Goedkoop eten bij hippe ‘Gys’

gys utrecht

Utrecht is bij uitstek dé restaurantjesstad. En laat ik nou net op 10 minuten treinafstand van Utrecht wonen. Rond een uur of 6 ‘s avonds ben ik dus regelmatig te vinden in één van de gezellige tentjes daar, met een lekker bord eten voor mijn neus. Twee weken terug ging ik met mijn moeder naar ‘Gys’, en over dit hippe, goedkope en super healthy restaurantje ben ik zó enthousiast dat ik hem graag met jullie wil delen! Must-go!

Mijn vader was een weekendje weg, en mijn broer en zus waren allebei in hun kamer in Leiden. Daar zaten we dan thuis met z’n tweetjes: mijn moeder en ik. Mams opperde het idee om te gaan eten bij Gys, een bio restaurantje dat ze had gespot op een blog. Alle credits voor het idee voor deze post mogen dus naar haar ;) We vertrokken lekker op tijd, en dat was maar goed ook: later op de avond stroomden er steeds meer mensen binnen bij Gys. Dat verbaasde me trouwens niets, want wat een leuk tentje is dit!

restaurant gys utrecht

Toen we binnenkwamen bij Gys, ervoer ik meteen een hele relaxte sfeer. Muziekje op, wat mensen die aan het werk waren, een aantal tafeltjes bezet door etende mensen, vriendelijke bediening, en een tof interieur. Echt een hip tentje, met ook veel leuke en bijzondere decoraties.

Bij Gys wordt er alleen biologisch eten en drinken geserveerd. Met aandacht bereid, en zoveel mogelijk met streekproducten. Daarnaast zijn er ook veel gerechten vega of vegan!

pompoensoep

Wat is een restaurantpraatje zonder te laten zien welke gerechten we hebben uitgeprobeerd? Let’s go!

We begonnen met een voorgerecht: een soepje. Ik nam een pompoensoep met taugé, wortel, koriander en sesam, die echt goed smaakte. Hij had een lekkere bite en was lekker spicy! (Maar niet té spicy gelukkig) Mijn moeder bestelde een mediterraanse kikkererwtensoep. Heel anders, maar ook lekker.

recept paddestoelen

Tijd voor het hoofdgerecht! Mijn moeder heeft ooit eens zelf knolselderijpuree gemaakt, wat echt onwijs lekker was. Toen ik dat nu weer op de kaart zag staan, kon ik het dan ook niet laten om dat te bestellen! Lekker met verschillende soorten paddestoelen, gegrilde courgette, rucola, zonnebloempitten, parmezaan en basilicum.

aubergineburger

Aubergineschnitzel met linzensalsa en salade voor mijn moeder!

bessentaart

Daarna zaten we echt megavol. De porties waren behoorlijk groot! Maar hé, als je ‘Lemon Drizzle taart met zwarte bes, citroen en bosvruchten coulis’ op de kaart ziet staan, dan kan je toch niet anders dan een stukje te bestellen? We deelden er samen heen, en hij was TOP!

hip restaurant utrecht

Ondanks dat het later op de avond aardig druk werd, werd alles nog steeds erg snel geserveerd. Fijn!

diy lamp

Haha, hoe leuk is deze lamp!

menukaart gys utrecht

Qua prijs zijn de gerechten hartstikke prima. Goedkoop zelfs. Het duurste hoofdgerecht is een tientje, voor de rest zit alles onder de 10 euro.

gys utrecht restaurant

Conclusie: dikke hotspot dit. De combinatie van gezond, goedkoop en lekker eten is echt een treffer, ik weet zeker dat ik hier nog eens vaker langs ga komen!

Lijkt dit restaurantje je wat?

Liefs Anniek

Gys kan je vinden in Utrecht:

Voorstraat 77
3512 AL Utrecht

Check voor de menukaart: www.gysutrecht.nl

 

17 reacties

 • Reply
  Henriette
  28 mei, 2015 at 06:30

  Super leuk, daar ga ik zeker een keer eten!

 • Reply
  Jis
  28 mei, 2015 at 06:31

  Klinkt als een heel tof en lekker restaurant! Leuke tip! Liefs, Jis

 • Reply
  Judith
  28 mei, 2015 at 06:37

  Klinkt erg lekker, ik woon er niet zo ver vandaan dus een keer proberen :)

 • Reply
  Eline
  28 mei, 2015 at 07:09

  Wat ziet het er leuk uit! Helaas kom ik bijna nooit in Utrecht, maar ik ga het zeker onthouden, want het is er echt heel leuk. Die lamp is inderdaad echt heel erg gaaf

 • Reply
  Denise
  28 mei, 2015 at 07:17

  Oh wat een heerlijke foto’s weer. Het ziet er echt helemaal top uit! <3

 • Reply
  Esther
  28 mei, 2015 at 07:49

  Wat leuk! Het is vaak dat zo’n healthy restaurantjes juist hartstikke duur zijn. Ik ga deze zeker onthouden voor als ik nog eens naar Utrecht ga :-)

 • Reply
  Danielle
  28 mei, 2015 at 08:32

  Ohh jam! Dit ziet er lekker uit, Utrecht is mijn oude studenten stad dus ik kom er nog wel eens. Deze gaat op het lijstje!

 • Reply
  Mieke
  28 mei, 2015 at 10:21

  Dat ziet er super gezellig en leuk uit! De gerechten lijken me ook lekker zeg! En dat voor die prijzen!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  28 mei, 2015 at 10:30

  Oh, ik ben helemaal gek op dit soort plekjes!

 • Reply
  Manon
  28 mei, 2015 at 12:49

  Dat ziet er allemaal erg goed en lekker uit!

 • Reply
  Florentine
  28 mei, 2015 at 13:28

  Ziet er zo leuk uit! En wat gaaf dat je zo dicht bij Utrecht woont, hele gave stad!!

 • Reply
  Iris
  28 mei, 2015 at 15:07

  Ah, dit lijkt me super lekker! Gelukkig hebben ze ook niet énorm veel keus, handig voor twijfelaars zoals ik.

 • Reply
  Britt -Radianto-
  28 mei, 2015 at 18:19

  Hier baal ik zo van zeg, dat die leuke hotspots altijd in Nederland zijn, waar niet in België? (: (Of misschien hebben ze dat wel daar, maar ben ik niet goed in het zoeken ernaar, kan ook.) Helaas is deze hotspot anderhalf uur rijden blijkbaar, balen zeg! Wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt! Ik ben niet zo’n restaurant typetje. ik lust niet erg veel dingen. Maar dit ziet er zo heerlijk uit zeg! En die menukaart is gewoon veelste leuk, daar kunnen sommige restaurantjes wel een voorbeeld aan nemen.

 • Reply
  Anne-Sterre
  28 mei, 2015 at 20:01

  Ziet er super leuk uit, het eten ziet er ook prima uit! Dit ga ik zeker onthouden voor als ik weer een keer in Utrecht ben :)

 • Reply
  Lisa
  28 mei, 2015 at 22:13

  Aah, wat onwijs leuk! Dat bonnetje ziet er ook zo tof uit ♥ Het HvB kantoor zit in Utrecht dus misschien ooit eens samen daarheen en dan daar eten :)

  • Reply
   Anniek
   29 mei, 2015 at 05:54

   Ah, goed idee Lisa! Ik zeg doen :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.