Gezonde repen & 6 uur ‘s ochtends sporten??

eat natural protein bar

Oh jongens. Wat heb ik mezelf op de hals gehaald. Nu kom ik er echt niet meer onderuit, ik moet aan de slag. Gaan met die banaan. Bewegen met dat lichaam. Anders mag ik deze reep niet eten van mezelf. Deze reep met kokosnoot, honing, pure chocolade, soja chips en meer goedheden. Ik besloot een radicaal plan op te zetten, waar ik zelf eigenlijk een beetje bang voor ben! Luister mee en huiver…

Ongeveer driekwart jaar hield ik het vol: ‘Rennen met Evi’. Daarna was ik die Belgische stem (niets tegen Belgen hoor, maar háár stem…) en haar vreemde aanmoedingen spuugzat. Ik besloot op eigen houtje te gaan hardlopen, maar toen brak het nieuwe schooljaar aan, VWO5. Het hardlopen schoot er steeds bij in, ik had het mega druk.

Nu, na de zomervakantie, heb ik de smaak echter weer te pakken! Ik wil weer opnieuw gaan beginnen met hardlopen, en misschien pak ik er zelfs wel wat specifieke spierworkouts bij. Het lijkt me fijn om me weer lekker fit te voelen en een betere conditie te hebben.

En dan nu Tha Plan. Want hoe ga ik ervoor zorgen dat het sporten er niet weer bij in schiet? Ik zit immers in mijn examenjaar! Komt ‘ie, schrik niet. Een paar keer in de week ga ik mijn wekker om 6 uur laten rinkelen, dan spring (dat wordt waarschijnlijk slepen) uit mijn bed, schiet in mijn sportkleren en ga ik naar buiten. Aan de slag. Lekker bewegen.

eat natural repen

Hoe ik op dit bizarre, haast onmogelijke idee kom? Eigenlijk komt het door meer factoren. Ik zat laatst een video van Sanny te bekijken waarin ze vertelde dat ze elke ochtend gaat sporten, en dat ze daar onwijs veel energie van kreeg. ‘Dat ga ik ook doen!’, dacht ik. Ik ben echt een ochtendmens, dus dat vroege opstaan vind ik niet zo’n probleem. Ik denk dat het echt een goede kick start van mijn dag zal zijn!

Reden nummer 2: ik kreeg een pakketje opgestuurd met deze twee Eat Natural repen. En niet zomaar Eat Natural repen. Nee, het is de allernieuwste variant, met maar liefst 10 gram proteïne per reep, speciaal voor de sporters. En tsja, ik ga geen reep met extra proteïne, goed voor de opbouw van je spieren, naar binnen werken als ik niet eens sport, en 0% spieren heb.

Dus, conclusie: BEWEGEN DIE HAP!

eat natural crunchy nut bar

Ook al ben ik nog niet begonnen met mijn sportplan, ik heb wel alvast even een reepje geproefd. Gewoon om even te testen. Ik werd er ERG gelukkig van.

eat natural proteine reep

See the crunchy nuts and things shining to you!

eat natural review

Eat Natural heeft al vijf verschillende soorten repen in de winkel liggen, en met deze nieuwe reep worden dat er zes. Deze reep met extra veel proteïne is speciaal gemaakt voor de mensen die nét dat beetje gezonder willen leven. Die er een wat actievere levensstijl op na houden, en wat extra eiwitten wel kunnen gebruiken.

ingrediënten eat natural

De reep is, zoals de merknaam al zegt, gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Wat zit er dan in?

 • Pinda’s
 • Glucose siroop
 • Pure chocolade
 • Soja proteïne crisps
 • Geraspte kokos
 • Honing
 • Crispy rijst
 • Cacaopoeder
 • Zout

Mwup. die Glucose siroop vind ik dan weer een beetje jammer. Maar voor de rest: klinkt goed! Niet mega gezond, maar er zit in ieder geval geen gekke rotzooi met een onherkenbare naam in.

gezonde snack

De reep is lekker stevig, knapperig, en de smaken zijn geweldig! Zoet, maar niet te zoet, grove stukken kokos, crunchy nootjes en een subtiele chocoladesmaak. Na de reep zit ik ook echt wel 1 á 2 uur vol, hij verzadigd goed. I like!

eat natural review

Dus: ik ga komende tijd aan de slag met mijn plannetje! Ik ga trouwens niet elke dag zo vroeg sporten hoor. Ik ga beginnen met 1 keer per week, en wil het liefste wel naar 2 keer per week gaan. Als jullie nog goede tips voor fijne workouts hebben, bijvoorbeeld op Youtube, deel ze dan vooral in de comments! Ik zit nog niet zo in dat wereldje :)

Hoe vaak sport jij, en wat voor sport doe je dan?

Liefs Anniek

 

27 reacties

 • Reply
  Lauriëtte
  25 augustus, 2015 at 06:54

  Hmm die repen zien er lekker uit! Ik zou het enorm knap vinden als het je lukt om zo vroeg op te staan, dat is echt niet aan mij besteed haha. Ik ga meestal een paar uur na het avondeten nog even hardlopen. Nu het nog zo lekker lang licht is kan dat mooi! :)

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  25 augustus, 2015 at 07:12

  Dat ‘s ochtends sporten wilde ik ook gaan doen. Probleem is alleen dat ik eigenlijk altijd al moet opstaan om 6 uur, dus ik zou het niet overleven, haha. Veel succes met je plan! Ik ben benieuwd of je het lang volhoudt! Die reepjes zien er best wel lekker uit!

 • Reply
  Jill
  25 augustus, 2015 at 07:21

  Oh ik moet die reep hebben!! Ik eet ze regelmatig dus ben zo benieuwd :)

 • Reply
  Caitlyn
  25 augustus, 2015 at 08:10

  Vroeg opstaan is absoluut, maar dan ook totaal, niet aan mij besteed. Heel veel succes ermee zou ik dan ook zeggen!
  xx

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  25 augustus, 2015 at 08:19

  Ik ben zelf dol o0 de repen van Eat Natural, vooral die yoghurt variant neem ik vaak mee :). Deze zijn wel fijn als je sport, maar aangezien ik dat niet doe, sla ik ze maar even over. Jij heel veel succes met het sporten!

 • Reply
  Irma
  25 augustus, 2015 at 08:27

  Zelfs voordat je gestart bent heb ik al respect voor je, puur voor je instelling en plan haha. Go you en ik ben benieuwd!
  (En ik moest grinniken om de foto van jou en die reep. Leeeeuk!)

  • Reply
   Anniek
   25 augustus, 2015 at 19:14

   Haha, bedankt voor je leuke reactie! Ik ga d’r gewoon voor :)

 • Reply
  Wilmke
  25 augustus, 2015 at 09:04

  Goed bezig hoor! Ik hoop dat 6 uur opstaan in de winter ook nog zo fijn is dan.. Brrr koud! Good luck ??
  X Wilmke

 • Reply
  Eline
  25 augustus, 2015 at 09:46

  Die repen zien er echt mega lekker uit! Zelf wissel ik hardlopen graag met zwemmen en de filmpjes van Xhit af. Knap van je dat je dit doet!

 • Reply
  Lois Lorinde
  25 augustus, 2015 at 10:01

  Ziet er heerlijk uit en goed plan! Ik mag ook eindelijk weer sporten en dat vroege opstaan wilde ik na Sanny’s filmpje ook weer gaan proberen, haha!

 • Reply
  Arlette
  25 augustus, 2015 at 10:10

  Als je nog specifieke workouts zoekt, kan ik echt Fitnessblender.com aanraden. Ze hebben programma’s die je kunt aanschaffen (ong. 10EUR) maar ook heeeeel veel gratis workouts die je gewoon via YT kunt bekijken. En ze hebben echt van alles: van workouts waar je niks voor nodig hebt tot aan kettlebelt, van Hiit tot aan yoga workouts.

  Succes met het sporten!

  • Reply
   Anniek
   25 augustus, 2015 at 19:20

   Ah, ik zit nu even te kijken op hun Youtube account en er staan onwijs veel fijne video’s op! Bedankt voor je handige tip, ik ga nog eens even verder kijken :)

 • Reply
  Marleen
  25 augustus, 2015 at 10:24

  Hallo Anniek,

  Doe weg die repen ! Ongezond zijn ze, moet je kijken wat er op die wikkel staat, tjongejonge. En die proteine ? Dat krijg je al meer dan genoeg binnen, teveel is zelfs slecht. Houd je bij je havermout, probeer daar ook minder suiker in te doen.
  Dan over je loop-schema. Een keer per week is niet een goed schema. Veel efficienter is 3x per week, je maakt dan veel snellere vorderingen. Combineren met wat lichte fitness is helemaal goed. Wat bij mij goed werkte is ‘s avonds een hardlooprondje doen, niet ‘s ochtends vroeg. Namelijk ‘s avonds rennen dan gaat lekker je hele hoofd “leeg” (ontspannen bedoel ik natuurlijk) en je slaapt er goed door. Kun je ook elke avond doen (ipv.3x) maar dan moet je NIET iedere keer tot het uiterste gaan want je spieren moeten ook herstel-tijd krijgen.
  Groet,
  Marleen

 • Reply
  Sax and the Pretty
  25 augustus, 2015 at 11:37

  Deze repen zijn echt verschrikkelijk, je kan ze net zo goed zelf maken en dan de bak suiker achterwege laten. Beetje bewegen is lekker, ik zou het niet overdrijven. Tenzij je die repen blijft eten natuurlijk ;) x

 • Reply
  Mira
  25 augustus, 2015 at 14:21

  Lekker reepje he! Ik heb feit dat het eigenlijk voor na het sporten is volledig genegeerd hihi

 • Reply
  Anna
  25 augustus, 2015 at 14:56

  Ziet er lekker uit, die reep. Wow, om zes uur opstaan! Zo vroeg! Ik ben bang dat ik er ook aan moet geloven als ik straks ga stage lopen en drie maal in de week voor de aanvangstijd wil hardlopen (dat is dus ook mijn sport, al heb ik er in de zomer veel te weinig aan gedaan). Maar het lijkt me zo moeilijk, zeker wanneer het in de herfst/winter nog donker is om die tijd…

  • Reply
   Anniek
   25 augustus, 2015 at 19:16

   Ja klopt, in de winter lijkt het me ook nog best wel pittig ja! Maar hé, we gaan het gewoon proberen :) Jij ook succes als je straks stage gaat lopen, leuk trouwens!

 • Reply
  Divine Vitalityy
  25 augustus, 2015 at 19:08

  Knap van je hoor! Je schrijft trouwens echt leuk! Wel jammer dat er glucosesiroop in zit terwijl je met dadels en rozijnen al een hele zoete reep kan maken. Nakd repen zijn ook wel lekker en er zijn gelukkig nog veel meer lekkere, gezonde snacks of reepjes zonder suiker! :)

 • Reply
  BySilke
  25 augustus, 2015 at 19:50

  Wow heel veel succes & groot gelijk dat je dit doet! Ik zou het meteen doen, maar ik kan echt niet sporten als ik niets in mijn maag heb en vlak na het eten lukt dat ook niet echt.. Wel spijtig!

 • Reply
  Lisa
  25 augustus, 2015 at 19:53

  Ik wil ook weer vaker gaan hardlopen. In Oostenrijk heb ik het weer goed opgepakt, lekker in de bergen rennen werkt dan natuurlijk ook wel heeel motiverend maar toch. De aankomende Cooper test met gym is een goede stok achter de deur zodat ik niet al puffend als laatste aankom zakken haha. Die repen lijken me heerlijk, alleen zit er niet heel veel suiker in?

 • Reply
  Gina
  25 augustus, 2015 at 20:42

  Haha, die foto is echt geweldig! Ik hoop dat je het vol kan houden.. Ik moet ook echt wat aan m’n conditie gaan doen, vroeger opstaan en minder snoepen, maar het is té moeilijk!!

 • Reply
  Fleur Sophia
  25 augustus, 2015 at 21:33

  Heerlijk vind ik de repen van Eat Natural!

 • Reply
  Nadine
  25 augustus, 2015 at 23:32

  WOW! Om 6u opstaan.. Ik heb daar zelf niet zulke goede ervaringen mee wat betreft hardlopen .. Zorg dat je echt goed eet en dat het eten al voldoende gezakt is, anders gaat het niet goed komen. Heel veel succes en die repen zien er iig al aanmoedigend uit. Liefs, xx

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  27 augustus, 2015 at 21:33

  Ja Eat natural is zo lekker!

 • Reply
  Claudia
  28 augustus, 2015 at 19:20

  Haha hier heb je echt een te gek artikel van gemaakt. Ik wil dus ook vroeger opstaan om te sporten (want ik doe het gewoon niet als ik thuis kom). Het probleem is alleen dat ik niet op mijn kamer kan sporten (want dat geeft echt veel lawaai) dus beneden in de keuken moet sporten. Terwijl ik in een studentenhuis woon… Mmm

 • Reply
  laura
  28 augustus, 2015 at 20:31

  Nou, hè, veel succes dan! Die repen zien er trouwens te lekker uit! <3

 • Reply
  Emma
  3 september, 2015 at 06:49

  Knap hoor!! Ik doe het je niet aan, ik sport lekker in de avond!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.