Het kerstdiner achter de kiezen? Alle oliebollen opgegeten? Dan is het nu tijd om van jezelf volproppen met suiker en vet over te stappen naar wat gezonder eten, haha! Vandaag heb ik vier gezonde en héle lekkere overnight oats varianten voor je klaarstaan!
Overnight oats
Zoals je misschien wel weet ben ik een GROOT fan van havermout en eet ik het elke ochtend. Meestal maak ik een hele fijne warme variant, maar als ik in de ochtend wat meer haast heb, vind ik overnight oats ook heel fijn!
Overnight oats kan je de avond van te voren alvast klaarmaken, waarna je het de volgende ochtend zo uit de koelkast kan pakken en meteen op kan eten. Super handig! In deze post laat ik je vier varianten zien: basic overnight oats, orange cheesecake oats, chocolate peanutbutter oats en banana chocolate oats. Allemaal mega lekker én gezond!
Basic overnight oats
Dit heb je nodig:
- 40 gram havermout
- 40 gram (volle) yoghurt
- 100 ml melk
- handje rozijnen
- snufje kaneel
- 0,5 tl vanille-extract
Meng alle ingrediënten met elkaar en laat dit minimaal 2 uur rusten voordat je het opeet. Na die twee uur (of langer) kan je zelf nog allerlei toppings toevoegen als je dat lekker vindt!
Orange cheesecake overnight oats
Dit heb je nodig:
- 30 gram havermout
- 40 gram (volle) yoghurt
- 100 ml melk
- 3 tl citroensap
- 2 tl roomkaas (basic, zonder kruiden)
- 0,5 sinaasappel
- 0,5 tl vanille-extract
- handje rozijnen
Meng alle ingrediënten, laat dit ten minste twee uur rusten, en genieten maar! Door de roomkaas en het citroensap zit er écht een cheesecakesmaakje aan dit ontbijtje!
Banana chocolate overnight oats
Dit heb je nodig:
- 30 gram havermout
- 40 gram (volle) yoghurt
- 100 ml melk
- een snuf kaneel
- 0,5 tl vanille-extract
- een stukje chocolade, in brokjes gehakt
- 0,5 banaan, in blokjes of plakjes
Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve de banaan. Laat het mengsel minimaal 2 uur rusten. Vlak voordat je de overnight oats gaat eten, voeg je de banaan toe.
Chocolate peanutbutter oats
Dit heb je nodig:
- 30 gram havermout
- 40 gram yoghurt
- 100 ml melk
- 2 tl cacao
- 2 tl pindakaas
- handje rozijnen
- 0,5 tl vanille-extract
Mix alle ingrediënten en laat het mengsel minimaal 2 uur rusten voordat je het opeet. Dit is een echte must make voor de pindakaasfans onder ons! :D
Eet jij weleens overnight oats? En zo ja: wat is jouw favo manier om het klaar te maken?
Liefs Anniek
8 reacties
Suzanne
3 januari, 2017 at 09:18Hmm erg lekker dit!
Florence
3 januari, 2017 at 10:30Ziet er lekker uit!
Klaske
3 januari, 2017 at 11:01Ik heb nog niet zo heel lang m’n ontbijt op, maar ik wil nu nog een keer ontbijten, haha. Ik eet bijna elke dag overnight oats, vind het heerlijk dat ik het ‘s ochtends zo uit de koelkast kan pakken. Meestal eet ik er rood fruit bij (uit de diepvries, dus die haal ik ook de avond van tevoren uit de vriezer) en wat noten. Jummie! Deze varianten lijken me stuk voor stuk erg lekker, dus ga ik zeker eens proberen. Liefs!
Marieke | Bluebell Forest
3 januari, 2017 at 11:11Super lekker allemaal! Ik moet mezelf echt weer aanwennen om dit ‘s ochtends te eten.
Iris
3 januari, 2017 at 14:21Op het moment kook ik liever warme havermout, maar voor mijn stage komende zomer (half acht ‘s ochtends beginnen…) lijkt het me megahandig.
Romy
3 januari, 2017 at 15:11Oeh dit artikel had ik even nodig! Ik zou het zo graag lekker willen vinden (zoals ik volgens mij elke keer zeg haha)! Er zijn zoveel verschillende variaties die je kunt maken, er moet toch wel iets zijn wat ik lekker vind! Superhandig zo’n artikel :)
Emilie
5 januari, 2017 at 17:23Die met pindakaas lijkt mij leuk! :)
Malou | Blonde Blossom
5 januari, 2017 at 21:32Die cheesecake met sinaasappel! Wat een onwijs leuk idee. Eigenlijk eet ik dit bijna nooit, maar nu wil ik het zeker graag proberen. Malou x