Frozen Yoghurt tentje tegen. Dat het buiten vroor maakte ons geen bal uit, wij tapten onze eigen ijsje en strooiden er zoveel topping op als mogelijk was. Mijn eerste keer Frozen Yoghurt was een feit.
Sindsdien ben ik Frozen Yoghurt hooked. En wil ik zomers het liefst elke dag een Frozen Yoghurt ijsje halen. Dat staat mijn portemonnee me helaas niet helemaal toe, maar gelukkig heb ik nu zelf een receptje bedacht voor – 7e keer nu dat ik ‘Frozen Yoghurt’ typ – healthy Frozen Yoghurt!!
Wat heb je nodig voor twee porties?
- 500 milliliter yoghurt
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel agavesiroop (honing kan ook, of je kan dit extra zoete accentje helemaal weglaten)
- Lekkere topping naar keuze
Wat moet je doen?
1. Meng de vanillesuiker met 450 ml yoghurt, en giet het in een bakje. Doe de deksel op het bakje (die deksel is echt nodig, anders gaan er zich in de vriezer teveel ijskristallen vormen), en doe de yoghurt ‘s avonds in de vriezer, zodat het in de nacht kan bevriezen.
2. Haal het bakje yoghurt de volgende ochtend uit de vriezer, en laat hem een halfuurtje op het aanrecht staan. Daarna is de yoghurt wat ontdooid. Snijd met een stevig mes de bevroren yoghurt in iets kleinere stukken.
3. Doe de stukken bevroren yoghurt in de blender, en laat hem draaien totdat er een romig mengsel ontstaat. Als je het ijs nu nog iets te zacht vind, kan je het weer terug in het bakje scheppen, en het nog even iets harder laten worden in de vriezer. Dit hoeft niet per se, het is maar net wat jij het lekkerst vindt!
Als de Frozen Yoghurt een goede dikte heeft schep je het in een mooi schaaltje, en strooi je er heeeeeel veel topping over heen! Ik ging voor gebroken Oreokoekjes. Mag best, het ijs is al gezond genoeg :)
Precies hetzelfde als de ‘echte’ Frozen Yoghurt wordt dit ijs niet. Het heeft een iets andere structuur, mijn ijs is wat minder stevig. Maar niet minder lekker! Dat het wat minder stevig is komt omdat ik er nauwelijks room en suiker in verwerk, wat ze in Frozen Yoghurt ijswinkels wel doen. Mijn ijs is dan ook een stuk gezonder.
Als je het ijs nog wat steviger wilt maken, dan kan je de yoghurt eerst laten uitlekken in een theedoek, dan zit er minder vocht in de yoghurt = minder ijskristallen. Zelf vind ik het niet zo nodig.
Yes, deze Frozen Yoghurt ga ik deze zomer veel maken, dat weet ik nu al. Je kan ook telkens een andere variant maken trouwens, vers fruit er doorheen blenden is bijvoorbeeld ook lekker!
Maak jij weleens zelf ijs?
Liefs Anniek
22 reacties
De Beautykoffer
15 juli, 2015 at 05:17Wat leuk! Dit ga ik eens proberen!
Marjolein
15 juli, 2015 at 05:32Oké dit lijkt me echt zó lekker! Ik ga hem binnenkort zeker uitproberen! laatst heb ik wel oreoijs gegeten maar nog niet met yoghurt ijs.x
Anniek
26 juli, 2015 at 12:49Ja, oreoijs is op zichzelf ook al héérlijk inderdaad! En gecombineerd met yoghurt… Yum :)
Esther
15 juli, 2015 at 07:11Ohhh yum, deze ga ik sowieso onthouden! Gezond én lekker, dat moeten we hebben :-)
Sophie
15 juli, 2015 at 08:13Klinkt heerlijk zeg!
Jamey
15 juli, 2015 at 08:45Oh my, ik krijg nu al zin in ijs om kwart voor 10 whahahahhaa
Lisa
15 juli, 2015 at 09:02Ik wil nu naar de winkel rennen om te halen! Ik heb nog nooit froyo op, hopelijk komt daar snel verandering in :)
Anniek
26 juli, 2015 at 12:50Oeh, als je het nog nooit geprobeerd hebt moet je het zeker eens maken! Het smaakt wel wat anders dan froyo uit de winkel, maar net zo lekker :)
Danielle
15 juli, 2015 at 09:25Oh lekker hoor :)! Dit ga ik wel een keer maken!
Denise
15 juli, 2015 at 10:40Ah hoe tof is het dat je dit zelf gemaakt hebt, het ziet er ook nog eens heerlijk uit! <3
Eline
15 juli, 2015 at 10:43Dit moet ik deze zomer dus echt een keertje maken!! Het ziet er zo lekker uit en oreo’s zijn in alle vormen lekker
Jolien
15 juli, 2015 at 11:02Yummie, ziet er echt heerlijk uit!
Jonne
15 juli, 2015 at 12:58hmm klinkt super lekker! Ik ga het zeker ook proberen!
liefs. Jonne
Steffi
15 juli, 2015 at 13:42Het ziet er zo super lekker uit!
Mieke
15 juli, 2015 at 15:19Wat een leuk idee, lekker ook, met die oreo topping!
Nesrin
15 juli, 2015 at 17:01Heerlijk! Ik hou van Oreo en ijs.
Manon
15 juli, 2015 at 17:50Oh dit ziet er heerlijk uit
Britt • Annebrittures
15 juli, 2015 at 19:00Slim ideetje Annick! Ik heb Frozen Yoghurt nu al drie jaar lang gegeten (die vier keer in een jaar zijn de leukste momenten, ookal vriest het buiten ja, haha), en het is hemels! Ik ga deze eens proberen, want het wordt weer erg warm hoor de komende dagen..
Kim
15 juli, 2015 at 19:58Mhm jummie!
Mylou
15 juli, 2015 at 21:53Wat slim om het zo te doen! Ik wist nooit hoe ik het nou echt moest doen zonder een blok bevroren yoghurt te hebben, maar het daarna in de blender doen is echt geniaal. Ik ga het zeker proberen!
Kim
22 juli, 2015 at 20:49Ik ben ook fan van frozen yoghurt, dit ga ik eens proberen.
Lola
27 juli, 2015 at 11:20Ah frozen yoghurt is zo lekker! Ik maak het zelf meestal door een uur of 3/4 voor dat ik het wil eten (meestal is het toetje) de yoghurt in de vriezer te zetten en het om het half uur om te scheppen, maar dit is we echt handig als je het langer van tevoren wilt maken! Probeer het eens met griekse yoghurt, iets minder gezond maar het komt wat textuur betreft een stuk dichter in de buurt van the real deal ;)