Frozen Yoghurt Oreo (zonder ijsmachine!)

oreo ijs

Frozen Yoghurt? Gewoon lekker zelf maken die hap. Hoe? Zonder ijsmachine, want dat is veel te veel gedoe. Zonder room, want het kan veel gezonder. Zonder al te veel suiker, want daarmee zorgen we dat we een kleine buffer voor de topping hebben. Oreo Oreo Vandaag deel ik het makkelijkste en gezondste recept voor Frozen Yoghurt ever!

gezonde frozen yoghurt

Ik was op vakantie in Duitsland, en samen met Marieke (mijn lieve zus) liep ik door een grote shopping mall. We hadden al zo’n 15 winkels grondig doorgespit, en we waren kapot. Op dat moment kwamen we een Frozen Yoghurt tentje tegen. Dat het buiten vroor maakte ons geen bal uit, wij tapten onze eigen ijsje en strooiden er zoveel topping op als mogelijk was. Mijn eerste keer Frozen Yoghurt was een feit.

Sindsdien ben ik Frozen Yoghurt hooked. En wil ik zomers het liefst elke dag een Frozen Yoghurt ijsje halen. Dat staat mijn portemonnee me helaas niet helemaal toe, maar gelukkig heb ik nu zelf een receptje bedacht voor – 7e keer nu dat ik ‘Frozen Yoghurt’ typ – healthy Frozen Yoghurt!!

recept yoghurtijs

Wat heb je nodig voor twee porties?

  • 500 milliliter yoghurt
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel agavesiroop (honing kan ook, of je kan dit extra zoete accentje helemaal weglaten)
  • Lekkere topping naar keuze

Wat moet je doen?

1. Meng de vanillesuiker met 450 ml yoghurt, en giet het in een bakje. Doe de deksel op het bakje (die deksel is echt nodig, anders gaan er zich in de vriezer teveel ijskristallen vormen), en doe de yoghurt ‘s avonds in de vriezer, zodat het in de nacht kan bevriezen.

2. Haal het bakje yoghurt de volgende ochtend uit de vriezer, en laat hem een halfuurtje op het aanrecht staan. Daarna is de yoghurt wat ontdooid. Snijd met een stevig mes de bevroren yoghurt in iets kleinere stukken.

3. Doe de stukken bevroren yoghurt in de blender, en laat hem draaien totdat er een romig mengsel ontstaat. Als je het ijs nu nog iets te zacht vind, kan je het weer terug in het bakje scheppen, en het nog even iets harder laten worden in de vriezer. Dit hoeft niet per se, het is maar net wat jij het lekkerst vindt!

oreo

Als de Frozen Yoghurt een goede dikte heeft schep je het in een mooi schaaltje, en strooi je er heeeeeel veel topping over heen! Ik ging voor gebroken Oreokoekjes. Mag best, het ijs is al gezond genoeg :)

yoghurt ijs zonder ijsmachine

Precies hetzelfde als de ‘echte’ Frozen Yoghurt wordt dit ijs niet. Het heeft een iets andere structuur, mijn ijs is wat minder stevig. Maar niet minder lekker! Dat het wat minder stevig is komt omdat ik er nauwelijks room en suiker in verwerk, wat ze in Frozen Yoghurt ijswinkels wel doen. Mijn ijs is dan ook een stuk gezonder.

Als je het ijs nog wat steviger wilt maken, dan kan je de yoghurt eerst laten uitlekken in een theedoek, dan zit er minder vocht in de yoghurt = minder ijskristallen. Zelf vind ik het niet zo nodig.

recept frozen yoghurt

Yes, deze Frozen Yoghurt ga ik deze zomer veel maken, dat weet ik nu al. Je kan ook telkens een andere variant maken trouwens, vers fruit er doorheen blenden is bijvoorbeeld ook lekker!

Maak jij weleens zelf ijs?

Liefs Anniek

 

22 reacties

  • Reply
    De Beautykoffer
    15 juli, 2015 at 05:17

    Wat leuk! Dit ga ik eens proberen!

  • Reply
    Marjolein
    15 juli, 2015 at 05:32

    Oké dit lijkt me echt zó lekker! Ik ga hem binnenkort zeker uitproberen! laatst heb ik wel oreoijs gegeten maar nog niet met yoghurt ijs.x

    • Reply
      Anniek
      26 juli, 2015 at 12:49

      Ja, oreoijs is op zichzelf ook al héérlijk inderdaad! En gecombineerd met yoghurt… Yum :)

  • Reply
    Esther
    15 juli, 2015 at 07:11

    Ohhh yum, deze ga ik sowieso onthouden! Gezond én lekker, dat moeten we hebben :-)

  • Reply
    Sophie
    15 juli, 2015 at 08:13

    Klinkt heerlijk zeg!

  • Reply
    Jamey
    15 juli, 2015 at 08:45

    Oh my, ik krijg nu al zin in ijs om kwart voor 10 whahahahhaa

  • Reply
    Lisa
    15 juli, 2015 at 09:02

    Ik wil nu naar de winkel rennen om te halen! Ik heb nog nooit froyo op, hopelijk komt daar snel verandering in :)

    • Reply
      Anniek
      26 juli, 2015 at 12:50

      Oeh, als je het nog nooit geprobeerd hebt moet je het zeker eens maken! Het smaakt wel wat anders dan froyo uit de winkel, maar net zo lekker :)

  • Reply
    Danielle
    15 juli, 2015 at 09:25

    Oh lekker hoor :)! Dit ga ik wel een keer maken!

  • Reply
    Denise
    15 juli, 2015 at 10:40

    Ah hoe tof is het dat je dit zelf gemaakt hebt, het ziet er ook nog eens heerlijk uit! <3

  • Reply
    Eline
    15 juli, 2015 at 10:43

    Dit moet ik deze zomer dus echt een keertje maken!! Het ziet er zo lekker uit en oreo’s zijn in alle vormen lekker

  • Reply
    Jolien
    15 juli, 2015 at 11:02

    Yummie, ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Jonne
    15 juli, 2015 at 12:58

    hmm klinkt super lekker! Ik ga het zeker ook proberen!
    liefs. Jonne

  • Reply
    Steffi
    15 juli, 2015 at 13:42

    Het ziet er zo super lekker uit!

  • Reply
    Mieke
    15 juli, 2015 at 15:19

    Wat een leuk idee, lekker ook, met die oreo topping!

  • Reply
    Nesrin
    15 juli, 2015 at 17:01

    Heerlijk! Ik hou van Oreo en ijs.

  • Reply
    Manon
    15 juli, 2015 at 17:50

    Oh dit ziet er heerlijk uit

  • Reply
    Britt • Annebrittures
    15 juli, 2015 at 19:00

    Slim ideetje Annick! Ik heb Frozen Yoghurt nu al drie jaar lang gegeten (die vier keer in een jaar zijn de leukste momenten, ookal vriest het buiten ja, haha), en het is hemels! Ik ga deze eens proberen, want het wordt weer erg warm hoor de komende dagen..

  • Reply
    Kim
    15 juli, 2015 at 19:58

    Mhm jummie!

  • Reply
    Mylou
    15 juli, 2015 at 21:53

    Wat slim om het zo te doen! Ik wist nooit hoe ik het nou echt moest doen zonder een blok bevroren yoghurt te hebben, maar het daarna in de blender doen is echt geniaal. Ik ga het zeker proberen!

  • Reply
    Kim
    22 juli, 2015 at 20:49

    Ik ben ook fan van frozen yoghurt, dit ga ik eens proberen.

  • Reply
    Lola
    27 juli, 2015 at 11:20

    Ah frozen yoghurt is zo lekker! Ik maak het zelf meestal door een uur of 3/4 voor dat ik het wil eten (meestal is het toetje) de yoghurt in de vriezer te zetten en het om het half uur om te scheppen, maar dit is we echt handig als je het langer van tevoren wilt maken! Probeer het eens met griekse yoghurt, iets minder gezond maar het komt wat textuur betreft een stuk dichter in de buurt van the real deal ;)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.